Gość: Juras Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.chello.pl 23.01.09, 10:33 Uszok niema pomysłu na to miasto, to go przerasta. Poza tym boi się podjąć jakąkolwiek decyzję. Mieszkałem tu 8 lat i dziękuję. Całe Katowice to jeden wielki slums. Z Uszokiem przy władzy nigdy tu nic się nie zmieni. Uciekajcie z tego miasta, ja uciekłem do Wrocławia, tu jest inne życie inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż.Mamoń. Wybierzcie kogoś z PO albo PiS-u to sie dowiecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 10:51 Piotr Uszok jest bezpartyjny. Wiele zrobił dla Katowic, to trzeba uszanować.Jeśli się ludziskom nie podoba obecny prezydent, to wybierzcie partyjniaka z PO a najlepiej z PiS-u,a gwarantuję że wtedy dopiero roboty w Katowicach staną na dobre. Jeszcze będziecie płakać po Uszoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Wybierzcie kogoś z PO albo PiS-u to sie dowie IP: *.centertel.pl 23.01.09, 11:07 co uszok zrobił dla Katowic??? Zniszczył miasto i napchał sobie kabzę i swoim przydupasom. To wszystko co zrobił. Podaj chociaż jeden przykład. Chyba,ze obiecanki to jest robota. Płakać po uszoku,to bedziesz Ty , bo co urwie ci sie lewa kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż.Mamoń. Re: Wybierzcie kogoś z PO albo PiS-u to sie dowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 12:56 Co to znaczy "zniszczył miasto" ?. A drogi ? Górnośląska, Chorzowska, Rondo z tunelem, to wybitne przykłady. Jeśli i nawet tego nie dostrzegasz to trudno. W Katowicach jest tak samo jak w całym kraju, od pomysły do realizacji długa droga. Dlaczego ? ano dlatego że zawsze znajduje się grupa ludzi którym coś się nie podoba. Przykład dworca jest tego dobitnym przykładem, ile koncepcji tyle krytyki. To samo dotyczy zabudowy "rynku". To jest właśnie polskie piekiełko. Następcy Uszoka życzę powodzenia. Wiem tylko jedno że prezydentem miasta a więc samorządowcem nie może zostać jakiś kacyk polityczny. Z prezydentem Uszokiem nie mam nic wspólnego, jestem zwykłym mieszkańcem jak ty, a posądzanie mnie o jakąś "lewą kasę" jest z twojej strony chamskim zachowaniem. Pożyjesz, zobaczysz kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Re: Wybierzcie kogoś z PO albo PiS-u to sie dowie IP: *.eimperium.pl 23.01.09, 15:19 kochany Mamoniu. gdybyś mógł nie przeszkadzać i nie pisać pierdół!!! przecież ponad rok temu ludzie którzy uważają, że zabiurowcowanie korfantego to kretynizm się wyłączyli - w wiesz czemu Gamoniu? żeby teraz mężczyzna w okularach nie mógł powiedzeic tego co ty piep...'ysz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgj Uszok niemiał wpływu na budowe DTŚki ani A4 IP: 194.126.165.* 23.01.09, 16:07 to są projekty pozamiastowe i on o tym nie decydował wienc to nie jego zasługa, dzieje się coś w środmieście koło katedry tam uliczki pięknieją i tam się powinno przenieść życie miejsckie. Rynku nigdy nie mieliśmy i mieć nie bedziemy to utopia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoatradomaniak Mamoń ale z Ciebie Gamoń IP: *.chello.pl 24.01.09, 13:27 Gość portalu: inż.Mamoń. napisał(a): Co to znaczy "zniszczył miasto" ?. A drogi ? Górnośląska, Chorzowska, Rondo z > tunelem, to wybitne przykłady. Jeśli i nawet tego nie dostrzegasz to trudno. Ile razy takim tępakom jak Ty można razy tłumaczyć,że Górnośląska to obecnie autostrada A4 zbudowana z budżetu państwa, a Chorzowska z tunelem pod rondem to DTŚ,która nie jest inwestycją miejską.Pomyśl Mamoniu-Gamoniu zanim zaczniesz się kompromitować na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch&young Sołtys wyżej du*y nie podskoczy, IP: *.acn.waw.pl 23.01.09, 11:11 to wiadomo, ale wielu dalej jest zaczarowanych, niestety. Miasto traci i to w tempie zawrotnym. Myslelem kiedys, ze wroce, ale z roku na rok jest coraz gorzej - nie ma po co! Zazdroszcze Wrocławowi Prezydenta. Gdy Sołtysa wybrano po raz pierwszy Wrocław wcale nie odstawał od Katowic (nie podkreslam nawet powodzi), a teraz?! Trudno porownywac, zarowno rozwoj miast jak i prezydentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stutonowy walec Uszok to małe miki lody kręcą inni w urzedzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 11:14 podam tylko dwie nazwy ulic w katowicach gdzie swoje domy mają zwykli urzędnicy Urzędu Miasta w Katowicach ul.rzeczna i ul.łubinowa tam mieszkają urzędnicy z katowic zobaczcie jaka nowoczesna droga,chodnik,nowa kanalizacja wszystko z naszych pieniedzy a teraz zobaczcie ulicę np.rysia na wełnowcu jest różnica? a wszystkie te ulice są w naszym miescie.pozdrawiam również gejów co mieszkają razem na ulicy rzecznej znani fryzjerzy z kościuszki w katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xatowice Ja na tego pana już nie zagłosuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:36 Nie widzę jednak człowieka na jego miejsce. Odpuszczę sobie wybory, bo nie mogę zapomnieć numeru jaki wyciął nam sprzedajdy Sośnierz. W parlamentarnych głosowałem na PO, a ten czopek sprawił, że mój głos poszedł na PiS. Do dzisiaj po ścianach mojej pieczary sływa mięso, którym wtedy rzucałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Ja na tego pana już nie zagłosuję :) IP: *.centertel.pl 23.01.09, 12:22 nie odpuszczaj. Lepiej oddaj głos niewazny , ale nie odpuszczaj. Oni właśnie w ten sposób fałszują wybory ,że potem się okazuje,że głosowałaś. Tylko czy ktoś kto nie głosował sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lei kaszanka forever IP: *.eimperium.pl 23.01.09, 16:13 rzeczywistość jest smutnijesza - bardzo chciałbym żeby musiał fałszować wybory Hann-eczko... ale nie musi. jego siłą jest miernota katowiczan. pisałaś o sprzedajnej KOSIE. w kato jest całkowity beton - to trudno znieść. Uszok, Konior, Bona Fides, Zdrowe Osiedla, SMM kpią z ludzi w żywe oczy. problem w tym, że wygrywa naprawdę... i znów wygra! stawiam 10pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armand kaszanka forever osoba proszona o kontakt L E I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 15:01 Proszę o kontakt ze mną dmwm07@poczta.fm w sprawie Uszoka i spółki bo nie ukrywam że ciekawi mnie ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e czytaj fora IP: *.eimperium.pl 24.01.09, 19:58 trzeba czytac co ludzie piszą na forach na inetersujące Cię tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 12:34 nie ma pomysłów i wizji w K-cach, ani też nawet sensownych, ważnych planów. Trzeba całkowicie przebudować komunikachję publiczną./ Zamiast bajdurzyć o torach kolejowych pod ziemią należałoby pomyśleć o szybkim tramwaju - częściowo podziemnych, w Kraku robią, dlaczego n.p. nie ma jeszcze tramwajów do Ligoty - przecież gada się, ze oś północ południe jest zakorkowana, a Ligota choćby ze względu na akademiki powinna być dobrze skomunikowana z centrum Wykorzystać tory kolejowe należałoby do poprawienia komunikacji. Zrezygnować - w całym GOPie z autobusów, postawić na bezkolizyjne tramwaje i kolej/ Tak samo dworzec autobusowy - już dawno powinien stać nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos sieć to jedyna realna inwestycja IP: *.eimperium.pl 23.01.09, 15:35 > nie ma pomysłów i wizji w K-cach, ani też nawet sensownych, ważnych > planów. > Trzeba całkowicie przebudować komunikachję publiczną./ ok. tylko jak zaczniesz poza swoim pokoikiem działac w mieście trafiasz wprost w żelazny uścisk ludzi mężczyzny w okularach - trafiasz w objęcia KOSY. bona fides z warszawskiej, zdrowe osiedla ze starszą panią z osiedla ptasiego na czele, biuletyn antykorupcyjny... wszystko to jest pod kontrolą! jak pisała Hann-ia możesz sobie wyjść na balkon i pier...'ąć! największą inwestycją w kato jest sieć - jej budowa zajęła tyle czasu, którego nie było na plany i inwestycje. sorry bo fajnie idziesz ale musisz wiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 12:37 Dajcie już spokój zobaczcie ile tz Towerów będzie się w Kato budować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metropolitanin Tutaj macie jak Waldi chwali Uszoka, boki zrywać! IP: *.tktelekom.pl 23.01.09, 14:08 www.tvs.pl/informacje/6098/ gdzieś około 1,15 minuty. Po prostu "Łubu dubu, łubu dubu..." paść można ze śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis ale jaja - zobaczcie ten link IP: *.eimperium.pl 23.01.09, 15:16 www.tvs.pl/informacje/6098/ ale jaja. czy na tym filmie jest Pan Uszok i czy mówi o konkursach w katowicach czy???... czy prezydentem katowic jest ten facet w okularach, którym mówi na końcu, że wszystkie konkursuy nie pozostaja na papierze i przekuwa w czyn? czy to tansmisja z Toszka? ale jaja musicie to zobaczyć! ale klika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ale jaja - zobaczcie ten link IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.01.09, 16:56 nie, to jest transmisja z "Towarzystwa wzajemnej adoracji" ktorej prezesem jest pan rzecznik Bojarun!!! A widziales jak swita siedzi za stolem? W jakim wieku oni sa, przedemerytalnym? Pewnie siedza na jakiejs sesji i mysla o piatku zeby juz byc w swojej daczy w gorach a nie uczestniczyc w takich nudnych zajeciach jak narada do spraw rozwoju miasta. A gazeta o promocji miasta to gazeta Uszoka i dla Uszoka. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: ale jaja - zobaczcie ten link 23.01.09, 17:50 www.tvs.pl/informacje/6098/ Bojarun jest żenujący, co to k...wa jest Korea Północna????? A z wypowiedzi pana Forajtera wynika, że chodzi tylko o to, żeby byla cisza i spokój i im więcej się dzieje, tym gorzej!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ale jaja - zobaczcie ten link IP: *.eimperium.pl 23.01.09, 18:24 nie denerwuj się mejlmi - już wkrótce dosięgnie ich odpowiedzialność... ale tylko najwyżej polityczna. żartuję - jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że w katowicach w wyborach wygrywa ktoś inny. musiałoby sie stać naprawdę coś nieoczekiwanego. ile ton z kwintala mielibyśmy, gdyby w centrum posadzić buraki? może to jest przyszłośc stolicy 5-cio milionowego województwa - może sołtys ma plan? kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 14:12 Kamil Durczok na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOWICZANIN - DĄB Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.41.178.95.sub.mbb.three.co.uk 23.01.09, 15:17 TO NIE JEST MÓJ PREZYDENT !!!! USZOKałeś NAS !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.chello.pl 23.01.09, 21:20 Nie należę do sympatyków p. Uszoka, ale pamiętajcie, że człowiek musi działać zgodnie z prawem np. zamówienia publiczne, a te pozostawiają wiele do życzenia jeśli chodzi o bycie przyjaznymi. To też jest problem. Niektórzy piszą Wrocław - hm. poza marketingiem ja nie widzę jakiś znaczących zmian, a cukierek po spróbowaniu może okazać się gorzkim. Gościom forum opowiadającym się za Panem Pietrzykowskim jako ewentualnym następcą obecnego Prezydenta szczerze współczuję. Poczytajcie kilka komentarzy pod jego kandydaturą, popytajcie na Wydziale Prawa UŚ i w paru innych miejscach. Chłopak ładnie pisze, nieco łysieje i kobiety mu w głowie, poza tym jest zbyt leniwy, żeby zarządzać miastem. Ponadto wytyczałem, bodajże na slask21.pl, że doradza prezydentowi i tutaj cytat: "obecnie współpracujący z Prezydentem Katowic przy projektach modernizacyjnych fragmentów centrum miasta". No też mi kandydat, fragmentarycznie=wybiórczo, uznaniowo? No to chyba nie najlepszy wybór. Problem w tym, że na horyzoncie człowieka nowego nie widzę. No może niejaki Jędrzejczak też ze slask21.pl co bloguje, często, krótko, karcąco, ale bez pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.centertel.pl 23.01.09, 22:34 Każdy będzie lepszy niż skorumpowany uszok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaloguj się Re: Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.eimperium.pl 24.01.09, 07:09 ciekawe jak postępy w sprawie dot. Ceglanej - pewnie sprawa, złożona z resztą przez ludzi z Boina Fides przed zbrataniem z Prezydentem już umorzona. ktoś skasował 100 milionów. ludzie na forum pisali, że to PiS dlatego Anita Gargas z Misją Specjalną tu raczej nie dotrze... w kato aż huczało, że ten artykuł w GW jak "zarobić w katowicach 100 milionów" też był sponsorowany przez wroga szefa. szkoda, że żyjemy w dzikim kraju. na dzikim zachodzie byli przynajmniej szeryfowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 00:00 Niektórzy piszą Wrocław - hm. poza marketingiem ja nie widzę > jakiś znaczących zmian, ja też nie! Wrocław moze i lubią turyści, mieszkańcy, studenci, ale Katowice jest przeca przyjazne menelowni - gdzie nie spojrzeć to menel leży na ławce, na trawniku, sika sobie tu i ódzie menel kolejny - we Wrocławiu tego nie ma raczej. Nie doceniamy Katowic jako siedziby meneli, a powinniśmy, bo to już zanika wszędzie, a w Katowicach nie, to może być ciekawą wizytówką miasta, niespotykaną nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kontener22 Re: Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę 24.01.09, 00:12 przede wszystkim objąć ochroną konserwatorską te "dworce" autobusowe i zabronic wszelkiej przebudowy!!!! Mamy 2009 rok - w więkzości miast są już nowe dworce, przebudowane, odnowione, tylko w Katowicach mamy ten ochydny PRL-owski syf - pseudodworzec - to trzeba zachować na kolejne dziesięciolecia i pokazywać turystom - turystyka syfiarska jest ostatnio modna - Katowice ma ogromny potencjał by zrobić furorę właśnie w tej syfiarskiej turystyce! Zachowajmy Katowice właśnie takie - z obsikanym dworcem kolejowym, z osranymi tymi niby-dworcami autobusowymi - to musi pozostać dla przyszłych pokoleń! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę 24.01.09, 00:58 To musi pozostac dla holoty zza Brynicy - niech sie dobrze u uSzoka czuja, jak w doma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Kraków górą;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 17:47 Niestety śląsk upada, głównie przez brak współpracy regionalnej i aglomeracyjnej. Katowice, które powinny być liderem pod wieloma względami ustepują mniejszym Gliwicą i Bielsku-B. Wysmiewany i nienawidzony przez nas Kraków tymczasem w ciągu ostatnich kilku lat wystrzelił w góre. Nowe biurowce, nowoczesne firmy, miasto przyjaźnie nastawione dla studentów, stawiające na edukację oraz instytucje badawczo rozwojowe sprawia, że jest naturalnym liderem południowej Polski. Wrocław to zwyczajna marketingowa wydmuszka, więcej gadania niż ziałania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kraków górą;-( IP: *.siec2000.pl 25.01.09, 18:32 Co za bzdury. Kto na Slasku wyśmiewa i nienawidzi Kraków. Nam nie pasuje scentralizowana władza Warszawy nad Ślaskiem i jej przedstawiciele Zagłebia. Kraków niech sobie rządzi Małopolską .Nam to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Najgorszy gospodarz od 1945 roku IP: *.c201.msk.pl 24.01.09, 18:58 O ile kogoś takiego można nazwać gospodarzem. W następnych wyborach nie pomoże nawet śląsko brzmiące nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borok Re: Najgorszy gospodarz od 1945 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 08:46 Gość portalu: nikt napisał(a): > O ile kogoś takiego można nazwać gospodarzem. W następnych wyborach nie pomoże > nawet śląsko brzmiące nazwisko. To niestety ta śląska przywara pokutuje: "Wybrać swojaka, ze Śląska, a nie jakiegoś gorola". Jaka mentalność zaściankowych ślązaków taki sam prezydent-zaścian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radekkkk Katowice były dnem, sa nim i będą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 12:34 Przynoszą wyłącznie wstyd. Podczas gdy wszystkie miasta ciągneły do góry swoje inwestycje w Katowicach nie działo się totalnie NIC, totalnie. I niestety Generalnie winę ponosi ten dziad stary i niedołężny Uszok, nie potrafi totalnie NIC. Ale wina również spada na (nie wszystkich choć niektórych) mieszkańców - protesty broniące stary DWORZEC PKP który śmierdzi jest brzydki. To poprostu MENELIA. Ludzie nie chcą rozwoju tylko chcą tkwić w tym gó...e jakim stała się aglomeracja. Wszechobecny, brud, smród, smog,jeden wielki SYF, dziwie się że ludzie masowo nie opuszczają tego zapomnianego przez Boga miejsca. Młodzi i dobrze wykształceni już uciekli albo niebawem to zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Katowice: Piotr Uszok przespał koniunkturę 19.02.09, 17:27 > że miasto robi swoje Debaty nt. gorolizowania G.Slonska: "zwiazek", "metropolia", klotnie o nazwe, o funkcje, o kompetencje, o stolki, o logo, .... + krecenie filmikow reklamowych dla zagranicznych telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś