Gość: Ginewra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:58 Witam, Gdzie wpuszczają z psem do knajpy w Katowicach???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzybek Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.chello.pl 12.10.06, 15:36 A co, chcesz, żeby Ci go przyrządzili? To polecam knajpy chińsko-tajsko- wietnamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 15:53 Panderossa na dolinie 3 stawów nic nie miała nigdy przeciwko psom,ale dotyczy to ogródka ,teraz juz chyba nieczynnego :-( Innych nie znam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: 212.2.99.* 12.10.06, 15:58 ...i jeszcze specjalne siedzisko przy stoliczku przygotuja..kolo pani, zeby mogli jesc z jednej miseczki..puk puk pustka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 17:05 Tak ZUZIU i inni pustkę mają w głowie Ci co twierdzą ze do Pub-u czy do kawiarenki nie mozna wejsc z psem. Na całym swiecie jest to normalne w Polsce takich lokali jest coraz wiecej. Dla tych co uważają że taki pomysł jest nie namiejscu polecam przeczytanie aretykułu pod podanym poniżej adresem www.biznespolska.pl/gazeta/article.php?contentid=106138 Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 12.10.06, 19:16 W Polsce jest wiecej psow niz we wszystkich pozostalych krajach Unii razem wzietych. A jak widze prymitywa wkraczajacego radosnie ze swym pieskiem do sklepu albo lokalu to od razu wyobrazam sobie ta chate na wsi, gdzie spal, jadl i myl sie razem ze zwierzetami wszelkiego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:31 No cóż prymitywie arnold7 chyba niemasz pojęcia o czym piszesz. Pies wchodzący do Pubu wnosi takie same zarazki np jak Ty na swoich butach, przynosisz taki sam brud. Owszem psów może i jest wiecej w Polsce niz w krajach Unii (niewiem na pewqno bo nie prowadzę takich statystyk) ale wiem że Tam tzn w Unii moża do lokalu wejść bez kłopotu z pieskiem. A co powiesz człowiekowi którego pies jest opiekunem? Mówię o osobach niepełnosprawnych, np niewidomych im też zabroonisz wejsc z psem? Wydaję Mi się że masz taki pogląd na sprawę ponieważ noie miałes nigdy Psa i niewiesz ile radości może dać taki zwierzak. Na szczęście są miejsca w Polsce gzie można wprowadzać psy. Są to knajpy w Parku w Chorzowie. Tam czy to jest Pizzernia czy Smażalnia ryb nikomu a zwłaszcza właścicielom lokali nie przeszkadza że wchodzi klient z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 12.10.06, 20:38 Szczegolnie jak sie obrocisz, a pies sasiada oblize ci potrawe na talerzu. I prosze w to nie mieszac psow-opiekunow - te psy nie sluza zaspokajaniu cudzych zachcianek. Wlazenie z psem do sklepu czy lokalu to zwykla wiocha i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.06, 21:04 ..., gdzies to widzial, ze pies siedzac przy stole wyliza talerze?? W Europie, chyba poza Polska, moge od lat do kazdego lokalu wejsc. I tam jest jako "gosc" przyjety. Naczynie z woda dostanie od razu- ale pod stolem! I jeszcze jedno, ten pies nie pije alkoholu i nie rozrabia jak wielu Twych rodakow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: 62.233.185.* 13.10.06, 00:14 z psem do knajpy? srają wszędzie, na ulicach, chodnikach, właściciele nawet tego nie posprzątają, a chcieliby zabrać swoich pupilów do knajpy? co za bezczelność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadoB Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.87-197-219.t-com.sk 21.10.06, 20:47 No, radsej so psom, ako s politikom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: 62.233.185.* 15.10.06, 00:07 Przecież pyta o lokale, do których można wejść ! Nie dotarło do Ciebie ? Nie chce wchodzić tam, gdzie będzie to niemile widziane, tylko do lokalu, który na to pozwala. Wiocha to twoje podejście do tematu posiadania zwierząt. Pojeździj troche po świecie. A przy okazji. Przed iloma sklepami jest jakieś miejsce na bezpieczne przywiązanie psa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:04 Po twoich w/w opiniach zwyczajnie cię Arnold nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
reksio.84 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 12.10.06, 21:08 w parku jeszcze nigdy nie zauważylem zeby do wymienionych przez ciebie lokali wszedł właściciel z psem (jesli chodzi o wnętrze lokalu), w ogródkach piwnych owszem są czasem przywiazane pieski. nie wyobrażam sobie aby w lokalu gdzie jem przeszedl się piesek i pełno kudłów znalazlo sie w moim talerzu a i o zapachach nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.06, 21:44 ...reksio, a wiec jesli pies jest pod stolem- jak sie nalezy- nie ma problemu z kudlami. Ciekawe,ze wielu ludzi w tym lokalu "pachnie"gorzej jak pies! Odpowiedz Link Zgłoś
reksio.84 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 12.10.06, 22:49 > Ciekawe,ze wielu ludzi w tym lokalu "pachnie"gorzej jak pies! no to już zależy od kultury osobistej której psy nie posiadają są takie miejsca gdzie zwierząt wprowadzać nie wolno bo wymaga tego kultura i obyczaje(kino, teatr, centra handlowe, itd)tym bardziej nie powinno sie wprowadzać do lokali gastronomicznych (ogromna większość ma takowy zakaz). Ja takiego problemu jak alergie na zwierzęta nie mam ale inni mogą mieć więc błędem byloby nie uszanowanie czyichś problemów a i wiązałoby się z nie taktem wobec osób drugich. Piesek śmiało przecież może poczekać na dworze, nic mu się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: 213.227.87.* 13.10.06, 11:28 Chyba pomyliłeś UE z tzw. Wspólnotą Niepodległych Państw. Pies w lokalu gastronomicznym? Albo jeszcze w sklepie spożywczym?? Tak, w Polsce to nagminne, bo tu psa może mieć każdy. A potem taka "zabawka" ląduje w schronisku albo babcia go wyprowadza (lub raczej odwrotnie). W Europie, jeśli nie mieszkasz we własnym domu, musisz mieć zgodę lokatorów na trzymanie psa, a ta radość swoje kosztuje, trzeba po nim sprzątać, itd. Katowice są zapsione i obsrane totalnie, wystarczy przejść dowolną ulicą. Fakt, "Zielona Dolina" w parku wpuszcza z psami nie tylko do ogródka, we wnętrzu też latają bez opamiętania. Dlatego tam nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: 212.2.99.* 13.10.06, 07:45 Z calym szacunkiem do Ciebie i Twego pupila...wiocha powiadam raz jeszcze! Ostatecznie kotek, szczurek, króliczek i papużka to tez nasze pupile. Wezmy je zatem do knajpy i zrobmy zoo.. Stanowczo nie popieram takich pomyslow chocby ze wzgledu na wspomnianych tutaj alergikow czy zwykle odczucia zapachowo- estetyczne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.qc.sympatico.ca 15.10.06, 08:50 Gość portalu: ADAM napisał(a): > Tak ZUZIU i inni pustkę mają w głowie Ci co twierdzą ze do Pub-u czy do > kawiarenki nie mozna wejsc z psem. Na całym swiecie jest to normalne w Polsce > takich lokali jest coraz wiecej. .........ADAM ...caly swiat nie patrzy na Polske i jaka psiarnie wpuszczasz do lokali ......swiat ma swoje prawa i inne jak Polska , do lokali tylko wchodza osoby , ktore maja na to zezwolenie ( uposledzeni , niewidomi )w liniach lotniczych tez na poklad psow nie wezmiesz , wiec nie foruj ....swiata na POLSKI model. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 15.10.06, 17:01 Cos ci powiem adamie ,nie mam nic przeciw zwierzetom ale chyba przesadzasz z tymi przywilejami,jak chcesz to jedz razem z bydle ,spij ze swinia moze zona ? ale wara od publicznych lokali z kundlami i ich wlascicielami po prostu PRECZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.devs.futuro.pl 12.10.06, 22:07 Do Belki bez problemow z dwoma malamutami weszlismy Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 12.10.06, 22:49 Miałam psa, kocham psy, są cudowne, ale psom w pubach mówię stanowcze NIE! Dla mnie to wiocha tak samo jak dla niektórych z was. Dla mnie taki pies się męczy. Hałas, smród, obce zapachy, obcy ludzie. Po co mu serwować takie atrakcje. Owszem, może przebywać pies w ogródku piwnym. Knajpa w chorzowski parku koło żyrafy co tydzień przeżywa najazdy tabunu fretek i psów, ba nawet policja z końmi tam bywa. Ale nie podoba mi się kiedy psy leżą nawet pod stołami we wnętrzu lokalu. Nie chodzi tu nawet o zarazki, zapach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 15.10.06, 16:58 Gość portalu: zuzia napisał(a): > ...i jeszcze specjalne siedzisko przy stoliczku przygotuja..kolo pani, zeby > mogli jesc z jednej miseczki..puk puk pustka >a po posilku mordunie oblize . Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 13.10.06, 09:19 Co za beznadziejny pomysl. To, ze Wy kochacie swoje zwierzeta nie oznacza, ze i inni beda sie swietnie czuli w ich towarzystwie. Pomijajac wzgledy higieny niektorzy ludzie sie po prostu boja psow, mimo, ze pani zapewnia "ten piesek jest bardzo lagodny". Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:51 do knajpy chińskiej, ale tylko do kuchni i tylko żeby sprzedać psa. Odpowiedz Link Zgłoś
drekar.drekar Przykład 13.10.06, 11:41 Zwykły dzień w amerykańskiej internetowej spółce telekomunikacyjnej Tellme Networks wygląda tak: Jackson chrapie, Penny uczy się chińskiego, a szefowie i pracownicy są zadowoleni. Penny to suka rasy labrador retriever, a Jackson - to buldog. Siedzą w biurze, ponieważ wiele amerykańskich firm pozwala na trzymanie zwierząt w miejscu pracy. Według jednego z sondaży, już w niemal co piątej firmie wolno przyprowadzać zwierzaki. Miliony Amerykanów są przekonane, że obecność domowych zwierzaków w miejscu pracy zmniejsza absencję i dodaje ducha pracownikom - wynika z sondażu przeprowadzonego przez Stowarzyszenie Amerykańskich Wytwórców Produktów dla Zwierząt. Może by tak u nas? Byłby to sposób na odbiurokratyzowanie naszych firm? - onet.pl - Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Przykład 13.10.06, 17:57 A czy musicie małpować wszystko co z Amerki???? Przecież wiele rzeczy, które u nich sąlegalne i normalne u nas akurat nie są i na odwrót. Nie chciałabym by w moim miejscu pracy panoszyły się zwierzęta moich pracowników - każdy by się zajmował tylko nimi - bo to srrać, szcz.., jeść. Bez przesady. Teraz wszystko co z amerki to takie rewelacyjne? To ja żądam swobodnego dosepu do broni - przecież w USA można...a taki pies też może byc niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
drekar.drekar Re: Przykład 14.10.06, 11:48 madzialenka82 napisała: > ...a taki pies też może byc niebezpieczny. Podobnie jak "nie taki" pracodawca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fork są takie i to wcale nie mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 09:50 www.nawidelcu.pl/Catalogue/exeCityList/?id=1 lokale akceptujące zwierzęta zostały w bazie oznaczone specjalną ikonką Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 15.10.06, 16:57 Gość portalu: Ginewra napisał(a): > Witam, > Gdzie wpuszczają z psem do knajpy w Katowicach???????? >jest taka jedna to psiarnia ,zglupiales do reszty czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 do autora i jemu podobnych zwolennikow 15.10.06, 18:00 Gość portalu: Ginewra napisał(a): > Witam, > Gdzie wpuszczają z psem do knajpy w Katowicach???????? jestes pewny, ze Twoj pies marzy o tym aby isc z Toba do pubu.....?Tez mam psa , ale do glowy by mi nie przyszlo aby go ciagnac do restauracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 21:36 bar 13 na koszutce inna nazwa "u jasia " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Jakie sa w Katowicach i innych slaskich miastach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:27 przepisy dotyczace wyprowadzania psa? Mam na mysli uzywanie kaganca oraz smyczy. Z gory dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam z Pomorza Zachodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.range217-44.btcentralplus.com 16.10.06, 16:58 Okraglak w Ligocie lub tzw.Aquarium!Tanie piwko ! Zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.range217-44.btcentralplus.com 16.10.06, 17:10 Wojteczku zabierz pieska i do baru! hau hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komp 7 Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:12 HMMM .. przecież pies to istota żywa powinno się go wszędzie wpuszczać .. to jest dyskryminacja zwierząt!! pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: 80.48.237.* 18.10.06, 15:51 kiedys widzialam w knajpie pana ze swinka morska z ktora rozmawial :)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:00 On po prostu kochał swoje zwierzątko i nic w tym dziwnego ani śmiesznego.Ja osobiście nie lubię ludzi ,którzy traktują zwierzęta przedmiotowo,bez należnego im szacunku ijuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz mój pies pijał piwo i ludzie mu stawiali dla jaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:51 Ale napić się z nim do knajpy bym nie poszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: mój pies pijał piwo i ludzie mu stawiali dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:24 A z bassetem?On ma takie fajne melancholijne oczy,idealnie pasujące do kufla piwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_majkel Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach 19.10.06, 01:47 W restauracji 'Fanaberia' na Dyrekcyjnej! Kiedys tam pracowalem to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Gdzie z psem do knajpy w Katowicach IP: *.hcm.com.pl 21.10.06, 03:49 To ze swiat zszedl na psy to wcale nie znaczy ze knajpy tez maja ;) Sam fakt przebywania w knajpie w towarzystwie psa jest dla mnie conajmniej pozbawiony smaku. Palic chca zakazac przy piwku a psy moze beda sadzac na krzeslach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re:ADAM za twoimi opiniami murem stoję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:55 Palenie moj drogi cholernie szkodzi,a towarzystwo psa-udowodnione -ma dobroczynne działanie na człowieka.Sprawdż kolego zdziwiony,potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re:ADAM za twoimi opiniami murem stoję IP: 62.233.185.* 22.10.06, 17:36 szczególnie dobroczynne działanie ma dla alergików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re:ADAM za twoimi opiniami murem stoję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:24 nie o chorobach i przypadłościach tu piszemy Odpowiedz Link Zgłoś