Dodaj do ulubionych

skur...yny blokuja tory

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 09:56
Skur...yny blokuja tory wiec:
1. Mam nadzieje, ze zajmie sie tym prokuratura ( blokowanie torow jest
przestepstwem )
2. Mam nadzieje, ze zostana dyscyplinarnie zwolnieni z pracy ( za dzialanie
na szkode spolki )
Obserwuj wątek
    • Gość: peterp Re: skur...yny blokuja tory IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 11:00
      Słuchaj Student, Ci ludzie są zdesperowani, łamane są kolejne porozumienia z
      rządem. A w tym kraju można wywalczyć wszystko, ale pyskiem i blokadami, więc
      się nie dziw ich zachowaniu. Tu nie rozmawia się przy stole tylko na ulicy, a
      wina leży po stronie elit rządzących. W tym kraju robi się restrukturyzację
      poprzez likwidację, a nie zmiany koncepcji zarządzania. Niestety rząd nie ma
      pomysłu na gospodarkę, patrzy przez pryzmat własnej kieszeni, a po mnie choćby
      potop.
      Pozdrawiam i życzę byś nie musiał walczyć o swoje miejsce pracy.
      • Gość: e tam Re: skur...yny blokuja tory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 11:22
        Słuchaj, peterp Ci ludzie idą w dziesiątki tysięcy nie płacących za bilety.
        Oni i ich rodziny. Pracujący, renciści i emeryci. Armia ludzi działających na
        szkodę własnej firmy. Kto w Polsce ma jeszcze takie przywileje? Niech się ich
        zrzekną, zobaczymy ile pieniędzy przybędzie do kas na dworcach kolejowych. A
        jak są przywiązani do tradycji to niech się nie wiążą do torów.
        • peterp Re: skur...yny blokuja tory 16.12.03, 13:44
          To nie problem przywilejów, bo są one znikome w porównaniu z przywilejami elit
          rządzących (posłowie, senatorowie, dyrektorzy departamentów, wojewodowie i inni
          samorządowcy), to w głównej mierze problem rozwiązń systemowych, leżących tak
          po stronie ministra infrastruktury Pola jak i samorządów lokalnych.
          Można stworzyć przcież szybkie kolejki podmiejskie, tranzyt tirów na
          platformach kolejowych, odciąży to nasze drogi, zmniejszy emisję spali -
          chroniąc środowisko i polepszy tym samym komfort przemieszczania się.
          Są przecież ludzie, którzy mają pomysły, trzeba ich jednak dopuścić do
          działania, a nie preferować budowę autrostad morskich.
          • Gość: kelo Re: skur...yny blokuja tory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 06:44
            Tak, a w porównaniu z przywilejami jakie mają ambasadorzy przy ONZ to już
            zupełnie znikome.
            • peterp Re: skur...yny blokuja tory 17.12.03, 09:26
              I poco ten sarkazm ?
              • kelo Re: skur...yny blokuja tory 17.12.03, 10:29
                A no po to, drogi kolego, że problem jest problemem i umniejszanie go przez
                porównania to bardzo nie eleganckie. Bo żeby się lepiej poczuć możemy
                powiedzieć, że w Albanii jest jeszcze gorzej.
                Znajomy emerytowany kolejarz wraz z wnusią popyla od krańca do krańca przez
                całe lato za 3 zł od trasy. I wiesz jak on klął, że mu kazali dopłacać. Ponad
                100 tys ludzi pracuje na kolei, tak? No to teraz dolicz rodziny, emerytów i
                rencistów. I napisz, że to nie jest problem.
      • Gość: Student Re: skur...yny blokuja tory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:01
        Ave!
        Ja nie jestem strona w konflikcie !
        Jak maja cos do rzadu lub Millera to niech mu blokuja wille !
        A ja sam bez pracy przez tych idiotow musialem dodatkowo placic za autobus.
        • peterp Re: skur...yny blokuja tory 16.12.03, 16:39
          Dlaczego zaraz idiotów, oni mogą być za chwilę bez pracy, podobnie zresztą jak
          Ty. A forma protestu, choć ją również nie popieram, jest jedyną możliwością
          zwrócenia uwagi na problemy kolei.
          pozdr.
          • sandwich1 Re: skur...yny blokuja tory 17.12.03, 11:42
            Oni za chwilę będą bez pracy, bo nie rozumieją podstaw ekonomi.
    • arkgo Re: skur...yny blokuja tory 17.12.03, 11:46
      A ja ich popieram, ściskam za nich kciuki do bólu i mam nadzieję że tym
      strajkiem wystrajkują sobie upadłość!! Wtedy będzie można zrobić porządek z
      tym czymś bo przedsiębiorstwem trudno to nazwać
      • kelo Re: skur...yny blokuja tory 17.12.03, 11:50
        Może ktoś wie. Czy nowe prywatne linie kolejowe uznają przywileje kolejarskie?
        Mam na myśli darmowe bilety.
        • sandwich1 Re: skur...yny blokuja tory 17.12.03, 11:57
          A ryczałt mundurowy i deputat węglowy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka