Dodaj do ulubionych

Droga kawa na katowickim rondzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 20:51
Pani Malinowska, jak panią na taką kawę nie stać, to niech pani zmieni pracę
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 21:09
      od wielu wieków uprawia sie ździerstwo w imie sztuki
      ale zeby piwo 8 pln ?
      3 kroku dalej jest za 4 pod spodkiem - i tez widac auta i slonce i kopule....
      • Gość: swoboda_t Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 21:10
        Oj, będziecie musieli zjechać z ceny. Biznesmeni nie bedą tam walić, a studenci
        i uczniowie, naturalna klientela, kupią co najwyzej jedno piwo na czterech,
        żeby posiedzieć. Zróbcie normalne ceny, albo szybko padniecie.
        • Gość: chrobry mieczysław ceny japońskie IP: *.chello.pl 30.07.07, 21:24
          niedługo padną i dobrze
          • Gość: maxxam Re: ceny japońskie IP: *.tsi.tychy.pl 30.07.07, 21:39
            Jeśli tyle kosztuje jedna kawa, to znając jakość tego napoju serwowaną w
            polskich lokalach, to rzeczywiście długo nie mogą się utrzymać. Dla porównania
            nawet na podrzędnej stacji benzynowej w Rumunii prawdziwa, porządna, mocna kawa
            z ekspresu nie kosztuje więcej niz 3 zł.
            • Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.eimperium.pl 31.07.07, 15:59
              nanareszcie!
              mamy pierwszą z zapowiadanych kawiarenek z klimatem na terenie nowego centrum
              katowic po przebudownie. rezerwacje stolików są już wyczerpane na cały 2008.
              biznesmeni walą drzwiami i okanami. jest klimat, elita, idziemy do góry jak
              burza. nie mamy jeszcze kuchni ale mamy mieć! będzie bigos... po 35 pln za
              porcję!

z okazji otwarcia pierwszej kawiarenki na terenie korfantego odwołano już
              samoloty z Pyrzowic do Anglii i Irlandii - ludzie poczuli wind of czejncz!
              przecież po to robimy chaos w centrum i zawalamy korfantego pudłami, żeby
              ludzie zostali - udało się! wracajcie - kochamy was, jak głosił plakat
              wrocławia w anglii! przeceiż nie robimy tego po to, żeby zdzierali z nas
              przyszli właściciele po 50, 100/m2 euro za czynsze i po 10 za herbatę z
              cytryną! to dla klimatu, miejskości, bohemy, atmosfery - to dla was drodzy
              katowiczanie!
              • centrolew Brzmi ciekawie. 31.07.07, 17:08
                Brzmi ciekawie. Może dobrze, że piwo nie jest po 2.50, bo by się tam żulernia
                zrobiła. Jak ktoś chce, to sobie kupi nawet za 1,70 i wypije pod bramą, ale
                chyba nie o to chodzi?

Na pewno się tam wybiorę...
      • mike-great Z mojego balkoniku zachód słońca i piwo 2.70zł 30.07.07, 22:32
        Z mojego balkoniku zachód słońca i piwo 2.70zł - tylko wieśniaki piją kawę ze
        spalinami na rondzie...
        • Gość: real greate Re: Z mojego balkoniku zachód słońca i piwo 2.70z IP: 83.142.125.* 31.07.07, 06:17
          ty jesteś taki bardziej little... tylko wieśniaki piją piwo za 2,7 PLN
          • mike-great Re: Z mojego balkoniku zachód słońca i piwo 2.70z 31.07.07, 10:47
            Za 2,70 mam: Żywiec, Dębowe Mocne, Żubr, Tyskie Gronie, Lech Premium, Okocim
            Mocne, i parę jeszcze innych, ale akurat te najlepiej mi podchodzą z polskich.
            Są jeszcze fajne Weissen Bier z Niemiec czy Litwy, ale po co się chwalić
            matołom co pijesz???

Gość portalu: real greate napisał(a):

> ty jesteś taki bardziej little... tylko wieśniaki piją piwo za 2,7 PLN
            • Gość: A NIE dla Prywtazycji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.eimperium.pl 31.07.07, 15:51
              masz mike rację - tylko matoły płacą tyle za byle co... nie po to tata
              kształcił syna żeby teraz się nie panoszył w świecie konsumpcji i nie mógł jako
              noworysz udawać światowca w kopule - zrozum też mike gościa - on ma kasę i chce
              żeby się o tym świat dowiedział. pierwsze pokolenie...
      • Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.eimperium.pl 31.07.07, 15:48
        oto forpoczta tego co stanie się czy już się stało z centrum katowic. nie dla
        psa kiełbasa.

po zawaleniu korfantego pudłami będzie jak znalazł dla biznesmenów, którzy
        przecież też tam nie będą siedzieć ale polecą sobie w ciekawsze miejsce. na do
        pubu przy trzech stawach jak je tez zawalą pudłami.

w połączeniiu z ideą wywalania biedaków a jak się okazało normalnych ludzi z
        centrum w imię poprawy... wysokości czynszów. na DTŚ będa szlabany - będzie je
        otwierała karta z banku dla tych, którzy maja odpowiednio kasy na koncie.

gdzie jeszcze w katowicach sa takie ceny? - ile za to samo jest w Altusie?
        ładnie brzmiały zapewnienia kiedy otworzyc mieli kopułę - miejsce dla szutuki i
        jej spotkania z ludzmi... studenci, artysci... bohema...
    • Gość: kk Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.chello.pl 30.07.07, 21:12
      Stać mnie , ale nie lubię zdzierstwa
    • Gość: daro hmmm ten zachod o 19 to tak srednio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 21:28
      W czasie roku o godz.19 czesto jest juz calkiem ciemno albo tez zupelnie
      odwrotnie - do zachodu jeszcze duzo brakuje ;)
    • Gość: Mariusz Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.domainunused.net 30.07.07, 21:41
      Jak ktoś wydaje na kawe 7 zł a piwo 9zł podczas gdy niedaleko można miec za
      połowe tej ceny to raczej świadczy nie o tym czy ktos jest bogaty, ale o jego
      rozrzutności i o pewnym snobizmie.
      Jeżeli proponujesz komus zmienic prace to pewnie uważasz, że bogatego można
      poznac po tym czy kupuje drogie rzeczy a nawet za nie przepłaca czyli idąc tym
      tropem to im drożej sie coś kupuje tym się jest bogatszym. Czy rzeczywiście tak
      jest? Według mnie swiadczy to tylko o rozrzutności i sposobie wydawania
      pieniedzy.
      Inny temat – jeżeli tam są takie ceny to należy sprawdzic ile Miasto chce za
      dzierzawe tego lokalu i czy nie odbiega cena od innych podobnych lokali w
      okolicy.
    • Gość: ?????????????? co? CO???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:06
      droga kawa???
      CO???
      COCACOLA>>>>>????????????????????/
    • Gość: xantypa Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.sileman.net.pl 30.07.07, 22:28
      A dlaczeg na tym nowoczesnym rondku nie ma szalet? Przecież jesteśmy w UE a tu
      trzeba oddawać mocz na mury
      • mike-great Przecież postawili szczalne kamienie wokół kopuły 30.07.07, 22:34
        Przecież postawili szczalne kamienie wokół kopuły...

Gość portalu: xantypa napisał(a):

> A dlaczeg na tym nowoczesnym rondku nie ma szalet? Przecież jesteśmy w UE a
        tu
        > trzeba oddawać mocz na mury
      • Gość: Piter Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.opera-mini.net 31.07.07, 00:56
        Są szalety. Zamiast sikać na mury (i oczy?), dobrze się rozejrzyj
        • mike-great Re: Droga kawa na katowickim rondzie 31.07.07, 10:48
          No to co gościu pisał, że nie ma WC ???

Gość portalu: Piter napisał(a):

> Są szalety. Zamiast sikać na mury (i oczy?), dobrze się rozejrzyj
      • Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.eimperium.pl 31.07.07, 16:01
        jak sanepid to odebrał bez wc?
    • Gość: Irek Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:35
      dziś widziałem w trzynastce dziewiętnastu biznesmenów. Jechali na kawę i piwo do
      kopuły.
      • mike-great Panie - oni to z Załęża byli... 30.07.07, 22:40
        Panie - oni to z Załęża byli... Ewentualnie z Lipin...

Gość portalu: Irek napisał(a):

> dziś widziałem w trzynastce dziewiętnastu biznesmenów. Jechali na kawę i piwo
        d
        > o
        > kopuły.
      • Gość: ika Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.ssnet.pl 30.07.07, 23:12
        He,he,oni jechali,ale po złom z kopuły!
    • Gość: padam Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.106.jawnet.pl 31.07.07, 00:32
      Musialoby mnie pogiac zeby spedzic romantyczny wieczor na rondzie!Miejsce rownie ciekawe jak dworzec pkp.
    • Gość: andrzej Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:49
      kawiarniA w takim miejscu powinna mięc swoją klasę przez duże S - SZTUKA I
      GASTRONOMIA JEŚLI CHCĄ IŚĆ ZE SOBĄ W PARZE MUSZĄ BYĆ NA WYSOKIM [POZIOMIE} A
      PO DRUGIE Z CENTRUM WYCHODZI SIE PROSTO NA PRZYSTANKI TRAMWAJOWE.
    • Gość: zwykła żona Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:54
      Mam pytanie: gdzie może się udać małżeństwo przeciętnych Kowalskich na kawę? Do
      zwykłej kawiarenki dla piwoszy (czyli speluny), czy może do Mc donalda? A....
      zapomniałam, niech sobie sami w domu zrobią kawę i wypiją... no tak w Polsce
      jest moda na Kiepskich.
      A szkoda, bo bardzo chętnie napiłabym się się kawy na katowickim rondzie.... no
      cóż, szkoda, że to nie dla wszystkich...
      • Gość: Witek Nie dla pijusow i palaczy IP: *.sbs.de 31.07.07, 09:03
        No moze nie codziennie, ale raz w miesiacu mozna sie za 9 zl napic tej kawy.
        Kilka paczek papierosow mniej i juz jest! Ludzie poszukujacy takich miejsc jak
        spodek napewno znajdan na to srodki. A ze pijusow i palaczy nie bedzie?
        Nareszcie troche wolnego miejsca dla kultury!
        • Gość: Ucik Elegancka CAFE na środku ronda w centrum Katowic:) IP: *.crowley.pl 31.07.07, 10:07
          Posikam się ze śmiechu zaraz na kamienie obok tej puszki:)))
    • Gość: Aza Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:13
      A czy jest tam parking? Bo raczej nie wszyscy jeżdżą tramwajami. Logicznie rzecz
      biorąc, biznesmeni nie jeżdżą komunikacją miejską (prowadząc interesy nie ma się
      czasu i nerwów - czas to pieniąc).
    • Gość: matt Romantyczne miejsce? zwłaszcza po zmroku?? IP: 213.227.87.* 31.07.07, 09:19
      Didżej? Kuchnia (już czuję ten charakterystyczny dla krajowych
      jadłodajni smród starego oleju...)?? Miejsce dla biznesmenów??
      Chyba tych z targowiska przy "Ślązaku". Kopuła czy, jak ją tam
      zwą, to TRUP trzeciego stopnia od samego początku i żadna knajpa
      w środku tego nie zmieni. Więcej tam ochroniarzy, niż odwiedzających.

• Gość: koko 7 zł? tyle kosztuja kawa w hotelu monopol IP: *.chello.pl 31.07.07, 10:33
      najbardziej prestiżowym miejscu w katowicach.

czy kopuła jest takiej ceny warta?
      nie. nikt tam nie bedzie chodzil. ta cena jest zaporowa. do poziomu hipnozy czy
      elektro czy dekadencji co najwyzej cenowo powinni doszlusować a nie drożej. ten
      lokal to bedzie jedna z najwiekszych i najszybszych plajt tego roku.

btw: nie ma to jak snobizm ASP. chyba tylko ich będzie stać na tę kawę, a moze
      studenci i wykladowcy tejze uczelni mają tam wszystko za free? bardzo mnie
      ciekawi jakie oni mają stawki za tamtejsze specjaly baru.
    • settembrini Re: Droga kawa na katowickim rondzie 31.07.07, 10:48
      przeciez target tej knajpy zostal zle dobrany! rzeczywistosc szybko zrewiduje te
      zamierzenia i ceny, szalenie niekonsekwentne w stosunku do poczatkowych zalozen,
      ktorymi kierowano sie przy podejmowaniu decyzji dot. sposobu zagospodarowania
      dekla. pomysl z galeria byl o tyle swiezy i atrakcyjny, ze zdecydowano sie na
      wyjscie ze sztuka "na ulice", do ludzi nie bedacych co do zasady konsumentami
      tego rodzaju dobr, jakie proponuje sie w "rondzie sztuki". samo miejsce
      determinuje odbiorce, ktorym w glownej mierze nie jest osoba, ktora wpadnie na
      piwo za 9 pln podczas powrotu z pracy do domu tramwajem. nie wiem czy jakas
      strategia w ogole byla przygotowana, wydaje mi sie raczej, ze ktos majacy
      decyzyjna moc postanowil zrealizowac jakis swoj wymysl, zrobic miejsce pod
      siebie i swoich znajomych. niestety rozdzwiek pomiedzy potencjalnym klientem
      stojacym na przystanku, a targetem knajpy jest oszalamiajacy.
    • pawel.amilo prowincja i jeszcze raz prowincja 31.07.07, 11:01
      1. Prowincjonalna architektura: Sama kopula to niezly potworek architektury. Ni
      w piec ni w dziewiec. nie pasuje do niczeogo.
      2. Prowincjonalny snobizm i brak gustu: w takich miejscach na swiecie -
      przypominam jest to punkt PRZESIADKOWY - robi sie kawiarnie typu szybka kawa
      Coffee Heaven, Starbucks, albo cos w tym stylu, a nie miejsce na podziwianie
      sztuki i wybieranie sie na wytworna kolacje z zona.
      3. Prowincjonalne oczekiwania: ze wszedzie bedzie piwo ze trzy zeta i kawa za
      cztery. obecnie 7zl czy nawet 10 to nie sa ZADNE pieniadze, to zaledwie dwa
      euro. jedzcie sobie to jakiegos duzego miasta (Krakow, Wrocek, Wawa) nie
      wypijecie tanszej kawy.

Slask to jest przegrany region. prowincja i jeszcze raz prowincja.
      • Gość: koko marna prowokacja. IP: *.chello.pl 31.07.07, 11:04
        j.w.
        • settembrini Re: marna prowokacja. 31.07.07, 11:54
          widac pisze z londynu albo nowego jorku, z tamtej perspektywy to tu faktycznie
          prowincja, jak wszedzie w polsce.
      • Gość: dilmah Re: prowincja i jeszcze raz prowincja IP: 81.219.114.* 31.07.07, 12:38
        z tym, ze kopula do kitu sie zgodze. i ze punkt przesiadkowy. ale punkt 3
        oprotestuje, bo nawet w kraku na rynku pilam kawe za 5 zeta, a dwa euro u nas
        nie da sie porownac z dwoma euro w paryzu czy berlinie.
    • pawel.amilo wcale nie prowokacja, tak po prostu jest 31.07.07, 11:15
      duzo lepiej to widac spoza slaska. polecam wyjazd na jakis czas. otworza Ci sie
      oczy. :) !
      • Gość: mickis Re: wcale nie prowokacja, tak po prostu jest IP: *.waw.gratka.pl 31.07.07, 12:12
        sam jestem z Krakowa, a mieszkam w Wawie, ale daleki jestem od nazywania Śląska
        przegranym, prowincjonalnym regionem.To tobie pawel.amilo powinny otworzyć się
        oczy, bo nie dość, że brak ci obiektywizmu, to jeszcze wychodzą z ciebie
        regionalne kompleksy. Pewnie pochodzisz z jakiejś małej, zacofanej miejscowości
        i teraz zgrywasz znawcę.
        Lecz się chłopie!
        • Gość: cliché Re: wcale nie prowokacja, tak po prostu jest IP: 81.219.114.* 31.07.07, 12:36
          dobre, dobre :)
    • Gość: pedro a ja bym sie przeszedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:47
      ja bym sie przeszedl kusi mnie ta muzyczka dja... fakt ze kawe bedzie trzeba spozywac dluzej niz zwykle ale co tam, sprobowac mozna :D. ciekawe jakie piwo leja?? bo jak chca promowac inna kulture picia to za 9 zeta powinno byc co innego niz tylko zwykly zywiec czy tyskie.
      • settembrini Re: a ja bym sie przeszedl 31.07.07, 11:52
        leja peroni, ktore do 'tyskie ksiazece' sie nie umywa.
      • Gość: flek Re: a ja bym sie przeszedl IP: 81.219.114.* 31.07.07, 12:39
        a w ogole jakby chcieli poromowac inna kulture picia, to by piwa nie
        sprzedawali :D takie troche glupie gadanie z ich strony.
    • Gość: wolnościowiec przepraszam ku.. ! Ale o czym jest ten artykuł ? IP: 212.160.172.* 31.07.07, 13:11
      no chyba, że sponsorowany przez konkurencję.

Ludzie czym wy się podniecacie - najnormalniejsza rzecz w krajach wolnych i
      kapitalistycznych. Jest właściciel, jest knajpa i właściciel ustala sobie ceny.
      Przegnie - splajtuje, przyjdzie kolejny i otworzy np. fast-food'a. Normalna
      rzecz w krajach z naprawdę wolną gospodarką
      O co, ku.., ten hałas ?
    • Gość: mjf Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.chello.pl 31.07.07, 13:16
      ta kawiarnia bedzie jak zoo zawsze beda straty... ale schecia na kawe raz czy
      drugi sie przejde jak bede jezdzic do szkoly albo po do domu
      • karalajna80 Re: Droga kawa na katowickim rondzie 31.07.07, 14:30
        Skoro ceny kosmiczne pod każdym względem to kto wie-może powstaje tam kolejna
        pralnia brudnych pieniędzy w mieście?
    • amoremio Droga kawa na katowickim rondzie 31.07.07, 20:13
      Ta "kawiarnia" mo charme kostnicy
      abo w najlepszym przypadku poczekalni u lekarza.

Tak zimno, sterylnie, brrrrffff!

To ubikacja na wiezy Eiffla je bardziej ludzko. :)
      • extraschaf Re: Droga kawa na katowickim rondzie 01.08.07, 11:08
        Bo ten dekiel przykrywa pomieszczenie monitoringu tunelu!
        To jego jedyna funkcja. Całe to "Rondo Sztuki" wymyślono at hoc
        i wmówiono ludziom, że to ładne, nowoczesne, potrzebne, itp.
        Jak wygląda praktyka - wystarczy pójść i zobaczyć.
        Bardzo duża i bardzo martwa natura.
    • Gość: olo Re: Droga kawa na katowickim rondzie IP: *.e-zabrze.pl 01.08.07, 17:46
      Tylko gdzie ten BIZNESMENN zaparkuje? na rondzie?? Przecież TACY ludzie to
      tramwajem z "motłochem" nie pojadą.
    • Gość: wunderbar Konsumenci sami zrewidują ceny IP: *.smstv.pl 01.08.07, 18:09
      wszyscy mają rację, jak im rynek i Bozia pomogą to niech i piwo za 20 zł mają:)
      nikt żulerni nie lubi i skoro wolą tą kulturą dopłacać do interesu to komu to
      wadzi, nuworysze i parweniusze potrafią się upijać drinkami za 30 zł wydając
      przez noc przeciętną polską wypłatę, ale za miastem czy na balkonie wypite to
      już nie kulturnie - takim sposobem myślenia to nawet socjalizmu nie utrzymasz:D

pijałem piwo za 10 zł i nie tylko na zachodzie, ale gdzieś siedzi ta świadomość,
      ze kropeleczka cenna jest i siłą rzeczy nawet jak było takie sobie smakowało
      bardziej jakby było wyborne:P
      • Gość: biznesmen Re: Konsumenci sami zrewidują ceny IP: *.hostgator.com 01.08.07, 19:05
        wystarczy za wjazd pobierac 2-4-7-15 zl w zaleznosci od pory, atrakcji, itp
        menel nawet dwuzlotowki nie da bo szkoda a piwo w zaleznosci od pojemnosci
        (najgorsze to te 0.25 i 0.4 l, lepsze 0.33, 0.5) i rodzaju w cenach najtansze
        3.5 male i najdrozsze 9 zl 0.5 np. Henki czy Carlsbergi, butelkowe tyle co w
        sklepie + 1 zl i geszefcik sie kreci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka