Dodaj do ulubionych

Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana

IP: *.3s.pl 29.11.07, 23:24
No troche mi ulzylo, ze jednak radni "poszli po rozum do glowy".
Od kilku dni po prostu zastanawialem sie czy czasem nie snie koszmarnym snem o likwidacji kina Swiatowid! Od kliku dni na portalu gazeta.pl pojawiaja sie artykuly dotyczace zaglebia Ruhry i tego jak to stalo sie stolica kultury w Niemczech i ze Slask powinien podazac tym tropem, a w odpowiedzi dostajemy informacje, ze kultowe kino zostanie "pozamiatane". Czekam na dalsze informacje w tej sprawie (z niepokojem). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.11.07, 01:34
      No na razie mi tez ulzylo. Blagam nie sprzedawajcie tego miejsca! To naprawde
      kultowe miejsce-moja mama z ojcem tam chodzili na randki i zawsze mieli udany
      czas..a to bylo ponad 30 lat temu!
      Ja tam nie widzialam ani jednego zlego filmu, co rok bawie sie na sylwestrowym
      maratonie filmowym, wiele razy pokazuja przedpremierowe filmy, ktore dopiero
      wchodza na ekrany za kilka miesiecy.

Nie chodze do multipleksow-nie bawi mnie towarzystow chrupiacych, mlaskajacych i
      siorbiacych wielbicieli kina.
      • Gość: walkiria Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.centertel.pl 30.11.07, 06:53
        ulżyło na krótko, nadal pozostaje smrodek po decyzji pana Uszoka,że
        miasto nie jest tym kinem zainteresowane, ale to właśnie mieszkańcy
        chodzą do tego kina. No i młodzież uczęszczajaca na ambitne filmy w
        ramach lekcji jezyka polskiego.Ale to już pana prezydenta nie
        interesuje.
        • Gość: Orzeszek Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.3s.pl 30.11.07, 13:56
          Masz racje, niesmak pozostanie i obysmy wyciagneli z tego odpowiednie wnioski...
          A jak zlikwiduja kino Swiatowid to polonistki pojda sobie z dzieciakami do jakiegos multipleksiora na Rambo 19 albo Rocky 125 i wszyscy beda zadowoleni bo to przeciez swiatowe i kasowe widowisko :/ Rece opadaja. A bylbym zapomnial... Szklana Półapka 8 powinna byc efekciarska i hiciarska i co najwazniejsze bardzo ksztalcaca i rozwijajaca wrazliwosc.
    • Gość: Wasyl Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 07:05
      Do kina Światowid chodzą ludzie z całego województwa, z Katowic to
      chyba mniejszość. Przejmowanie tego kina przez samorząd Katowic nie
      ma sensu. Inna kwestia to dołożenie się czy finansowanie pewnych
      projektów.
      • airborell Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana 30.11.07, 07:38
        No już bez jaj, że z całego. Z paru okolicznych miast - może. Ale albo chce się
        pełnić funkcje stolicy regionu, albo nie, zdecydujmy się.
      • Gość: . Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.elgrom.laz.digi.pl 30.11.07, 09:11
        ja jestem z lazsik gornych to naprawde kawalek ale swiatowid to jedyne takie
        miejsce w okolicy :]
        • Gość: jura Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 09:20
          eee.. nie jedyne!
          Gliwicki Amok też niczego sobie !
    • nostromo8 nie cieszcie się na zapas 30.11.07, 09:21
      Na razie zrobiło się głośno. Radni chcą pokazać jak bardzo są zaangażowani w sprawę i dużo krzyczą. Oby za parę miesięcy, kiedy sprawa ucichnie, nie okazało się, że nic nie zrobili, a Światowid został sprzedany - po cichu, bez rozgłosu...
    • scher1 Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana 30.11.07, 09:57
      Wziął i ZGODZIŁ się On:
      bip.silesia-region.pl/index.php?grupa=8&identpodzial=74&zarzpr=0
      O dzięki wielkie,ekscelencjo !!!!!Całuję w rączki,policzki i pooldupki jaśnie
      pana ....Szparkę, wdzięczność moja będzie pana prześladowała do końca Jego dni
      na tym merkantylnym padole łajna.
    • Gość: dobby7 "Panorama" w chorzowie IP: *.eranet.pl 30.11.07, 19:22
      Czy wokol utraty ostatniego kina w Chorzowie ktos sie rozpisze??!!
      Kino Panorama z sieci kin studyjnych zniknie z koncem tego roku z
      Chorzowa!!!
      • abcd777 Re: "Panorama" w chorzowie 30.11.07, 19:33
        ufff no tez mi ulzylo, bo Swiatowid to jednak cos. Spedzilam tam
        niejeden Sylwester i bylo super. Poza tym reperutar naprawde odbiega
        do tego chlamu w multiplexach. Oby juz tak zostalo! Pozdrawiam
        alfabet:)
    • Gość: beniamin Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:34
      Wreszcie jakaś mądra decyzja. Mam nadzieję, że kino zostanie
      uratowane.
    • Gość: Ricman Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.welnowiec.net 02.12.07, 21:14
      Chwała Radnym!! oby tylko nie był to słomiany zapał;/ Kino Światowid powinno
      przetrwać choćby po to aby kolejne pokolenia mogły w nim oglądać filmy
      ambitniejsze niż wspomniane już Rambo, Rocky itp.
    • Gość: nizki Sprzedaż Światowida została wstrzymana - hurra! IP: *.chello.pl 06.12.07, 23:39
      Brawo!!! Cieszę się bardzo, że Światowid będzie dalej działał!
      To przecież jedno z ostatnich w na Śląsku miejsc kultury filmowej, które nie
      poddaje się zalewowi komercyjnej amerykańskiej papki multipleksowej.
    • Gość: Aniela Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 20:52
      Wszystko zlikwidować lub sprzedać kolesiom, bo lokalizacja
      doskonała, centrum miasta. Czy wszystko trzeba zniszczyć dla paru
      złotych straty? Tak bogate miasto jak Katowice chyba stać na dotację
      dla tego kina studyjnego, gdzie mogą pojśc mierszkańcy o mniej
      zasobnym portfelu. Znając inne decyzje Prezydenta Katowic, można być
      pewnym, że jak tylko sprawa przycichnie to po cichu dokona sprzedaży
      kina Swiatowid.
      • Gość: walkiria Re: Sprzedaż kina Światowid została wstrzymana IP: *.centertel.pl 26.12.07, 21:00
        Pan Prezydent nie chce kina kupić dla miasta. Lepiej budować
        półdekle. Na pewno chętni do kunpa są i zrobią tam jakiś butik,
        bank,restauracjęitp. lokalizacja świetna. Gratulacje panie Uszok.
        Niech pan nie myśli,że mieszkańcy nie będą Panu tego pamiętać.A do
        wyborów tylko 3 lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka