Gość: BB Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:38 Byłoby prościej gdybyśmy Papieżowi zabronili swobodnie mówić bo ludzie zawsze znajdą jakiś powód do kontrowersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteq_g Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:43 widzę że większość osób wypowiadających się na ten temat to niedorozwinięte dzieci z podstawówki lub gimnazjum.eh.szkoda gadać...to co zrobił żywiec oczywiście potępiam to jest to samo co zrobiła J.Seneszyn na gejowskiej(czyt. pedalskiej) paradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P 16.10.06, 10:49 I czego tak bronisz? Papieskiego bełkotu? Wystarczy zmienić rekwizyty i słowa boga-człowieka brzmią śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteq_g Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:54 kolejny anty-katolik który nawet nie wie czemu jest anty...tylko pożałować. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P 16.10.06, 11:11 Gość portalu: barteq_g napisał(a): > kolejny anty-katolik który nawet nie wie czemu jest anty...tylko pożałować. Oj wiem, czemu jestem anty. A żałuj sobie, żałuj, za swoje grzechy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteq_g Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:17 żal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P 16.10.06, 11:24 Gość portalu: barteq_g napisał(a): > żal mi ciebie Nic więcej nie możesz uczynić. Nie te czasy i kościółek już nie taki mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteq_g Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:27 niestety Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P 16.10.06, 11:32 Gość portalu: barteq_g napisał(a): > niestety A i przyszłość przed Wami też nieróżowa. Ludzie się bogacą i stać ich na coraz lepsze wykształcenie. No nie bądz smutny, nie będziemy sie mścić, po prostu zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz widać katolickiego yntelyktualystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:44 Czy naprawdę nie zauważasz groteskowości całej tej sytuacji? Co jest złego w użyciu słów, które nie są wiernym cytatem, a podkreślają jedynie historyczny fakt powstania browaru w Żywcu? Zaślepieniem ośmieszacie tylko wartości , które cenicie. No i te wyrafinowane sformułowania dotyczące odmiennej orientacji. Pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: widać katolickiego yntelyktualystem IP: *.telia.com 16.10.06, 11:52 POLACY ! POWINNISCIE SIE LECZYC,TYLKO PSYCHIATRA WAM POMOZE ( w co smiem watpic ) To jak w tym kazwale o facecie ,ktoremu wszystko kojarzy sie z gola baba !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov To co, kichnąć też już nie będzie wolno? 16.10.06, 10:40 Bo papa sobie publicznie kichnął? Ten pie..c zaczyna przekraczać granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: 195.245.204.* 16.10.06, 11:09 prosze zauwazyc, ze nikt -oprocz niektorych foromowiczow- nie poczul sie urazony zdjeciem reklamy. Czy nawiazywala ona, czy tez nie do slow Papieza Polaka - to juz jest sprawa tego kto wymyslil baner. Fakt, ze niektorzy ludzie - zwlaszcza w Wadowicach, skojarzyli baner ze slowami Papieza, tylko dobrze o nich swiadczy (bystrosc i otwartosc umyslu), Fakt, ze browar nie upieral sie przy swoim - jest tez godny uznania - jak ktos komu zwroci sie uwage, np w pociagu, ze glosno rozmawia -a dziecko spi w przedziale obok. A co? Nie wolno mu glosno rozmawiac?! Wolno, tazke wolno zwrocic uwage, wolno uwga sie nie przejac i wziasc prosbe do serca i sciszyc ton dyskusji - lub przyciszyc muzyke na imprezie. Moze w artykule za malo podkreslony jest fakt, ze browar poszedl na reke i nawet sami jego wlodarze uznali, ze popelnili pewien nietakt. Nie trzeba przy tym uzywac wulgarnych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Otóż chodzi o atmosferę nagonki. 16.10.06, 11:14 A katolikom nikt nie chce się narażać, bo przecież mogą polecieć do sądu, urażeni w swych uczuciach religijnych. I tak dobrze, że niczego nie wysadzają jak ich muzułmańscy bracia, kiedy się obrażą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: Otóż chodzi o atmosferę nagonki. IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 11:20 jakiej nagonki? ja na razie nie widzę żadnej nagonki (poza tymi uprawianymi przez pis) a co do wysadzania przez katolików, myślę, że nasi "starsi w wierze" bracia wysadzają, bombarduja i ostrzeliwuja znacznie więcej niż wymagałaby rzeczywistość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Otóż chodzi o atmosferę nagonki. 16.10.06, 11:23 A ja jakoś widzę nagonkę. Wszystko co się katolom nie podoba budzi wielkie emocje. Gdyby nie to, to przecież Producent nie zrezygnowałby z reklamy. Bali się, że jakiś bardziej fanatyczny katolik ich oskarży o obrazę uczuć religijnych. A muzułmanie nie są starsi w wierze. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: Otóż chodzi o atmosferę nagonki. IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 11:33 proponują odrobinę stonować wypowiedzi po pierwsze, niekulturalnie jest wyzywać od "katoli" czy innych, a producent zachował się bardzo w porządku, cokolwiek by sobie nie pomyślał, a jestem przekonany, że sprawę w sądzie by wygrał, a na dobrego adwokata stać a starsi w wierze to nie są muzułmanie Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Otóż chodzi o atmosferę nagonki. 16.10.06, 11:36 Być może niekilturalnie, ale ja lubię nazywać rzeczy po imieniu, a fanatycy katoliccy to dla mnie katole właśnie. Szkoda, że starsi w wierze to nie muzułmanie, bo o nich była mowa a nie o synach Judy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeRaD Re: Otóż chodzi o atmosferę nagonki. IP: 205.156.117.* 16.10.06, 12:16 ty widac jestes fanatykiem tylko przeciwnej opcji politycznej. ciebie z kolei urazilo ze kogos innego urazila reklama. nie dostrzegasz tego? a moze do ciebie dardziej dociera reklama ze slowami papieza? nie wydaje mi sie... a pogardliwe slowa o papiezu nie sa na pewno dowodem kultury ani tez inteligencji. trzeba byc zaplutym fanatykiem zeby nie dostrzegac jak wiele papiez zrobil dla polski. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Otóż chodzi o atmosferę nagonki. 16.10.06, 12:49 Skoro rażą mnie przejawy fanatyzmu, to jestem fanatykiem. To nie była reklama ze słowami papieża, tylko nawiązująca do nich. Pozostaje problem; dlaczego jednym wolno z nich korzystać w celach marketingowych(czy jakichkolwiek innych), a innym nie? Gdzie się dopatrzyłeś/aś obraźliwych słów na temat papieża? Nawet gdyby, to papież nie jest niczym więcej niż człowiekiem, a ten o którym mowa nie jest już nawet człowiekiem, bo nie żyje, więc i krytykować go można. A możesz mi zaplutemu fanatykowi, na przykładach opisać co takiego JPII zrobił dla Polski? Niewątpliwie został symbolem dla ludzi walczących z ustrojem, ale sam on co takiego, konkretnie zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 11:22 popieram wiadro zimnej wody na rozgrzane głowy - sprawa została załatwiona jak należy, a tu zamęt, jakby nie wiem co się działo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 11:26 Dzieje się to, że oszołomstwo religijne wywiera presję na normalną część społeczeństwa. Papież nie może być przedmiotem kultu, a w naszym kraju jest. Na dodatek wszystko to jest podszyte fałszem, bo część zarabia zupełnie otwarcie na papieżu a innym już nie wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony Re: Czyżby niedługo i zakaz srania? IP: 81.219.149.* 16.10.06, 11:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 11:37 wszystko może być przedmiotem kultu, obecnie jest to przeważnie pieniądz, inna sprawa czy z perspektywy religii katolickiej ktokolwiek powinien być szacunek na pewno się mu należy, jakiekolwiek by nie były wyrażane opinie przeciwników a propos zarabiania - na przykład GW :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 11:43 Gość portalu: bnt napisał(a): > wszystko może być przedmiotem kultu, obecnie jest to przeważnie pieniądz, inna > sprawa czy z perspektywy religii katolickiej ktokolwiek powinien być > szacunek na pewno się mu należy, jakiekolwiek by nie były wyrażane opinie > przeciwników Otóż to, w religii katolickiej to Bóg jest przedmiotem(czy raczej podmiotem) kultu a nie żaden, choćby i najbardziej polski i nie wiadomo jak "święty" człowiek. Z szacunkiem natomiast, różnie to może być. Ciężko szanować mi kogoś, kto wierzy w bogów. Choć mogę kogoś szanować nie za poglądy a za czyny. > a propos zarabiania - na przykład GW :) > pozdrawiam Długo by wymieniać tych, którzy zarabiają na papieżach w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 11:48 i w szacunku tkwi sedno człowiekowi należy się podstawowy szacunek z samej racji człowieczeństwa, plus (lub minus) dodatkowo za postępowanie jesli uznamy, że szacunek się traci za wyznawaną wiarę czy ideologię (poza takimi godzącymi w innych ludzi), to źle to świadczy o naszym człowieczeństwie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 12:09 Nie uważam żeby szacunek należał się komukolwiek z zasady. Na szacunek trzeba zasłużyć. Głównie postępowaniem, bo wyznawana wiara czy ideologia, choćby najszlachetniejsza, nie świadczy jeszcze o człowieku. Choć gdy głupia, świadczyć może. Nie twierdzę, że traci mój szacunek ten kto wierzy. Rzecz w tym, że nie mogę tej osoby darzyć szacunkiem za wyznawane poglądy, a nie nie szanować w ogóle. Zresztą jak świadczy o naszym człowieczeństwie wiara w zabobony wszelakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 12:20 Wiara lub niewiara nie decyduje o jakości człowieczeństwa - można być wspaniałym człowiekiem wierząc, ale można równie dobrze tez nim być nie wierząc (mam tu na myśli religię).Tak samo ma się sprawa odnośnie bycia złym człowiekiem - przy czym człowiek określający się jako wierzący jest tu dodatkowo obłudnikiem. A jak traktujesz osoby niewierzące w Boga a jednak przesądne lub wierzące we wróżki? Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 12:41 A co jest jakość człowieczeństwa? Nie znam takiego pojęcia. Tak samo jak wierzące w boga tego czy innego. Ciekawy folklor. Szanuję je natomiast jeśli mają wątpliwości, zgłębiają temat, dochodzą do własnych wniosków, zamiast przyjmować gotową papkę od kapłanów wszelakiej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aferax Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 12:49 oktawianc, masz łeb na karku. Dobrze gadasz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 13:50 nie czepiaj sie słówek, chyba wiesz o co chodzi, poza tym dalej napisałem co "autor miał na myśli" generalnie, wszelkie skrajności są złe: tak samo wojujący wierzący wszelkich religii, jak i wojujący ateiści czy im podobni wyznawcy jakiejś ideologii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 13:58 I tu powstaje pytanie: czy Bóg jest skrajnością? Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 14:29 zgłębiając zagadnienie Boga pytanie jest bardziej podstawowe - KIM JEST BÓG? obawiam się, że nie znajdziemy na to dobrej odpowiedzi jest też kolejne zasadnicze pytanie: czy jest Bóg? ale tu już odbiegamy dość daleko od tematu początkowego Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 14:43 Pytanie podstawowe to: czy jest jakiś bóg? Cała reszta pytań zależy od odpowiedzi na to pytanie. Z braku możliwości pewnej odpowiedzi, dalsze pytania trzeba zadawać w oparciu o pewne założenia. Jeśli przyjąć założenia religii chrześcijańskiej, to Bóg jest miłością, miłosierdziem etc, zatem skrajnością. Jednocześnie jest też doskonały. Pytanie czy to nie jest sprzeczne ze sobą. Tak czy inaczej faktycznie nie ma to żadnego wpływu na dyskutowany temat. Tak więc, źle się dzieje, że nie można się odwoływać do słów jakiegokolwiek papieża nawet w reklamie. Nerwowe reakcje na taki stan rzeczy kojarzą mi się z ekstremizmem. A jak mówią; daj im palec a zabiorą ci rękę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 15:27 to fakt, moim zdaniem słowa można wykorzystywać, co innego gdyby obrażano lub w inny sposób naruszano cześć człowieka lub religii ale z drugiej strony histeryczna reakcja niektórych forumowiczów jest przesadna - pomimo Kaczyńskich, Giertychów i innych nieszczęść jakie spotkały Polskę, daleko nam jednak jeszcze do Iranu Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom 16.10.06, 15:29 Daleko, ale trzeba uważać żeby nie było coraz bliżej. Jak widać histeria nie jest domeną fanatyków religijnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek A ja zalecam zdrowy rozsądek i brak dewocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 12:02 Tu nie chodzi o to, czy ktoś się poczuł urażony zdjęciem reklamy. Tu chodzi o to, że ktoś sobie ubzdurał, że ten zwrot w reklamie był z całą pewnością świadomym nawiązaniem do słów Papieża, oraz że spółka wolała zdjąć reklamę, niż wzruszyć ramionami. Całkowitą rację mają ci, których porusza, że nie można używać popularnych zwrotów, bo jeżeli się komuś "skojarzą" ze świętościami, to taki ktoś się staje świętą krową. A tak na marginesie - podobno od kiedy zapanowała ptasia grypa, na wsiach znacznie spadła sprzedaż ptasiego mleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnt Re: A ja zalecam zdrowy rozsądek i brak dewocji IP: *.zetobi.com.pl 16.10.06, 12:24 > Tu chodzi o to, że ktoś sobie ubzdurał, że ten zwrot w reklamie był z całą pewnością świadomym nawiązaniem do słów Papieża znając reklamy żywca smiem podejrzewać, że właśnie tak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeRaD Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: 205.156.117.* 16.10.06, 12:12 Bardzo slusznie. widac ze browarowi zalezy na opinii klientow i na tym jak jest postrzegana marka. A jest to marka na tyle dobra ze nie musi polegac na taniej sensacji. Zywiec nie musi sie znizac do poziomu roznych siwcow i innych komubucow. Na szczescie nikt nie zrobil zadnej nagonki (moze to tego dziwadla z zespolewm downa, czyli kurskiego ta informacja nie dotarla:) to ze kurski ma downa widac po rysach twarzy. NO ale jak glosi reklama - Niepelnosprawni (umyslowo) pelnosprawni w pracy (ale najlepiej w kamieniolomach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: troche tolerancji zalecam forumowiczom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:32 Słuchaj przygłupie. czy mózg ci całkiem zalała wazelina? czy włazisz bez niej do dupy? Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Re: To co, kichnąć też już nie będzie wolno? 16.10.06, 11:12 katolickie oszołomstwo nie zna granic. należy zabronić wszystkich słów, które stały się święte w momencie ich wymówienia przez byłego papieża. polska biedna ale katolicka! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Katolicy ujrzawszy słowa papieża, się wściekli. 16.10.06, 10:42 Czyż można ich zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Przejeżdzam koło tego banneru prawie codziennie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:43 Przejeżdżam koło tego banneru prawie codziennie i wydaje mi Sie ze trzeba być strasznie nadgorliwym żeby skojarzyć go ze słowami Ojca Świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Z a kremowki papieskie sa w porzo...? IP: *.discovery-europe.com 16.10.06, 10:47 i nikogo nie boli ze cukiernie w Wadowicach nazywaja tak swoje ciastka i zarabiaja na tym... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: a kremowki papieskie sa w porzo...? 16.10.06, 10:51 Gość portalu: Pan Z napisał(a): > i nikogo nie boli ze cukiernie w Wadowicach nazywaja tak swoje ciastka i > zarabiaja na tym... A może owe cukiernie składają regularnie sowite ofiary, gdzie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysty zywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:48 p...ierdolec... w IV erpe... najbardziej mi sie podoba hasło dla producenta nawozów: "użyźnia ziemie. tę ziemię. to jest naprawde świetne! świetne! świetne! dośc papieżomaniactwa! Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Chyba trochę przesada... 16.10.06, 10:49 Jeśli cytat brzmi tak: "W tym mieście, w Wadowicach, wszystko się zaczęło. I życie się zaczęło, i szkoła się zaczęła, i studia się zaczęły, i teatr się zaczął, i kapłaństwo się zaczęło", to użyte w reklamie "tu wszystko się zaczęło",nie brzmi tak samo! O co to oburzenie, takiego zwrotu może użyć każdy w potocznej rozmowie. Na punkcie Papieża JPII już Wam wszystkim odbija! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga60 Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. 16.10.06, 10:49 Zakład Utylizacji Odpadów w Nowym Targu nosi Imię o zgrozo Jana Pawła II !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Liczą się intencje 16.10.06, 10:53 Nie wiem, czy Żywiec faktycznie był nieświadom, szczerze mówiąc nie wierzę w to. Na pewno nie jest karalne używanie cytatów z JPII do reklamy piwa, ale równie na pewno jest to moralnie naganne. Dla osób, którym JPII jest obojętny: są na tym świecie rzeczy moralnie naganne. Niezależnie od wyznania istnieje moralność, etyka itp. Są rzeczy, których po prostu nie wypada robić. Jeszcze raz powtórzę: nie wiem, czy to akurat był ten przypadek, nie znam intencji Żywca. W przypadku wypowiedzi posłanki Senyszyn na jakiejś paradzie wątpliwości nie miałem. Tamto było ohydne, tak jak p. Senyszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Liczą się intencje 16.10.06, 11:05 > Dla osób, którym JPII jest obojętny: są na tym świecie rzeczy moralnie > naganne. Niezależnie od wyznania istnieje moralność, etyka itp. > Są rzeczy, których po prostu nie wypada robić ----------------------------------------- Co niemoralnego jest w reklamowaniu produktu spozywczego starego jak swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr nie liczą się intencje, tylko rezultaty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:29 ze swoja filozofią daleko w zyciu nie zajdziesz. zreszta juz widac, ze stan umyslu nienajlepszy - "na pewno jest to moralnie naganne". BUHAHAHAHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr2 Re: nie liczą się intencje, tylko rezultaty! IP: 81.219.149.* 16.10.06, 11:33 Benek dobrze powiedział, rozpoznając swoich poddanych lepiej niż Jan Paweł, cyt. "POZDRAWIAM WAS CIULE". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Liczą się intencje IP: *.palloys.com.pl 16.10.06, 13:46 nie wiem czy wiesz ale w niemczech jest piwo insygnowane benedyktem 16 stym , z jego podobizną na etykiecie i z jego słowami na etykiecie , kościów zawsze zajmował się wyrobem piwa dlatego to jest normalne tylko nie w naszym kraju ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. 16.10.06, 10:53 na pewno przegięcie, ale na pewno mniejsze niż posługiwanei się słowami papieża przez gazetke wybiórczą. Żywiec przynajmniej smakuje, a michnikowa propaganda jest niestrawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.intersoft.pl 16.10.06, 10:58 A ty jestes fanem wymiocin i dlatego tutaj przychodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e45 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:58 A zobaczcie etykietę z browaru Bosmana. Nie wiem gdzie ci ludzie to wynaleźli ale ten kolo w białej czapce i skórzanej kurtce do złudzenia przypomina kapitanów niemieckich Ubootów. Czapa jest dosłownie czapą niemieckiego kapitan podwodniaków Rzuciło mi sie w oczy jak oglądałem Pogoń-Legia. Dziś szukałem wzorca uboat.net/men/commanders/ tam jest takich trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.zwm.punkt.pl 16.10.06, 11:01 Dla mnie większą obrazą jest określenie "kremówki papieskie" - to jest dopiero (i to jawne!) nabijanie kasy na wizerunku papieża Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocher Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: 81.219.149.* 16.10.06, 11:13 Gdyby browar zapłacił wcześniej klechom za użycie słów polskich to nie byłoby szaleństwa przez nich sprowokowanego i reklama z błogosławieństwiem kościelnym dalej by wisiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:02 paranoja :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a A propos... 16.10.06, 11:09 Gość portalu: P napisał(a): > paranoja :/ Jeszcze większą paranoją są poglądy pożal się Boże profesora Macieja Giertycha na temat powstania Świata. Gdzie my żyjemy - opamiętajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:04 Co za naród niedługo nic nie będzie można powiedzieć bo to hańba będzie i zniewaga jakiejś osobistości. Paranoja zamiast przeć do przodu to nasz kraj się uwstecznia 4 lata można wsadzic psu w bude. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteq_g Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:12 sam jesteś uwsteczniony 4 lata. gdyby nie papież to byś nadal żył w kraju gdzie po jedzenie były kilometrowe kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
rough Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. 16.10.06, 11:07 A moim skromnym zdaniem papież by się uśmiechnął:-) i obrucił to w żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13normalny Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:10 Istnieje duże prawdopodobieństwo, że Wojtyła wypowiedział w swoim życiu około 70 procent słów z języka polskiego. Zatem najlepiej nie mówić po polsku, bo grozi to profanacją. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P 16.10.06, 11:15 Gość portalu: 13normalny napisał(a): > Istnieje duże prawdopodobieństwo, że Wojtyła wypowiedział w swoim życiu około 7 > 0 > procent słów z języka polskiego. Zatem najlepiej nie mówić po polsku, bo grozi > to profanacją. Nie polecam też chodzenia do kościoła. ON też tam chodził i czynienie tego samego może być zrozumiane jako przedrzeznianie WIELKIEGO POLAKA (wielka litera, żeby się nie narazić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p26 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:12 Cud, że "papieskie" kremówki nikogo tam nie uraziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypoko Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:26 Najpierw bylo pier---enie o nowym pokoleniu JP2. Teraz sie czepiaja reklam. Uwazam, ze browar nie powinien byl przepraszac. niby za co?! aczkolwiek w tym zdewocialym kraju ostrozniej jednak jest przeprosic, bo jeszcze gorliwi katolicy gotowi zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Kto posiada prawa autorskie do wyp. / wiz. papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:14 ... powinien od razu skierować sprawę do sądu, z żądaniem wielomilionowego odszlodowania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc2000 Re: Kto posiada prawa autorskie do wyp. / wiz. pa IP: 10.201.3.* 16.10.06, 11:22 mam to w d.... co mowil papa i co nie mowil a małysz ? małysz co powiedział co nie wolno mowic ? jeeezu jakich wiesniakow narodem jestesmy tyle spraw tyle problemow kasa z unii do wyrwania gaz, nato etc a u nas dyskusje o jakichs agentach w sutannach jakies szafy listy teczki kogo to obchodzi ? bliznieta jakies warchoły - kto by pomyslal ze czegos takiego sie doczekamy ? nie wiem nie wiem moze do londynu wyjechac - ale przeciez tam truga biala podlaska .. do barcelony moze ? zobaczymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Hahaha, no to jest chore. Prawie Iran. 16.10.06, 11:18 czyżby nie można było używać żadnego zwrotu używanego przez Wojtyłę? Czy my żyjemy w Iranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buahahaha Re: Hahaha, no to jest chore. Prawie Iran. IP: 81.219.149.* 16.10.06, 11:23 Nie w Iranie, myżyjemy w Polsce, Tej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Szumu narobiła konkurencja a nie zwykli ludzie, 16.10.06, 12:24 Jak radzieccy w Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faja Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:19 ten news jest tez reklama!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PijOK JP2Żywiec IP: *.os1.kn.pl 16.10.06, 11:23 Ooo, Żywiec ma już z JP2 swoją historię! Gdzieś w 1996-7 roku piłem piwo (Żywiec, a jakże) i nie mogłem uwieżyć oczętom. Na tylnej etykiecie piwka stało: "Piwo z krystalicznej... warzone według najstarszych ... tylko kilkanaście kilometrów od Wadowic, miejsca urodzin Karola W., naszego ukochanego..." i dalej podobnie w tym guście. SuperDebils. Ponownie dla Żywca. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 A wystarczyło 10gr z kazdej butelki przeznaczyć na 16.10.06, 11:29 Caritas (czytaj imprezy ludzi nim zawiadujących) i żaden katolik słowem by się nie odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś