Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami

13.11.06, 02:00
mam nadzieję ,że Koj w Bytomiu (głosowałem na niego) nie rozwali
Polonii,spowoduje wzrost inwestycji dla miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: skrawjacek Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 02:32
      Gratulacje dla Pana Piotra ,ale wcale nie jestem szczęśliwy
      z powodu więkrzości którą utrzumali ludzie którzy doprowadzili do ruiny moja
      pracę dla których Izba wytrzeżwień była warta więkrzej uwagi i pieniędzy niż
      dom który wyburzono dzieciom,dla których jednej organizacji remontuje się dom
      i przeznacza solidne podstawy finansowe a drugiej daje się ruinę i pozostawia
      samej sobie .Załuje że pracowałem min dla tej więkrzości ...tyle lat dla miasta
      i dla tych którzy powinni mi pomóc po wyburzeniu .Wynik wyborów upewnia mnie że
      dobrze zrobiłem przerywając pracę bo NIC BY SIĘ NIE ZMIENIŁO !
      • Gość: katowiczanka Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: 217.116.110.* 13.11.06, 05:47
        W tym miescie dzieci były i będą na marginesie i tak już zostanie.Brak
        kandydata,który reprezentowałby sobą coś więcej niz Uszok. Natomist złe dla
        miasta jest to,że znowu większośc w Radzie Miasta ma forum Uszoka. Czyli Uszok
        panem absolutnym.
      • Gość: Ramzes Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.chello.pl 13.11.06, 10:03
        Panie Jacku ja panu gratuluije tej wytrwałosci przez tyle lat a co do wyborów w
        Katowicach no niestety dalej bedzie osoba która na swoich ulotkach była na tle
        budynków których nie ma (polecam hit tygodnia wsrod moich znajomych klimat
        a'la Gierek budynek ktory ma byc na Brynowie)oraz opis że to on budował i
        dzieki niemu jest Średnicówka ;-) (ihaha).Żal ze znowu ludzie tak barwni jak
        snieg na Arktyce znów beda miksowac w Katowicach.No ale to sa głosy
        wyborców ,tylko dlaczego cholera wystarczy ludziom pare fotek i durne i puste
        obietnice pomimo że nic w Katowicach dotychczasowa władza nie potrafi zrobić
        sama od siebie.Tylko reklamuje sie czyms co dostaje do wykonania z
        centrali .Szkoda
    • Gość: roro68 Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 03:56
      No cóż, znowu "sądaże" GW i teksty jej "dziennikarzy" okazały się zwykłą
      propagandą, która nie miała nic wspólnego z rzeczywistością.
      Przypomnijmy, co pisaliście na parę dni temu:

"Możliwe, że Piotr Uszok, prezydent Katowic, nie wygra wyborów już w pierwszej
      turze. Swoje głosy chce na niego oddać mniej niż połowa wyborców."
      [w rzeczywistości Uszok = 74 proc.]
      Błąd Wyborczej = 25 proc.

"W Katowicach większość w Radzie Miasta może utracić Forum Samorządowe i Piotr
      Uszok - ugrupowanie obecnego prezydenta. Na Platformę Obywatelską chce głosować
      bowiem 30 proc. wyborców, czyli niemal o połowę więcej niż na Forum (17 proc.)."
      [w rzeczywistości Forum = 44 proc., PO = 25 proc.]
      Błąd Wyborczej = 27 proc.

"Druga tura w Sosnowcu. Do drugiej tury wyborów niemal na pewno dojdzie w
      Sosnowcu. Pokazał to już nasz pierwszy sondaż, a drugi to potwierdza. Liderem
      pozostaje obecny prezydent Kazimierz Górski (Lewica i Demokraci) ze stałym
      34-proc. poparciem."
      [w rzeczywistości Górski = 51,5 proc.]
      Błąd Wyborczej = 17,5 proc.

I wy dalej chcecie przekonywać, że jesteście obiektywną, niezależną gazetą?!
      Jeszcze mam przed oczyma te jasnoniebieskie słupki sprzed tygodnia. Taką samą
      kichę zaliczyliście w wyborach parlamentarnych i prezydenckich. Jak długo
      jeszcze będziecie iść w zaparte ze swoimi manipulacjami, które - jak widać - już
      na niewielu robią wrażenie?
      • Gość: Staruszek Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.dsl.bell.ca 13.11.06, 07:43
        roro....:o)..bardzo trafne oceny , jak widac po obecnych wydarzeniach i
        rezultatach to GW bladzi i bladzic bedzie z braku objektywnych dziennikarzy
        mogacych dotrzec do spoleczenstwa i ich specyfiki w czym wyborcy maja lepsze
        rozeznanie niz .....ludzie piora GW .
      • Gość: alfa roro proszę Cię - kto jeszcze wierzy w GieWu??? IP: *.bph.pl 13.11.06, 08:37
        gazetę rozdawaną do poczytania w McDonaldach?
        równie dobrze można wierzyć w baśnie braci Grimm albo innych klasyków
      • Gość: love_you Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.hay.dialup.dodo.com.au 13.11.06, 15:07
        Ty, Roro68, mam dla Ciebie kapitalna propozycje!!! Moze poprostu przestaniesz
        czytac Wyborcza, dasz sobie spokoj z pulsowaniem na forum a zyskany w ten
        sposob czas przeznaczysz na spacery z rodzina lub przyjaciolmi. To byloby
        zbawienne dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i innych czytelnikow, szukajacych
        raczej dyskusji a nie inwektyw i toczonej zolci.
    • Gość: iwona Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: 83.238.180.* 13.11.06, 08:22
      o nie! tylko nie Paczocha!
    • Gość: alfa 8 lat i wystarczy - klęska Wójcika w Bytomiu IP: *.bph.pl 13.11.06, 08:34
      jest najbardziej spektakularną porażką w całym kraju
      za zniszczony przemysł,
      za upadek przedsiębiorczości,
      za wszechobecną nędze,
      za rzesze bezrobotnych,
      za roztrwonione pieniądze publiczne,
      za zrujnowane kamienice
      "dziękujemy" Ci Panie W.
      • Gość: beta Re: 8 lat i wystarczy - klęska Wójcika w Bytomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:57
        Brawo alfa.Panu.W i ekipie dziękujemy.Bytom zasługuje na lepszą przyszłość!!!
      • Gość: ss Re: 8 lat i wystarczy - klęska Wójcika w Bytomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:06
        jest to najlepsza wiadpmość dzisiejszego dnia :-D
        pijaczyna odeszła :-D
        może wreszcie teraz policja i prokuratura weźmie się za niego bo jakoś przez ostatnie 4 lata nikt nie ruszył np. afery z wódką na poprzednich wyborach...
    • Gość: chorzow Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.wifi-networks.pl 13.11.06, 08:53
      Kopel - jak Łukaszenka rządzi już kilkanaście lat. Brawo dla ciemnego ludu!!!!
    • hetman_a w Świętochłowicach i Chorzowie syf będzie dalej... 13.11.06, 09:10
      ... jak do tej pory. Gó.. robili p. prezydenci tych miast ale wybrani zostali
      ponownie. Widać społeczeństwo tych miast woli mieszkać w zapadłych dziurach niż
      wybrać ludzi nie "kombinujących inaczej". Gratuluję mieszkańcom tych miast
      następnych straconych 4 lat. Tak zrujnowanych miast to ze świecą szukać na całym
      Śląsku.
      • Gość: ss Re: w Świętochłowicach i Chorzowie syf będzie dal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:39
        Kopel g..no robił?? to zapraszam do Bytomia i porównania tych 2 sąsiadujących miast...
      • Gość: Kyjo73 Re: w Świętochłowicach i Chorzowie syf będzie dal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:54
      • Gość: Kyjo73 Re: w Świętochłowicach i Chorzowie syf będzie dal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:57
        nie do konca jest tak, że Kopel gó.. robił. Miał swoje pięci minut. Problem w
        tym, że popadli w rutynę, stagnację, brak nowych pomysłów. I to w Chorzowie
        widać. Tutaj trzeba świeżej krwi, zapału i energii. Wygrała bylejakość i starch
        pzred zmianami. Szkoda.
      • Gość: beta Re: w Świętochłowicach i Chorzowie syf będzie dal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:01
        Do naszego Bytomia wstyd zapraszać kogokolwiek tylko rozpacz ogarnia , a co
        dopiero porównywać z sąsiednimi miastami.
    • Gość: Piotr Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.galwanotechnika.com.pl 13.11.06, 10:06
      Dlaczego Gazeta zawsze systematycznie ingoruje Bielsko?? To jedno z najbardziej
      rozwiniętych miast regionu! Jak to możliwe, że pojawiają się informacje wyborcze
      z małych miast a z blisko 200 tysięcznego Bielska jeszcze nie ma?
      • Gość: foroza Tyszanie! Nie róbcie wstydu!!! IP: *.tsi.tychy.pl 13.11.06, 10:23
        Tyszanie nie róbcie wstydu!Chcecie,żeby miasto było wysypiskiem
        supermarketów,niedokoniczonych inwestycji i zmarnowanych pieniędzy na promocje
        Prezydenta A.D.??? GŁOSUJCIE...na nowe osoby!
    • Gość: reks szkoda że w Mysłowicach ludzie nabrani na IP: 62.89.80.* 13.11.06, 11:07
      scyzoryk znowu oddali swe glosy na oszusta.,zamiast pogonić szczura z ratusza.
    • Gość: z Bielszowic Tobi poległ w Rudzie IP: 81.210.25.* 13.11.06, 11:33
      juz po raz drugi zreszta. Nie rozumiem, jak mozna probowac zamienic mandat
      parlamenatrzysty na stolek prezydenta miasta? TO BRAK SZACUNKU DLA WYBORCÓW!!!!
    • Gość: szeli Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.telpol.net.pl 13.11.06, 13:00
      "Dopiero czwarte miejsce w wyścigu do ratusza zajął poseł PiS-u Jacek
      Kościelniak."
      DOPIERO CZY AŻ, trochę się zdziwiłem, że jakiś PISior zajął aż 4 miejsce, nie
      zapominajmy że jeszcze był Zaguła.
      Jednak mimo wszystko jestem dumny z mieszkańców DG, Talkowskiego nie ma w
      drugiej turze, ani żadnego PISiaka, ludzie mieszkający tutaj mają więcej rozumu
      od mieszkańców innych regionów w Polsce
      • leeo2 Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami 13.11.06, 13:07
        Uważasz, że pierwsze miejsce Podrazy z SLD jest dowodem mądrości mieszkańców
        Dąbrowy? Współczuję... Mam nadzieję, że w drugiej turze wygra Meres
        • Gość: szeli Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: *.telpol.net.pl 13.11.06, 18:49
          tak uważam, ponieważ tutaj ludzie nie ulegli jakieś zbiorowej histerii, że albo
          ma wygrać kandydat z PLATFUS albo PISIOR, ludzie postawili na razie na
          człowieka, a nie na partię, do do meresa to mimo wszystko to spadochroniarz z
          Piekar Śląskich, czemu ten człowiek nie startował tutaj w wyborach.
          a współczuć to możesz swoim starej że powiła takiego debila jak ty
      • teyoo Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami 13.11.06, 19:46
        Yihaaa! wreszcie udało się spławić pana nieudolnego Talkowskiego..
        głosowałam na Meresa, mam nadzieję, że w drugiej turze wygra
        zwycięstwo Podrazy jednak jakoś bardzo mnie nie zmartwi
        Zgadzam się z przedmówcą, DG nie ośmieszyła się głosowaniem na PiSuary ;) - co
        bardzo się chwali
    • lech.walesa1 pierś w pierś w wyborach żydokomunalnych 13.11.06, 13:38
      ma.blox.pl/resource/piersi.gif

job.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?59059
    • Gość: KATOS USZOK?!? - Kolejne 4 lata stracone!!! IP: *.dz.com.pl 13.11.06, 15:48
      Przez II kadencje Uszok nie zdołał rozwiązać najważniejszych problemów w mieście. Katowice to chyba
      jedyne z dużych miast, gdzie od 1989 roku nie zmieniło się prawie nic. Rynek straszy jak straszył.
      Remont kanalizacji cjągnie się jak spagetti. Brak toalet publicznych i parkingów. Ulice są zakorkowane -
      nie ma bezkolizyjnego wyjazdu z miasta na A4. Jedyne połączenie biegnie przez wiecznie zablokowaną
      ul. Mikołowską, której nawierzchnia ma takie koleiny, że można by tam upchnąć człowieka postury
      Uszoka. Brakuje bezkolizyjnego połączenia A4 ze średnicówką (przebudowana ul. Bocheńskiego to
      śmiech - na odcinku 350 metrów są aż 4 światła). Kultura w mieśie praktycznie nie istniej - Rilato i
      Kosmos - mimo szumnych zapowiedzi - czynne sa do 18-19 wieczorem i nic tam się nie dzieje...
      JEDYNE CO ZROBIŁ USZOK W CIAGU 10 LAT, TO KOSTA BRUKOWA NA PARU ULICACH, 5 FONTANN I 2
      PRZEBUDOWANE BOISKA. Ot, i cały bilans tego "gospadarza" ...
      Ps.
      I tylko nie mówcie o rondzie i średnicówce, bo to nie leży w kompetencjach Prezydenta Miasta Ktowice
      • Gość: lucek Re: USZOK?!? - Kolejne 4 lata stracone!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:36
        a ja mam nadzieje że to będzie jego najlepsza kadencja. W czym to upatruje mimo
        że już jestem zrezygnowany w sprawie tego co się dzieje w śródmieściu a raczej
        tego co się nie dzieje oprócz przebudowy paru ulic. A zamiast DTŚ znów kolejnym
        sukcesem będzie przebudowa autostrady ;).
        Otóż chyba zrozumiał na podstawie sukcesu Wrocławia że jest coś takiego jak
        przyciąganie inwestycji. Dobrym krokiem jest powołanie SSE, następnym jest
        inwestycja Rockwell Automation , pdobna szykuje się jakaś kolejna inwestycja.
        Może to jakaś nadzieja w tym co się do tej pory niedziało
    • Gość: siemianowiczanka Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami IP: 217.153.252.* 15.11.06, 15:56
      Oficjalne wyniki podają,że Guzy uzyskał 36,8 a nie 38% głosów,jak
      podaje "gazeta" nie poraz pierwszy mijając się z prawdą.
      • leeo2 Re: Wybory samorządowe z drobnymi zgrzytami 15.11.06, 15:59
        Ale to nie jest tekst o oficjalnych wynikach, więc nie pyszcz, zarazo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka