Dodaj do ulubionych

Vobis w SCC - olewają klientów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:01
Dzisiaj prawie pół godziny czekałem w Vobisie na jakiekolwiek zainteresowanie ze strony obsługi moją osobą. Jeden koleś pisał SMS'a laseczka tępym wzrokiem się na niego patrzyła a ja czekałem. W końcu 1000zł wydałem w Saturnie bo ileż można czekać?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Vobis w SCC - olewają klientów 10.12.06, 12:08
      to samo jest w Realu w Dąbrowie Górniczej. NIe wiem, po co oni otwierają sklep,
      skoro nie chce im się sprzedawać?
    • Gość: shadow Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:27
      sklep otwiera się po to, żeby zarabiać na klijentach, pracownik tam pracuje chyba za bardzo małe pieniądze i dlatego nie widać u niego żadnego zaangażowania, też się z tym spotkałem że sprzedawca cię olewa.
      Ale zawsze czekam wciągam go w rozmowę udaje zainteresowanie , rozpakowywuje towary mówiąc mu że napewno coś kupię , a na koniec poprostu odchodzę nic nie kupując w tym sklepie
    • Gość: Kaeel obsługa klientów schodzi na psy IP: *.altec.pl 10.12.06, 20:43
      Zauważam to ostatnio wszędzie: w moim banku gdzie mam konto, w salonach sieci
      komórkowej, w dużych sklepach i fast foodach.

Gdzie te czasy, kiedy na sprzedawcę/obsługującego nie czekało się dłużej niż 10
      sekund, obsługiwano z usmiechem na ustach dopytując się o nasze zamówienie

Myślę, że ludziom się już nie chce pracować za tak małe pieniądze jak oferują
      wyżej wymienione instytucje. Co co tam pracują myślą tylko o tym kiedy wyjechać
      do Anglii
    • Gość: Ks. Piotr Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: *.c9.msk.pl 10.12.06, 21:52
      Potwierdzam, opinie. Ja kupiłem tam kompa - niestety - obsługa w Vobis SCC jest
      fatalna, naprawę serwisową załatwiali mi przez 1,5 miesiąca cały czas głupawo
      się tłumacząc. Nie wiem, czy wszędzie w Vobisie tak jest, ale mam wrażenie że w
      SCC pracują debile.
      • pendragon_pl Re: Vobis w SCC - olewają klientów 11.12.06, 00:21
        Co sie dziwic ... mamy przeciez dobrobyt w kraju.
    • Gość: adre Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: *.chello.pl 11.12.06, 19:36
      Bo oni za czynsz w tej pseudo-prestiżowej lokalizacji płacą tyle, że nie stać
      ich na pensje dla personelu. A i tak znajdą się baranki, którym nie przeszkadza,
      że czekają i przepłacają, bo przecież w końcu przyjechali spędzić tam weekend.
    • Gość: ALF Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: 81.210.117.* 14.12.06, 08:29
      Powinni zamknąć ten sklep albo wymienić obsługę. To wstyd i hańba co tam się
      dzieje!!!
    • Gość: Piotrek Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: 195.245.213.* 20.12.06, 07:12
      I wszystko zostało w rodzinie. Saturn, Vobis i MediaMarkt mają jednego
      właściciela - niemiecką spółkę Metro AG.
      • jimmyjazz Re: Vobis w SCC - olewają klientów 20.12.06, 08:29
        Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> I wszystko zostało w rodzinie. Saturn, Vobis i MediaMarkt mają jednego
        > właściciela - niemiecką spółkę Metro AG.

Toś waćpan wymyślił. Skąd masz takie dane że Vobis należy do grupy Metro???
        • reksio.84 Re: Vobis w SCC - olewają klientów 20.12.06, 12:27
          > Toś waćpan wymyślił. Skąd masz takie dane że Vobis należy do grupy Metro???

Vobis rzeczywiscie kiedyś należał do grupy Metro. A czy jeszcze wchodzi w skład
          tej grupy nie wiem. Metro chciało się kiedyś pozbyć tej marki ale nie wiem co z
          tego wyszło.
          • jimmyjazz Re: Vobis w SCC - olewają klientów 20.12.06, 12:36
            reksio.84 napisał:

> Vobis rzeczywiscie kiedyś należał do grupy Metro. A czy jeszcze wchodzi w
            skład tej grupy nie wiem. Metro chciało się kiedyś pozbyć tej marki ale nie
            wiem co z tego wyszło.

Na swojej stronie nie przyznają się do marki Vobis.
            • Gość: Piotrek Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: 195.245.213.* 28.12.06, 07:37
              Kiedyś Vobis należal bezpośrednio do Metro AG - teraz należy pośrednio. Pod
              presją innych sieci sklepów komputerowych, które to sieci zarzucały spółce
              monopolizację rynku (Metro AG ma przecież - oprócz Vobis - sieci MediaMarkt i
              Saturn), Metro AG przekazało 25 proc. udziałów w spółce Vobis AG jej zarządowi,
              a pozostałe 75 proc. przetransferowało do inwestycyjnej spółki Divaco...
              należącej do Metro AG :)). Zabieg miał na celu uspokojenie europejskiego urzędu
              antymonopolowego.
              • Gość: Grrr Re: Vobis w SCC - olewają klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:49
                Może i w Vobisie olewają klientów (nie wiem). Ale w Saturnie wcale nie jest
                lepiej! Obsługa DO NICZEGO!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka