Dodaj do ulubionych

Biedni lekarze

07.06.07, 18:59
Mam prośbę, jeśli ktoś zna biednego lekarza, proszę mi go wskazać.
www.strona.vel.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: katowiczanka Re: Biedni lekarze IP: *.centertel.pl 07.06.07, 19:23
      chyba się nie da
    • Gość: alex Re: Biedni lekarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:36
      jeśli nie mówimy o biednych, to mówmy o normalnych. Już minęły te czasy, kiedy
      lekarze przychodzili do pracy w podartych portkach i dziurawych skarpetach.
      Portki mozna kupić w lumpeksie a skarpety staniały, ale... no własnie. Lekarze
      nadal jeżdżą autobusami, a czasem brakuje im do pierwszego. Nie wszyscy z tego
      powodu rozpaczają. Zyja obok was, cicho i z pokorą znoszac swoje. Sami wybrali
      taki los, a ojciec i matka nie maja z czego dołożyc. A że chodzą dumni, no
      cóż... oni sami w sobie są majatkiem. Majatkiem tej ziemi... Nie wrzucajcie
      wszystkich ludzi do jednego wora. Za cięzko bedzie wam nieść. każdegfo
      człowieka oceniajcie indywidualnie. Ale najpierw go poznajcie. Audiatur et
      altera pars... Pozdrawiam.
      • Gość: lancet Re: Biedni lekarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 20:51
        nie wysilaj się dla motłochu, motłoch i tak nie zrozumie, motłoch napisze "won
        z kraju" motłoch powie "łapówkowicze, nieroby, mordercy" ale motłoch i tak
        zgrzytajac zębami zaakceptuje nasze żądania, motłoch nie ma wyjścia

===
        pozdrawiam
        • euroregion.silesia Podejście do pacjenta 08.06.07, 00:31
          Ostatnie zdanie pochodzi od większości lekarzy?>
        • Gość: Egon Re: Biedni lekarze IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.07, 09:21
          a to poszanowanie dla innych to wystudiowales,czy tez wyssales z mlekiem
          matki ? Prezentujesz sie "zabojczo" matole !!!!!
        • obcy464 lancet napisał 08.06.07, 23:22
          Gość portalu: lancet napisał(a):

> nie wysilaj się dla motłochu, motłoch i tak nie zrozumie, motłoch
          napisze "won
          > z kraju" motłoch powie "łapówkowicze, nieroby, mordercy" ale motłoch i tak
          > zgrzytajac zębami zaakceptuje nasze żądania, motłoch nie ma wyjścia
          >
          > ===
          > pozdrawiam
      • euroregion.silesia Re: Biedni lekarze 08.06.07, 00:29
        Gość portalu: alex napisał(a):

> jeśli nie mówimy o biednych, to mówmy o normalnych. Już minęły te czasy,
        kiedy
        > lekarze przychodzili do pracy w podartych portkach i dziurawych skarpetach.
        > Portki mozna kupić w lumpeksie a skarpety staniały, ale... no własnie.
        Lekarze
        > nadal jeżdżą autobusami, a czasem brakuje im do pierwszego. Nie wszyscy z
        tego
        > powodu rozpaczają. Zyja obok was, cicho i z pokorą znoszac swoje. Sami
        wybrali
        > taki los, a ojciec i matka nie maja z czego dołożyc. A że chodzą dumni, no
        > cóż... oni sami w sobie są majatkiem. Majatkiem tej ziemi... Nie wrzucajcie
        > wszystkich ludzi do jednego wora. Za cięzko bedzie wam nieść. każdegfo
        > człowieka oceniajcie indywidualnie. Ale najpierw go poznajcie. Audiatur et
        > altera pars... Pozdrawiam.

Nie przeczę, że są wyjątki ale to na prawdę WYJĄTKI albo zupełnie niezaradni
        życiowo. Mózgi bez inteligencji praktycznej.
        • Gość: gr Nie kijem go to pałką... IP: *.pke.pl 12.06.07, 08:40
          Prezentujesz fajne podejście - zaczynasz od: "pokażcie mi biednego lekarza" a
          parę postów mówisz, że ci właśnie biedni lekarze to "wyjątki albo niezaradni
          życiowo". Czyli - jak biorą to niech nie pyskują, a jak nie biorą to głupi.
          Naprawdę pogratulować - nie myślałeś żeby zostać politykiem?
    • iberia.pl Re: Biedni lekarze 07.06.07, 21:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=62956314&a=62984763
    • euroregion.silesia Dlaczego nie strajkowali wczesniej? 08.06.07, 00:37
      Mianem "klasyki terrorystycznej metody" określił biskup Stanisław Stefanek
      trwające obecnie w Polsce strajki lekarzy oraz przeprowadzone lub zapowiadane
      protesty innych grup zawodowych: nauczycieli i kolejarzy. Hierarcha nazwał te
      działania znęcaniem się nad zakładnikami na oczach władcy. Biskup łomżyński
      przemawiał na zakończenie procesji Bożego Ciała, która przeszła ulicami miasta.
      Biskup Stefanek powiedział, że grupa zawodowa bierze jako zakładników innych
      ludzi - chorych, uczniów, pasażerów. Wykorzystuje ich jako element wymuszenia
      na władcy określonych gestów. To terrorystyczna metoda, coś się nam tu
      pomyliło - ocenił biskup.

Także biskup kielecki Kazimierz Ryczan skrytykował strajk lekarzy. W homilii
      wygłoszonej podczas uroczystości Bożego Ciała hierarcha powiedział, że w
      szpitalach toczy się teraz walka, a Chrystus przychodzący w postaci chorego
      znów odpędzony jest sprzed drzwi.

Pytanie...dlaczego lekarze nie strajkowali za poprzedniego rządu? Mieli lepiej
      niż teraz, czy też nikt ich nie sprawdzał do tej pory?

www.strona.vel.pl
      • Gość: lalka Re: Dlaczego kolejny rząd nic nie robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:27
        Biskupi nie mają zadłużonych kościołów, bo na świątynie rząd regularnie daje;
        podatków tez nie płacą, itp, itd, więc rzeczywiście w tej sprawie są
        największym "autorytetem". Stan większości placówek służby zdrowia jest
        opłakany, w szpitalach przy 8-łóżkowych salach i 50 metrach do łazienki dla
        pacjentów po operacjach to panuje XIX wiek. Ale kolejne rządy omijają temat
        szerokim łukiem, byle przetrwać kadencję, pan Religa tez nie chce się narazić
        kolegom. Jedynie pani Gilowska ma odwagę zaproponować coś, co powinno już od
        lat funkcjonować - kasy fiskalne, rachunki, odliczenia od podatków. Podobnie
        jak nauczycielom akademickim, dając lekarzom podwyżkę, nalezy ograniczyć ich
        etaty do max. dwóch. Wcale mnie nie dziwią strajki w sytuacji, kiedy od lat
        sytuacja się pogarsza, a zmian nie ma ŻADNYCH.
        • euroregion.silesia Re: Dlaczego kolejny rząd nic nie robi? 08.06.07, 11:53
          Gość portalu: lalka napisał(a):

> Biskupi nie mają zadłużonych kościołów, bo na świątynie rząd regularnie daje;
          > podatków tez nie płacą, itp, itd, więc rzeczywiście w tej sprawie są
          > największym "autorytetem". Stan większości placówek służby zdrowia jest
          > opłakany, w szpitalach przy 8-łóżkowych salach i 50 metrach do łazienki dla
          > pacjentów po operacjach to panuje XIX wiek. Ale kolejne rządy omijają temat
          > szerokim łukiem, byle przetrwać kadencję, pan Religa tez nie chce się narazić
          > kolegom. Jedynie pani Gilowska ma odwagę zaproponować coś, co powinno już od
          > lat funkcjonować - kasy fiskalne, rachunki, odliczenia od podatków. Podobnie
          > jak nauczycielom akademickim, dając lekarzom podwyżkę, nalezy ograniczyć ich
          > etaty do max. dwóch. Wcale mnie nie dziwią strajki w sytuacji, kiedy od lat
          > sytuacja się pogarsza, a zmian nie ma ŻADNYCH.

Biskupi nie mają zadłużonych kościołów, bo na świątynie rząd regularnie daje;
          podatków tez nie płacą, itp, itd, więc rzeczywiście w tej sprawie są
          największym "autorytetem".

Widzę, że Twoja wiedza na ten temat na prawdę jest ograniczona. Zasięgnij
          porady w US, to ci napiszą jakie to są podatki i za co, a nie pisz głupot.
      • Gość: gr Re: Dlaczego nie strajkowali wczesniej? IP: *.pke.pl 12.06.07, 08:13
        A czy górników też krytykował?
    • Gość: harc mistrz & HKP Re: Biedni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:32
      euroregion.silesia napisał:

> Mam prośbę, jeśli ktoś zna biednego lekarza, proszę mi go wskazać.
      > www.strona.vel.pl/

Znam takiego jednego, znanego i sławnego - doktor Judym.
      (HKP)
      ...
      CZUWAĆ TRZA NAM... - C Z U W A Ć STALE!!!
      • Gość: doktorek Re: Biedni lekarze IP: 212.2.99.* 08.06.07, 23:08
        a co Ci sie ubzdurało ze wogole lekarz ma być biedny??? po to sie zostaje lekarzem zeby byc bogatym bo za odpowiedzialna prace nalezy sie godziwe wynagrodzenie. A co do Biskupów, ich zdanie na moj temat ma mniej wiecej takie znaczenie jak zdanie autora watku czy żula zpod budki z piwem- mam je w d..e.
        • Gość: katowiczanka Re: Biedni lekarze IP: *.chello.pl 11.06.07, 00:05
          Co ma piernik do wiatraka? Po cholerę mi to co powiedział jeden czy drugi
          biskup. To że powołuje się na ich zdanie, świadczy jak dalece chory nasz
          kraj,bez biskupa czy księdza nie rozbierjosz. Jestem tylko schorowanym
          pacjentem, trafiałam na lekarzy raz dobrych, raz łapówkarzy, nieprzyzwoicie
          oczekujących na duże pieniądze od wystraszonego chorobą pacjenta. Jeszcze kilka
          lat temu było to tak pół na pół, teraz jest coraz gorzej. Znam takich lekarzy,
          którzy bez pieniędzy i to dużych nie dotkną się pacjenta, niestety są to
          wielkie nazwiska luminarzy medycznego świata. Czas lekarzy pokroju Kornela
          Gibińsakiego skończył się bezpowrotnie. Jeśli chodzi o strajk mam mieszane
          uczucia.
          • Gość: agata Re: Biedni lekarze IP: *.aster.pl 11.06.07, 23:36
            ja jestem lekarzem który bez zapłaty nie dotknie sie do pacjenta. zlozylam
            rodzinie- mężowi i dzieciom uroczystą przysięgfę, ze ostatni mój pacjent za
            darmo to będzie na egzaminie specjalizacyjnym; po latach pracy za darmo ( 7 lat
            wolontariatu), kiedy to mąż mnie utrzymywal należą sie mojej rodzinie nareszcie
            tłuste lata dobrobytu
            • Gość: Alfred Jest proste rozwiązanie bardzo proste IP: *.streamnet.pl 12.06.07, 08:08
              Pacjent korzystając z usług służby zdrowia płaci dostaje rachunek z rachunkiem
              idzie do ubezpieczyciela o zwrot.Proste zwyczajne tylko ciekawe dlaczego nikt
              tego niechce wprowadzić i tym się zająć a nawet na ten temat niechce dyskutować.
              Bo najproszczy sposób na kase jest NFZ sciągnie kase przekaże a ty obywatelu
              wpłaciłeś na NFZ a za leczenie to płać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka