Dodaj do ulubionych

Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1

IP: *.adsl.alicedsl.de 10.12.06, 21:27
po tych słowach ja mu ta legie wybaczam;)
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.171.149.2.crowley.pl 10.12.06, 23:54
      Pan Czado do znudzenia sie powtarza w tym artykule o oszolomach i o kibicowaniu
      obu druzynom.

Ja nie widze nic zlego w zdrowym kibicowaniu lokalnej reprezentacji, kibicowanie
      2 druzynom w jednym meczu jest lekko paranoiczne.

Slask repry nigdy nie bedzie mial - ciekawie czy kiedys dorosniemy do tego zeby
      miec jeden wspolny klub. Tak jak baskowie maja Atlethic Bilbao, a Katalonczycy
      Barce...
      GKS, Gornik, Ruch i tysiac innych malych klubow w GOPie nie beda juz nigdy w
      stanie sprostac Legi, Wisle, Lechowi. Ja chce miec komu kibicowac i miec LM na
      slaskim!
      Historia fajna rzecz, mozna powspominac ale dzis jest zenada. Ostatnie 10 lat to
      najgorsze w historii slaskiej pilki i nic sie nie zmiemi. Jacys tak zawodnicy
      byli, ale jak juz to tuz po tym jak sie wyroznia graja gdzie indziej bo nas nie
      stac na nich.
      Kibole - kilku gosci chce sie ponabierdalac na miejscu bez jezdzenia po polsce
      przejda przez drobge i juz na sa na stronie wroga w dupie maja czy ich klub gra
      w 1 czy w 4 lidze.

Czarno to widze jesli sie nie utworzy jeden wiodacy klub w regionie.

sory za OT
    • Gość: rtyk Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 01:10
      Panie Pawle odrobinę szacunku do samego siebie. Jaka reprezentacja Górnego
      Śląska? Z zawodnikami Zagłębia Sosnowiec? A gdzie byli piłkarze odry Opole. Może
      Opole to nie Górny Śląsk? należałoby nazwać tę drużynę Reprezentacją Śląskiego
      ZPN tak jak podał portal 90minut
    • beret_z_moheru Kilka pytań do Redaktora 11.12.06, 07:44
      Panie Pawle!

Prosiłbym o wyjaśnienie kilku rzeczy:
      - Jeśli było to kryterium administracyjne, a było, co nie ulega żadnej
      wątpliwości, to dlaczego uparcie pisze Pan "Górny Śląsk", skoro to była
      reprezentacja Śląskiego Związku Piłki Nożnej? Niektóre media, żeby było
      ciekawiej te spoza województwa śląskiego, stosowały bardziej odpowiednie
      nazywa, jak np. "Reprezentacja ŚZPN" czy też "Górny Śląsk i Zagłębie" natomiast
      lokalne media uparcie stosują niewłaściwą terminologię. Różnica teoretycznie
      subtelna i niewielka, ale w rzecywistości, dla wszystkich osób związanych z
      regionem działania ŚZPN - tych z jednej i z drugiej strony Brynicy - ogromna.

- Gdy padła propozycja rozegrania tego meczu, na łamach "GW" opublikował Pan
      swoja propozycję składu reprezentacji, jakby próbując podpowiedzieć trenerowi
      Piechniczkowi. Wówczas w składzie nie znalazł się ani jeden piłkarz Zagłębia,
      co dla mnie było jak najbardziej zrozumiałe. Zamiast być konsekwentnym w swoich
      poglądach, zrobił Pan woltę i teraz niemalże gloryfikuje powołanie piłkarzy
      Zagłębia.

- Jakiś czas temu opublikował Pan w "GW" dosyć ciekawy tekst o piłkarzach z
      Górnego Śląska. Artykuł ten był ciekawy i mógł wielu osobom uzmysłowić, że
      Górny Śląsk to nie tylko miasta aglomeracji katowickiej, ale także Opolszczyzna
      i część Czech. W zaprezentowanej przez Pana kadrze byli m.in. Miroslav Klose,
      Lukas Podolski i Milan Baros, którym górnośląskich, czy też hornoslezskich
      korzeni nie można kwestionować. Teraz natomiast uważa Pan, że reprezentację
      Górnego Śląska można okroić do piłkarzy klubów ŚZPN. Dlaczego?

- Pisze Pan, że gdyby reprezentacja Górnego Śląska rozgrywała mecze oficjalne,
      byłaby w rankingu FIFA wyżej niż ZEA. Czyżby sugerował Pan model brytyjski, w
      którym nie ma kadry Wielkiej Brytanii, tylko Anglii, Szkocji, Walii i Irlandii
      Północnej? Nawet Ruch Autonomii Śląska nie jest tak radykalny. Zresztą na
      podstawie tego jednego meczu nie wysuwałbym tak daleko idących hipotez, bo w
      kadrze ŚZPN zagrało kilku zawodników, którzy na pewno nie mogliby występować w
      kadrze Górnego Śląska - Chwalibogowski z Małopolski, Baran z Podkarpacia, Mężyk
      z Sądecczyzny, Moskal z Wrocławia, Treściński z Sosnowca, Seweryn z Poznania.
      • Gość: Working Class Re: Kilka pytań do Redaktora IP: *.wall.soneralink.com 11.12.06, 12:33
        Jak wam tak bardzo przeszkadzaja pilkarze Zaglebia to trzeba bylo to
        oprotestowac w SZPN-ie. Bartek Chwalibogowski pluca zostawil na tym boisku
        chociaz byl to mecz charytatywny... Mogli sie nawet nazywac reprezentacja
        planety Mars jakie to ma znaczenie chodzilo o to zeby rodziny ofiar dostaly
        pomoc prawda?

Zachowaj sobie swoje animozje do meczu na Cichej w rundzie wiosennej... wtedy
        sie wyzyjesz...
        • Gość: Andi Re: Kilka pytań do Redaktora IP: *.voyager.pl 11.12.06, 16:44
          Piłkarze z Zagłębia nam nie przeszkadzają pod warunkiem ze grają w strojach
          biało-czerwonych.
          • Gość: tu i teraz jak nie macie nic madrego do powiedzenia... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.06, 22:02
            Na szczescie to nie ty o tym decydujesz. :) W ogole zenujace jest to, ze czepia sie pilkarzy za to, ze chcieli grac w meczu charytatywnym. Niby mecz jest dla ofiar tej tragedii a niektorzy wykorzystuja te okazje aby leczyc swoje frustracje i lokalne kompleksy...
      • Gość: czado to psychol Re: Kilka pytań do Redaktora IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.06, 07:54
        > subtelna i niewielka
        subtelna i WIELKA
    • Gość: Marten Śląsk - Polska 1:1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:31
      A ja zadam inne pytanie i sam na nie odpowiem. Dlaczego było tak mało ludzi na
      meczu? Bo grali na Ruchu. Koniec w temacie!

Mi nie przeszkadzają w kadrze Śląska piłkarze z Sosnowca, bo oni też są
      Ślązakami tylko sobie ubzdurali, że są kimś innym! Bardziej mnie dziwi, że w
      kadrze zagrał Seweryn z Poznania, czy Chwalibogowski z Krakowa. Moskal z
      Wrocławia w kadrze Śląska jest dla mnie zupełnie do przyjęcia.
      A co do wystawienia podstawowej jedenastki przez Piechniczka, co tam robili
      Warzycha, Dudek i Ćwielong? Byli najsłabsi na boisku!
      • Gość: Superrumcajs Re: Śląsk - Polska 1:1 IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.06, 08:00
        > Mi nie przeszkadzają w kadrze Śląska piłkarze z Sosnowca, bo oni też są
        > Ślązakami tylko sobie ubzdurali, że są kimś innym!

Godejcie, czy na ta psychiczno choroba
        jest jakis medykamynt ?

> Moskal z Wrocławia w kadrze Śląska jest dla mnie zupełnie do przyjęcia

To robjymy sciepa, coby pomóc temu borokowi-guptokowi !

A moze mo to w genach ? w rodzinie ? Nawet bardzo prawdopodobne.
        Bo jak sie to czyto, to genetycznom, patologicznom gupotom (prowokacjom?) wonio.
      • amoremio Re: Śląsk - Polska 1:1 12.12.06, 08:41
        > Mi nie przeszkadzają w kadrze Śląska piłkarze z Sosnowca, bo oni też są
        > Ślązakami tylko sobie ubzdurali, że są kimś innym!

No nastympny taki, co sie "ZACZADZIL" :))))))))

ty gorolu ! ty dey-no ! ty cza-do !

---------------------------------------------------
        "Czuję się Ślązakiem, to moja narodowość,
        to moja religia." ('Janosch' = Horst Eckert)
        ---------------------------------------------------
    • Gość: tu i teraz Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.06, 21:58
      Gwizdy przeciwko Fabianskiemu swiadczyly o wybitnym braku klasy. Zenujace jest to, ze pilkarz grajacy charytatywnie dla rodzin ofiar jednej z najwiekszych tragedii ostatnich lat jest w taki sposob traktowany przez oszalala dzicz. Jak widac czesc chorzowskiej publicznosci jeszcze do pilki nie dorosla...
      • Gość: do ciula z wawy Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:14
        Posłuchaj swoich ziomali z "żylety".
        • Gość: t i teraz Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.12.06, 09:21
          Zyleta NIGDY nie znizyla sie do tego poziomu. Tego typu glupoty raczej w Wawie nie spotkasz.
          • Gość: :)))) Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:08
            Ale z ciebie szowinistyczny warszawski dupek. :)
            • Gość: tu i teraz sarkazm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.12.06, 04:33
              Tja... Z kolei Twoja odpowiedz na moj post w ogole nie pachnie nienawiscia i
              zacofaniem, w ogole...
      • Gość: Superrumcajs Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.06, 08:03
        > Jak widac czesc chorzowskiej publicznosci jeszcze do pilki nie dorosla...
        Niy godej fatrowi, jak sie robi dzieci !
        ty!!!??? chcesz nom tumaczyc, co to fusbal ???????!!!!!!!
        • Gość: t i teraz Re: Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.12.06, 09:19
          Ty nawet nie potrafisz napisac poprawnie slowa "futbol"... Bez komentarza.
    • fyrlok Reprezentacja Górnego Śląska - Polska 1:1 12.12.06, 07:51
      Podkreślając świetną asystę Chwalibogowskiego, wyjaśnić należy, co w ogóle w
      tej drużynie robili piłkarze Zagłębia Sosnowiec. Powołanie przez Antoniego
      Piechniczka trzech graczy tej drużyny wywołało u co bardziej szowinistycznie
      nastawionych śląskich kibiców paroksyzmy wściekłości. Niesłusznie! Trzeba
      pamiętać, że przy powołaniu kadry Górnego Śląska bierze się pod uwagę nie
      kryterium historyczne, geograficzne czy też - jak chcieliby niektórzy -
      "etniczne", a - rzekłbym - administracyjne.
      ---------------------------
      Czado, idz sie leczyc !!!
      BEZ pozdrowien
      Sl."szowinista"

" 'rzesiste' oklaski" :)
      dla tego podciepnionego slugusa.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka