cirano 23.10.07, 18:07 W "Sternie", z szacunkiem o nim pisza, "jest historykiem", ale nic na temat tego gdzie on to nauki pobieral. A jesli w czerwonej jeszcze wtedy Polsce? Wtedy jego wiedza, obawiam sie, nie znajdzie geltungu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wasz Marjanek Re: Donald Tusk IP: *.versanet.de 23.10.07, 20:12 A mozno robiou tajne komplety, abo - jak godol wielki i ukochany syn narodu polskigo "Wieslaw" ... moimi universytetami byly wiezienia... A w koncu je w tym wieku, co idzie sie domyslec, cvo pora Akademii (1-majowych) zaliczou?! Pyrsk! Wasz Marjanek PS: njy je to moja opinio pro abo kontra panu Tuskowi - bo trocha za mauo znom sie na krajobrazie partyjno- politycznym Polski. Moze to i fajny chop - mimo ze mo na miano Donald.(parafraza wypowiedzi Swjyntkowyj z "Cholonka" o Jankowskim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumunskie zebro nie godo sie juz tuskowi ino tusku IP: *.serverkompetenz.net 23.10.07, 21:33 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=59088 Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Donald Tusk 23.10.07, 21:48 "W 1976 ukończył I Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku. W 1980 ukończył studia historyczne na Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Gdańskiego. Jego praca dotyczyła kształtowania się legendy Józefa Piłsudskiego w przedwojennych czasopismach." W odróznieniu od cirankiewicza, komunistyczna edukacja dała Tuskowi solidne wykształcenie. Wystarczyło chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokfor Re: Donald Tusk IP: 67.159.45.* 23.10.07, 22:06 > W odróznieniu od cirankiewicza, komunistyczna edukacja dała Tuskowi solidne > wykształcenie. Wystarczyło chcieć. Donaldu Tusku tak ale i prywatne studia w US czy PL nie nadrobia checi, jedynie chyba tylko miszcz probuje sie czegos od bolka5 "dowiedziec" i gdzies cos doczytac o swojej ojczyznie, tj. o historii Polski ktora sie tak zachwyca w wirtualu hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Donald Tusk 24.10.07, 10:39 Moj zakres wyksztalcenia wystarcza mi, drogi Bart, dostatnio isc przez zycie. Zamiast dyplomu polskiej uczelni mam doswiadczenie zyciowe i trzezwe spojrzenie na swiat, czego to wielu utytulowanym dyskutantom z polskimi dyplomami kompletnie nieraz brak. Nic to dyplom, pokaz co umiesz! To moja dewiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Donald Tusk IP: *.streamnet.pl 24.10.07, 12:44 Co do uczelni zawodowych to niemam najmniejszej uwagi były i sa dobre nawet bardzo natomiast, historja pedagogika,socjologja itp. to mam watpliwości czy to były szkoły tam była młodzie z tz.selekcji negatywnej,rodzice chcieli mieć mgr.i możliwości awansu ratolośla na ministra i w ten sposób dośc łatwo mieli i cel osiągali i mamy teraz takich polityków jakich mamy po kase aby jak najwięcej się nachapac bo nic niewiadomo a do roboty i myślenia to ten elemęt raczej się nienadaje Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Donald Tusk 24.10.07, 13:46 myslisz podobnie jak ja, a jednak z regoly sie z moimi przekonaniami nie zgadzasz=uwazasz, ze nabyles lepsze i bardziej konkretne doswiadczenia w zyciu?, cirano napisał: > Moj zakres wyksztalcenia wystarcza mi, drogi Bart, dostatnio isc > przez zycie. Zamiast dyplomu polskiej uczelni mam doswiadczenie > zyciowe i trzezwe spojrzenie na swiat, czego to wielu utytulowanym > dyskutantom z polskimi dyplomami kompletnie nieraz brak. Nic to > dyplom, pokaz co umiesz! To moja dewiza - Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Donald Tusk 24.10.07, 17:42 Tego niywiym, Buli. Wypadaloby sie kejs, kajs trefic i byloby jasne Odpowiedz Link Zgłoś