Gość: Malutka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:49 Chcę posłać przyjaciołom paczkę do Dublina. Szukam namiarów na tani, solidny i terminowy transport. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mujnik Re: Paczka do Irlandii 17.12.06, 11:31 Gość portalu: Malutka napisał(a): > Chcę posłać przyjaciołom paczkę do Dublina. Szukam namiarów na tani, solidny > i terminowy transport. DOBRZE SIĘ CZUJESZ???? To chyba oni powinni Tobie coś przysłać... ps.Wyślij im smsa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolab Re: Paczka do Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 13:00 To chyba Ty źle się czujesz ! Nigdy nie dajesz upominków komuś bliskiemu ? A jeśli ten ktoś jest akurat za granicą to potrzebny jest do tego jakiś przewoźnik bo Poczta Polska odpada (ceny maja jak z kosmosu a o solidności nawet nie wspomnę) ! Je też chętnie poznałabym namiary na jakiegoś taniego i solidnego przewoźnika paczek z tym ,że akurat do Niemiec . Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Paczka do Irlandii 17.12.06, 13:54 mujnik napisał: > DOBRZE SIĘ CZUJESZ???? > To chyba oni powinni Tobie coś przysłać... > ps.Wyślij im smsa;-) patrz jak sie czasy zmienily, kiedys paczki slzy do Polski a teraz na odwrot my wysylamy na zachod. A wracajac do tematu:to chyba nic dziwnego, ze wysyla sie bliskim na emigracji namiastke Swiat BN? Do autorki:szkoda, ze wczesniej nie napisalas watku, bo moglabym Ci pomoc, znajomi jechali do Irladnii i mogliby to zabrac do Dublina. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Paczka do Irlandii 17.12.06, 16:07 Jakbys znala historie Tej Slaskiej Ziemi, tobys tez wiedziala, ze przez pierwsze lata po wojnie, to my Slazacy wysylalismy pakiety, glównie z zarciem , do krewnych do zachodniej czesci Niemiec. Ano, tak bylo. W koncu Niemcy stracily swój "spichlerz zboza" = Dolny Slask. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Paczka do Irlandii 17.12.06, 16:09 > swój "spichlerz zboza" = Dolny Slask. w oryginale: "Kornkammer" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljan Re: Paczka do Irlandii IP: *.chello.pl 17.12.06, 21:01 Jeżeli chcesz wysłać paczkę do Irlandii to nie wysyłaj jej za pośrednictwem poczty polskiej w zeszłym roku wysłałem paczkę do Irlandii Płn która szła UWAGA!!!miesiąc oczywiście nie było winnych w tym roku przesłałem paczkę za pośrednictwem Pocztexu mogę śledzić na necie kolejne przystanki mojej paczki aż do odbioru pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Paczka do Irlandii 18.12.06, 21:39 Gość portalu: eljan napisał(a): >w zeszłym roku wysłałem paczkę do Irlandii Płn która szła > UWAGA!!!miesiąc to i tak krotko bo tyle to potrafi isc list polecony z K-c do s-ca.... to jest dopiero porazka. >w tym roku przesłałem paczkę za pośrednictwem Pocztexu dla wyjasnienia:Pocztex to tez poczta polska tylko cena sie rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljan Re: Paczka do Irlandii IP: *.chello.pl 20.12.06, 15:03 Wiem o tym ,ale paczka doszła do Manchesteru w 4 dni a w internecie cały czas mogłem obserwować gdzie aktualnie się znajduje Odpowiedz Link Zgłoś