Dodaj do ulubionych

PSY W KATOWICACH

IP: *.pkp.com.pl 06.03.03, 08:31
Mieszkam niedaleko Placu Wolności w K-cach.
Ostatnio przechodząc przez owy plac myślałem,że się uduszę ze smrodu.
Mróz popuścił i wszystkie psie odchody zaczęły niesamowicie cuchnąć.
CZY NAPRAWDĘ JESTEŚMY SKAZANI NA ŻYCIE W SMRODZIE?
Może niech policja albo ci lenie ze straży miejskiej zaczną pilnować aby
było przestrzegane prawo.A ile byłoby kasy z mandatów.
Sam miałem psa więc wiem co piszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: niro Re: PSY W KATOWICACH IP: BURAK:* / 192.168.3.* 06.03.03, 17:56
      Jest tylko 1 rozwiazanie tego problemu (nie tylko w kcach).
      Podatek od psa w miescie musi byc tak wysoki ,aby dochod do
      miejskiej kasy pozwolil na zatrudnienie odpowiedniej liczby
      sprzataczy tylko psich g...
      Tak orientacyjnie 50 zl na miesiac (z wylaczeniem psow przewodnikow
      dla niewidomych). Jezeli tego sie nie wprowadzi to ten temat bedziemy
      walkowac do konca swiata ... i dzien dluzej !!!
      • Gość: grab Re: PSY W KATOWICACH IP: *.*.*.* 06.03.03, 19:13
        hihihhi a może po 100 zł
        a 25 za każdego chomika co ?
        • mydelko1 Re: PSY W KATOWICACH 06.03.03, 19:38
          Własciciele powinni sprzatac psie balachy i powinno sie dawac mandaty tym
          ktorzy tego nie przestrzegaja.Pies nie jest niczemu winien.Mieszkam na duzym
          osiedlu i nawet idac chodnikiem trzeba patrzec pod nogi zeby w co nie wdepnac
          • Gość: anti dog Re: PSY W KATOWICACH IP: *.cn.net.pl 06.03.03, 23:05
            właściciele psó2w toteż obywatele.Płacą niemałe podatki więc miasta muszą im
            też coś zaoferować np psie ubikacje,miejsca wydzielone do spacerów.Nie
            wystarczy wydzierać się o karaniu.Najpierw trzeba tworzyć warunki do
            przestrzegania porządku.Oczywiście należy sprzątać po psie,ale to samo dotyczy
            rzygających i lejących ćpunów oraz pijaków.
            • Gość: Arnold Re: PSY W KATOWICACH IP: 213.186.78.* 06.03.03, 23:35
              Ciekawe, czy unijne ustawodastwo jest przygotowne na wejscie razem z Polska do
              Eurolandu kilkunastu milionow pieskow. Zebysmy sie zle nie zrozumieli, ja
              bardzo lubie psy, ale widzac wsiadajcego na co drugim pietrze bloku, w ktorym
              mieszka moj znajomy, wlascieciela nawet TRZECH psow trzymanych w obu rekach, po
              czym przeskakujac miedzy psimi pamiatkami niszczac nowo zakupiony but, a zeby
              nie bylo zbyt slodko bedac zmuszonym nastepnego wlasciciela dwoch psow
              poprosic, zeby je (sikajace akurat na kola mojego auta) odsunal, uslyszalem
              poczekaj chwile czlowieku, pies ma swoje prawa, poslizgnalem sie przeciskajac
              miedzy lejacymi pieskami do dzrzwi na prezerwatywie i rozerwalem spodnie w
              kroku, wiec widzac to wszystko, wpadlem na pomysl zakupu psa, nie.... dwoch od
              razu.
              No wiec, jak wejdziemy juz do Unii, Europa stanie sie prawdziwym Kundellandem.

Pyrsk - Arnold
              • Gość: Janek Re: PSY W KATOWICACH IP: *.pkp.com.pl 06.03.03, 23:40
                Witam Cię Arni!Dawno nie mieliśmy tak podobnych poglądów.
                Pozdrowienia od czystej krwi gorola!
                • Gość: Arnold Re: PSY W KATOWICACH IP: 213.186.78.* 06.03.03, 23:47
                  Pyrsk :)

Poglady maja stosunkowo maly wplyw na codzienne zapachy i estetyke odkrytej po
                  roztopach murawy:)

Na smak piwa i nnego rodzaju przyjemnosci rowniez.....

Pyrsk - Arnold
                  • Gość: Janek Re: PSY W KATOWICACH IP: *.pkp.com.pl 06.03.03, 23:50
                    wypiję piwko za Twoje zdrowie:)
                    • Gość: Arnold Re: PSY W KATOWICACH IP: 213.186.78.* 07.03.03, 00:09
                      Pyrsk, Twoje. Ze prawdziwym Gorolym chyntnie sie buchna glassa, niy jednego.

Pyrsk -Arnold - za Kundelland!
            • Gość: Janek Re: PSY W KATOWICACH IP: *.pkp.com.pl 06.03.03, 23:37
              Oczywiście zgadzam się z tym,że w mieście powinny być specjalne "psie ubikacje"
              ale... powiedz mi który pies zrozumie,że musi się trochę wstrzymać.
              Uważam,że powinniśmy "wytresowć" właścicieli psów:pies narobił-pan sprząta.Nie-
              -stety inaczej niż poprzez dotkliwe karanie tego nie uzyskamy.
              Wyobraźcie sobie taką sytuację:
              WSTAJĘ SOBIE RANO,WYCHODZĘ Z DOMU ,STAJĘ POD TWOIMI DRZWIAMI I SOBIE S..M.
              TY WYCHODZISZ RANO Z DOMU I WDEPŁEŚ W TO CO JA NAROBIŁEM
              Zbulwersowany?Tak to właśnie wygląda.Mam nadzieję,że wkońcu ktoś zrobi z tym
              porządek.Jeśli komuś się to nie podoba to niech jego pies załatwia się w
              mieszkaniu.
              • michi3 Re: PSY W KATOWICACH 07.03.03, 15:02
                Temat byl jakies 3 tygodnie temu poruszany na lamach "Goscia Niedzielnego".
                Rzeczywiscie po roztopach trawniki sa odrazajace. Walaja sie na nich zwaly
                odchodow. Wyglada to obrzydliwie ale chyba jeszcze gorsze jest to ze te G... sa
                przeciez siedliskiem najrozniejszych bakterii, pasozytow itp.
                Ciekawostka sa reakcje wlascicieli podczas "procesu" wyprozniania. Podzielibym
                je na 3 kategorie:
                1) psy wypuszczane sa same na dwor - oprocz tego ze sr... to jeszcze moga kogos
                pogryzc
                2) wlasciciele stojacy obok pieska i z zachwytem obserwujacy swa pocieche
                3) wlasciciele stojacy obok i strugajacy wariata - udaja ze obserwuja korony
                drzew czy moze przelatujace samoloty.
                Rozwiazanie jest jedno - akcja propagandowa a potem karanie.
                Proponuje programy informacyjne w TVP, moze wlaczy sie pan Woloszanski ma na
                tym polu duze doswiadczenie.
    • Gość: niro Re: PSY W KATOWICACH IP: BURAK:* / 192.168.3.* 07.03.03, 17:35
      Karanie?!
      A kto o zmroku bedzie chodzil z latarka i sledzil psa i jego wlasciciela czy
      cos nie " napaskudzili"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka