Dodaj do ulubionych

Wyprowadzam się z Katowic!!!

IP: *.chello.pl 21.05.07, 12:39
Kochani, wspaniałe wieści, wyprowadzam się z Katowic. Naprawdę super sprawa.
Kupiłem sobie domek z ogródkiem. Prawdziwy!!! Zamieszkam w Imielinie.
Gratulujcie mi.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 14:29
      Gość portalu: Crazy Frog napisał(a):

>Zamieszkam w Imielinie. Gratulujcie mi.

mieszkania na wsi, gdzie psy doopkami szczekaja...?
      • Gość: mika9949 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:39
        A ja Ci gratuluję i nawet zazdroszczę.To nie ważne,że wieś,że psy dupkami
        szczekają.Ważne,że swoje a nie w blokowisku.Też bym się cieszyła,ale póki co
        muszę zadowolić się mieszkaniem w bloku.Może kiedyś......?
        • aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 14:56
          Gratulacje!!! Nie ma to jak własny domek. Też takowy posiadam nieduży bo 55m2 ale własny.
          • settembrini Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 15:44
            domek 55 m kw.? to chyba na narzedzia ;)
            • iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 20:38
              settembrini napisał:

> domek 55 m kw.? to chyba na narzedzia ;)

tez mi sie tak wydaje, ale nie chcialam tego pisac, bo zaraz bym przeczytala,
              ze zazdroszcze :-)))))
              • Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 20:54
                iberia.pl napisała:

> settembrini napisał:
                >
                > > domek 55 m kw.? to chyba na narzedzia ;)
                >
                >
                > tez mi sie tak wydaje, ale nie chcialam tego pisac, bo zaraz bym przeczytala,
                > ze zazdroszcze :-)))))

koleżanka się musi dowartościować jak ober, bo pewnie miała lepszą okazję, tylko
                lepiej tłumić w podświadomości i wmawiać sobie, że jest dobrze:) ten freudyzm!
                • iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 22:55
                  Gość portalu: epikur napisał(a):

> > koleżanka się musi dowartościować jak ober, bo pewnie miała lepszą okazję,
                  tylko lepiej tłumić w podświadomości i wmawiać sobie, że jest dobrze:) ten
                  freudyzm!

??? czy to takie dziwne, ze wg mnie domek o powierzchni 55m2 jest maly?Bo jest
                  maly i tyle.Jesli komus to pasuje to ok, ja bym sie nabawila klaustrobii.Poza
                  tym wlascicielka, tego domku sama stwierdzila, ze:"Jest rzeczywiście troszkę
                  mały jednak jak patrzę na miny gości to wiem że strasznie mi zazdroszczą. "Wiec
                  kto tu sie dowartosciowuje....

czego mam zazdroscic?Ze ma w domeczku 10 metrow wiecej niz ja w bloku?;-DDDDDD
                  Zazdroscic to moge komus domku o powierzchni 120-150m ale wiesz jakos nie
                  jestem z natury zazdrosna, potrafie sie cieszyc z tego co maja inni:-)i sama
                  nie czuc sie gorsza.
                  • Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 23:23
                    Pisałem do Ciebie Iberio, ale w 3-ej osobie mając na myśli agę, która sortowania
                    drzewkiem nie opanowała:) cieszmy się cudzym uśmiechem:)
          • yasmin_ch Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 22.05.07, 01:36
            aga1506 napisała:

> Gratulacje!!! Nie ma to jak własny domek. Też takowy posiadam nieduży bo 55m2 a
            > le własny

to naprawde "domek":-)
    • Gość: swoboda_t Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:51
      Imielin to bardzo fajne miasteczko (bodajże od 1990). Z rdzennych mieszkańców
      wyłazi jeszcze małomiasteczkowość, jeszcze "wszyscy o wszystkich wszystko
      wiedzą", ale sporo ludzi tam się buduje i powoli robi się miasto :) Też chętnie
      bym sobie tam chatę postwaił, możęe za kilka lat. Wypada życzyć dużo szczęścia
      i rychłego zakończenia robót ma autostradzie - bez nich dojazd do centrum
      Katowic zajmuje 20-25 minut :)
      • Gość: aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 18:44
        Wyobraź sobie że nie na narzędzia, mamy dwa duże pokoje, kuchnię, łazienkę i nawet wc co pewnie cię zmyli. Mały ciasny ale własny. I za nic w świecie bym go nie oddała........
        • settembrini Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 18:50
          rozumiem, ze ta odpowiedz byla skierowana do mnie. ja tylko zartowalem, wiec nie
          gniewaj sie prosze :) wiadomo, ze dom to najwazniejsze miejsce na swiecie, a
          wielkosc nie ma znaczenia. wazne, aby czuc sie w nim bezpiecznie i przytulnie :)
          pozdrawiam pogodnie
          • Gość: Byno Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 19:03
            rownie pogodnie pozdrawiam,choc>nawet WC<rozbawil mnie setnie,dowcip budowlany
            duzego kalibru
        • Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 19:12
          Moja wnęka ma niespełna 60m2 i też nie widzę in. alternatywy nawet po zwolnieniu
          paru metrów przez gości dziećmi zwanymi;)) bo co to 3 pokoje, fakt, z których
          dwa zamierzam na późniejsze lata przerobić na biblioteczkę:) i najmniejszy na
          sypialnię, ale jak to mówią: jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma!
          • Gość: aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 20:21
            Broń boże sie nie gniewam!!!! Jest rzeczywiście troszkę mały jednak jak patrzę na miny gości to wiem że strasznie mi zazdroszczą. Pozdrawiam i życzę wszystkim własnych kącików...... nie w blokach :)
        • yasmin_ch Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 22.05.07, 01:42
          Gość portalu: aga1506 napisał(a):

> Wyobraź sobie że nie na narzędzia, mamy dwa duże pokoje, kuchnię, łazienkę i na
          > wet wc co pewnie cię zmyli. Mały ciasny ale własny. I za nic w świecie bym go n
          > ie oddała........

pewnie wyjdzie, ze sie czepiam, ale cos mi sie tu kloci..
          jak w domku 55m2 moga byc dwa DUZE pokoje?
          wiem, wszystko jest wzgledne;-)

ale masz racje Aga, grunt ze to kat wlasny, nawet jesli troche ciasny.
    • oberschlesier1921 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 20:28
      co to za roznica? katowice - wiocha, imielin - jeszcze wieksza wiocha.
      na dodatek z miniaturka katowickich skrzydel powstancow polskich.
      www.imielin.pl/imielin.php?go=mmi
      zobacz pomnik na rynku.
      gdybys napisal ze kupiles domek w monachium, sydney, liverpool, new york, etc. to bym ci pogratulowal.

domek na polskiej wiosce moze kazdy pajac postawic.

ja mam dom kolo monachium, dwa garaze, 800 m2 ogrod, a w katowicach 8 malych mieszkan, 30 - do 60 m2 ktore wynajmuje.
      mam ok 40 lat, na wszystko zapracowalem rzetelna i uczuciwa praca.
      • Gość: McGyver Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 20:31
        Nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę!!!! to wszystko rzetelną i UCZCIWĄ praca ....hihihihi
      • anilewel Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 22:09
        a mam dom kolo monachium, dwa garaze, 800 m2 ogrod, a w katowicach 8 malych mi
        > eszkan, 30 - do 60 m2 ktore wynajmuje.
        > mam ok 40 lat, na wszystko zapracowalem rzetelna i uczuciwa praca

jasne ;)
    • Gość: aga1506 Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.chello.pl 21.05.07, 20:51
      Ja wcale nie chcę aby ktoś mi zazdroscił. Tylko gdyby każdy miał do wyboru mieszkanie ok 50m2 w bloku za ok. 100.000 a kupić właśnie domek 55m2 w cichej okolicy z placem za połowę tej ceny to myśle że każdy by wybrał właśnie domek. Po małym remoncie (malowanie ścian i wymiana okien) zostało jeszcze dość sporo na koncie :)
      • Gość: Wasz Marjanek Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.versanet.de 21.05.07, 21:18
        A potem zaspiewasz...
        Jestem wesoly Romek,(ten co to ma domek)...reszta tekstu i melodia : film MIS !!!
        Pyrsk!
        Wasz Marjanek
        • Gość: zuza Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:51
          Crazy Frog !!
          WIELKIE, SERDECZNE, GRATULACJE !
          Nie ma to jak kawałek własnej ZIEMI :)
      • iberia.pl Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! 21.05.07, 22:57
        Gość portalu: aga1506 napisał(a):

> Ja wcale nie chcę aby ktoś mi zazdroscił.

sama sobie przeczysz....

> Tylko gdyby każdy miał do wyboru mieszkanie ok 50m2 w bloku za ok. 100.000 a
        kupić właśnie domek 55m2 w cichej okolicy z placem za połowę tej ceny to myśle
        że każdy by wybrał właśnie domek.

sa tacy co wybraliby kredyt i jednak wiekszy domek....
        • Gość: epikur Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.smstv.pl 21.05.07, 23:28
          iberia.pl napisała:

> Gość portalu: aga1506 napisał(a):
          >
          > > Ja wcale nie chcę aby ktoś mi zazdroscił.
          >
          >
          > sama sobie przeczysz....
          >
          > > Tylko gdyby każdy miał do wyboru mieszkanie ok 50m2 w bloku za ok. 100.00
          > 0 a
          > kupić właśnie domek 55m2 w cichej okolicy z placem za połowę tej ceny to myśle
          > że każdy by wybrał właśnie domek.
          >
          >
          > sa tacy co wybraliby kredyt i jednak wiekszy domek....

O to mi chodziło, że sobie ona to tak tłumaczy, ma prawo;)

Pozdr.
          • Gość: Wesoly Romek Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.versanet.de 22.05.07, 18:25
            Moze troche z innej beczki - ale tematycznie zwiazane.
            Jakie oplaty zwiazane sa przy okazji sprzedazy dzialki w Polsce.
            Mam cos takiego na polnocy Polski - na razie bezuzytecznie - a prawdopodobnie
            nie bede nigdy na niej cos budowal.
            Pytanie jest powazne !
            Kto wie - niech sie podzieli informacjami.
            Pozdrawiam
            Wesoly Romek
    • Gość: nieudacznik Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 22.05.07, 20:08
      Zycze ci tylko jednego: dobrych sasiadow,

• Gość: Anka Re: Wyprowadzam się z Katowic!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.07, 20:28
      Zycze powodzenia bo sama mieszkam na wiekszej wsi.
    • melissa777 A ja bym chciała na odwrót.... 26.05.07, 20:46
      ...przeprowadzić się do Katowic z Bytomia.Moje mieszkanie to
      pełnokomfortowe,3-pokojowe mieszkanie i chętnie bym się zamieniła na 2-pokojowe
      w Katowicach. Gdyby ktoś miał takie plany,to proszę o e-maila.Pozdrawiam
      forumowiczów. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka