Dodaj do ulubionych

Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszportów

• Gość: Darek Ładne zdjęcie, piękna Kobieta. IP: 195.128.228.* 08.08.06, 12:29
      Masz więcej Swoich zdjęć ?? :)
    • Gość: lolek jak mogą trafić na czip zakodowane odciski palców? IP: *.chello.pl 08.08.06, 12:30
      chyba trafią do bazy danych a czip jest identyfikatorem tylko c'nie? czy sie myle?;>
      www.cotynato.prv.pl
      • absurdello Re: jak mogą trafić na czip zakodowane odciski pa 08.08.06, 14:59
        Raczej będą zapisane dane o odciskach, dla szybkiego porównania z
        czytnikiem (w jakichś dziwnych miejscach świata może byc problem z szybkim
        dostępem do bazy danych po samym identyfikatorze).
    • Gość: Warka z Tych Głowa z 4 stron świata! IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 08.08.06, 12:36
      Dużo piję i palę a mój wygląd zewnętrzny [maska i brzuch] zmienia się w
      zastraszającym tempie. Ile będzie ważny paszport, nie wiem. Walę na abc onet,
      wikipedia lecz nie ma tej info. Najlepiej zrobić to teraz, bo mam akurat parę
      groszy.

Obawiam się, że za rok mój asymetryczny wygląd, przechylona głowa oraz
      nienaturalne kolory [nadmiar koloru czerwonego, szarego i sinego] będą
      niezgodne z pozytywnymi cechami z paszportu i nie pozwolą mi opuścić mojego
      ukochanego kraju. A mam już zaklepany wyjazd na Kubę w celu organizowania tam
      kontrrewolucji i założenia wolnych związków zawodowych.

Dlatego popieram propozycje żeby w paszporcie były 3 zdjęcia: przód, profil
      lewy i prawy. To pozwoli odszukać moją tożsamość w paszporcie.

W przypadkach wątpliwych, takich jak mój, należy wprowadzić tzw. profil glebowy
      czyli: pionowy przekrój odsłaniający morfologię[budowę] danej głowy, w
      szczególności rodzaj, miąższość i wzajemny układ poziomów. Pa kochani
      urzędnicy, wszystkiego tego samego najlepszego! Idę na browar !

• ukos Durnia Europejska 08.08.06, 12:44
      Tak chyba można określić władze UE.
      • Gość: melmire Re: Durnia Europejska IP: *.fbx.proxad.net 08.08.06, 13:10
        A tam UE, Polska panie, Polska :)
        • Gość: eurofanatik Re: Durnia Europejska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.08.06, 18:28
          Racja. Ale Polska to Unia.
    • Gość: Alex Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: 86.43.72.* 08.08.06, 12:47
    • elorin4 Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo 08.08.06, 12:47
      akurat co do Pani zdjęcia mają rację! Wymogi są dość jasne.
      PS. nie jestem urzędnikiem biura paszp. ha ha
    • Gość: gataaaaaa Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:49
      przjrzałam wytyczne i instrukcje korzystania z szablonu i znowu wychodzi iz
      urzędnicy i tak robią swoje - paranoja !!!!!!! W instrukcji korzystania
      łopatologicznie wyjaśnili a z artykułu wynika iz kwestionują w dużej mierze
      niesłusznie ..... Jedyne wyjscie to prosić uzasadnienie na piśmie i skargę
      złożyć do przełozonego takiego delikwenta co to wie lepiej jak zdjęcie ma wyglądać
    • Gość: atomemwasbydlo w usa samowola urzednikow jest nie do pomyslenia IP: *.hsd1.wa.comcast.net 08.08.06, 12:51
      w usa przepisy sa jednoznaczne zadnych "uznaniowych". "to zalezy od kierownika"
      pan naczelnik zadecyduje" itd. to komunizm, za debilny komentarz urzednik w usa
      by sie pozegnal z praca, a prace rzadowa trudno tu stracic.
    • Gość: Mróweczka Maniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:04
      A mojej mamie zachciało się czekać na wyrabianie dowodu. Tam pewnie też takie
      cyrki jak za zdjęciami do paszportu :/
    • Gość: xyz Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:17
      no qrwa paranoja
      • Gość: gość Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:35
        ludzie to nie UE to USA tak sobie zyczy
        hihi co idiotyczne nie musii byc zawsze z UE
    • Gość: x Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.agnat.pl 08.08.06, 13:32
      Gdzie teraz można składać wnioski o paszport? Jest jakaś rejonizacja? Przykładowo mieszkam w Suwałkach, a chcę zrobić paszport we Wrocławiu...
    • Gość: to ja caly ten pic jest do de IP: *.nsw.bigpond.net.au 08.08.06, 13:35
      www.smh.com.au/news/world/hightech-passports-fail-to-pass-hackers-security-test/2006/08/07/1154802823195.html
    • Gość: kate Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.sympatico.ca 08.08.06, 14:05
      A ja mam male pytanko.Czy jak fotograf zlitrolil zdjecie i wraca do niego
      wsciekly klient to owy fotograf przyjmuje reklamacje i wykonuje poprawke
      gratisowo?
    • bailays urzednikom nie podoba się także miejsce urodzenia 08.08.06, 14:25
      wyrabialam dziecku paszport: dziecko urodziło się w niemczech, tam było przez 3
      miesiące po urodzeniu zameldowane.
      I okazauje się, ze żeby urzędnicy zdążyli to sprawdzić,będę czekać na paszport
      nie 4 tygodnie, ale 6.
      trzeba przecież sprawdzić w Konsulacie....

a ja myślałam, że w Unii jesteśmy, że fax wystarczy, albo mail. a tu trzeba
      najwyraźniej osobiście się udać. w dodatku chyba piechotą.
    • Gość: tstein Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: 195.117.255.* 08.08.06, 14:45
      Mało rozgarnięci urzednicy z UE, zafundowali nam HORROR.Nasi urzednicy jeszcze
      bardziej nierozgarnieci dali sie zrobić w balona.
    • Gość: wic Zamiast biadolić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:56
      Powiedzmy:stop totalnej kontroli społeczeństwa od kołyski po grób.Nie zgadzajmy
      się na odciski palców ,czipy,pomiary twarzy,numerkowanie ,totalną iwigilację
      itp.Czy od tego świat będzie lepszy? Moim zdaniem ,nie.Powszechniejszy stanie
      sie za to inny terror- terror wszechwładnego urzędnika-Wielkiego Brata.Komu
      odpowiada życie pod okiem czujnych kamer niech idzie do reality show.Większośc
      ludzi chce ochrony prywatności.Sprawy tzw. bezpieczeństwa to tylko pretekst do
      wzięcia społeczeństw za mordę.Powiedzmy stop.
      • absurdello Oczywiście ! 08.08.06, 15:08
        Ci co będą chcieli zrobić coś zdrożnego i tak to zrobią, obejdą zabezpieczenia
        tak czy innaczej a cała reszta będzie się czuła jak potencjalni przestępcy
        ryzykując, że komputer się pomyli w rozpoznaniu (ze względu na ograniczenia
        i niedoskonałości algorytmów analizy obrazu).

Ciekawe a co z sobowtórami czy osobami mocno podobnymi do innych notowanych ?
        Jak komputer rozróżni niuanse skoro nawet ludzie mają czasami duże z tym
        problemy. Jedyny prawie pewny sposób to odciski palców i tęczówka,
        rozpoznawanie po zdjęciu jest bardzo niepewne !

A jak ktoś obejdzie odciski naklejką na palcu (taka rękawicza z innymi
        odciskami) i będzie miał paszport ze zgodnymi z rękawiczką wpisami ?

Laboratoria specjalne już pracują pewnie nad możliwościami obejścia
        zabezpieczeń, to tylko kwestia zainwestowanych pieniędzy i pozyskanych za nie
        naukowców !

A co jak się ktoś poparzy i będzie miał uszkodzony naskórek ? To co nie wyjedzie
        za granicę ?
        A tęczówka, wystarczą zmiany chorobowe (zapalenie tęczówki) i już są zmiany ?
        Sam mam do dziś zrosty na tęczówce po przejściu takiego zapalenia ponad
        25 lat temu.

• Gość: wic stop wariatom paszportowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:06
      Oto nowe hało wyborcze-czy podejmie je PiS,PO czy Samoobrona
    • rtd5rtd Dlatego staram sie o nowe obywatelswo. :-) 08.08.06, 15:19
      Papa absurdy i debilizmy z polski, papa zeswirowani urzednicy i politycy, prostacy , dresiarze,
      nakromani i faszysci, panki, ku.., terrorysci,
      naukowce i malarze, szmaty mendy kondoniarze!

Narta
    • pytong1 Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo 08.08.06, 15:48

Poprzednia władza była znacznie wyższa, nie da się ukryć. Dwumetrowe dryblasy Miller i Kwasniewski ...
    • Gość: O.Z. Paszport dla Giertycha IP: *.sympatico.ca 08.08.06, 16:01
      A Giertychowi nie wydawac! Za dluga twarz (twarz?!), oczy nie w tym miejscu, a
      wyraz twarzy - lepiej nie mowic (i nie ogladac!).
    • Gość: Halina paszport w miejscu zamieszkania nie zameldowania IP: 157.150.192.* 08.08.06, 18:51
      Kiedy wreszcie bedzie mozna odbierac paszport, jak i inne dokumenty, w miejscu
      zamieszkania, a nie zameldowania? Marnuje ciezkie pieniadze na dojazdy tylko
      dlatego, ze nie wolno mi sie zameldowac u siebie w domu. To jest jakas
      komunistyczna paranoja...
    • Gość: Jurek Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.fonet.pl / 80.51.233.* 08.08.06, 18:53
      Ależ te biedne urzędasy musza udowodnić że są potrzebni.
    • Gość: Ewa12321 Wystarczy wziac szablon! IP: *.cc.univie.ac.at 08.08.06, 19:14
      Nie rozumiem podniecenia. Sa wydane szablony na kawalku kliszy i twarz ma w
      nie pasowac. Takim szablonem sprawdza tez zdjecie urzednik. Juz u fotografa
      mozna to przylozyc i zdjecie ew. zrobic od nowa. Zaklady fotograficzne mialy
      czas na przygotowanie sie do takiego prostego zajecia. I wtedy nie bedzie
      problemow w wydziale paszportowym.
    • Gość: sana Re: Urzędnikom nie podobają się zdjęcia do paszpo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:28
      rzeczywiscie, ustalmy zasady, co z kobietami i nietylko, które zmieniają kolor
      włosów i to dość często ? co na to pracownicy biur paszportowych ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka