iwona_tauzen 11.12.06, 19:46 Gdzie w Katowicach mozna dokonac zakupu porcelany Rosenthal? Jestem zainteresowana kompletem na 12 osób ( serwis obiadowy, śniadaniowy, kawowy). Podpowiedzcie gdzie tego szukać ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wasz Marjanek Re: Maria Antonina - Rosenthal- Biała Porcelana IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.06, 11:40 Nie mieszkam coprawda w Katowicach, ale wiem, ze na ulicy ??? (nie wiem jak sie obecnie nazywa) - niedaleko od Muzeum Slaskiego jest sklep Rosenthala. Czy to co chcesz kupic jest tam do dostanie - nie wiem (kiedy bylem tam przed paroma laty - glowna atrakcja tego sklepu byla znudzona sprzedawczyni) - ale sprobowac mozna. Pyrsk! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
bronkiewa Re: Maria Antonina - Rosenthal- Biała Porcelana 13.12.06, 13:17 Sklep Rosenthala jest na początku Warszawskiej - patrząc od strony Rynku.. A powyżej wspomniany sklep już zlikwidowano, a był to i Rosen. i Porcelana Śląska. Ta ostatnia sprzedawana jest nadal przy Muzeum.. Znudzeni sprzedawcy są zasadniczo na wyposażeniu obydwu placówek ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona_tauzen Re: Maria Antonina - Rosenthal- Biała Porcelana IP: *.chello.pl 18.12.06, 00:47 Serdecznie dziękuję za informacje. Znalazłam nr tel. z ul. Warszawskiej. Sprzedawca ( a może właściciel) okazał się bardzo miłym rozmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś