Gość: Katowiczanin IP: 212.106.177.* 04.07.07, 20:19 Co za dziadostwo :[ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:34 A ja myślałem, że ten sprzed kilku lat matecznik neokomunistów obskubał wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Bytom - tu kradnie się wszystko 05.07.07, 06:56 To jest brak poszanowania dla cudzej pracy i cudzej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Boze, co to za miasto... totalna beznadzieja!!! IP: 81.144.219.* 05.07.07, 10:56 Abstrahuje tutaj od historii, sytuacji ekonomiczno-spoleczno-politycznej itd itd itd... WIEM TO WSZYSTKO!!! Ale jak sie patrzy na zdjecia z tego miasta, to az sie chce plakac... Gdybym miala mieskzac w Bytomiu to chyba popelnilabym samobojstwo!!!!!!!!!!!!!! TOTALNA BEZNADZIEJA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Trzeba przeliczyc czy skup zlomu od ludnosci sie o IP: *.eranet.pl 05.07.07, 11:08 placa. Moze kupowac tylko od zarejestrowanych zlomiarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytom to wiocha Re: Boze, co to za miasto... totalna beznadzieja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:28 mieszkam w bytomiu ale niemam innego wyboru narazie sie ucze ale byle do maja.to miasto niema żadnych perspektyw na przyzłość po 22 trzeba mieć oczy dookoła głowy bo niewiadmo z której bramy dostnie sie buta,cwaniaczki w dreskach czatują tylko na telefony i portfele.A ulice to brudene jak w chelewie.Mam Babcie w Rzeszowie i wychodząc z dworca pkp czule sie jak bym był w innym świecie ładnie czysto po ulicy można spokojnie iść,żadko widać jakieś bazgroły na budynkach.Najchętnie to bym bytom zburzył bo dla mnie to wiocha a nie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Re: Boze, co to za miasto... totalna beznadzieja! IP: 81.144.219.* 05.07.07, 12:00 Zycze powodzenia z calego serca!!! Powaznie! Mam nadzieje ze stamtad wyjedziesz i zycie ci sie ulozy tak jak sobie marzysz!!! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar SLD, wszelkim lewicom i bladoróżowym dziękujemy IP: *.bph.pl 05.07.07, 13:19 za totalne zrujnowanie najwspanialszego śląskiego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Boze, co to za miasto... totalna beznadzieja! IP: 89.101.29.* 05.07.07, 14:31 a ja jestem z rzeszowa i moja babcia i kuzyni sa w bytomiu, pozdrawiam bytom ! Odpowiedz Link Zgłoś
lowcagoroli Re: Boze, co to za miasto... totalna beznadzieja! 05.07.07, 18:01 85 lat gorolstwa na Gornym Slaska wystarczylo by zdegradowac nasze najwspanialsze miasta. Polak potrafi! (wszystko spie...) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Boze, co to za miasto... totalna beznadzieja! 05.07.07, 18:01 "Abstrahuje tutaj od historii, sytuacji ekonomiczno-spoleczno-politycznej itd itd itd... WIEM TO WSZYSTKO!!! Ale jak sie patrzy na zdjecia z tego miasta, to az sie chce plakac... Gdybym miala mieskzac w Bytomiu to chyba popelnilabym samobojstwo!!!!!!!!!!!!!! TOTALNA BEZNADZIEJA!!!!!!!!!!" Tak się skończyła dla Śląska komuna, którą co poniektórzy wychwalają i o której co poniektórzy sadzą, że dała Śląskowi bogactwo. Bytom to miasto starsze od Krakowa i o architekturze o najmniej równie wartośiowej, jeśli nie bardziej. Przed woją nowoczesne i bogate miasto, perła architektury. Dziś wiele zabytkowych budynków już nie istnieje, bo albo zburzyli je komuniści, albo same się zawaliły od szkód górniczych. Brud, szarość, beznadzieja. Brak widoków na zmiany. Taka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Życie jest krótkie, a pić sie chce. 05.07.07, 12:08 Powinno sie pozbawiać takich praw publicznych i kazdy mógłby mu kopa zapalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radz Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 17:19 Do Miro-To że p. Koj jest nauczycielem rzeczywiście o niczym nie świadczy. To, że mieszkańcy Bytomia wybrali prezydentem kolejnego nauczyciela ,źle swiadczy o nich, nawet jeżeli przyjąć że wybór był niewielki.Popatrz kim są z zawodu prezydenci najlepiej rozwijających się gmin w Polsce. Założenie szkoły (ktorej poziomu nie chcę tu komentować)pozwoliło mu zdobyć popularnośc potrzebną do wygrania wyborów Do tych co piszą o " lwowiakach". Na początku chcę zaznaczyć że mam 100% śląskie korzenia.Z moich obserwacji wynika, że to głównie potomkowie tzw. goroli ( czyli tych których przywieziono tu do pracy w górnictwie)stanowią trzon tzw. elementu zajmującego się kradzieża złomu i nietylko. Brak integracji, rodziny , i bezrobocie to przyczyny takiego stanu rzeczy. Naturalnie każda reguła ma wyjątki. Do tych co chcą zlikwidować skup złomu.Zgodnie z prawem punkty skupu mają obowiazek legitymować zbieraczy i wystawiać faktury za oddanu złom .I wydają.Przeważnie na nazwisko- A. Małysz, R. Kubica. itp. Policja nawet je sprawdza , ale nikt już nie sprawdza ilości złomu podanego na fakturach zakupu z ilością złomu sprzedanego do huty. A poza tym jak nie będą kradli złomu to bedą kradli co innego. Jabol kosztuje w końcu aż 2zł!! Do Sybiraka. Przepraszam ale z Pana wypowiedzi tryska w pełni komunistyczna ideologia. Pracy się nie daje, pracę trzeba zdobyć.Jeżeli w Bytomiu pracują firmy z Zabrza ,czy Katowic to pewnie firmy z Bytomia mają pracę w Tarn. Górach czy Sosnowcu.I to Pana wypowiedź najwięcej mnie przeraża.Pana stosunek do rzeczywistości jest gorszy od kradzieży złomu. Złodzieji prędzej czy później zamkną. Pana mentalności nie zmieni chyba nikt. I to ludzie o takim myśleniu są zagrożeniem dla Bytomia i nie tylko.Widać szkloła p. Koja nie uczy jak należy żyć w XXI wieku w środku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Polacy zlodziejstwo maja we krwi. 05.07.07, 11:08 Ty chyba juz cecha narodowa, w kraju to codziennosc, a gdzie sie nie pojawia za granica - tez kradna. I za co maja nas lubic w Europie ? Zlodziei i pijakow. A taki niby katolicki narod. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Polacy zlodziejstwo maja we krwi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:27 To że kradnie twoja rodzina, nie znaczy, ze kradną wszyscy Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) trafnie to ujales arius :O) IP: 81.144.219.* 05.07.07, 11:58 Do tego najmadrzejszy (sic!!!!!!!) narod na swiecie i ma najpiekniejsze kobiety hahhahahahahahahahahahahahahahahah bialekozaczki.pl Zlodziejstwo, szmaciarstwo, glupota, brak JAKIEGOKOLWIEK smaku i buta!!! Ot, narod polski. Wszystko tam lezy - W S Z Y S T K O !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska bez ślunska Re: Polacy zlodziejstwo maja we krwi. IP: 213.199.198.* 05.07.07, 12:33 chyba ślunzacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Calkowicie sie zgadzam sie z Toba!! IP: 217.184.101.* 05.07.07, 16:34 Sam poznalem jak polacy kradna.Okradaja nie tylko obycch ale siebie nawzajem.Rowniez tych potrzebujacych pomocy jak np. mlodziez okrada skarbonki do ktorych zbiera w orkiestrze swiateczne pomocy.Innyhc przykladow znam mase.Szczerze zaczynam nienawidziec tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik glowka boli? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.07.07, 19:03 Sadzac po tym co napisal to arius5 musi byc stuprocentowym Polakiem... Fajna samokrytyka z jego strony. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.07, 20:42 doprowadzic do takiego stanu a potem jeszcze sie dziwic ze swoich wyczynow Jednorazowe w skali swiatowej,gorole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radz. Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 21:55 Max- to nie komuna kradła a ludzie. Brak perspektyw dla mieszkańców jest ważniejszy niż kradzieże. A na zmianę tej sytuacji się nie zanosi. Nowa władza musi się na razie "nasysić" owocami swego zwycięstwa. Czy jest jakaś różnica między mieszkańcami Bytomia a Chorzowa, Gliwic, Katowic czy Sosnowca?. Tam mimo wszystko idą do przodu. Ale może raz należy iść na wybory i wybrać tych , którzy coś już zrobili a nie tych co obiecują że zrobią. Kolejny nauczyciel u władzy, kolejne stracone lata. Nie tylko w Bytomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:21 re:"radz" --gdyby zliczyć zrabowaną przez neokomunistów publiczną kasę można byłoby wybudowć od podstaw wiele metropoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:00 do tych złodzieksich band powinno się strzelać bez ostrzeżenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.strong-pc.com 04.07.07, 22:18 nie można wszystkiego spychać na kolejne władze. Powiedzmy sobie wreszcie szczerze, że to obywatele miasta Bytomia w swej większości są chołotą. Bardzo niekorzystny układ społeczno - historyczny - a) napływ ludzi z Lwowa którzy do kultury pracy ani dbałości o swoje (swoje zawsze uznawali we Lwowie, nigdy w Bytomiu) mieszkania nie wykazywali ani krzty wysiłku i stosowali zawsze taktykę spalonej ziemi b) napływ obywateli PRL ściąganych do miasta ze wsi by pracowali fizycznie w kopalniach i hutach c) brak niemal zupełny autochtonów czyli ślązaków, których w/w najazdy "wycięły" z funkcji decyzyjnych to obecny obraz Bytomia. W małym miasteczku po sąsiedzku czyli w Tarn - Górach lub w Radzionkowie wszystko idzie ku dobremu - bezrobocie minimalne, brak bandyctwa, śrómiesćie i kamienice jak z bajki. Czy między tymi kastami jest jakis mura jak w strefie Gazy = nie to przeszkoda w głowach. Muszą minąć conajmniej dwa pokolenia by w Bytomiu zamiast ludzi wrzeszczących "mnie się wszystko należy" pojawili się obywatele którzy rozumieją że tylko ciężką pracą można dojśc do sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytomianin Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:30 uprawiasz socjologie dla ubogich- po pierwsze - ilu edług ciebie przesiedleńców z kresów jeszcze żyje? Ilu z nich zajmuje się obecnie dewastacją miasta? Może myślisz,że ci staruszkowie skacza po dachach i kradną ich elementy? A porównanie do radzinkowa czy Tarnowskich Gór jest niepoważne - sa to większe wioski, gdzie poziom kontroli społecznej jest dużo wyższy a poza tym cóz można ukraść np. w Tarnowskich Górach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe klatwa nad Bytomiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:46 hehe dobre :)) ale koles ma racja Bytom ma pecha, klatwe czy cos takiego i to niestety widac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.strong-pc.com 04.07.07, 23:11 oj "bytomianin", o to mi właśnie chodzi, że nawet nie próbujesz zrozumieć prostego tekstu - wiadomo że to nie przesiedleńcy z 1945-1946 roku zrywają dachy w chwili obecnej, lecz pewne nawyki kulturowe, a właściwie braki nawyków kulturowych są po prosty dziedziczone. Jeżeli nabyłem (dostałem z przydziału a więc za friko) mieszkanie w centrum miasta Bytomia, niemieckiego miasta czyli wrednego, Do tego wpojono mi że Niemcy mogą to miasto odebrać, po co mam o nie dbać. Zamiast pracować na jego dobro lepiej żyć marzeniami o powrocie do Lwowa. Ja nawet tych ludzi rozumiem, oni po tylu latach nawet nie nauczyli się mówić po polsku, ale powiedzmy sobie prawdę - zniszczyli to miasto. Zrobili coś gorszego - zarazili następne pokolenia swoją klatwą. I nie ma rechotać z małych miast ościennych - obecnie wiekszość bytomian których stć na to wyprowadza się właśnie tam co w jeszcze większym stopniu degraduje finansowo i kulturowo Bytom. I mój adwersarzu nie ma się co obrażać - takie są fakty. Należy pomyśleć ci zrobić by ten exodus powstrzymać i zmienić mentalnośc społeczeństwa Bytomia, a nie obrażać faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 00:54 akurat ci, ktorzy przyjezdzali ze lwowa, to byla cywilizowana elita, wiec nie pjeerdol.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brb Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:52 akurat wiekszosc cywilizowanej elity wybili pospolu Hitler ze Stalinem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.strong-pc.com 05.07.07, 16:31 Język "gościa" wskazuje jednozancznie na jego ....inteligenckie pochodzenie. Chłopie powiem ci to wprost - wulu jeden, jeżeli nie potrafisz inaczej okazać swojego chamstwa to won z forum internetowego. Twoje miejsce jest pod budą z piwem, a takich palantów powinien administrator wycinać na pniu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Bytom - tu kradnie się wszystko 05.07.07, 10:59 "Ja nawet tych ludzi rozumiem, oni po tylu latach nawet nie nauczyli się mówić po polsku" To po jakiemu mówili?? Ponadto jakoś we Wrocławiu tak nie kradną,a tam dużo więcej lwowiaków przyjechało. Teraz to najłatwiej zrzucać winę na obcych. Każdy może zostać złodziejem, to nie zależy od miejsca pochodzenia czy koloru skóry, języka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytomianin Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:12 Te fakty wyczytałeś chyba w "Fakcie". Dzięki za wyjaśnienie, iż to nie przesiedleńcy z kresów rozkradają miasto lecz ich potomkowie. Może jeszcze objaśnisz na jakiej podstawie twierdzisz,że nie nauczyli się oni polskiego. Chętnie sie dowiem jakie jest saldo migracji z Bytomia do Radzionkowa i Tarnowskich Gór- twierdzisz,że bytomianie sie tam wyprowadzahją (jeżeli faktycznie tak jest wkrótce zmieni się struktura ludności tych wiosek i tez zostaną rozkradzione ponieważ tam również przenoszą się potomkowie kresowiaków). Objaśnij też czemu mieszkańcy nie rozkradają np. Gliwic, tam przecież również przesiedlono wielu ludzi z kresów. Poza tym zastanawiam się czy jeżeli ktoś pochodzi z mieszanego małżeństwa również ma według ciebie zadatki na złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec TG Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.strong-pc.com 05.07.07, 08:42 Skąd Ci się biorę takie informacje na temat Tarnowskich Gór? Minimalne bezrobocie? A dlaczego skoro w Tarnowskich Górach nie ma gdzie pracować, bo nie ma jużprawie żadnych zakładów. Domy jak z bajki? Niektóre rzeczywiście są ładnie wyremontowane, ale wystarczy wejść w którąś boczną uliczke, rozpacz. Cudze chwalicie, swego nie znacie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal8861 Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:45 tarnowskie góry łane miasteczko i dużo ludzi z kasą co lepsze fura ma rejestracje STA.Idąc ulicami T.G. można nieobawiac sie że przechadzą okok jakiejś bramy zostaniemy do niej "wessani":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Orzegów Bytom - straszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:18 Proste porównanie : strażnik miejski z Rudy schludnie ubrany,wyglądajacy kulturalnie, nawet w strojach szturmowych wyglądający przyzwoicie - strażnik z Bytomia wygląda przy Rudzkim jak za przeproszeniem złomiarz i jeszcze idzie taki patrol przez dworcową, maja jakieś sprane t-shirty, śmierdzi od nich zrazić się można. Kamienice: no kosmzar, w samym centrum miasta w czasach gdy 40m kw w ORZEGOWIE!! kosztuje 90 tys. w Bytomiu ogromna kamienica marnieje obok szkoły muzycznej, a jest ich więcej!! Niby Ruda Śl śmieszna niby tyle dzielnic, ale tu się coś dzieje, są pomysły, ambicje (np. lotnisko na walencioku), a Bytom zaczyna mi przypominać enklawę postkomunistyczną!! Wszędzie sie cos dzieje tylko nie w Bytomiu!!! Ten kabaret rok temu miał 100% rację - wiecie o czym mówię !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Bytom - straszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:43 nie nie wiemy lotnisko w Rudzie HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAH :D)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bytom - straszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:25 Bytom - bród smród i ... żeby nie powiedzieć ubóstwo - huty!!! a teraz nawet huty nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klainfekd Re: Bytom - straszy IP: 87.204.12.* 05.07.07, 09:56 Orzegów faktycznie piękna dzielnica ktora idzie do przodu. Mieszkałem na Szombierkach, po sasiedzku z Orzegowem to cos niecoś widziałem. Ostatnio kilka razy tez byłem przejazdem, filmy mozna krecić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Orzegów Re: Bytom - straszy IP: *.um.ruda-sl.pl 05.07.07, 10:40 Z tym że Orzegów dostał się teraz pod program wspracia UE wiec za pare bedzie napewno ciekawie. Swoja droga odezwal sie koles z Szombierk dzielnicy prawa i porzadku buhahaha Ty lepeiej nakrec film o Szombierkach, a raczej o tym co po nich zostaje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Kiedy w końcu posłowie wpadną na pomysł... IP: *.swietochlowice.org 04.07.07, 22:19 ... zlikwidowania skupów złomu!? Widziałem, jak to funkcjonuje w Niemczech i tak powinno być też u nas, bo tam nikt nie ukradnie niczego metalowego, bo nie ma z tego żadnej korzyści. Tam "skupem" zajmuje się miasto. Za przyniesiony surowiec nie dostaje się żadnych pieniędzy! Z drugiej strony za wyrzucenie elementów, które podlegają recyklingowi do śmieci grozi grzywna. I w ten sposób u nich można spotkać przy drogach poręcze ze stali nierdzewnej, nikt nie kradnie pokryw studzienek itp. itd. Czy u nas nikt nie może wpaść na taki prosty pomysł? A może nasi posłowie siedzą w tej mafii zarządzającej skupami i czerpiącej wielomilionowe zyski!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Kiedy w końcu posłowie wpadną na pomysł... IP: 62.148.89.* 05.07.07, 09:00 No właśnie też się zastanawiam nad tym niezwykle prostym, dobrym i jednocześnie jakże bardzo nierealnym pomysłem. No bo skąd normalny obywatel może mieć złom? Złoża rudy żelaza ma pod domem, czy jak? Nieliczne przypadki typu wymiana ogrodzenia czy kaloryferów można obsłużyć jak w Niemczech. Oj, chory ten kraj co popieraniem skupu złomu powoduje niszczenie cennej infrastruktury i zabytków, a jednocześnie tony butelek wszelkiej maści lądują na śmietnikach. A jak jest z opłacalnością oddawania makulatury? Samochód wyładowany po brzegi nie gwarantuje zwrotu choćby za paliwo do punktu skupu... Ech, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tataj Re: Kiedy w końcu posłowie wpadną na pomysł... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:13 Ja do nich pisałem i nic od maja,może przed wyborami mi odpiszą ale to będzie już po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.07, 22:52 Po przezytaniu artykułu pewne jest że: kilka ministerstw popiera paserstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:59 Tezy o ludności napływowej z gruntu prawdziwe. Ale: nie jest tak całkiem prosto. Bo np. Piekary zadają kłam twierdzeniu, że gdzie autochtoni, tam porządek. Takie samo barachło, jakby się zarazili (Szarlej). Już prędzej alkoholizm jest tu wspólną cechą, nie pochodzenie. 2. Marcin Chałaś w Bytomiu i jego akcja na cmentarzu Dolorosa to dowód, że wśród rasowych potomków Kresowiaków są ludzie wybitnie świadomi i kulturalni. To zależy od wychowania i edukacji. 3. Ci wszyscy napływowi - gdyby oni naprawdę byli ze Lwowa, to problem by chyba nie istniał. W rzeczywistości Lwów pojechał trochę dalej na zachód (Gliwice - Wrocław) a Kresowiacy w Bytomiu pochodzą raczej z wioseczek POD LWOWEM i tylko mówią, że są "ze Lwowa". 4. Komusza władza miejska była skorumpowana do szpiku. Co tu mówić o kontroli złomnic, jeśli radny z komisji bezpieczeństwa współpracował z mafiozami, policjanci siedzieli w kieszeni mafii tak samo jak bytomska wierchuszka SLD (dochody tam zawsze były z węgla, złomu, kradzionych aut i narkotyków). 5. Obecne władze różnią się od poprzedników diametralnie. To, że Koj był nauczycielem o niczym nie świadczy: to nie był typek z ZNP, założył własną szkołę, działał w ZHR. Daje wielką nadzieję na zmianę. Ale rozumiem, że inercja ma swoje prawa a urzędników też nie da się wymienić w ciągu roku - dwóch. Cała reszta wywodów poprzednika - święta racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytomianka architektonicznie Bytom piekniejszy od Krakowa IP: 195.94.195.* 05.07.07, 02:34 to fakt. Place Akademicki albo Slowianski to sa perly europejskiej urbanistyki, bezcenne rozwiazania. Tyle, ze wladze maja to w d..... To straszne, ale do miasto naprawde zapada sie w niebyt, znika, utlenia sie - na naszych oczach. Dlaczego Wyborcza nie podejmie sie akcji spreciwu wobec tej strasznej polityki bytomskich wladz? Sa przeciez ludzie ktorzy promocji Bytomia oddali duzo czasu i poswiecenia - Drabina, nadolski, Cholas. Takiej degradacji historycznej tkanki nie ma nigdzie w Polsce. 80 km dalej w Krakowie na rynku sikaja Angole...zostawiajac w kasie miasta grube miliony....a do Bytomia nie trafia zaden turysta, ani zagraniczny ani rodzimy - a moglby, bo jest co pokazywac. Mieszkancy Bytomia tez nic nie wiedza o wartosci miasta. Do tego trzeba roztropnej glowy - trzeba ludziom pokazac - ludzi nauczyc - tego brakuje w Bytomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytom to wiocha Re: architektonicznie Bytom piekniejszy od Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:51 jaki turysta chciał by tu wogule coś zwiedzać zanim by zrobił zdjęcie to już by niemiał aparatu w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: architektonicznie Bytom piekniejszy od Krakow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.07, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch. Re: architektonicznie Bytom piekniejszy od Krakow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.07, 16:21 a ty bytom to wiocha spojz na slowa ktore bazgrzesz ty wiejski pomiocie do szkoly tumanie ,nie potrafisz pisac nie pchaj sie na fora smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.strong-pc.com 05.07.07, 16:06 miro całkowite poparcie, nareszcie jakiś mądry głos w necie, gdzie mam czasami wrażenie, że ludzie jedynie rozładowują swoje kompleksy a nie prowadzą merytorycznej dyskusji. Oczywiście że inteligencja lwowska przed którą skłaniam głowę pojechała do Wrocławia. W Bytomiu została wiocha dla których pokoj gdzie podłoga nie jest z gliny był wstrząsem. Obecnie wystarczy porównać Wrocław z Bytomiem. Ponadto wszyscy uczepili się pierwszej części mojeje wypowiedzi - a jak napisałem to był jedynie fatalny "zaczyn" tego miasta na który nałożyły się kolejne klęski. Przykład Pana Hałasia, którego niezmiernie osobiście cenię jest jak kula w płot, gdyż ja oceniam procesy globalne (społeczne) a nie indywidualne zachowania. I wiem jedno - na tle miast ościennych Bytom umiera. I nie pomogą tu żadne zaklinania rzeczywistości licznych internautów którym wydaje się że jeżeli fakty są przeciwko nam to tym gorzej dla faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oppelner_ss schlesische wirtschaft IP: 217.153.83.* 05.07.07, 07:36 Ślunski cyrk, ślunskie małpy, ślunski wirtszaft. Zaorać. Oddać małopolsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol. Re: schlesische wirtschaft IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.07, 16:24 a ty opolski lonie z lotmuchowa abo z glogau opolskie to bastion nieukow i totalnych baranow raus aus Polen du ss anie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.versanet.de 05.07.07, 08:53 Bez komentarza - ale jakos pasuje do tematu (napisalem juz pare tygodni temu). Stadtpräsident aus Beuthen zu Gast in Recklinghausen. „Eine sehr schöne, sehr grüne Stadt mit vielen interessanten Leuten“. Piotr Koj, Stadtpräsident aus der Partnerstadt Beuthen, war sehr angetan von seinen ersten Besuch in Recklinghausen. Auf Einladung der Stadt war er ebenso wie sein Amtskollege aus der holländischen Stadt Dortrecht zu einem Besuch unsere Stadt gekommen. Zugleich war es der Antrittsbesuch des Bürgermeisters aus der Kohlenstadt Beuthen, der erst seit Dezember im Amt ist. Für Piotr Koj ist es eine besonders spannende Reise, denn der Strukturwandel, der hier in vollem Gange und zum Teil schon vollzogen ist, steht seiner Stadt erst noch bevor. Von ehemals sechs Zechen und zwei Hüttenwerken ist nur noch eine Grube übrig. Die Arbeitslosenquote liegt bei 20 Prozent, viele Menschen wandern ab nach England und Irland. Zugleich hat die Stadt mit maroder Bausubstanz zu kämpfen. Hinter schmucken Jugenstill-Fassaden lauert ein gewaltiger Sanierungsstau. „Ich glaube, wir können viel von Recklinghausen lernen“ – meint Piotr Koj. Besonders beeindruckt war er von der Art und Weise, wie hier das industrielle Erbe in den Neuanfang eingebunden wurde. Die Umgestaltung einer Halde zu einer Freizeit-Einrichtung ist für den Mann aus der Kohlenstadt Anlass, neue Ideen in die Stadtentwicklung beizusteuern. „Ich bin sicher, dass dieser Besuch und unsere Partnerschaft in Zukunft Früchte tragen werden“, sagt Piotr Koj, der sich besonders für den Jugendaustausch stark machen will. Auch die Möglichkeiten wirtschaftlicher Zusammenarbeit sollen bei einem geplanten Besuch aus Recklinghausen in Beuthen ausgelotet werden. Ein Besuch des Theaters aus Beuthen ist zu Sprache gebracht. Möglicherweise wird es demnächst die Recklinghäuser Ruhrfestspiele bereichern. In Kürze kommt der Beuthener Bürgermeister wieder in unsere Stadt. Auf Einladung von Vorsitzender der in Recklinghausen lebenden Beuthener nimmt er am Beuthener Heimattreffen teil. Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Bytom - tu kradnie się wszystko IP: 195.94.195.* 05.07.07, 09:18 Strzelac do takich szabrownikow bez ostrzezenia. Jak kilku pojdzie do piachu to reszta sie opamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www euro 2012 na śląsku...buhahaha IP: 87.105.182.* 05.07.07, 10:29 euro 2012 na śląsku...buhahaha co światu tam można pokazać? dworzec w katowiacch? czy Bytom i inne sypiące sie miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Euro 2012 w polsce buhahaha IP: *.o.pppool.de 05.07.07, 11:16 Cudzoziemcy beda wracac bez aut i portmonetek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Bytom - tu kradnie się wszystko IP: 194.176.105.* 05.07.07, 10:48 Jest tylko jedno wyjscie -Calkowity zakaz skupu zlomu ! Jak ktos by mial zbedny zlom to moglby zadzwonic do gminy ktora powinna go odebrac gratis.Ciekawe ile ludzi musi jeszcze zginac wpadajac do niezabezpieczonych kanalow zeby wladza zdecydowala sie na ten prosty krok. To tak jak z wysypywaniem smieci do lasu -jakby oplata za wywoz smieci byla powszechna i obowiazkowa to nikomu nie oplacaloby sie tego robic. Najprostsza droga do likwidacji patologii to uczynic ja nieoplacalna ! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Bytom - tu kradnie się wszystko 05.07.07, 10:55 Powinni ku.. ucinać ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.zdnet.com.pl 05.07.07, 11:06 zamknąc skupy złomu i bedzie po problemie. przynajmniej na jakiś czas dopóki żule nie wymyślą innego sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tataj Bytom - tu kradnie się wszystko Zlikwidować!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:09 JEDYNIE ZLIKWIDOWAć ZłOMOWNIE .A ZłOM FIRMY MOGą ODDAć DO HUT NA FAKTURY.A PUNKTY MOGą PRZYJMOWAć SZKłO I PUSZKI OD OSóB FIZYCZNYCH.I SKOńCZY SIę ZłODZIEJSTWO KABLI TRAKCJI .WODOMIERZY ITP.PISAEM O TEJ PROPOZYCJI DO P.KACZYńSKIEGO ,LEPERA,BEGER I INNYCH ALE CHYBA MAJą NAS W D....E.A TO JEST WAżNA SPRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:09 Zgadzam się z opiniami, że w większości przypadków to wina ludności napływowej (nie utożsamiają się z Bytomiem). Podstawową winą były i są jednak władze, też napływowe. Zagłębiacy (BSM) dbają o Zagłębie, Zabrzanie (Wójcik) o Zabrze. Przykłady: Wszystkie roboty remontowe w BSM wykonują firmy z Zagłębia (przeważnie A-Z), a wszystkie roboty budowlane w Bytomiu firmy "obce", jak z Poznania (Plac Czerwony), Wrocławia (Plac akademicki i Słowiański), większość ulic remontuje firma z Zabrza, kolektor ściekowy do Radzionkowa -Katowice. Cała kostka brukowa pochodzi z fabryki żony Paczochy (Kozłowa Góra). To wszystko spowodowało, że w Bytomiu mamy największe bezrobocie na Śląsku (28%). Skąd więc ci mieszkańcy mają brać na utrzymanie, a przecież jesć trzeba. A ta władza funduje nam teraz Centrum Handolo-Rozrywkowe. A za co Bytomianie będą kupować? A czy im jest i będzie do zabawy, gdy w brzuchu burczy? Tym ludziom najpierw trzeba dać pracę: tak przygotować przetargi na wszelkiego rodzaju prace budowlane, żeby preferowały firmy lokalne, albo zmuszały firmy "obce" do rejestracji w Bytomiu oddziałów, zatrudniały pracowników lokalnych (to tylko jeden z przykładów). Tym wszystkim, którzy natychmiast zaoponują, że na takie przetargi nie zezwala prawo, odpowiadam: Prawo zamówień publicznych, które jest najgorsze w całej Unii Europejskiej, ale nie prawo unijne. Kto nie wierzy, niech przeczyta sobie orzeczenie Trybunału Sprawiedliwości w sprawie Schengen, a przekona się, że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.07.07, 11:10 mozna to ukrocic dajac ludziom prace,bo to skandal by w XXI wieku jedni zarabiali 3000zl a drudzy np tylko 700!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: 195.94.195.* 05.07.07, 11:23 Pewnie, wszyscy powinni zarabiac tyle samo, niezaleznie od kompetencji, wyksztalcenia i doswiadczenia. Taki system juz nawet byl - komunizm sie to nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:52 Tak jest! Skandal! W XX wszyscy zarabiali po 700 i było sprawiedliwie... Co za bezczelność, że część teraz chce pracować więcej i zarabiać więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loczek Bytom - tu kradnie się wszystko IP: 148.81.175.* 05.07.07, 11:22 Problem jest od wielu lat i nikt tego nie chce rozwiązać. Skończyć ze skupem złomu, a szczególnie kolorowego. Straty dla kraju są tak wielkie, że zdecydowanie tańszy będzie zakaz skupu. Złom powinno się oddawać za darmo i to powinno każdego zadawalać, że nie musi dopłacać jak do śmieci. Przecież przemysł samochodowy ma obowiązek dopłacać do degradacji starych samochodów. To jak to jest, że później ktoś bierze te pieniądze sprzedając złom z tych samochodów a inne części wyrzuca zanieczyszczając środowisko. Skończyć z tym! Skończyć ze złodziejami linii elektrycznych czy kolejowych, złodziejami przewodów telefonicznych, dachów miedzianych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymiasty Obcinac łapy tym pomiotom ! IP: *.chello.pl 05.07.07, 11:27 Zabijac te bezdomne szczury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming O wy niewdziecznicy! IP: *.aster.pl 05.07.07, 11:28 W solidarnym panstwie chcecie zlomownie zlikwidowac?! Po co? Wystarczy opodatkowac najbogatszych. Oni na wszystko maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiekroku Ludzi winić, czy system? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maR Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.tktelekom.pl 05.07.07, 12:26 wiadomo- Bytom.... i całe te Katowice to największe dziadostwo i złodziejstwo w Polsce. Niewykształceni, bez perspektyw, kradną wszystko co metalowe (niedługo sprzedadzą swoje sztućce) i tylko szukają powodu do zadymy- np. w Warszawie pod Ministerstwem. To dla nich jedyna okazja, żeby wyrwać się z zabitej dechami mieściny do lepszego świata, do stolicy europejskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytomianin Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.07, 16:33 oj glupku zgubila cie mamusia na drodze jak na jarmark kartofle sprzedac jechala ty zasrany wiejski warszawiaku tfujjj. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Bytom - tu kradnie się wszystko 05.07.07, 12:28 "Kilka lat temu Bytom wystąpił do kilku ministerstw o zezwolenie na wprowadzenie koncesji na skup złomu" następne urzędasy chętne do brania łapówek? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś