Dodaj do ulubionych

Ciężka podróż dla niepełnosprawnego

IP: *.telpol.net.pl 22.09.06, 09:16
Mam pytanie od kiedy KZK GOP kupuje autobusy??? Jak już to autobusy kupują
PKM-y czyli przewoźnicy a nie KZK GOP czyli "organizator" {o ile można ich
tak nazwać}bo na temat układania planów przez "fachowców" z KZK GOP można by
pisać w nieskończoność. KZK GOP jest "organizatorem" komunikacji miejskiej a
zarazem pośrednikiem w przekazywaniu pieniędzy między innymi dotacji dla PKM-
ów. Powracając do kupna autobusów to PKM-y kupują wozy z własnych funduszy
lub funduszy gmin które są właścicielami spółek.Z tego co wiem to PKM
Katowice kupuje same nowe niskopodłogowce a teraz duża partia takich wozów
trafi także do PKM Sosnowiec. Żeby by było jasne KZK GOP niema żadnych swoich
autobusów{oprócz swoich PEUGEOTÓW 206 i OPLI CORS do przeprowadzania niby
kontroli} liniowe wozy mają tylko przewoźnicy którzy wykonują zadania na
zlecenie KZK GOP.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adek KZK_GOP = syf smród i chamstwo IP: *.mmj.pl 22.09.06, 11:51
      Nie tylko niepełnosprawni są traktowani z buta. od wielu lat mam wątpliwą
      przyjemność poruszania się pojazdami jeżdżącymi w barwach KZK_GOP, autobusy
      bardzo często odjeżdżają przed czasem, a następnie czekają lub nie w zatoczkach
      i przepuszczają spóźnione autobusy. na przesiadkę nie ma szans, bo bardzo
      doświadczony logistyk tak planuje rozkład jazdy aby autobus kończący trase
      przyjechał zaraz po tym jak ten którym można by kontynuować podróż odjedzie,
      mimo że 2-3 min nie zrobiły by żadnej różnicy. 13km podróż wtedy wydłuża się
      nawet do 2h !!. kierowcy autobusów wielokrotnie prezentowali chamstwo zamykając
      drzwi pod nosem dobiegających ludzi, widząc że 300 m przed przystankiem zepsuł
      się inny autobus postanowił sobie odjechać, bo poco ludzie mają z nim jechać nie
      dał im szansy wsiąść. ileż razy autobus nie zatrzymał się na przystanku z ludźmi
      -bo poco!! nie ważne czy przystanek na żądanie czy nie. nie zatrzymał sie bo
      tak. palenie cygaretów w kabinie kierowcy powoduje przedostawanie się dymu do
      pasażerów. ale kierowca myśli że skoro sobie otworzy okno...

szkoda gadać - reklamacje nie pomagają - pewnie długo jeszcze dobrze nie bedzie...

• Gość: Mosqit Re: KZK_GOP = syf smród i chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 17:01
        Koleś gdzie ty żyjesz?? w niemczech , anglii?? Nie w POLSCE!!! żądasz od
        kierowców kultury ?? Zachowaj sie sam kulturalnie!! Ile razy ostatnio kasowałeś
        bilet ?? Ani razu?? A masz miesięczny i wolno ci wszystko tak?? Dziś dzień bez
        samochodu . Pozdrowienia dla podróżujących komunikacją miejską i nie
        narzekających. Wozo kilometr w Poznaniu (stawka dla firm) 7,50zł w KZK GOP 3,50
        jak pkm-y mają kupować niskie podłogi skoro 4zł ginie niewiadomo gdzie?? średnio
        jeden bus robi ok.350km dziennie resztę sobie policzcie. Polityka biletowa gop
        też pozostawia wiele do życzenia.
        • Gość: AdEk Re: KZK_GOP = syf smród i chamstwo IP: *.mmj.pl 23.09.06, 22:04
          kupuję kwartalny za 240 zł, zatem nie kasuję biletu,
          razem z żoną płacimy do kzkgop 1920 zł rocznie!! czy to mało????
      • Gość: Ada Re: KZK_GOP = syf smród i chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:45
        Adek napisał:
        szkoda gadać - reklamacje nie pomagają - pewnie długo jeszcze dobrze nie bedzie

Któregoś dnia wybrałam się, z dzieckiem w głębokim wózku, do Bytomia autobusem
        nr 850, przy ktorym był znaczek "niskopodłogowy"(na rozkładzie). Podjechał
        elegancki autobus, ale w każdym wejściu była barierka uniemożliwiająca
        wniesienie wózka. Brakowało ok.10 cm. Autobus odjechał, a ja zadzwoniłam z
        reklamacją do KZK. Pan poinformował mnie, ze w zakładzie nie ma działu
        reklamacji. Bo i po co? To już ja, pasażerka, zauważyłam. Kto mógłby mieć
        jakieś zastrzeżenia do działalności przewozowej KZK GOP?
    • Gość: patka Re: Ciężka podróż dla niepełnosprawnego IP: *.devs.futuro.pl 23.09.06, 08:31
      Ja do niedawna miałam wątpliwą przyjemność podróżowania liniami kzk gop i po
      prostu brak mi słów. Jeżdżą stare śmierdzące graty, które już od 20 lat powinny
      być na złomie, w zimie można w nich zamarznąć, drzwi się nie domykają, latem
      można się ugotować... A ceny biletów w porównania do komfortu jazdy to po prostu
      szok. Ja już wole jeździć tymi starymi pks-ami na liniach prywatnych- tam
      przynajmniej cena jest odpowiednia do jakości. Niestety, tych prywatnych
      tańszych przewoźników jest mało i na paru liniach tylko są.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka