tolo123 19.07.01, 09:36 Spodek jako symbol Śląska już się znudził. Czy potrzebny jest nowy obiekt który będzie takim symbolem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kim Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: 10.30.133.* 19.07.01, 13:52 Symbolem Śląska będzie może jakaś kopalnia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.05.02, 21:40 Rozlazła głupota. Duda - Gracz namaluje a Gliwickie Zaklady Techniczne przetopią na pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reden Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 14:36 Co wos tak czimie przi tych Katowicach. Z tego co jo wiym, to Górny Ślonsk (Oberschlesien) idze łod Opola do Mysłowic i od Lublinca do Pszczyny!!!! A jako jes stolica? Toć, że Opole. Sie trocha porozglondejcie i z gowom wybierejcie. Mom racjo? Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Co powinno być symbolem Śląska? 19.07.01, 15:03 Reden, nie udawaj kogoś kim nie jesteś bo ci to źle wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozetec Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 16:11 węgiel - jesli chodzi o rzeczy materialne ślązacy, ich kultura, przychylnośc, oryginalnosc itd. - jesli chodzi o ludzi te dwie rzeczy zbudowały Śląsk i to dla mnie są i będą symbole tego regionu, na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.proxy.aol.com 29.04.02, 18:18 Tolo dlaczego tak sadzisz? Czlowiek ma prawo tak uwazac.I wedlug mnie ma racje. A co do Katowic ,to Katowice jest stolica czarnego Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 20:18 Gość portalu: QCZ napisał(a): > Tolo dlaczego tak sadzisz? Czlowiek ma prawo tak uwazac.I wedlug mnie ma racje. > A co do Katowic ,to Katowice jest stolica czarnego Slaska. Skoro Katowice są (jest) stolicą czarnego Śląska, to może na herbie mógłby się znaleźć Murzyn lub asfalt (jak kto woli). ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malecek Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.spinet.com.pl / 1.1.2.* 01.05.02, 16:47 Może nawalony górnik z kuflem i synem kibolem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: 217.97.234.* 01.05.02, 18:05 najbardziej wiarygodnym waszym symbolem będzie ;zdechły zapylony orzeł z hitlerowską sfastyką w dzibku!tak kochani jest odbierane wasze forum! Zaczyna mnie denerwować to , że moje podatki idą na wyprawki dla takich patałachów jak zwalniani ze ślaskich kopalń nieudacznicy!Podobno fachowców zostawili bądź przenieśli! Być może niedługo się spełni wasza tęsknota za Niemcami.Dam wam dobrą radę ;spierdalać z PIOLSKI i to szybko,bo tu was nikt nie lubi! Po co mój podatek ma iść na konto nieroba ze śląska,który wmawia wszystkim , że nie jest POLAKIEM tylko ślązakiem! Im bardziej na północ tym bardziej jesteście'kochani' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.router.media-com.com.pl 02.05.02, 08:58 Gość portalu: polak napisał(a): > radę ;spierdalać z PIOLSKI i to szybko i ty sie uwazasz za przykladnego polaka?? wiesz co nie pociskaj nam tu kitu o swojej polskosci.ty nazwy swojego kraju nawet bez bledu nie potrafisz napisac!!!! imbecylu. pisze sie POLSKA a nie PIOLSKA. no coz, to jest polskie wyksztalcenie. ;-} > Im bardziej na północ tym bardziej jesteście'kochani' Czyli w Gdansku nas kochaja czy tez ubostwiaja (??). A w wawie chyba nas kochaja (przeciez to jest ponad 300km). A symbolem Slaska moim skromnym zdaniem powinna byc nasza pracowitosc. Pewnie msesco, tolo1 i inni im podobni powiedza, ze to smieszne. Dlatego odrazu spiesze z wyjasnieniem. Jak bedziemy pracowici to zauwazy nas UE. A gdy tamci nas zauwaza (oczywiscie w dobrym swietle) to Polska tez. Przeciez Polska juz taka jest, ze co powie zachod to jest jak swietosc. Pozdrawiam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: 217.97.234.* 03.05.02, 21:07 Gość portalu: @ napisał(a): > Gość portalu: polak napisał(a): > > > > radę ;spierdalać z PIOLSKI i to szybko > i ty sie uwazasz za przykladnego polaka?? wiesz co nie pociskaj nam tu kitu o > swojej polskosci.ty nazwy swojego kraju nawet bez bledu nie potrafisz > napisac!!!! imbecylu. pisze sie POLSKA a nie PIOLSKA. no to znalazłeś waszą wyższość! Ja klepiąc text nie patrzę w monitor jak krowa w gwiazdy! Lapsusik aż tak CIĘ uraził!?Co znaczy bez bledu bo debila zrozumiałem, ja mam na imię Kazimierz.No to się trochę poznaliśmy.Może jesze pogadamy o waszej przyszłości?Bo u mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wongl Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.02, 18:39 sympol Slonska? Hmmm, malo blado myszka, tako boroczka co ledwo zipie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watzek Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: *.ub.uni / *.ub.uni-duesseldorf.de 02.05.02, 12:36 1. flaga moglaby byc czarna, na niej bialy kiliof i napis PYRSK 2. herb slonska nawalony górnik z kuflem piwa w brudnej lapie jak wyciaga kutasa i chce go wsadzic swojej starej, tzn. slonzaczce, malej i grubej klusce (typowa budowa rasy nordyckiej) Odpowiedz Link Zgłoś
salmar Re: Co powinno być symbolem Śląska? 02.05.02, 14:04 Gość portalu: watzek napisał(a): > 1. flaga moglaby byc czarna, na niej bialy kiliof i napis PYRSK > 2. herb slonska > nawalony górnik z kuflem piwa w brudnej lapie jak wyciaga kutasa i chce go wsad > zic swojej starej, tzn. > slonzaczce, malej i grubej klusce (typowa budowa rasy nordyckiej) No cóż... są ludzie, ludziska i parapety, a ten adres: *.ub.uni / *.ub.uni-duesseldorf.de wyraźnie o tym świadczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 02.05.02, 15:07 Moze trzy diabelki z Gliwic !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giles Re: Co powinno być symbolem Śląska? IP: 62.154.238.* 03.05.02, 11:05 spodek symbolem slaska?? spotykam sie z tym po raz pierwszy, a slazakiem jestem juz od trzydziestu kilku lat. co najwyzej czesto spotykanym motywem katowic. a tak wogole i gorny i dolny slask maja swoje godlo, na ktorym mozna stworzyc "corporate identity". marzy mi sie na wzor np NRW (czyi nadrenia-westfalia) taka kampania medialna "my na gornym slasku". wyobrazcie sobie tylko taki spot: mloda i ladna dziewczyna, koniecznie inzynier, po slasku opowiada np jak sie buduje ople. w tle nowoczesne hale produkcyjne. albo inny spot: kardiolodzy z zabrza rowniez po slasku opowiadaja o swoich sukcesach. i jeszcze inny: slaski biznesmen, taki w typie jamesa bonda, prez komorka prowadzi, oczywiscie tez po slasku, rozmowe z partnerem handlowym. w tle dobre auto, przyjemne biuro, zadowoleni, uwijajacy sie pracownicy. cos w tym stylu. a co powiecie na dwoch gejow trzymajacyc sie za rece i opowiadajacych po slasku o DTSce (w podtekscie, patrzcie jestesmy nie tylko nowoczesni ale i tolerancyjni!!!) to bylby dopiero (medialny) balsam na obolala slaska dusze. nie sadzicie? na "symbol" dzisiejszego (gornego) slaska nadaje sie, moim zdaniem, blister jakiegos leku psychotropowego. najlepiej charakteryzuje slaskie rozdwojenie jazni:-))). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Co powinno nie być symbolem Śląska? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 20:24 tolo123 napisał(a): > Spodek jako symbol Śląska już się znudził. Czy potrzebny jest nowy obiekt który > > będzie takim symbolem? Przez kilka lat na pewno symbolem Katowic pozostaną (czy ktoś chce, czy nie) ohydnie przycięte drzewa. Symbol - ale śląskiej głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Co powinno nie być symbolem Śląska? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 21:43 Symbol Śląska powinien mówić jak najwięcej o naszej ziemi. Powinien być wielowarstwowym, przekrojowym obrazem naszej rzeczywistości. A ponieważ najpiękniejszym miastem są Katowice, powinien pokazywać wybitnych katowiczan dnia dzisiejszego. W tym wiekopomnym, a może i multimedialnym fresku, należy pokazać, według stopnia ważności dla miasta, Śląska, kraju i historii: - Przewodniczącego Borońskiego, na tle jego prywatnego samochodu o numerze SK00002. Przewodniczący ma minę zadumaną, bo myśli czy to słuszne aby służbowy samochód prezydenta miał lepszą rejestrację. Obok wdzięczna pracownica Urzędu Miasta dziękuje mu za mieszkanie które dostała od miasta, wykupiła, a teraz wynajmuje innym. - Prezesa Śmiałka, jak kieruje ruchem autobusów wokół Katowickiego Centrum Biznesu, które stworzył gdy był prezydentem miasta, a z którego miasto nie umie się wyplątać do dziś. - Radnego Kramze, na tle domku którego nie kupił od miasta wskutek knowań pismaków z gazet. Radny minę ma zatroskaną, bo ostatnio dowiedział się z gazet że urzędnicy w Katowicach są jednymi z najdroższych w Polsce, a wcześniej nikt w urzędzie na to nie wpadł. - Prezydenta Uszoka, na tle fontann i dróg. Wokół mieszkańcy wyrażają wdzięczność. Są trochę schorowani i przytruci spalinami samochodów które walą przez miasto, bo na pomysł obwodnicy nikt nie wpadł, a miasto woli dać swoje pieniądze na średnicówkę przez Rondo. - Opozycyjnych od dwunastu lat radnych SLD – nie będziemy ich pokazywać, bo są nijacy, bezpłciowi, nie stanowią żadnej przeciwwagi dla prawicy i nic nie robią. - Parlamentarzystów SLD ze Śląska – z zatroskanymi minami, bo naobiecywali w czasie wyborów, a teraz są przez warszawkę traktowani jak piąte koło u wozu, i nie mają nic do gadania. - Parlamentarzystów innych partii, bo choć stworzyli z kolegami z SLD porozumienie ponad podziałami, to są po kolejnym spotkaniu z Wojewodą, na którym szlochali że ekipa łódzko-warszawska ma hanysów w nosie i będzie obcinać co się da. - Jako dalekie tło, zwykłych mieszkańców, wpatrzonych z szacunkiem i nadzieją w swoich idoli. Styl grafiki tego obrazu powinien przypominać miasteczko South Park, rysunek postaci Beevisa i Buttheada, a całość należy ułożyć w formie mozaiki na katowickim rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giles Re: Co powinno nie być symbolem Śląska? IP: 62.154.238.* 22.05.02, 13:09 niezle :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo123 Re: Co powinno nie być symbolem Śląska? IP: 10.30.133.* 28.05.02, 14:36 tolo123 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR oliwna gałązka albo niewieścia podwiązka! IP: 212.244.184.* 22.05.02, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: oliwna gałązka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 20:35 Tylko oliwna gałązka, bo jak będzie podwiązka to nasi politycy nigdy nie skończą gadać o d... Maryni. A tak może by się choć trochę pogodzili, a nie tylko kłócili o rzeczy w gruncie rzeczy niważne, a tak naprawdę o stołki i pieniądze (dla siebie oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrobry swinia srajaca IP: 139.18.19.* 24.05.02, 12:52 a spod jej ogona wypadaja kwalki gówna na których jest napisane P-Y-R-S-K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perski Re: swinia srajaca IP: *.arcor-ip.net 24.05.02, 23:06 Gość portalu: Chrobry napisał(a): > a spod jej ogona wypadaja kwalki gówna na których jest napisane P-Y-R-S-K z ciebie gnojku jest taki chrobry jak ze mnie perski dywan a inteligencji to masz widze, troche wiecej, niz jego grubosc. Odpowiedz Link Zgłoś