Gość: piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytam Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:19 "W prawomocnie zakończonych procesach Moniki i Alicji sędziowie nie mieli wątpliwości, że samorząd ponosi pełną odpowiedzialność za bezpieczeństwo dzieci uczących się w szkołach miejskich." A czy to odnosi się również do innych placówek podległych UM (np. MDK)? Jeśli tak to Miś Uszatek do usranej śmierci się nie wypłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.centertel.pl 11.07.08, 05:40 Tylko,że to nie Uszok płaci z własnej kieszeni, ale z naszych podatków. Odsetki też i dla adwokatów molestowanych dziewczynek.Skoro Uszok twierdzi,że miasto nie ponosi odpowiedzialności, to jakich ma prawników,ze jego tezy nie potrafią obronić? I z jakich to przyczyn formalnych apelacja miasta została odrzucona? Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka tu chodzi tylko o słowo "Prezydent", a ta biedna 11.07.08, 07:32 uczennica jest tylko na przyczepkę, dopiero w treści wyjaśnia się, że to nie o tym Prezydencie mowa Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: tu chodzi tylko o słowo "Prezydent", a ta bie 11.07.08, 10:32 Nie darzę Kaczyńskiego większym szacunkiem, ale mnie by było wstyd tak zatytułować artykuł w portalu. Gazeta.pl nawet nie pozoruje obiektywizmu. Kroniki filmowe z lat 50 były bardziej uczciwe. :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: zalosnie niskie odszkodowanie, to pokazuje sza 11.07.08, 14:49 cunek Polski do wlasnych obywateli. Wazne zeby eSBecja miala porzadne emerytury a warcholstwo i do tego nieletnie mozna dupczyc prawie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się, kto? Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:26 "Uszok odmówił im jednak wypłaty pieniędzy, twierdząc, że za to, co działo się w szkole, odpowiada wuefista oraz kuratorium" A kto odpowiada za zatrudnianie pedofili w miejskich placówkach edukacyjnych, tudzież kulturalnych? Kto przyznaje ludziom z pociągiem do młodych chłopięcych ciał nagrody prezydenta miasta katowic (szumna nazwa, powinno być : nagroda sołtysa kostuchny). Kto wkońcu rozliczy Oszuka za wszystkie grzechy jego i jego towarzystwa wzajemnej adoracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 00:58 przepraszam ale tytuł żenująco niepoważny - brzmi tak jakby uszok sam normalnie obmacywał uczniów - wymagajmy jednak troche odpowiedzialności za słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Molestowanie opłacalne IP: *.crowley.pl 11.07.08, 07:47 Dla coraz większej rzeszy kobiet i dziewcząt, młodych chłopców bycie molestowanym staje się niezwykle intratne. P.S. Właśnie przypomniałem sobie, że w podstawówce nauczyciel od wuefu włożył mi rękę w spodnie i bawił się moimi jądrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Molestowanie opłacalne IP: *.centertel.pl 11.07.08, 07:54 Tylko,że ten nauczyciel został skazany. Molestowanie mu udowodniono.To sa upośledzone dziewczęta. Przestańcie z tego kpić. Nie wydaje mi się,żeby to był temat do kpin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Molestowanie opłacalne IP: *.crowley.pl 11.07.08, 12:37 W temacie "molestowanie seksualne" już dawno przekroczona została granica absurdu i śmieszności. Nic więc dziwnego, że pojawiają się kpiny. Poprzez wyolbrzymianie problemu mało który przypadek staje się wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Molestowanie opłacalne 11.07.08, 13:09 Ty za to wolisz udawac, ze problem nie istnieje, dopoki nie dotknie to twojej zony czy corki. Otoz problem istnieje i to na skale, o jakiej sie nikomu nie snilo. Po prostu kiedys nie mowilo sie o takich rzeczach, dzisiaj sie mowi i dobrze. A odszkodowanie jest smiesznie niskie - no i czemu nie placi za to winny, tylko podatnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Friedhelm Re: Molestowanie opłacalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 17:40 Problem istnieje i może dotknąć każdego. Twojego męża, brata, przyjaciela. Każdy z nich dzięki jednemu zeznaniu żądnej zemsty kobiety lub małej puszczalskiej d*iwki może trafić za kraty. Dziwię się mężczyznom przyklaskującym pomysłom rodzącym się w głowach feministek. Obudzicie się kiedyś z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q CZEGOŚ tu nie rozumiem IP: 213.150.35.* 11.07.08, 10:31 [...]będą domagali się od skazanego wuefisty całości odszkodowania, które miasto będzie zmuszone wypłacić[...] To kto w końcu płaci? Wuefista, czy miasto (czyli podatnicy). Kto w końcu molestował? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Ależ to proste 11.07.08, 12:23 Miasto płaci dziewczynce, a potem żąda zwrotu tej kasy od wuefisty. Gdyby matka dziewczynki domagała się kasy bezpośrednio od sprawcy molestowania, dostałaby najwyżej jakieś grosze, a tak dostanie całą sumę, a miasto odzyska z tego pewnie tylko jakąś część. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Zlicytowac wszystko co wuefista ma i jest kasa IP: *.umcs.lublin.pl 11.07.08, 12:33 a on moze byc przeciez bezdomnym, prawda? Jest jakis problem? Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek To jest akurat durny pomysł! 11.07.08, 07:59 Dlaczego z moich podatków ma być opłacana jakaś uczennica? Molestował ją nauczyciel, który dostał wyrok i niech on ponosi konsekwencje, również finansowe, swojego czynu a nie obciąża się miasta, czyli pośrednio nas wszystkich, jakimiś kwotami na rzecz ofiary. To może jak potrącę kogoś na drodze, to odszkodowanie powinno zapłacić również miasto, ponieważ drogi należą do tego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: To jest akurat durny pomysł! IP: *.centertel.pl 11.07.08, 08:37 No to zadaj to pytanie panu Uszokowi, dlaczego polecany przez niego prawnik z ZOJO tak popregrywał sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: To jest akurat durny pomysł! IP: 88.82.39.* 11.07.08, 09:01 teraz miasto moze pozwac w-fiste o zwrot tego odszkodowania - dopilnuj wiec urzednikow zeby to zrobili - nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: To jest akurat durny pomysł! 11.07.08, 14:24 dokładnie tak. nie płaci zboczeniec boja nie mam zamiaru ze swoich podatków. Ewentualnie ten kto go zatrudnił bo on tez po częsci za weryfikacje takiego fachowca jest opowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Panie Pietraszewski, gratuluje etyki IP: *.centertel.pl 11.07.08, 08:02 dziennikarskiej. Jak zawsze arytkuł obiektywny i uczciwy. A, że przy okazji sie dowiadujemy kogo nie lubi Pan Redaktor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x skandaliczny tytuł artykułu IP: 195.94.207.* 11.07.08, 08:20 za takie formułowanie tytułów powinni pseudo dziennikarzy wywalać z roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Tian "wygrała z Uszokiem" - ręce opadają IP: *.tier.ar.krakow.pl 11.07.08, 08:38 Rozumiem, że tytuł ma być chwytliwy, ale tym razem to już przegięcie. No, chyba że prezydent Uszok wzoruje się na Królu-Słońce i mawia: "miasto to ja", w co wątpię. Rozumiem, że taki tytuł mogą dać w "F" albo "SE", ale tutaj? Wszyscy schodzą na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: "wygrała z Uszokiem" - ręce opadają IP: *.centertel.pl 11.07.08, 08:56 Tylko,że Uzok zachowuje sie jak król słońce i mówi "Katowice to ja" uważa,ze ma monopol na wszystko. Tytuł nie jest najszczęśliwszy,bo to nie z własnych pieniedzy bedzie płacił Uszok odszkodowania,ale z naszych. Odszkodowania były dochodzone od miasta i może pan Uszok powinien nam wytłumaczyć dlaczego prawnicy prowadzacy sprawy tak żle je prowadzili,że nie żądali,aby sprawy toczyły sie też przeciwko skazanemu nauczycielowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 sąd mnie okradł! 11.07.08, 08:51 z jakiej racji ma płacić magistrat czyli de facto podatnik - czyli min. ja? zmuszanie mnie do płacenia to kradzież rozbójnicza. winny jest konkretny człowiek i konkretny człowiek powinien płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: sąd mnie okradł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 08:59 ale miasto go zatrudniło i miasto ponosi za niego odpowiedzialność. Jak spóźnia się autobus też masz pretensje do kierowcy czy raczej do firmy? I dlatego też Uszok tak wspierał panią Szołtysik. Bo gdyby sąd ją skazał za przekręty to również on, jako jej przełożony by odpowiadał za bbrak dozoru. Ręka rękę myje Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops zastanów się chwilę IP: 194.183.57.* 11.07.08, 10:20 jeśli miałby płacić ten wufista to poszkodowane nigdy nie ujrzałby tego odszkodowania...oburzać się można, że z twoich podatków ta świnia będzie utrzymywana w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To nie sad Cie okradl tylko ci co wybrali wladze 11.07.08, 11:52 Katowic. To wladze miaste, wedlug sadu, sa odpowiedzialne za to co dzialo sie w szkole. Moze nastepnym razem pojdziesz na wybory i zanim wrzucisz Twoj wybor do urny pomyslisz! Re: sąd mnie okradł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BKR Wyjąłeś mi to z ust! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:36 Motłoch musi ponosić konsekwencje swoich wyborów! W społeczeństwie jest około 95% osobników których niska inteligencja, wiek (za młody lub zbyt stary) ogranicza zdolność podejmowania decyzji lub wręcz niedorozwoje umysłowe, ponadto masa dewiantów moralnych: złodzieje, oszuści, bandyci ... Co ta zgraja tępaków i sq...w może wybrać? Efekty widać od wielu lat w sejmie, senacie, samorządach... A teraz jakiś jełop burzy się na odszkodowanie od władz, które wybrał a które olewały swoje obowiązki zatrudniając zboczeńca. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Re: sąd mnie okradł!?Ciebie czy panstwo. 11.07.08, 12:48 rafal-1972 napisał: z jakiej racji ma płacić magistrat czyli de facto podatnik - czyli min. ja?zmuszanie mnie do płacenia to kradzież rozbójnicza. winny jest konkretny człowiek i konkretny człowiek powinien płacić ___________________________________________ Konkretnym zwierzchnikiem tej szkoly bylo panstwo polskie i miasto tej tragedii,gwalcenia,molestownia dzieci. Ty wyierales partie ktora byla odpowiedzialna za swojego kandydata. To nie tylko pieniadze czy odszkodowanie ale musi byc tez wiezienie. Przypadki takie maja niestety rowniez swoje tragedie w EU ale to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.mobileinternet.proximus.be 11.07.08, 08:56 jak zwykle debilizm redaktorow z gazety nie zna granic, najpierw tytul sugeruje ze chodzi o prezydenta panstwa, pozniej tekst ze to prezydent katowic molestowal, na koniec okazuje sie ze jakis nauczyciel. Jak zwykle gonienie za sensacja...no coz, widocznie redaktorzy maja swiadomosc, ze poziom gazety upadl juz tak nisko, ze bez chwytow ponizej pasa nikt juz nie bedzie jej czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek mogło być gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:04 mogli w tytule napisać "przegrał z córką". Potem dopiero wyszłoby że córką swoich wyborców...ale fakt gdyby nie dali takiego nagłówka nikt by tego nie czytał Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Re:Molestowana uczennica wygrała?Hallo pedofile!!! 11.07.08, 12:53 Gość portalu: pa napisał(a): > > jak zwykle debilizm redaktorow z gazety nie zna granic, najpierw > tytul sugeruje ze chodzi o prezydenta panstwa, pozniej tekst ze to > prezydent katowic molestowal, na koniec okazuje sie ze jakis > nauczyciel. Jak zwykle gonienie za sensacja...no coz, widocznie > redaktorzy maja swiadomosc, ze poziom gazety upadl juz tak nisko, ze bez chwytow ponizej pasa nikt juz nie bedzie jej czytac _______________________________ Czytam od lat GW i wiem ze sa wyjatkowo odwazni,zwlaszcza jesli chodzi o przyszlosc EU i Polski. Takiej odwagi brakuje wielu zachodnim dziennikarzom. Tak.Prowokuja ale informuja.To jest ich prawo, dlatego masz szanse na bzdurne komentarze w forum. Zapominacie ze pedofilstwo czy handel niemowlakami to juz zaczyna byc polska specjalnosc jak w roku 2006,w Gnieznie. Wielu politykow z poznanskiego ukrywaja takie przypadki.Ich sedziowie sa wyjatkwo poblazliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyetelnik Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.domainunused.net 11.07.08, 23:34 Katowicki dodatek wyborczej - i nie dotyczy ta uwaga tego tekstu - jest już nie do czytania, to nie są czasy red. Stefańskiego, Leszka Śliwy etc. , a nawet red. Wójcika. Ludzie i nie piszę tego do konkretnych dziennikarzy, ale do ich tyskich szefów, co się z Wami stało? Naprawdę nie potraficie już przciwstawić się paniom z reklamy i marketingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:02 Prezydent Uszok nie przeczy zasadności zadośćuczynienia uczennicy. Użycie w artykule jego nazwiska (bez funkcji) jest nieuzasadnione i rodzi skojarzenia, że to on kogoś molestował. To jest błąd warsztatowy pożal się Boże dziennikarza i, mam nadzieję, niezamierzona prowokacja - gra na reakcję pobieżną, szukanie sensacji za wszelką cenę. Prezydent miasta stoi na straży budżetu miasta, to jego obowiązek. Wyborcza to dziadowska gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.centertel.pl 11.07.08, 09:07 a mnie sie wydawało,że Prezydent realizuje budżet uchwalony przez Rade Miasta, a nie stoi na strazy jego realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem 11.07.08, 09:28 Proszę o podawanie w tytule artukułu nazwiska prezydenta, bo się gubię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.centertel.pl 11.07.08, 09:32 PO co przecież od 12 lat mamy miłościwie nam panujacego Pana Uszoka.I jego nazwisko znają najmniejsi mieszkańcy naszego grodu nad Rawą. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem 11.07.08, 09:31 to jest chore -to idzie w kierunku orzecznictwa USA... gdyby to sądziło się jeszcze prywatne instytucje.. ale tu za przestępcę zapłaci podatnik i to podwójnie -raz jakieś lipne odszkodowanie a dwa za jego więzienie gdzie będzie zbijał bąki zamist szpadlem i grabkami oraz siekierką wraz z 80 tyś kolegów z wiezień budować polskie autostrady... Wtedy z pensji która by pozostła po opłaceniu wiezienia, strażników i papu powinno zamist na szlugi iśc wszystko na odszkodanie przez lata małymi kąskami co miesiąc... i podobnie w przypadku każdego przesepcy któy kogoś pokrzywdził okradł czy osierocił.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.centertel.pl 11.07.08, 09:41 i dlatego niech nam Uszok ustami swego złotoustego rzecznika Bojaruna wytłumaczy dlaczego prawnicy wystepujacy w imieniu miasta nie wnosili,żeby sprawy toczyły się też przeciwko skazanemu za molestowanie nauczycielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: 217.149.44.* 11.07.08, 09:56 Najważniejsze dla rynsztokowej gazetki, to dać taki tytuł, żeby nie było wiadomo, jaki to prezydent. Wiadomo przecież, że użycie słowa prezydent najbardziej kojarzy się z głową państwa. Niby nic, ale jeśli ktoś "leci" tylko po tytułach artykułów, to pejoratywne skojarzenie z prezydentem pozostanie w głowie. Jak to się nazywa? Przypadkiem, nie manipulacja? A tego typu zagrywek, jak się ktoś dobrze przyjrzy, jest wiele w każdym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem IP: *.centertel.pl 11.07.08, 10:06 jest to dodatek lokalny gazety Odpowiedz Link Zgłoś
floyd13 Re: Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem 11.07.08, 10:10 No i coż z tego, że dodatek lokalny. Artykuł trafił na stronę główną gazeta.pl Poza tym, praca organiczna "przeciwko wiadomo komu" zaczyna się już w samych dołach. Chyba nie masz złudzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. Tytuł artykułu to manipulacja IP: *.ghnet.pl 11.07.08, 10:27 Bardzo dobrze że dziewczynka wygrała, ale tytuł artykułu sugeruje, że to prezydent ją molestował a nie nauczyciel. To zdecydowanie nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Tytuł artykułu to manipulacja IP: *.centertel.pl 11.07.08, 10:46 A według mnie nie. Spór się toczył przeciwko Miastu,którym rządzi Uszok jako prezydent. Spór o odszkodowanie nie toczył sie przeciwko nauczycielowi. A wygrała dziewczynka z miastem katowice,którego prezydentem jest niestety pan Uszok. Pana Uszoka reprezentowali prawnicy ZOJO zatrudnieni w ustawionych konkursach, znajomi pani Szołtysik, no i chyba nie wiedzieli,co zrobić żeby spór toczył sie też p-ko nauczycielowi Może w jutrzejszym wydaniu GW ukaze sie sprostowanie p. Bojaruna. Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Prawnicy magistratu to wstyd 11.07.08, 11:07 Z artykułu wynika, że miejscy prawnicy nie potrafili złożyć skutecznie apelacji. Czyli albo źle ją opłacili, ale wnieśli za późno. Wstyd jakich mało. Miasto powinno od nich żądać odszkodowania za nieuctwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: Prawnicy magistratu to wstyd IP: *.centertel.pl 11.07.08, 12:44 albo wniesli nie do tego Sądu co trzeba.Tylko,że to nie prawnicy UM, ale ZOJO Odpowiedz Link Zgłoś
nadredaktorka Żenujący tytuł wiadomości !!! 11.07.08, 12:23 Też pomyślałam, że to ten Uszok molestował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Żenujący tytuł wiadomości !!! IP: 82.160.198.* 11.07.08, 16:14 JAK MOŻNA DAĆ TAKI TYTUŁ!!!!!!!!!! TO SKANDAL!!!!! TEGO KTO TO NAPISAŁ POWINNI SĄDZIĆ!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Pedofile i handel niemowlakami polska specjalnosc? 11.07.08, 12:57 Dlaczego polskie prawo(pokuratorzy,policja) od razu nie reaguja i zamykaja? Dlaczego polski rzad za przykladem EU nie zaostrzy przepisow prawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
jezioraonlinepl Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem 11.07.08, 13:05 Tytuł artykułu mocno niepoważny. Nie jestem fanem prezydenta kraju, ale takie skracanie nie jest profesjonalne. A sama sprawa jest dla mnie mocno niepokojąca. Okazuje się, że w sytuacji kiedy ktoś jest poszkodowany instytucje zajmujące się edukacją w mieście najpierw przerzucają winę między sobą, a dopiero później interesują się problemami poszkodowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Molestowana uczennica wygrała z Uszokiem 11.07.08, 13:21 Magistrat zatrudnil zboczenca - to niech od zboczenca sciaga kase w takim ukladzie wcale bym sie nie zdziwil gdyby byl uklad miedzy Uszokiem a uczennicami: powiedzmy - kazda z nich miala zalozyc sprawe, Uszok mial sie nie bronic - 70 k do podziamu miedzy uszoka i uczennice. Wszak magistrat placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Zarabianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:38 System, który pozwoli Ci zarobić? Witam. Mam 22 lata, jestem studentem IV roku politechniki. Do wielu zagadnień podchodzę z reguły sceptycznie, jednak chciałem przybliżyć sens tego „magicznego” sposobu zarabiania pieniędzy. Tak naprawdę chcę sprawdzić czy ogólne zachwycenie się ma podłoże stricte matematyczne, czy przez przypadek nie jest typowym naciągactwem oraz natręctwem wielu ludzi na forach internetowych. Czyli po prostu czy da się na nim zarobić, czy nie. Inwestycja : 5zł Bądź co bądź kwota mała i duża, jak dla studenta, ale da się ja przeboleć. nie zjemy pierogów w barze mlecznym, nie wypijemy 2/3 piwa w klubie studenckim, 1/3 drinka, nie puścimy 2,5 zakładu w totolotku, aby wygrać miliony P(A) = 1:14 000 000, wychodzi na to, iż mamy to 5zł i jesteśmy gotowi je „zainwestować”, jak by nie patrzeć w ciemno – na tym z reguły polega inwestycja. Obszar inwestycji: targetem są inni użytkownicy Internetu, w szczególności nasi znajomi, osoby z naszej listy mailingowej. (sama myśl już przyprawia mnie o mdłości jak pomyśle iż ktoś wysyła mi głupie łańcuszki – od razu klawisz „del”) Skupię się więc na użytkownikach Internetu. Reklama: za pośrednictwem Internetu, poprzez liste mailingową (sic!) znajomi etc. System: Opiera się na zaufaniu, iż następna osoba wpłaci również 5 zł (mało możliwe, ale na pewno 1 na 100 osób w tym kraju będzie słowna i tak zrobi) mamy 40 mln mieszkańców liczać iż 20mln jest w wieku produkcyjnym lub poprodukcyjnym i ma 5zł wolne do zainwestowania zatem 20 000 000 /100 = 200 000 ludzi którzy może również jak my wyrażą chęć łatwego wzbogacenia się . Dysponujemy numerami pięciu kont bankowych. Pieniądze wpłacamy na konto numer 1) oraz usuwamy je z listy. Konto numer 2 automatycznie staje się pierwsze, a my wpisujemy na sam dół nasz numer konta. 1) 50 1020 2906 0000 1702 0046 7068 2) 21 1140 2004 0000 3502 3976 7929 3) 83 1020 1752 0000 0702 0085 2889 4) 63 1140 2004 0000 3902 4415 9040 5) 54 1140 2004 0000 3102 3154 3677 Pieniądze wpłacamy za pośrednictwem konta internetowego, w tytule wpłaty wpisujemy „system” a wszystkie dane wpisujemy xxx ze względu na ochronę danych osobowych. Następnie skupiamy się na REKLAMIE czyli wysyłamy maile znajomym, piszemy posty ( nie zaśmiecamy) i rozsławiamy system. Im większa liczba osób do których to dotrze, tym większa liczba możliwych odpowiedzi a co za tym idzie większa możliwość zarobku. Logiczne. FAQ. 1) Dlaczego nasze konto podajemy na ostatnim miejscu? Jasne, możemy wpisać nasze konto na miejscu numer jeden, ale tak naprawde więcej potencjalnego zysku daje nam pozycja numer 5. Matematycznie: Niech x będzie liczbą osób do których dotrze nasz system. Sądząc iż 1 na 10 osób odpowie na nasz sposób. Mamy zatem: 0,1x - liczba osób która pozytywnie odpowie na nasz mail, informacje, strone WWW whatever. Im większa reklama tym większy x, ale przyjmijmy ze z całej Polski dotarło to do 50 osósb, pozytywnie odpowie 5osób. 5*5zł = 25zł -> przy niskich wartościach x, oraz założeniu iż tylko 10% odpowie na system. Jednake nie chodzi o te 25 zł, lecz o 5 osób które pokieruje dalej swoją informację wpłacą pieniądze na konto numer 1, skreślą je i dopiszą na spód swój numer konta. I tym sposobem nasz numer konta będzie na pozycji numer 4-> każda z tych osób dotrze do następnych 50, tylko 5 z tych osób wyrazi chęć przystąpienia do programu a my będziemy mieli 5*5 osób na drugim poziomie. Na trzecim 5*5*5 = 125 osób (nasze konto na 3 pozycji) Na czwartym 5*5*5*5 = 625 osób (nasze konto na 2 pozycji) I na piątym 5*5*5*5*5 osób = 3125 osób (nasze konto na 1 pozycji) Czyli potencjalnie możliwe iż 3125 * 5 zł = ~15 000 zł. Też myślę o tym dość sceptycznie, ale z prostej matematyki wynika iż przy małej reakcji otoczenia możliwe jest osiągnięcie takiego stanu rzeczy. Nie wiem czy zadziała, sprawdzę i wam powiem. Teoria a praktyka to dwie różne rzeczy Wychodzę jednak z założenia iż wystarczy 1 osoba aby program się zwrócił, więc naprawde nie ma się czego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
przyczepywejherowo Re: Zarabianie 14.10.14, 21:43 Polecam giełdę tekstów textmarket Można tam zakupić ciekawe oryginalne teksty a przede wszystkim zarobić na ich pisaniu i sprzedaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Uszok? A wyglądał na porządnego człowieka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:11 Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakk tytuł artykułu wprowadza w błąd i jest nastawiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:12 na tanią sensację - żenada; prawnicy magistratu - skandal, złożenie apelacji to prawnicze abecadło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga prawda Re: tytuł artykułu wprowadza w błąd i jest nastaw IP: *.centertel.pl 11.07.08, 18:37 A jezeli prawnik jest zatrudniony z polecenia pani szołtysik? Odpowiedz Link Zgłoś