Dodaj do ulubionych

weterynarz Katowice

06.05.07, 14:51
poszukuje weterynarza w Katowicach, moja papuga w potrzebie...
zna ktos? poleca ktoregos?
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: weterynarz Katowice 06.05.07, 15:22
      ksiazka telefoniczna, google....
      • e70 Re: weterynarz Katowice 06.05.07, 15:28
        znam ksiazke, znam google, ale niestety "one" nie polecaja
        dziekuje jednak za troske i pomoc.
    • sylwia06_73 Re: weterynarz Katowice 06.05.07, 15:24
      Na Brynowie jest dobry weterynarz nawet maja dyzury nocne.Niestety nie pamietam
      dokladnego adresu.Ulica Brynowska
      • e70 Re: weterynarz Katowice 06.05.07, 15:27
        dziekuje :)
    • m824 Klinika na Brynowie 06.05.07, 17:33
      zdecydowanie klinika na Brynowie. Ta sama którą poleca Sylwia. Tyle tylko, że
      nie jest na ul. Brynowskiej a jednej z przecznic. Samochodem od AWF 5 minut.
      jeżdzę tam z kotem. miał tam zabieg. mam kilka zastrzeżeń ale to i tak jedna z
      najlepszych możliwości dla Twojego zwierzaka. Także dlatego, że mają dużą grupę
      lekarzy (więc zawsze można liczyć na konsultacje) i sprzęt jakiego prózno
      szukać u "osiedlowych" weterynarzy.

tu jest do nich link:
      www.lecznica-brynow.com/
      • m824 o w mordę.... 06.05.07, 17:38
        teraz tak sobie jeszcze przeglądam ich stronę...
        i patrzę....
        www.lecznica-brynow.com/uslugi.htm
        na zdjęciu poniżej "rentgenodiagnostyka" jest facet, który trzyma kota...
        MOJEGO kota !?!

boshe... co oni mojemu maleństwu tam robili?! (bo kicia musiała zostać w kinice
        na 2 dni).

PS - dzięki bogu ma się dobrze :)
        • e70 Re: o w mordę.... 06.05.07, 22:16
          dzieki serdeczne, nie wiedzialam, ze w niedziele tez pracuja...
          mam tylko nadzieje, ze ktos tam sie zna na ptakach.
          pozdrawiam i kocice rowniez :))
          • m824 chyba się znają :) 06.05.07, 23:13
            hej. życzę powodzenia i dużo zdrowia dla pupila :)
            czy na ptakach się znają - ?! ja też mam nadzieję. w końcu to klinika MAŁYCH
            zwierząt, więc myślę, że tak. poza tym maja kilku weterynarzy, więc może któryś
            z nich się specjalizuje w ptakach. (Choć jak tam będziesz to zobaczysz że 99%
            ich pacjentów to psy i koty).
            idź i zobaczysz co ci powiedzą. nie wiem czy jest w Katowicach jakiś
            weterynarz, który się w papugach specjalizuje - ?! nie słyszałam. jeszcze
            popytać warto, ale polecam Brynów :)

daj znać potem jak było... i jaka diagnoza.

• e70 Re: chyba się znają :) 07.05.07, 18:45
              no witam :)
              papuga byla atrakcja przychodni, miala zrobiony rentgen ;) to byl hicior, sama pani doktor zwatpila czy sie da, niestety na ptakach za bardzo sie nie znaja, ale rentgen wykazal, ze ptak cos zjadl.
              lekarstwa ma, zobaczymy co dalej.
              w miedzyczasie sie dowiedzialam, ze lekarz od ptakow przyjmyje na Ordona, ale dzis byl rano, jutro tez rano dopiero w srode po poludniu bedzie.
              • m824 Re: chyba się znają :) 07.05.07, 18:59
                no, to juz wiesz gdzie masz eksperta od ptaków :)
                w Brynowie maja niezly sprzet, wiec dobrze ze trafilas tam, a nie do jakiegos
                zwyklego weta.

pozdrowka.
                • e70 Re: chyba się znają :) 07.05.07, 21:24
                  img441.imageshack.us/img441/2866/dsc00146bp6.jpg
                  tak wyglada rentgen papugi :)))
                  • m824 wow, ale fota! 07.05.07, 22:44
                    no niezła ta fota, niezła. moj kot nie mial rentgena, ale usg (chyba tak sie to
                    nazywa). pani pojezdzila jej takim czyms po brzuchu i poogladala sobei co i
                    jak :) biedne malenstwo sie stresowalo.

twoj zwierz tez chyba niezle byl zdenerwowany tym, co sie wokol niego dzieje. w
                    sumie to na tym rtg wiecej jest osoby trzymajacej niz samego zwierzaka ;)

ta biala podluzna plamka, to wlasnie to co papuga zjadła?
                  • katepat weterynarz w Sosnowcu 07.05.07, 22:53
                    w Sosnowcu przyjmuje świetny weterynarz, specjalizujący się właśnie w leczeniu
                    ptaków - dr Robert Myszkowski - namiary na tego lekarza i innych zajmujących
                    się ptakami znajdziesz na stronie www.papugi.resnet.pl/menu/lekarze.htm
                    jednak osobiście polecam właśnie dr Myszkowskiego, ma dużą wiedzę i praktykę w
                    leczeniu ptaków
                    • e70 Re: weterynarz w Sosnowcu 08.05.07, 16:57
                      dziekuje bardzo!!
                      tak, dokladnie to ta biala plamka, a paluchy mojego brata.
                      • Gość: e70 Re: weterynarz w Sosnowcu IP: 80.51.222.* 10.05.07, 17:08
                        niestety Papuzki juz nie ma....
                        okazalo sie, ze to nie polkniecie czegos bylo przyczyna choroby,
                        ale zarobaczenie i juz nie bylo dla niej ratunku.
                        Dla ptakow polecam doktora na Ordona, Brynowskiej nie polecam.
                        Niepotrzebnie zesmy ja meczyli podawaniem lekarstw na koniec.
                        Biala plamka na zdjeciu to jej wole wypelnione piaskiem.
                        • katepat Re: weterynarz w Sosnowcu 10.05.07, 21:25
                          bardzo mi przykro :( trzymaj się
                        • Gość: jo Re: weterynarz w Sosnowcu IP: *.chello.pl 11.05.07, 22:15
                          A czy na Ordona przyjmuje dr Michal Polok? Bo jak mial jeszcze gabinet w
                          Ligocie, to cos o tym wspominal.
    • swoboda_t Re: weterynarz Katowice 10.05.07, 16:10
      Trochę poniewczasie, bo zadko zagladam na FK, ale się dopiszę. Mogę śmiało
      polecić klinikę na Józefowskiej. W pobliżu skrzyżowania ze Szczecińską, w
      takiej frontem do bloków, chyba tłumacz tam też urzęduje. Pracują tam młode
      dziewczyny, bardzo miłe i niejaki dr Kostrzewski (czy jakoś tak). Mają też
      punkt w Mysłowicach, niedaleko Reala. Przed trzema laty moja panna znalazła
      potrąconego szczeniaka - wielokrotne złamanie łapy i miednicy. Trafiliśmy do
      nich z polecenia znajomych i Maks śmiga dziś w najlepsze. Wykazali dużo troski,
      umiejętności i zrozumienia - stosunkowo mało wzięli. Na Brynowie wstępnie
      wyliczyli mi, że 500zł za łapę, za miednicę więcej, do tego wszystkie zdjecia
      itp. płatne osobno, no w sumie grubo ponad tysiąc. Brynów zrobił na mnie
      wrażenie kombinatu. Ostatnio znajomi kroili w tych Mysłowicach swojego psa -
      było podejrzenie, że coś zeżarł i zdycha. Ostatecznie wszystko dobrze się
      skończyło. W sumie mogę więc polecić - przy małych sprawach jest sprawnie i
      sympatycznie, przy dużych widać fachową rękę. Choć życzę wszystkim, żeby nie
      musieli sie o tym przekonywać :)
      • swoboda_t Re: weterynarz Katowice 10.05.07, 16:13
        "W takiej willi frontem do bloków" miało być :P Z papugą to lepiej do
        specjalisty od ptaków, ale psy, koty itp. agregaty to na Józefowską można
        śmiało zabrać.
      • Gość: Kaja Re: weterynarz Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:27
        Potwierdzam opinię kliniki na Brynowie. Drogi kombinat i wyciągają kasę nawet
        gdy nie ma to już sensu. Moja psina i tak była skazna na koniec ale jeszcze nie
        potrzebnie ją operowali. Teraz chodzę do Gierka na Ceglaną (niestety nie ma na
        miejscu wszystkich opcji) lub do wspomnianego wcześniej weterynarza na ul. Ordona.
      • Gość: jo Re: weterynarz Katowice IP: *.chello.pl 11.05.07, 22:14
        Dr Kostrzewski - tak! Kiedys pracowal na Medykow, potem na Klodnickiej - dwa
        razy ratowal zycie mojego psiaka. Dobrze wiedziec gdzie sie przeniosl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka