Gość: Pytek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 13:52 50 już lot minooło, a My jeszcze niy podziynkowali Polokoom na przemjanowanie Katowic na Stalinogrood! Czy by My byli niywdziynczniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaracz Re: Haniebno rocznica IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 09.03.03, 14:10 Gość portalu: Pytek napisał(a): > > 50 już lot minooło, a My jeszcze niy podziynkowali Polokoom na przemjanowanie > Katowic na Stalinogrood! Stuknij sie w glowe. Co Polacy maja z tym wspolnego?! Stalin byl zbrodniarzem na miare waszego wujka Adolfa, na pewno byscie sie cieszyli jakby Katowice nazywaly sie Hitlerberg, albo Hitlerdorf.. Ale wiem, wiem.. Jak Slazakowi cos nie tak, to wina Polaka, buehehhehe.. Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcinek Re: Haniebno rocznica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 14:14 Ale uoonymu rzauobne przemoowjynia wyguoszali: Jarosław Iwaszkiewicz, Władysław Broniewski, Jerzy Putrament, Anatol Stern, Adam Ważyk, Julian Stryjkowski, Maria Dąbrowska ... Moom wyliczac' dali? Kery z nich boou S'loonzokym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcinek Re: Haniebno rocznica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 14:34 Ty sie ich możesz dać i w pozłootka. Kogo? Jerzego Ficowskiego, Kazimierza Brandysa, Tadeusza Konwickiego, Mieczysława Jastruna, Zofię Nałkowską, Jana Sztaudyngera, ... Wymjyniac' Ci dali? Odpowiedz Link Zgłoś
carlsberg2 Re: Haniebno rocznica 09.03.03, 14:35 nie musisz, zrelaksuj się chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morcinek Re: Haniebno rocznica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 14:54 Jak moom byc' spokojny i zrelaksowany, jak uod tego czasu wszyscy Mi przipisujoom i poniywjyrajoom Mnoom za tyn haniebny wystymp w polskym Syjmje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzekutywista Re: Haniebno rocznica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 19:59 Nie martw się Gustaw. Uchwały przecież podpisali: Aleksander Zawadzki i Bolesław Bierut. A w katowickiej Egzekutywie KW agitowali za nią: Olszewski, Gierek, Lamuzga, Szydlak, Cebo, Gutman, Jurkowski, Lenert. Ty byłeś tylko "śląskim" parawanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Haniebno rocznica IP: 213.186.78.* 09.03.03, 14:28 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Gość portalu: Pytek napisał(a): > > > > > 50 już lot minooło, a My jeszcze niy podziynkowali Polokoom na przemjanow > anie > > Katowic na Stalinogrood! > Stuknij sie w glowe. Co Polacy maja z tym wspolnego?! W wiekszosci Polacy nie maja oczywiscie z tym nic wspolnego. Ale te tysiace podlych kreatur podleglych moskiewskiej centrali to byli tez Polacy. I o tych mowimy. Jak mowicie o Hitlerze i jego bandzie, macie na mysli wszystkich obywateli II Rzeszy. Jak o PRL, to nikt z was z tym nie mial nic wspolnego. > Stalin byl zbrodniarzem na miare waszego wujka Adolfa, na pewno byscie sie > cieszyli jakby Katowice nazywaly sie Hitlerberg, albo Hitlerdorf..] Jaracz, co ty tu za bzdury plodzisz? Kto by tego chcial? Katowice to Kattowitz i tyle. > Ale wiem, wiem.. Jak Slazakowi cos nie tak, to wina Polaka, buehehhehe.. > Calkowita odpowiedzialnosc za to, co po 1945 roku wydarzylo sie na Slasku, ponosi administrator naszej ziemi - panstwo polskie. Oczywiscie chodzi mi o te dziedziny, ktorymi sie panstwo zajmuje. A panstwo to reprezentuja od 1945 konkretne, ciagle zmieniajace sie, osoby na konkretnych stolkach. Arnold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasio Re: Haniebno rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 14:43 I Honecker nie zapominajcie o Honeckerze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: Haniebno rocznica IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 09.03.03, 20:15 Gość portalu: Arnold napisał(a): > W wiekszosci Polacy nie maja oczywiscie z tym nic wspolnego. Ale te tysiace > podlych kreatur podleglych moskiewskiej centrali to byli tez Polacy. I o tych > mowimy. Jak mowicie o Hitlerze i jego bandzie, macie na mysli wszystkich > obywateli II Rzeszy. Jak o PRL, to nikt z was z tym nie mial nic wspolnego. Dla mnie ciekawsze jest to, ze o Niemcach mowicie w superlatywach majac na mysli ziemie tylko BRD, nic nie wspominacie o tym co sie dzieje w DDR, i o ludziach stamtad uciekajacych.. > > Stalin byl zbrodniarzem na miare waszego wujka Adolfa, na pewno byscie sie > > > cieszyli jakby Katowice nazywaly sie Hitlerberg, albo Hitlerdorf..] > > Jaracz, co ty tu za bzdury plodzisz? Kto by tego chcial? Katowice to Czytaj dokladnie co pisze. Napisalem, co by bylo dla Was "lepsze", a nie kto by tego chcial.. > Calkowita odpowiedzialnosc za to, co po 1945 roku wydarzylo sie na Slasku, > ponosi administrator naszej ziemi - panstwo polskie. Oczywiscie chodzi mi o te > dziedziny, ktorymi sie panstwo zajmuje. A panstwo to reprezentuja od 1945 > konkretne, ciagle zmieniajace sie, osoby na konkretnych stolkach. OK, ale nikt mi jeszcze nie odpowiedzial na dreczace mnie pytanie, co by bylo gdyby Slask dostal sie pod panowanie DDR. Na pewno do 1989 roku by tu lepiej nie bylo, wyzysk i degredacja taka sama, pozniej dostalibyscie jakies Geldy z zachodnich Niemiec, a i tak polowa by sie stad wyniosla na zachod. Czy wtedy byscie o wszystkie krzywdy w przeszlosci "tej ziemi" oskarzali Niemcow?! Przeciez nie moglibyscie juz oskarzac Polakow i mielibyscie problem! Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Tow. Grudnia też Wam Polacy podrzucili IP: *.visp.energis.pl 09.03.03, 20:14 I parę tysięcy innych z tow. Morcinkiem na czele ? Odpowiedz Link Zgłoś