Gość: Darek Ładne zdjęcie, piękna Kobieta. IP: 195.128.228.* 08.08.06, 12:29 Masz więcej Swoich zdjęć ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek jak mogą trafić na czip zakodowane odciski palców? IP: *.chello.pl 08.08.06, 12:30 chyba trafią do bazy danych a czip jest identyfikatorem tylko c'nie? czy sie myle?;> www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Re: jak mogą trafić na czip zakodowane odciski pa 08.08.06, 14:59 Raczej będą zapisane dane o odciskach, dla szybkiego porównania z czytnikiem (w jakichś dziwnych miejscach świata może byc problem z szybkim dostępem do bazy danych po samym identyfikatorze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Głowa z 4 stron świata! IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 08.08.06, 12:36 Dużo piję i palę a mój wygląd zewnętrzny [maska i brzuch] zmienia się w zastraszającym tempie. Ile będzie ważny paszport, nie wiem. Walę na abc onet, wikipedia lecz nie ma tej info. Najlepiej zrobić to teraz, bo mam akurat parę groszy. Obawiam się, że za rok mój asymetryczny wygląd, przechylona głowa oraz nienaturalne kolory [nadmiar koloru czerwonego, szarego i sinego] będą niezgodne z pozytywnymi cechami z paszportu i nie pozwolą mi opuścić mojego ukochanego kraju. A mam już zaklepany wyjazd na Kubę w celu organizowania tam kontrrewolucji i założenia wolnych związków zawodowych. Dlatego popieram propozycje żeby w paszporcie były 3 zdjęcia: przód, profil lewy i prawy. To pozwoli odszukać moją tożsamość w paszporcie. W przypadkach wątpliwych, takich jak mój, należy wprowadzić tzw. profil glebowy czyli: pionowy przekrój odsłaniający morfologię[budowę] danej głowy, w szczególności rodzaj, miąższość i wzajemny układ poziomów. Pa kochani urzędnicy, wszystkiego tego samego najlepszego! Idę na browar ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Durnia Europejska IP: *.fbx.proxad.net 08.08.06, 13:10 A tam UE, Polska panie, Polska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Durnia Europejska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.08.06, 18:28 Racja. Ale Polska to Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: 86.43.72.* 08.08.06, 12:47 Odpowiedz Link Zgłoś
elorin4 Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo 08.08.06, 12:47 akurat co do Pani zdjęcia mają rację! Wymogi są dość jasne. PS. nie jestem urzędnikiem biura paszp. ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gataaaaaa Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:49 przjrzałam wytyczne i instrukcje korzystania z szablonu i znowu wychodzi iz urzędnicy i tak robią swoje - paranoja !!!!!!! W instrukcji korzystania łopatologicznie wyjaśnili a z artykułu wynika iz kwestionują w dużej mierze niesłusznie ..... Jedyne wyjscie to prosić uzasadnienie na piśmie i skargę złożyć do przełozonego takiego delikwenta co to wie lepiej jak zdjęcie ma wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomemwasbydlo w usa samowola urzednikow jest nie do pomyslenia IP: *.hsd1.wa.comcast.net 08.08.06, 12:51 w usa przepisy sa jednoznaczne zadnych "uznaniowych". "to zalezy od kierownika" pan naczelnik zadecyduje" itd. to komunizm, za debilny komentarz urzednik w usa by sie pozegnal z praca, a prace rzadowa trudno tu stracic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mróweczka Maniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:04 A mojej mamie zachciało się czekać na wyrabianie dowodu. Tam pewnie też takie cyrki jak za zdjęciami do paszportu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:17 no qrwa paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:35 ludzie to nie UE to USA tak sobie zyczy hihi co idiotyczne nie musii byc zawsze z UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.agnat.pl 08.08.06, 13:32 Gdzie teraz można składać wnioski o paszport? Jest jakaś rejonizacja? Przykładowo mieszkam w Suwałkach, a chcę zrobić paszport we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja caly ten pic jest do de IP: *.nsw.bigpond.net.au 08.08.06, 13:35 www.smh.com.au/news/world/hightech-passports-fail-to-pass-hackers-security-test/2006/08/07/1154802823195.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.sympatico.ca 08.08.06, 14:05 A ja mam male pytanko.Czy jak fotograf zlitrolil zdjecie i wraca do niego wsciekly klient to owy fotograf przyjmuje reklamacje i wykonuje poprawke gratisowo? Odpowiedz Link Zgłoś
bailays urzednikom nie podoba się także miejsce urodzenia 08.08.06, 14:25 wyrabialam dziecku paszport: dziecko urodziło się w niemczech, tam było przez 3 miesiące po urodzeniu zameldowane. I okazauje się, ze żeby urzędnicy zdążyli to sprawdzić,będę czekać na paszport nie 4 tygodnie, ale 6. trzeba przecież sprawdzić w Konsulacie.... a ja myślałam, że w Unii jesteśmy, że fax wystarczy, albo mail. a tu trzeba najwyraźniej osobiście się udać. w dodatku chyba piechotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tstein Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: 195.117.255.* 08.08.06, 14:45 Mało rozgarnięci urzednicy z UE, zafundowali nam HORROR.Nasi urzednicy jeszcze bardziej nierozgarnieci dali sie zrobić w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Zamiast biadolić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:56 Powiedzmy:stop totalnej kontroli społeczeństwa od kołyski po grób.Nie zgadzajmy się na odciski palców ,czipy,pomiary twarzy,numerkowanie ,totalną iwigilację itp.Czy od tego świat będzie lepszy? Moim zdaniem ,nie.Powszechniejszy stanie sie za to inny terror- terror wszechwładnego urzędnika-Wielkiego Brata.Komu odpowiada życie pod okiem czujnych kamer niech idzie do reality show.Większośc ludzi chce ochrony prywatności.Sprawy tzw. bezpieczeństwa to tylko pretekst do wzięcia społeczeństw za mordę.Powiedzmy stop. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Oczywiście ! 08.08.06, 15:08 Ci co będą chcieli zrobić coś zdrożnego i tak to zrobią, obejdą zabezpieczenia tak czy innaczej a cała reszta będzie się czuła jak potencjalni przestępcy ryzykując, że komputer się pomyli w rozpoznaniu (ze względu na ograniczenia i niedoskonałości algorytmów analizy obrazu). Ciekawe a co z sobowtórami czy osobami mocno podobnymi do innych notowanych ? Jak komputer rozróżni niuanse skoro nawet ludzie mają czasami duże z tym problemy. Jedyny prawie pewny sposób to odciski palców i tęczówka, rozpoznawanie po zdjęciu jest bardzo niepewne ! A jak ktoś obejdzie odciski naklejką na palcu (taka rękawicza z innymi odciskami) i będzie miał paszport ze zgodnymi z rękawiczką wpisami ? Laboratoria specjalne już pracują pewnie nad możliwościami obejścia zabezpieczeń, to tylko kwestia zainwestowanych pieniędzy i pozyskanych za nie naukowców ! A co jak się ktoś poparzy i będzie miał uszkodzony naskórek ? To co nie wyjedzie za granicę ? A tęczówka, wystarczą zmiany chorobowe (zapalenie tęczówki) i już są zmiany ? Sam mam do dziś zrosty na tęczówce po przejściu takiego zapalenia ponad 25 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic stop wariatom paszportowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:06 Oto nowe hało wyborcze-czy podejmie je PiS,PO czy Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Dlatego staram sie o nowe obywatelswo. :-) 08.08.06, 15:19 Papa absurdy i debilizmy z polski, papa zeswirowani urzednicy i politycy, prostacy , dresiarze, nakromani i faszysci, panki, ku.., terrorysci, naukowce i malarze, szmaty mendy kondoniarze! Narta Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo 08.08.06, 15:48 Poprzednia władza była znacznie wyższa, nie da się ukryć. Dwumetrowe dryblasy Miller i Kwasniewski ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.Z. Paszport dla Giertycha IP: *.sympatico.ca 08.08.06, 16:01 A Giertychowi nie wydawac! Za dluga twarz (twarz?!), oczy nie w tym miejscu, a wyraz twarzy - lepiej nie mowic (i nie ogladac!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina paszport w miejscu zamieszkania nie zameldowania IP: 157.150.192.* 08.08.06, 18:51 Kiedy wreszcie bedzie mozna odbierac paszport, jak i inne dokumenty, w miejscu zamieszkania, a nie zameldowania? Marnuje ciezkie pieniadze na dojazdy tylko dlatego, ze nie wolno mi sie zameldowac u siebie w domu. To jest jakas komunistyczna paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.fonet.pl / 80.51.233.* 08.08.06, 18:53 Ależ te biedne urzędasy musza udowodnić że są potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa12321 Wystarczy wziac szablon! IP: *.cc.univie.ac.at 08.08.06, 19:14 Nie rozumiem podniecenia. Sa wydane szablony na kawalku kliszy i twarz ma w nie pasowac. Takim szablonem sprawdza tez zdjecie urzednik. Juz u fotografa mozna to przylozyc i zdjecie ew. zrobic od nowa. Zaklady fotograficzne mialy czas na przygotowanie sie do takiego prostego zajecia. I wtedy nie bedzie problemow w wydziale paszportowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sana Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:28 rzeczywiscie, ustalmy zasady, co z kobietami i nietylko, które zmieniają kolor włosów i to dość często ? co na to pracownicy biur paszportowych ? Odpowiedz Link Zgłoś