Gość: była uczennica IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 11:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K... [...] IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 11:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń [...] IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 14:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.S Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 15:55 Nie uczyła mnie ale sam jej wygłąd o to jak się odnosiła do uczniów tak jakbyśmy byli jej sługami czy coś. to był doskonały przykład człowieka który miął się z powołaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: 212.106.159.* 12.02.03, 20:31 Gość portalu: S.S napisał(a): > Nie uczyła mnie ale sam jej wygłąd o to jak się odnosiła do > uczniów tak jakbyśmy byli jej sługami czy coś. to był doskonały > przykład człowieka który miął się z powołaniem Brawo! Ciekawe jak ty wygladasz i czy chcialbys byc oceniany po wygladzie? Jezeli Cie nie uczyla to nie powinienes sie wypowiadac - w koncu nie miales z nia duzo do czynienia. Mnie rowniez nie uczyla wiec nie powiem czy byla dobra nauczycielka czy nie (choc nie przypominam sobie zeby ktos z jej uczniow na nia narzekal - wrecz odwrotnie wszyscy sobie ja chwalili), ale na pewno moge powiedziec, ze nie odnosila sie do nas jakbysmy byli jej slugami. To jakas pomylka. Na drugi raz pomysl zanim cos napiszesz. Ech, pewnie za duzo wymagam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: *.proxy.aol.com 12.02.03, 22:08 No jasne , ale zapomniales ze kazdy medal ma dwie strony. Druga sprawa- juz szkoly mam za soba. Mialem wielu nauczycieli, i wielu osobowosci ciala pedagogicznego. W wielu przypadkach nauczyciele byli sprawcami zniszczenia mlodego czlowieka.( To nie omnie) , dlaczego? Mialem kolege o wielkich zdolnosciach do nauk fizyczno-matematycznych , lecz jezyk polski byl na bakier. Nauczycielka wychodzila z zalozenia ze jej przedmiot jest najwazniejczy ,skutki to takie ze chlopak nie zrealizowal swoje marzenia nauki w kierunku technicznym ( Technikum ) zostola szkola zawodowa. Ale po wielkich staraniach kolega ukonczyl technikum syst. wieczorowy i podjal studia na politechnice. Ukonczyl! z wyruznieniem. Nauczycie jak dlamnie tez jest omylny. Jego blad czasami jest nieodwracalny. Szkola ma za zadanie ksztaltowanie czlowieka , oraz pomoc w jego realizacji jego marzen . To jest dewiza wszelkiego szkol. W tej sprawie rozumiem ze ,jest to dyskryminacja jednego ucznia . Dlaczego? To wie tylko p. nauczycielka. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 [...] 30.01.03, 15:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: 80.51.236.* 30.01.03, 22:57 Pani(he jaka pani)...Anna Furman była moją nauczycielką przez rok (nawet niecały) i to wystarczyło żeby się przekonać jak bezpodstawnie źle traktuje człowieka. Zawsze byłam dobra z matmy miałam 4 i 5, nigdy ten przedmiot nie sprawiał mi problemu. Niemal każdy mój sprawdzian był napisany dobrze ale według tej kobiety "źle".... Moja mama jest również nauczycielką matematyki i to bardzo dobrą więc niektóre rzeczy związane z nią tłumaczyła mi w domu(wszystko rozumiałam więc mknęłam zadowolona na sprawdzian).Po sprawdzeniu przez-A.Furman- tej pracy okazało się że wszystko jest źle.Zabrałam więc go do domu i pokazałam mamie. Mama stwierdziła,że jest napisany przynajmniej na 4 mimo iż dostałam z niego 1.Postanowiła zabrać go do pracy aby pokazać innym matematykom... no i okazało się że mama ma rację. Zostawiliśmy tą sprawę na boku...ale cały czas się to powtarzało więc stwierdziłyśmy że dalej tak być nie może! Próbowałyśmy z -A.Furman- porozmawiać ale niestety nie "dało się" więc postanowiłyśmy że zrezygnuję z tej szkoły. Niestety musiałam zacząć ten rok od nowa oczywiście w nowej szkole. Od samego początku nie miałam żadnych problemów z tym przedmiotem i to co mama mi tłumaczyła w domu było "uznawane" za dobre. Skończyłam tą klasę i matematykę zaliczyłam bez problemu na 4. Myślę więc że trzebaby się nad tym zastanowić i nie traktować tego "bezkarnie". Ta kobieta ma męża psychiatrę więc powinna skorzystać z tego i poprosić go o badanie(a ponieważ jest jego żoną nic ją to nie będzie kosztowało)!!! P.s.Wspomnę jeszcze,że oprócz mnie moje inne koleżanki również zostały tak samo potraktowane(nie jestem więc wyjątkiem) Dziękuję za przeczytanie mojej opinii i pozdrawiam wszystkich, którzy to popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Codename: Spriggan Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: 81.219.112.* 11.02.03, 13:51 Buahaha :) Mnie pani Furman uczy jush 4 lata i jak w podstawowce mialem same 4 i 5 tak mam nadal w liceum. Widac musialas tylko na opinii jechac w podstwowce bo to mi sie raczej dziwne wydaje,ze nagle taki skok w ocenach.No comment.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerocool Zgadzam się IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 14:02 Mnie również pani profesor Furman uczy 4 lata. Mam też same 4 i 5 podobnie jak w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczniowie Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: *.ligon.chorzow.pl 12.02.03, 14:59 Jesteśmy uczniami Pani Anny F. i zupełnie nie zgadzamy sie z opinią, że minęła się z powołaniem!Zarówno w podstawówce jak i teraz w liceum mamy same piątki i oczekujemy tego samego na maturze, ponieważ uważamy Panią Annę F. za bardzo dobrą nauczycielkę.Jeśli ktoś jest słaby z matematyki i nie przyłoży sie do nauki to niech nie oczekuje niewiadomo jakich ocen!Uważamy , że wszyscy uczniowie są oceniani obiektywnie i bardzo sprawiedliwie!nie ma takich osób na których Pani Anna F. "wyżywałaby się" tak jak twierdza uczniowie LO im. S. Batorego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerocool Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 13:56 Zastanawiam się kto zmienia szkołę z powodu jednego przedmiotu. A przy okazji w zawodówce nie ma problemu ze zdaniem przedmiotu na 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: Nauczycielka domaga się przeniesienia liceali IP: *.chorzow.n4a.pl 13.02.03, 19:11 Gość portalu: była uczennica napisał(a): > Pani(he jaka pani)...Anna Furman była moją nauczycielką przez rok > (nawet niecały) i to wystarczyło żeby się przekonać jak > bezpodstawnie źle traktuje człowieka. > Zawsze byłam dobra z matmy miałam 4 i 5, nigdy ten przedmiot nie > sprawiał mi problemu. Niemal każdy mój sprawdzian był napisany > dobrze ale według tej kobiety "źle".... Moja mama jest również > nauczycielką matematyki i to bardzo dobrą więc niektóre rzeczy > związane z nią tłumaczyła mi w domu(wszystko rozumiałam więc > mknęłam zadowolona na sprawdzian).Po sprawdzeniu przez-A.Furman- > tej pracy okazało się że wszystko jest źle.Zabrałam więc go do > domu i pokazałam mamie. Mama stwierdziła,że jest napisany > przynajmniej na 4 mimo iż dostałam z niego 1.Postanowiła zabrać > go do pracy aby pokazać innym matematykom... no i okazało się że > mama ma rację. Zostawiliśmy tą sprawę na boku...ale cały czas > się to powtarzało więc stwierdziłyśmy że dalej tak być nie może! > Próbowałyśmy z -A.Furman- porozmawiać ale niestety nie "dało > się" więc postanowiłyśmy że zrezygnuję z tej szkoły. Niestety > musiałam zacząć ten rok od nowa oczywiście w nowej szkole. Od > samego początku nie miałam żadnych problemów z tym przedmiotem i > to co mama mi tłumaczyła w domu było "uznawane" za dobre. > Skończyłam tą klasę i matematykę zaliczyłam bez problemu na 4. > Myślę więc że trzebaby się nad tym zastanowić i nie traktować > tego "bezkarnie". Ta kobieta ma męża psychiatrę więc powinna > skorzystać z tego i poprosić go o badanie(a ponieważ jest jego > żoną nic ją to nie będzie kosztowało)!!! > P.s.Wspomnę jeszcze,że oprócz mnie moje inne koleżanki również > zostały tak samo potraktowane(nie jestem więc wyjątkiem) > Dziękuję za przeczytanie mojej opinii i pozdrawiam wszystkich, > którzy to popierają. A co cie obchodzi kim jest jez maz. Widocznie nie umisz matematyki, a oskazasz nie to osobe, moze twoja matka zle uczy.. ale napewno nie pani furman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzielic [...] IP: *.devs.futuro.pl 30.01.03, 23:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasiu Pani Anna Furman to najlepsza nauczycielka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 14:13 Pani Furman uczały mnie od kilku lat. Uważam, że jest najlepszą nauczycielką jaka mnie uczyła kiedykolwiek. Tylko przy niej rozumiałę matematykę. Może jest trochę ostra, ale to tylko mobilizuje mnie do dalszej nauki. Więc nie bardzo rozumię o co w ogóle chodzi. Jest to również zdanie wielu ludzi, których kiedykolwiek uczyła, nawet uczniów z III Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Batorego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beem Do wszystkich "byłych uczniów"! IP: *.telpol.net.pl 11.02.03, 17:38 Pani Furman uczy mnie już czwarty rok. Jest nauczycielką wymagającą i dlatego przez niektórych niedocenianą i nie lubianą. Ja sama nie jestem ścisłowcem i nie przepadam za matematyką, ale szanuję panią Furman jako człowieka. Jej zaangażowanie wynika z tego, że poprostu chce nas czegoś nauczyć i nie sądzę, żeby "minęła się z powołaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja! To chyba jakieś nieporozumienie?! IP: 212.106.159.* 11.02.03, 20:46 Chodzę do 4 klasy LO i od zawsze kochałam matematykę! Idąc do liceum spadłam z oceny celującej w podstawówce, na dostateczną. To był dla mnie szok!!! Ale zrozumiałam, że w LO matematyka trochę różni się od tej z podstawówki i trzeba trochę popracować. Obecnie jestem w klasie maturalnej. Od 4 lat uczy mnie pani Furman, mam same 5, zdaję maturę z matematyki, wybieram się na ekonomiczne studia, a nauka właściwie nie jest potzrebna (wystarczą lekcje!). Nie wyobrażam sobie życia bez matematyki i pani profesor Furman! A tak na marginesie, jak można oceniać ludzi zupełnie ich nie znając?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Zostawcie panią Furmanową w spokoju!!! IP: *.ligon.chorzow.pl 12.02.03, 15:22 Jestem zszokowana tym, przeczytałam w artykule w "Gazecie" i wypowiedzi niektórych osób.Ludzka złośliwość nie ma granic!!!!Jak można pisać takie bzdury o naszej pani prof.? Ja znam panią Furmanową od bardzo dawna.Jestem uczennicą o przeciętnych zdolnościach matematycznych,a początki były naprawde trudne.Pani prof. nigdy nie traktowała mnie jako gorszej, zawsze mogłam liczyć na jej pomoc.Każdy sprawdzian ocenia sprawiedliwie,konsultuje z uczniami ich prace.Nigdy nie czułam się pokrzywdzona, moja ocena była zawsze adekwatna do moich umiejętności.Dzięki niej matematyka stała się dla mnie czymś bardziej zrozumiałym.Co do samej pani prof. jest ona osobą miłą, cipłą i bardzo serdeczną.To prawdziwy nauczyciel z powołania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Obiektywna opinia IP: *.chorzow.n4a.pl 13.02.03, 15:29 Jestem uczennicą 4 klasy LO. Matematyki uczy mnie od czterech lat pani prof. Anna Furman i mogę stwierdzić, że jest nauczycielem wymagającym, ale zawsze ma na uwadze dobro ucznia! Uwazam, że nie można zarzucić pani Furman niesprawiedliwości, oszustwa czy lekceważenia ucznia. Jest to jedna z niewielu nauczycielek jakie znam, ktora pozwala zawsze poprawiac niezaliczony material po kilka nawet razy. Poświeca ona wtedy swoj czas i zostaje z młodzieżą po lekcjach. Każdy bez wyjątku oceniany jest jawnie, na podstawie zdobytych punktow, wiec nie ma możliwości oszustw! Ponadto uważam, że pani prof. jest osobą pogodną, miłą, wyrozumiałą i zawsze ma na uwadze dobro ucznia! Jest to kobieta elegancka i z klasą. Wszystkie te negatywne opinie są chyba opiniami ludzi niedojżałych i niepoważnych! Ja kończe juz szkołe ale wiem, że panią Furman bede zawsze miło wspominala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l3cho Re: Obiektywna opinia IP: *.chorzow.n4a.pl 14.02.03, 19:44 Z pełni się z tym zgadzam, pani Furman poswieca nam dodatkową lekcję, którzy sami opaciliśmy i robi to aby nas czegoś nauczyć. No to co że troszkę się na mnie denerwuje, że cały czas gadam, ale to juz moja wina, jeżeli ktoś z was ma słabe oceny z maty, to wylącznie jego wina, a nei pani Furman. Jest to jedyna nauczycielka, która ma swoje zasady i ich przestrzega. Jezeli ktoś sądzi inaczej niech napisze pod l3cho@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: Obiektywna opinia IP: *.proxy.aol.com 14.02.03, 22:32 Dlaczego nie piszesz na temat? Nie wychwalaj! A temat i zagadnienie to jest przeniesienie do 1-szej klasy. Czy tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Obiektywna opinia IP: 213.216.64.* 21.02.03, 18:23 Pani Furman uczy mnie juz czwarty rok i zawsze ocenia mnie na równi z innymi. Żadnego ucznia nie faworyzuje ani nie wywyższa. Dzieki czasowi, który poświęciła mnie i moim przyjaciołom zdaliśmy do kolejnej klasy. Pani Furman jest osobą, która ceni poświęcenie ucznia i zawsze je wynagradza np. podciągając oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzecioklasistka z III L.O. Re: Obiektywna opinia IP: *.ssnet.pl 23.02.03, 15:57 Ja sie bardzo cieszę, że pani F. ocenia Cię sprawiedliwie, ale powiedz szczerze jaki to ma związek ze sprawą Kamila??!! Drodzy uczniowie z Ligonia, jeśli chcecie wyrażać Wasze opinie na temat pani nauczycielki to załóżcie sobie inny wątek na tym forum. Bo tutaj powinno się komentować napisany przez panią Stańczyk artykuł, a nie opisywać Wasze uczucia względem pani F. Ja rozumiem, że matura się zbliża i wszyscy uczniowie pani F. chcieliby ją zdać, ale o ile pamiętam to Wasza nauczycielka jest osobą sprawiedliwą, więc Wasze podlizywanie się na tym forum na nic się nie przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Obiektywna opinia IP: *.chorzow.n4a.pl 05.04.03, 15:52 Jakbys nie zauwazyla, to nikt tu sie nie podlizuje, bo wszyscy pisza anonimowo.A piszemy pozytywnie o pani Furman nie dlatego zeby sie podlizac, ale dlatego, ze oczerniacie dobrago i uczciwego nauczyciela!!Poza tym skad wiesz, ze to co jest napisane w artykule to prawda a nie jakies bzdury!!!!!! Mam szczescie, bo jestem na biezaco z cala sprawa i wiem jak jest ze wszystkim na prawde!!! Mam nadzieje, ze osoby odpowiedzialne za to cale zamieszanie odpowiedza za te wszystkie zmyslone slowa na temat pani Furman!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grajek P Mieszane uczucia względem postów!!! IP: 212.106.159.* 12.02.03, 15:49 Witam. Ja również tak jak wielu z was jestem uczniem LO i chodzę także do klasy maturalnej! Na sprawę Pani Furman uważam, że patrzę lekko z innej strony niż pozostali, ponieważ sam często byłem zły na nią (nadal jestem) za moje złe oceny z maty :-) Moja mama jest również m.in. nauczycielką (naszczęście nie matematyki), ale zawsze no może prawie zawsze po rozmowie z nią dochodzę do wniosku, że to nie zawsze nauczyciel (p. Furman) jest winien moich ocen, tylko to że nie posiadam uzdolnień matematycznych i z regóy nie przykładałem się do jej nauki. Więc jak oceniamy nauczyciela to może spojrzymy też troszkę na własne grzeszki co??? Nauczyciel jest od uczenia, uczeń również jest od uczenia ale samego siebie i te dwie osoby jak się nie zaangażują jednocześnie to nic z nauki nie będzie. Dróga sprawa jest taka, że niektórzy ludzie oceniają innych po wyglądzie, a to jest już wogóle pomylona sprawa ze względu, że nie to jest ładne co jest ładne ale to co sie komu podoba, a każdy ma inny gust prawda??? Więc uwaga o "niewłaściwym" ubiorze Pani Furman jest również jak najbardziej nie na miejscu!!! Pozdrowienia for All i JAZDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Do: Absolwenta, Ja! i GrajkaP. IP: *.swic.dialup.inetia.pl 12.02.03, 22:02 Masz człowieko roztrojenie jaźni??????? Musisz się leczyć!!! Oj, musisz!!!!!!! Przestań wychwalać n-lkę pod różnymi nicami. Mało to poważne. A może to ktoś z rodziny pani nauczycielki?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzecioklasistka z III LO Czy to jest sprawiedliwe?? IP: *.ssnet.pl 12.02.03, 22:12 Ja nie bardzo rozumiem po co piszecie w komentarzach czy lubiliście/lubicie panią F. czy nie. Każdy ma swoje symaptie i antypatie i to jest zupełnie normalne. Natomiast nienormalne jest dla mnie to, co nasza była pani profesor chce zrobić. Jaką miałaby korzyć z tego, gdyby ta osoba zaczęła naukę w liceum od nowa?? I czemu to nagle, po 1,5 roku przypomiała sobie o tej sprawie, szczególnie, że wcześniej nie miała nic przeciwko przepuszczeniu Kamila do klasy drugiej? Uważacie, że to jest sprawiedliwe ?? Myślę, że powinniśmy się zastanowić nad sensem tego postępowania pani profesor, a nie pisać jaki mamy do niej prywatny stosunek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Czy to jest sprawiedliwe?? IP: *.telpol.net.pl 12.02.03, 22:29 ZROZUM ŻE TO WSZYSTKO NIE PRAWDA!!!!!!!!!!! WYMYSLILI TO LUDZIE, KTÓRZY SIĘ NIE UCZYLI, MIELI JEDYNKI I TERAZ SIĘ MSZCZĄ NA BOGU DUCHA WINNEJ PANI FURNAM!!!!!! NIE UWAZASZ ZA DZIWNE TEGO, ŻE NIGDZIE NIE POPROSZONO SAMEJ PANI PROFESOR O WYPOWIEDZENIE SIĘ NA TEN TEMAT? WIESZ DLACZEGO TAK JEST? BO NIE BYŁO BY SENSACJI! WSZYSTKO BY SIĘ WYJAŚNIŁO, SKOŃCZYŁABY SIĘ NAGONKA I GAZETY NIE MIAŁYBY CZYM PRZYCIĄGAC LUDZI. GDYBYŚMY DALI WYPOWIEDZIEC SIĘ PANI FURMAN PRAWDA WYSZŁABY NA JAW! JAK NIE WIERZYSZ TO POPYTAJ SIĘ W III LO CZWARTOKLASISTÓW (ALE NIE TYCH, KTÓRZY OCENIAJĄ PANIĄ FURMAN PO UBRANIU), ONI ZNAJĄ PRAWDĘ!!! POZA TYM POMYŚL LOGICZNIE, KTÓRA NAUCZYCIALKA NA TYLE "WŁADZY" ŻEBY PRZENIEŚC UCZNIA Z 3 KLASY DO 1? ŻADNA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzecioklasistka z Re: Czy to jest sprawiedliwe?? IP: *.ssnet.pl 14.02.03, 18:27 Co według Ciebie nie jest prawdą?? Bo, to że pani F. chce przenieść Kamila do klasy I niestety nią jest. I nie obchodzi mnie, czy takie przeniesienie jest możliwe czy nie. Ważna jest sama próba tego przedsięwzięcia, przez co Kamil zapewne ma teraz problemy. Czy to rzeczywiście było potrzebne?? A poza tym to chyba niedokładnie przeczytałeś ten artykuł, skoro twierdzisz, że nikt nie pytał pani F. o zdanie - "Anna F. nie chciała z nami rozmawiać. - To nie pani sprawa, ale osób zajmujących się oświatą. Radzę trzymać się od tego z daleka - zagroziła i odłożyła słuchawkę." Absolutnie zgadzam się z Tobą, że w tym sporze pani profesor powinna zabrać głos. Jak widzisz niestety tego nie zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grajek P DLA INY!!! IP: 212.106.159.* 12.02.03, 22:16 Słuchaj kimkolwiek jesteś ja w swojej wypowiedzi jeśli umiesz czytać byłem neutralny nie jestem za ani przeciw stwierdzałem tylko niepodważalne fakty!!! KAPITO??? czy ryj zbito??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Codename: Spriggan Ehhh... ludzie ludzie ale wy sie kłócicie..... IP: 81.219.112.* 12.02.03, 22:50 Ehhh.... patrze na rozpoczynajace sie kłótnie i płakać mi sie chce. Co do Iny to popatrz sobie na IP tych 3 wypowiedzi "ja! absolwenta i grajka P." jak nie widzisz roznicy to bardzo mi przykro. Log Out... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Codename: Spriggan Re: Ehhh... ludzie ludzie ale wy sie kłócicie.... IP: 81.219.112.* 12.02.03, 23:09 Szkoda ze koncowki IP zatajili :) ale zapewniam cie Ina ze te IP sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba To ja mam pytanie IP: *.88net.trzepak.pl 13.02.03, 06:57 Wszyscy tutaj dyskutują o tym czy Pani Furman jest dobra czy nie a ja bym tak chciała zapytać o panią Strojny.Sama przyznaje,że złamala prawo.I ja sie pytam czy beda wyciagniete jakies konsekwencje w stosunku do tej pani.Troche mi to wyglada jak nagonka na nauczyciela tylko po to aby uchronic wlasny interesy.Wszystko to nieladnie wyglada i wydaje mi sie ze cywilizowany czlowiek,i na dodatek dyrektor liceum powinien wiedziec ,ze inaczej zalatwia sie pewne sprawy.A najgorsze,że na tym wszystkim ucierpi imię szkoly,ktora jest podobno jedną z najlepszych szkól w Chorzowie.Wydaje sie,ze przyszli uczniowie zastanowia sie dwa razy zanim wybiora szkole w ktorej dyrektor tak traktuje nauczycieli. No i dodam jeszce,ze popieram wszystkie pozytywne opinie na temat Pani Furman.To wspanialy czlowiek i pedagog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss President Ilu ludzi tyle opini ... IP: 213.186.68.* 12.02.03, 22:56 ...nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą zgodni. Każdy ma prawo do swoich sympatii i antypatii jednak powinniśmy wyrażać je w sposób kulturalny. Ja osobiście p.Furman bardzo lubię nigdy nie miałam problemów z matematyką i znam grono osób, które myślą podobnie. Nie można nigdy generalizować a napewno wyrażać się o kimś w sposób, który zmusza administaratora do usuwania komantarza z przyczyn regulaminowych. Ja zdaje sobie sprawę,że wiele osób myśli inaczej niż ja, ale szanujmy się nawzajem i szanujmy swoje opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaq,Mody,Dejvid,Pisklak Obiektywna ocena całej sprawy by uczniowie... IP: *.ligon.chorzow.pl 13.02.03, 09:08 Mamy małe pytanko do byłych uczniów pani profesor Furman. Macie teraz własne problemy, słyszeliśmy że na studiach jest ciężko a obrażacie naszą nauczycielke?!? To my powinniśmy najbardziej narzekać, to właśnie uczniowie i to nie byli a obecni zwykle najbardziej najeżdżają na swoich nauczycieli. To normalne- my sie nie uczymy, nauczyciele nas oceniają a my jesteśmy wściekli. Ale gdy emocję opadają i oceniamy całą sprawę z perspektywy czasu to zauważamy swoje błędy. Nauczyciele w większości przypadków starają się być obiektywni, a już napewno pani profesor Furman. Każda ocena ma swoje uzasadnienie, każda sprawa jest do wyjaśnienia. Nie ma czegoś o czym nie moglibyśmy porozmawiać. Jak już mówiliśmy to właśnie my powinniśmy narzekać i atakować naszą nauczycielke a tego nie robimy. Dlaczego? Bo może rzeczywiście nam pani profesor Furman nie zawiniła. Trzeba sie uczyć- to fakt. Ale nigdy nie spotkała nas niesprawiedliwość z jej strony. Niektórzy mamy dobre inni gorsze oceny ale zawsze adekwatne do naszej wiedzy. A brak powołania??? Dodatkowe lekcje, konsultacje (za które pani Furman nie dostaje wynagrodzenia) wszystko po to żeby my mielyśmy większe szanse na zdanie egzaminu dojrzałości, i dostaniu sie na studia. Czy to właśnie jest minięcie się z powołaniem??? Wam pozostawiamy ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAPU Nauczycielka domaga się przeniesienia licealist... IP: *.ligon.chorzow.pl 13.02.03, 09:14 Ciekawe, ze profesor Anna Furman pracowala przez trzydziesci lat w swoim zawodzie, i nikt jej nic nie zarzucil. Nie wiem dlaczego teraz tyle osob sie na nia uwzielo(nawet ci, ktorzy sie u niej nie uczyli). Pani Furman uczy mnie juz czwarty rok i mimo, iz nie jestem jej najlepszym uczniem, chwale sobie ja chocby za to, ze jest jednym z najuczciwszych nauczyli, ktorzy kiedykolwiek mnie uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kredka Re:zle wyrezyserowany koncert IP: *.oc.oc.cox.net 13.02.03, 09:35 Jaki zgodny chor przychlastow chwalacych "Pania Profesor"! Niestety, zbyt grubymi nicmi szyty. Ciagnie falszem. Widac, ze dzieciaki sie boja wyrazic wlasna opinie. Pisza na zadany temat. To sie czuje. Poza tym, dlaczego skasowano watki krytyczne? Czy admin tez sie boi matematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re:zle wyrezyserowany koncert IP: *.ligon.chorzow.pl 13.02.03, 10:37 Dziwne że nagle rzucił sie chórek negatywnych opini!wcale nie jsteśmy lizusami, tylko nie pozwolimy na bezpodstawne oskarżanie naszego nauczyciela i dajemy odpowiedzi na wasze bzdurne i nieprzemyślane wypowiedzi!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Do " kredka"? IP: *.ligon.chorzow.pl 13.02.03, 10:33 Co ty sobie....wyobrażasz?Ja w swojej wypowiedzi wyraziłam tylko swoje zdanie!!!TO JEST MOJE ZDANIE I CHCE ŻEBY ZOSTAŁO USZANOWANE!!!Nic mnie to nie obchodzi czy to się komuś podoba ,czy tez nie!!!!To was bezpodstawnie oskarżających tą nauczycielkę ktoś chyba nasłał (wszyscy wiedzą kto i dlaczego).Może was kiedyś ruszy sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grajek P Dla INY!!! IP: 212.106.159.* 13.02.03, 13:02 Słuchaj że kilku użytkowników mają takie same IP, bo po tym stwierdziaś że kilka wątków pod kilkoma pseudonimami wpisano posty!!! Nie świadczy że pisał je jeden użytkownik!!! NIe wiem czy wiesz ale istnieje coś takiego jak maskowane IP! i wtedy wszyscy użytkownicy danej sieci mają Ip extended takie same!!!! Kapujesz???? Więc nie pisz głupot!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at to zwykła manipulacja!!! IP: w3cache:* / 192.168.43.* 13.02.03, 13:45 Uważam że to skandal, a ktoś uczniom Ligonia robi wodę z mózgu. Ja rozumiem, że pani kazała więc wszystkie bezwolne dzieciaki piszą Ostatecznie ocena z matmy jest ważna... Ja tylko śmieję się w duchu...Do czego zdolny jest nauczyciel, który zmusza uczniów jednej szkoły do pisania czegoś takiego? Boicie się matury czy co? Coś za to dostaniecie - może lepszą ocenę z matmy? Gratuluję "Cel uświęca środki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: to zwykła manipulacja!!! IP: *.telpol.net.pl 13.02.03, 15:14 JA JESTEM Z BATOREGO! A TY SKĄD JESTEŚ IMBECYLU? JAK TEŻ Z BATOREGO TO WSTYDZĘ SIĘ ŻE DO MOJEJ SZKOŁY UCZĘSZCZAJĄ TAKIE BEZMÓZGI!!! POZA TYM POWIEDZ MI SKĄD PANI FURMAN MIAŁABY NIBY WIEDZIEĆ O TYM FORUM???? UWAŻASZ ŻE ONA W DOMU NIE MA CO ROBIĆ, TYLKO W NECIE SIEDZI??? A MOZE JEST "INTERNAUTĄ"? NA PRAWDE TAK MYŚLISZ????? A SKORO TWIERDZISZ, ŻE TE WYPOWIEDZI POMOGĄ W MATURZE, TO MOŻE POWIEDZ MI DLACZEGO NIKT SIĘ NIE PODPISUJE PEŁNYM INIENIEM I NAZWISKIEM??? RUSZ TĄ SWOJĄ PUSTĄ GŁOWĄ ZANIM COŚ NAPISZESZ! GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC!!!!!!!! A TAK NAWIASEM MÓWIĄC, TO JEŚLI CHODZI O MANIPULACJE, TO UWAŻAM ŻE TO WŁAŚNIE W NASZEJ SZKOLE JESTEŚMY MANIPULOWANI, WSZYSCY WIEMY PRZEZ KOGO. SZKOŁA PODAJE FAŁSZYWE INFORMACJE, JAK NP. O TYM KOLESIU CO TO NIBY DO MATURY NIE MIAŁ BYĆ DOPUSZCZONY. TO ZWYKŁE PIERDOŁY ROZPUSZCZANE ŻEBY POZBYĆ SIĘ NAUCZYCIELA. UDAŁO SIĘ- PANI FURMAN NIE WYTRZYMAŁA TYCH KŁAMSTW I ODESZŁA ZE SZKOŁY, CZEGO JA I MOI KUMPLE CIĄGLE ŻAŁUJEMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: to zwykła manipulacja!!! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.02.03, 22:07 >POZA TYM POWIEDZ MI SKĄD PANI FURMAN MIAŁABY NIBY WIEDZIEĆ O TYM FORUM???? UWAŻASZ ŻE ONA W DOMU NIE MA CO ROBIĆ, TYLKO W NECIE SIEDZI??? A MOZE JEST "INTERNAUTĄ"? NA PRAWDE TAK MYŚLISZ?????< A co w tym dziwnego, że nauczyciel siedzi w Necie???? Ja również jestem nauczycielką i często siedzę w necie i znam to Forum. "NA PRAWDE TAK MYŚLISZ?????<" - naprawdę tak myślę!!!!!!! Licealista, poucz się ortografii, bo nie zdasz matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gat Re: to zwykła manipulacja!!! IP: 81.219.112.* 13.02.03, 19:32 super. nareszcie ktoś zauważył że baba manipuluje uczniami ile wlezie. Ciekawe czy coś za to dostaniecie. napiszcie o tym na forum Gazety Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toudi Szukacie sensacji? IP: LServer.VoyTechNet:* / 192.168.0.* 20.02.03, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toudi Szukacie sensacji? IP: LServer.VoyTechNet:* / 192.168.0.* 20.02.03, 17:17 Nie wiem skąd wzięły się te bzdury, ale to co wypisujecie to jest nie do pomyślenia. Pani Furman nie zasługuje na takie oczernianie, jest nauczycielką z powołania, a zarzuty wobec niej są wyssane z palca. Czemu nie opiszecie panią dyrektor z LO im. s. batorego? Przecież to ona złamała prawo i jeszcze do tego się przyznała. Jestem uczniem pani Furman. W tym roku mam zamiar zdawać maturę z matematyki i nie jestem sam. Około 20 uczniów pani Furman chce przystąpić do matury z matematyki. Jeżeli byłoby tak jak jest napisane w gazecie to tylu uczniów chciałoby zdawać egzamin z tego przedmiotu? Chyba nie. Więc osoby, które opisuja naszą nauczycielkę jako wielką "jędze" musieli te wszystkie bzdury wyssać z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grace Re: Szukacie sensacji? IP: osiedleU.tychy.net.pl:* / 10.10.16.* 11.03.03, 17:08 Tak naprawdę nie jest ważne, czy ktoś nauczyciela lubi, czy nie (znajdą się jedni i drudzy - zwykle tak bywa).Idzie o to, że dorośli ludzie nie umieli załatwić tej sprawy tak jak powinni. Cóż w tej chwili może zrobić była nauczycielka? Wszystko powinno leżeć w gestii dyrektora szkoły. A skoro już dyrektor podjął decyzję 1,5 roku temu, to rozpatrywanie tej kwestii teraz, czy wręcz cofnięcie decyzji jest niemoralne. Uczeń to człowiek, tak samo jak nauczyciel. Jednemu i drugiemu należy się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: Szukacie sensacji? IP: *.proxy.aol.com 05.04.03, 19:45 No wlasnie , nic dodac i nic ujac. Dlaczego w tej sprawie nikt nie pisze. Tylko wychwalanie pod niebiosa. Ta pani pojdzie do nieba w papuckach. A jezeli po okresie 1,5 roku podejmuje taka decyzje, to uwazam ze cos nie tak jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEKman Wałek IP: *.nskmatrix.net.pl 14.04.03, 22:54 Fajny wałek ,, mam nadziej ze w tym roku nic takiego nie będze ,, pozatym juz nam zapowiedziano ze jaksie nie zda to sie leci ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś