Gość: Crazy Frog IP: *.chello.pl 21.05.07, 12:39 Kochani, wspaniałe wieści, wyprowadzam się z Katowic. Naprawdę super sprawa. Kupiłem sobie domek z ogródkiem. Prawdziwy!!! Zamieszkam w Imielinie. Gratulujcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 14:29 Gość portalu: Crazy Frog napisał(a): >Zamieszkam w Imielinie. Gratulujcie mi. mieszkania na wsi, gdzie psy doopkami szczekaja...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika9949 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:39 A ja Ci gratuluję i nawet zazdroszczę.To nie ważne,że wieś,że psy dupkami szczekają.Ważne,że swoje a nie w blokowisku.Też bym się cieszyła,ale póki co muszę zadowolić się mieszkaniem w bloku.Może kiedyś......? Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 14:56 Gratulacje!!! Nie ma to jak własny domek. Też takowy posiadam nieduży bo 55m2 ale własny. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 15:44 domek 55 m kw.? to chyba na narzedzia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 20:38 settembrini napisał: > domek 55 m kw.? to chyba na narzedzia ;) tez mi sie tak wydaje, ale nie chcialam tego pisac, bo zaraz bym przeczytala, ze zazdroszcze :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 20:54 iberia.pl napisała: > settembrini napisał: > > > domek 55 m kw.? to chyba na narzedzia ;) > > > tez mi sie tak wydaje, ale nie chcialam tego pisac, bo zaraz bym przeczytala, > ze zazdroszcze :-))))) koleżanka się musi dowartościować jak ober, bo pewnie miała lepszą okazję, tylko lepiej tłumić w podświadomości i wmawiać sobie, że jest dobrze:) ten freudyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 22:55 Gość portalu: epikur napisał(a): > > koleżanka się musi dowartościować jak ober, bo pewnie miała lepszą okazję, tylko lepiej tłumić w podświadomości i wmawiać sobie, że jest dobrze:) ten freudyzm! ??? czy to takie dziwne, ze wg mnie domek o powierzchni 55m2 jest maly?Bo jest maly i tyle.Jesli komus to pasuje to ok, ja bym sie nabawila klaustrobii.Poza tym wlascicielka, tego domku sama stwierdzila, ze:"Jest rzeczywiście troszkę mały jednak jak patrzę na miny gości to wiem że strasznie mi zazdroszczą. "Wiec kto tu sie dowartosciowuje.... czego mam zazdroscic?Ze ma w domeczku 10 metrow wiecej niz ja w bloku?;-DDDDDD Zazdroscic to moge komus domku o powierzchni 120-150m ale wiesz jakos nie jestem z natury zazdrosna, potrafie sie cieszyc z tego co maja inni:-)i sama nie czuc sie gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 23:23 Pisałem do Ciebie Iberio, ale w 3-ej osobie mając na myśli agę, która sortowania drzewkiem nie opanowała:) cieszmy się cudzym uśmiechem:) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 22.05.07, 01:36 aga1506 napisała: > Gratulacje!!! Nie ma to jak własny domek. Też takowy posiadam nieduży bo 55m2 a > le własny to naprawde "domek":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:51 Imielin to bardzo fajne miasteczko (bodajże od 1990). Z rdzennych mieszkańców wyłazi jeszcze małomiasteczkowość, jeszcze "wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą", ale sporo ludzi tam się buduje i powoli robi się miasto :) Też chętnie bym sobie tam chatę postwaił, możęe za kilka lat. Wypada życzyć dużo szczęścia i rychłego zakończenia robót ma autostradzie - bez nich dojazd do centrum Katowic zajmuje 20-25 minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 18:44 Wyobraź sobie że nie na narzędzia, mamy dwa duże pokoje, kuchnię, łazienkę i nawet wc co pewnie cię zmyli. Mały ciasny ale własny. I za nic w świecie bym go nie oddała........ Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 18:50 rozumiem, ze ta odpowiedz byla skierowana do mnie. ja tylko zartowalem, wiec nie gniewaj sie prosze :) wiadomo, ze dom to najwazniejsze miejsce na swiecie, a wielkosc nie ma znaczenia. wazne, aby czuc sie w nim bezpiecznie i przytulnie :) pozdrawiam pogodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 19:03 rownie pogodnie pozdrawiam,choc>nawet WC<rozbawil mnie setnie,dowcip budowlany duzego kalibru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 19:12 Moja wnęka ma niespełna 60m2 i też nie widzę in. alternatywy nawet po zwolnieniu paru metrów przez gości dziećmi zwanymi;)) bo co to 3 pokoje, fakt, z których dwa zamierzam na późniejsze lata przerobić na biblioteczkę:) i najmniejszy na sypialnię, ale jak to mówią: jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 20:21 Broń boże sie nie gniewam!!!! Jest rzeczywiście troszkę mały jednak jak patrzę na miny gości to wiem że strasznie mi zazdroszczą. Pozdrawiam i życzę wszystkim własnych kącików...... nie w blokach :) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 22.05.07, 01:42 Gość portalu: aga1506 napisał(a): > Wyobraź sobie że nie na narzędzia, mamy dwa duże pokoje, kuchnię, łazienkę i na > wet wc co pewnie cię zmyli. Mały ciasny ale własny. I za nic w świecie bym go n > ie oddała........ pewnie wyjdzie, ze sie czepiam, ale cos mi sie tu kloci.. jak w domku 55m2 moga byc dwa DUZE pokoje? wiem, wszystko jest wzgledne;-) ale masz racje Aga, grunt ze to kat wlasny, nawet jesli troche ciasny. Odpowiedz Link Zgłoś
oberschlesier1921 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 20:28 co to za roznica? katowice - wiocha, imielin - jeszcze wieksza wiocha. na dodatek z miniaturka katowickich skrzydel powstancow polskich. www.imielin.pl/imielin.php?go=mmi zobacz pomnik na rynku. gdybys napisal ze kupiles domek w monachium, sydney, liverpool, new york, etc. to bym ci pogratulowal. domek na polskiej wiosce moze kazdy pajac postawic. ja mam dom kolo monachium, dwa garaze, 800 m2 ogrod, a w katowicach 8 malych mieszkan, 30 - do 60 m2 ktore wynajmuje. mam ok 40 lat, na wszystko zapracowalem rzetelna i uczuciwa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGyver Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 20:31 Nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę!!!! to wszystko rzetelną i UCZCIWĄ praca ....hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 22:09 a mam dom kolo monachium, dwa garaze, 800 m2 ogrod, a w katowicach 8 malych mi > eszkan, 30 - do 60 m2 ktore wynajmuje. > mam ok 40 lat, na wszystko zapracowalem rzetelna i uczuciwa praca jasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 20:51 Ja wcale nie chcę aby ktoś mi zazdroscił. Tylko gdyby każdy miał do wyboru mieszkanie ok 50m2 w bloku za ok. 100.000 a kupić właśnie domek 55m2 w cichej okolicy z placem za połowę tej ceny to myśle że każdy by wybrał właśnie domek. Po małym remoncie (malowanie ścian i wymiana okien) zostało jeszcze dość sporo na koncie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.versanet.de 21.05.07, 21:18 A potem zaspiewasz... Jestem wesoly Romek,(ten co to ma domek)...reszta tekstu i melodia : film MIS !!! Pyrsk! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:51 Crazy Frog !! WIELKIE, SERDECZNE, GRATULACJE ! Nie ma to jak kawałek własnej ZIEMI :) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 22:57 Gość portalu: aga1506 napisał(a): > Ja wcale nie chcę aby ktoś mi zazdroscił. sama sobie przeczysz.... > Tylko gdyby każdy miał do wyboru mieszkanie ok 50m2 w bloku za ok. 100.000 a kupić właśnie domek 55m2 w cichej okolicy z placem za połowę tej ceny to myśle że każdy by wybrał właśnie domek. sa tacy co wybraliby kredyt i jednak wiekszy domek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 23:28 iberia.pl napisała: > Gość portalu: aga1506 napisał(a): > > > Ja wcale nie chcę aby ktoś mi zazdroscił. > > > sama sobie przeczysz.... > > > Tylko gdyby każdy miał do wyboru mieszkanie ok 50m2 w bloku za ok. 100.00 > 0 a > kupić właśnie domek 55m2 w cichej okolicy z placem za połowę tej ceny to myśle > że każdy by wybrał właśnie domek. > > > sa tacy co wybraliby kredyt i jednak wiekszy domek.... O to mi chodziło, że sobie ona to tak tłumaczy, ma prawo;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoly Romek Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.versanet.de 22.05.07, 18:25 Moze troche z innej beczki - ale tematycznie zwiazane. Jakie oplaty zwiazane sa przy okazji sprzedazy dzialki w Polsce. Mam cos takiego na polnocy Polski - na razie bezuzytecznie - a prawdopodobnie nie bede nigdy na niej cos budowal. Pytanie jest powazne ! Kto wie - niech sie podzieli informacjami. Pozdrawiam Wesoly Romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieudacznik Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 22.05.07, 20:08 Zycze ci tylko jednego: dobrych sasiadow, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.07, 20:28 Zycze powodzenia bo sama mieszkam na wiekszej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
melissa777 A ja bym chciała na odwrót.... 26.05.07, 20:46 ...przeprowadzić się do Katowic z Bytomia.Moje mieszkanie to pełnokomfortowe,3-pokojowe mieszkanie i chętnie bym się zamieniła na 2-pokojowe w Katowicach. Gdyby ktoś miał takie plany,to proszę o e-maila.Pozdrawiam forumowiczów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś