Gość: babcia
IP: *.ratnet.pl
26.03.09, 17:21
Za jakie grzechy w naszej Ojczyźnie na czele ministerstw powołuje się od lat, kobiety bez krztyny wyobraźni. Ale skoro ich szef też uważa, że wystarczy postraszyć, postawić ludzi "pod ścianą" nakazów i zakazów prawnych, to czego się innego spodziewać a już z cała pewnością nie można sie po takich osobach spodziewać trzeźwego myślenia. A wystarczy jedno rozporządzenie, że rezygnujemy z kilkuset urzędników a za zaoszczędzone wypłaty, zatrudniamy w przedszkolach pielęgniarki. W życiu bym się nie zgodziła aby zastrzyk moim dzieciom robiła amatorka nawet po kilkudniowym przeszkoleniu. Ja się już od jakiegoś czasu zastanawiam, czym się różni PO od PiS-u ? Telewizja i radio nadal w rekach LPRu a nie Obywateli, CBA nadal się kompromituje za nasze podatki, w wymiarze sprawiedliwości jak był bałagan, tak jest nadal, IPN nadal decyduje kogo wyeliminować z życia publicznego, bez uczciwego procesu. Nasi żołnierze nadal narażają swoje młode życie i psychikę w wojnach, które nie mają szans na wygranie - nie mówię już o tym, że NIE WALCZĄ O NASZĄ OJCZYZNĘ ! I niech mi min. obrony nie wciska kitu, że naszym siłom zbrojnym przynosi to jakiekolwiek korzyści (np.w wyszkoleniu). Wystarczy się odrobinę interesować tym co się w świecie od 1954 roku działo i przypomnieć sobie ilu amerykańskich żołnierzy do dziś nie potrafi wyleczyć się traumy po interwencjach w Korei, Wietnamie, akcji "Pustynna Burza" itd.itd. Co rząd, to bardziej arogancki i zamordystyczny. Jak tak dalej pójdzie, to się okaże, że Obywatele Polski mieli więcej wolności za czasów PZPRu (brrrr), aż mnie ciarki przechodzą, co jeszcze ten i następne rządy wymyślą, żeby już całkowicie społeczeństwo zakuć w dyby, biedne moje dzieci.