Dodaj do ulubionych

Lista mam z Wielkiej Brytanii

• mala288 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.12.04, 01:11
      Czesc wsztstkim mamom. jestem mama 5 mies Dominika mieszkam tu od 2 lato
      okolicach Greengord.Nie pracuje choc bardzo chetnie zaopiekowalabym sie jakims
      malchem moze jest ktos kto poszukuje opiekunki.
    • jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.05, 12:22
      to tylko ja, podciągam wątek, może komuś się przyda do zawarcia nowych
      znajomoścismile
      • an_ko75 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.05, 13:02
        Witam wszystkie mamy!
        Ja dolaczylam do szanownego grona 3 miasiace temu.
        Mieszkam w Epsom (Surrey, 1/2 h z Waterloo) a weekendowo przebywam na Queen's
        Park. Mam 11 letniego syna Dawida ktory dzielnie uczeszcza do ostatniej klasy
        primary school i wszystkich absolutnie zagina z matmy. no i w ramach zajec typu
        science tez jest najlepszy. ta nasza polska edukacja ma swoje zalety! dosyc
        chwalenia sie dzieckiem (jestem z niego taka dumna, prawie nie mowil po ang jak
        przyjechalismy!). Dajcie znac mamy - posiadaczki mlodziezy, chetnie sie umowie
        (juz nawet topic zalozylam na ten temat). ale z tego co widze to wiekszosc z
        was ma troszke mlodsze pociechy.
        Acha, i jestem z Wawy, pracuje, robie badania marketingowe i ucze sie gotowac z
        tutejszych produktow co nie jest prostewink
        pozdrawiam goraco
      • rozyczko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.01.05, 15:04
        Czesc Wszystkim !
        Na imie mam Ewa. Od pol roku mieszkamy z mezem i corka (6 lat) w Cambridge.
        Przenieslismy sie tu po 11 latach pobytu w USA. ... Roznica jest WIELKA smile
        Jestem z Kielc, ale serce moje nalezy do Wroclawia smile
        Ewa
        • ewmag Do Rozyczko 17.01.05, 14:55
          W jakim sensie jest to wielka roznica?
          • rozyczko Re: Do Rozyczko 17.01.05, 16:02
            Czesc !
            Roznic jest wiele - na plus , ale i na minus. Jestesmy teraz w Europie, gdzie
            roznorodnosc kulturowa jest o niebo ciekawsza od amerykanskiej monokultury. Z
            bardziej przyziemnych - jedzenie ma tu smak. Nie musze piec juz sama chleba, bo
            ten w sklepach jest bardzo smaczny. Nie wspomne tez o duzo wiekszym wyborze
            serow, win, czy piwa. Z dotychczasowych obserwacji szkolnictwo panstwowe
            (przynajmniej to na poziomie podstawowym) tez jest lepsze niz w USA.
            Z tych roznic "na minus" - przede wszystkim sluzba zdrowia sad W Stanach
            placilismy duze skladki, ale i "serwis" byl lepszy. Tu ostatnio lekarz wiedzac,
            ze nasza corka jest uczulona na Augmentin, chcial ja leczyc penicylina !!!
            Moj maz nie moze nadziwic sie " technologicznym zacofaniem" Anglii. Rzeczy,
            ktore zdazyly sie juz "zestarzec" w USA, uwazane sa tutaj za nowinki.
            O zlewach "dla lalek" i podwojnych kranach nie wspomne smile No i jaka droga benzyna.
            Ale i tak nam sie podoba. Szczegolnie 4 pory roku, ktorych NIE mielismy przez
            ostatnie 11 lat smile

Pozdrawiam serdecznie
            Ewa
            • rozyczko Re: Do Rozyczko 17.01.05, 18:46
              Zapomnialam jeszcze wspomniec o tak WIELKICH roznicach, jak jazda malenkimi
              samochodami ,po "zlej" stronie ulicy, przerazliwie waskimi drogami i ulicami.
              No i ceny benzyny, wymiany oleju (~70 funtow !!!! - kiedy w USA placilam nie
              cale $20 ). Ale te "szczegoly" naleza juz do "folkloru" miejsca smile

Pozdrawiam z mokrego Cambridge

Ewa
            • mama5plus Re: Do Rozyczko 17.01.05, 18:57
              Tu ostatnio lekarz wiedzac,
              > ze nasza corka jest uczulona na Augmentin, chcial ja leczyc penicylina !!!

Rozyczko, nie znam sie na tych nuiansach co prawda, ale w moim przypadku bylo
              tak, ze najpierw zareagowalam zle na augmentin a na penicyline nie. Pozniej
              dopiero wyszlo mi rowniez uczulenie na peniciline (po czasie). Teraz zawsze
              mowie, ze na `te grupe` jestem uczulona i juz wiedza czego unikac.

Wiec moze jednak uczulenie na augmentin nie musi koniecznie wykluczac
              penicyliny?
              • rozyczko Re: Do Rozyczko 18.01.05, 14:06

> Wiec moze jednak uczulenie na augmentin nie musi koniecznie wykluczac
                > penicyliny?

Czesc!
                Ola tez nie od razu zareagowala negatywnie na Augmentin. Dopiero przy drugim
                podejsciu. Rozmawialam z jej pediatra jeszcze w Stanach i pani doktor
                powiedziala nam, ze poniewaz jest to lek pochodzenia penicylinowego i Ola miala
                dosyc ostra nan raekcje, nie powinno podawac sie innych specyfikow z tej grupy.
                Jesli wtedy spuchly jej stawy tak, ze chodzic nie mogla i wysypalo ja "target
                hives" wielkosci pieciopensowek , to chyba mam prawo uwazac, ze lekarz nie
                powinien przepisac tego antybiotyku. Tym bardziej, ze wszystko bylo opisane w
                jej karcie.

pozdrawiam

Ewa
                • ewmag Re: Do Rozyczko 18.01.05, 14:23
                  No ta sluzba zdrowia mnie tez troche przeraza, tym bardziej, ze jestem w ciazy i
                  pomimo, ze z ubezpieczenia wiecej mi tu przysluguje niz w PL, to tez widze
                  zacofanie, moze nie jesli chodzi o sprzet czy mozliwosci, ale podejscie i
                  mentalnosc (tu mam na mysli sluzbe zdrowia).
        • elastr Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.02.05, 18:18
          Hej mam na imię Ela i mieszkam z mężem Arkiem i synkiem Michałem (3)jakąś
          godzinkę od Cambrige w March.
          Jak byś miała ochote to chętnie się spotkamy bo na naszej wsi nie ma żadnych
          polaków.
          • rozyczko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.02.05, 00:23
            Czesc Ela smile
            Na imie mam Ewa i mieszkam w Bar Hill. To dosyc blisko Was. Mamy 6 corke Ole.
            Odezwij sie , to pogadamy smile

Pozdrawiam

Ewa
            • elastr Re: do rozyczko 16.02.05, 11:55
              Ale fajnie
              wprawdzie mape ma w samochodzie i nie moge sprawidzic gdzie to jest ale sie ciesze.
              czy masz inny adres email? moj ela@stryjski.net

pozdrawiam
              Ela
          • rozyczko Re: do elastr 16.02.05, 00:25
            Czesc
            Mam na imie Ewa i mieszkam z mezem i corka (6) Ola w Bar Hill. To calkiem blisko
            do March.

Pozdrawiam

Ewa
            • rozyczko Re: do elastr 16.02.05, 13:08
              Elu
              Czy aby dalas mi dobry adres e-mailowy? Wlasnie wrocil moj list ( ---
      • hadrjana Re: Lista mam ... - Irlandia Północna 20.01.05, 16:40
        Hej, czy zna ktoś kogoś smile)), kto z dzieckiem mieszka w Irlandii Północnej? Na
        początku kwietnia mam z naszym obecnie 13-m-cznym synkiem dołączyć do męża -
        jest w miasteczku Maghera. Chciałabym się czegokolwiek dowiedzieć o tym jak się
        w Irl. Płn. żyje... szczególnie z małym dzieckiem. Pozdrawiam.
    • edyta39 Re: Lista mam 11.01.05, 13:38
      co prawda mnie jeszcze w UK nie ma ale 9 lutego dolącze do mam z Wielkiej
      Brytanii z moją córcią Amelką Zamieszkamy na WEmblay w londynie I musze
      przyznać że strasznie się boje tej przeprowadzki Trzymajcie kciuki!!!!!
      • reed28 Re: Lista mam 20.01.05, 16:47
        Witajcie dopiszcie nas do waszej listy mieszkamy w Berkeley niedaleko Birmigham
        syn ma 14,5 miesiaca jest kochanym urwisem Monika i Nataniel
    • wielorybek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.01.05, 22:38
      Cześć!
      Ja też piszę jeszcze z Polski. Jagienka podpowiedziała mi, że tu mogę Was
      odszukać (dziękuję JAGIENKA).
      Od marca będę mieszkała z rocznym Syniem i mężem w Leicester.
      Póki co, tak jak Edyta jestem trochę przerażona.
      Mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze…

Z wykształcenia jestem pedagogiem i bardzo chciałabym pracować w przedszkolu.
      Jednak na dzień obecny mój angielski jest zbyt słaby…niestety.
      Nie wiem czy uda mi się znaleźć jakąś pracę w ogóle. Tak abym mogła podszkolić
      język.
      Bo ja zdecydowanie wolę niemiecki i jakoś lepiej mi go używać.
      No, ale do odważnych świat należy smile

Bardzo chciałabym móc do Was zaglądać jak najczęściej.
      I z góry ostrzegam, że mogę bardzo Was męczyć pytaniami itp.
      Ufam, że jakoś to zniesiecie.

Może na początek tyle wystarczysmile
      Pozdrawiam serdecznie!
      • asik_6 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.01.05, 12:38
        Cześć!
        Mam na imię Asia i jestem mamą 10-miesięcznej Kini. Też piszę jeszcze z Polski,
        ale od maja będę mieszkała w Manchesterze razem z mężem i córeczką. Mam
        nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie. Pozdrawiamy wszystkie mamy smile))
        • martka13 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.02.05, 23:16
          Czesc jestem Marta, mieszkam w Londynie z mezem i 7-mczna Gabrysia.
          Chetnie nawiaze kontakt z kims w okolicy Tootingu
          Pozdrawiam wszystkie mamy
    • basia313 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.02.05, 22:07
      Ja z kolei jestem z Londynu Elephant&Castle SE1. Mam dwie coreczki. Mieszkam tu
      juz kilka lat. Jesli ktos jest zainteresowany spotkaniami dla polskich rodzin w
      okolicach Elephant&Castle, moze do nas wpadnie. Zrobie nowy watek, zeby sie
      rzucil w oczy.
    • beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.02.05, 16:36
      Ahoj!

Czy ktos juz zliczyl ile wlasciwie jest NAS MAM w UK.

Ja dopiero dzis odkrylam to forum i rozpoczynam wlasna dzialalnosc na nim!

Wraz z mezem Leszkiem i synkiem-monsterkiem Oskarkiem mieszkamy w Londynie od 3
      lat, tzn. moj bobo od kiedy sie urodzil czyli od 20 grudnia 2002 co daje 2
      lata+. A dokladnie na Kilburn w NW Londynie. Nie pracujac, mam oczywiscie
      mnostwo czasu i chetnie sie spotkam z wami mamami gdzies w piasku lub na
      drabinkach!

Pozdrawiam

Beata
      • aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.02.05, 20:42
        czesc beatka,
        jeszcze raz ja wlasnie przeczytalam twoj liscik ja mieszkam na dollishill ti
        niedaleko kilburn i strasznie potrzebuje pomocy kogos kto juz ma dzici tutaj i
        wie na temat macierzynskiego wszystko.ja jestem w21 tyg ciazy z naszym
        pierwszym bobaskiem.prosze odezwij sie.podaje w razie w moj mail
        thomdryb@hotmail.com.strasznie dziekuje za pomoc.aneczka
        • beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 13:46
          Czesc Aniu!
          Oczywiscie ze Ci pomoge. Odpisalam na adres ktory podalas - sprawdz skrzynke.
          Beata
          • aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 14:54
            Beatka odpisalam ci na twoj mail.Strasznie ci dziekuje i czekam na liscik od
            ciebie.Wracaj szybciutko do zdrowia !!!
      • mariolka.74 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.05.05, 11:42
        hey, mieszkam niedaleko na nw 10 czyli north acton, chtnie spotkam sie w
        piaskownicy bo tez nie pracuje. mdm.wojcik@homcall.co.uk
    • witchwq Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 02:22
      super watek!
      przylaczam sie do tej listy, chociaz jestem jeszcze w polsce, to juz "jedna
      noga" w uk - wyjezdzam w piatek (11.02.2005) z moimi brzdacami (kubus ma roczek,
      natalka 2 latka) do halifax. sama, bo moj "ex-men" sie na mnie wypial, choc tak
      zarliwie zarzekal sie ze pomoze (sam tam byl i pracowal, ale obecnie "zaginal").
      jestem w patowej sytuacji, dlatego wiec pytam, czy jest tu jakas mama z Halifax,
      West Yorkshire? najlepiej niepracujaca, ktora mialaby czas i ochote "wprowadzic"
      mnie troche w realia i moze troszke pomoc z dziecmi?
      pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy!
      • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 15:05
        to ja ci odpisywalam troche na londynkusmile
        zaloz osobny watek - nie wszyscy zagladaja tutaj
        • witchwq Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 22:54
          iza - no wlasnie nie moge ci odpisac na londynku. chyba mnie serwer nie lubi bo
          odrzuca polaczenie sad a nowego watku chyba nie ma sensu zakladac, skoro juz w
          piatek wyjezdzam a potem z dostepem do netu moze byc roznie sad pozdrawiam cie
          serdecznie i dzieki za dobre rady. moze skontaktujemy sie mailowo lub gg?
          witchwq@gazeta.pl
          • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 00:54
            napisz na maila gazety - ale moge go odebrac albo teraz albo jutro wieczorem
            moj gg 3980716
    • maluta2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 01:18
      Witam wszystkie e-mamy. Odkrylam to forum niedawno i tez dodaje swoje dwa slowa.
      Mam 33 lata, meza tutejszego i dwoch synkow: Konradka (prawie 3 lata) i
      Dorianka (prawie 4 miesiace). Mieszkamy w okolicach Edynburga od 1.5 roku.
      Wczesniej mieszkalismy w Upper Norwood (SE19) w Londynie przez 7 lat. Przyznam
      sie, ze nie znam tutaj zadnych Polakow i brakuje mi bratniej polskiej duszy,
      tym bardziej, ze do Polski rzadko jezdze(ostatni raz - 3 lata temu). Pochodze z
      Dabrowy Gorniczej. Czy sa tu w Szkocji jakies polskie mamy? Prosze odezwijcie
      sie.
      • aartur Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 04:11
        Witam.
        Bardzo mi sie podoba ten wątek. Pracuję tutaj (w Londynie) dla "Gońca Polskiego"
        (polskiej gazety). Jeśli były by zainteresowane osoby, a chyba są smile, to można
        by troszkę o tym popisać, pomóc się skontaktować itp. Na pewno coś wymyślimy.
        Dajcie znać na maila: artur@goniec.com
        Artur
        • jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 15:17
          a ja nie bardzo rozumiem...o czym chcesz napisać? i co do Ciebie wysyłać na
          email?
          Na pewno fajnie by było, gdyby ktoś mógł podać link do forum, ale chciałabym
          się dowiedzieć co miałeś na myśli pisząc swojego posta. Zawsze mam trudności ze
          zrozumieniem mężczyznsmile

Blondynka Jagienka i Dominik-nowe zdjęcia z kąpielismile
          • eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 18:06
            Artur ja tez nie rozumiem o co wlasciwie chodzi. Prosze Cie napisz skladnie. I
            daj moze wczesniej list do Waszej korekty, troche wstyd aby dziennikarz z
            gazety polskiej takie bledy robil. Ja jestem w papierach dyslektyk i dysgraf,
            ale "byloby" to sie razem pisze.
            I tak jak poprzedniczka moja napisala - przeczytaj jeszcze raz swoj wpis, to
            zobaczysz ze nic z niego nie wynika dla odbiorcy. Ja domyslam sie o co chodzi.
            Przez wspolprace z GW wiem, ze ze wszystkiego mozna zrobic temat. Ale co
            zdjecie mojego brzucha w 30 tygodniu ciazy mam Ci podeslac?smile
            Pozdrawiam,
            Ela
            • jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 18:30
              nie chcę niepotrzebnie rozbudowywać wątku, bo będzie go ciężko czytać, ale
              chciałam tylko powiedzieć że w końcu facet pisał to o 3 ranowink
              ale mimo wszystko może założyłbys nowy wątek z jakąś rzeczową/konkretną
              propozycją?
      • aartur Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 04:12
        Witam.
        Bardzo mi sie podoba ten wątek. Pracuję tutaj (w Londynie) dla "Gońca Polskiego"
        (polskiej gazety). Jeśli były by zainteresowane osoby, a chyba są smile, to można
        by troszkę o tym popisać, pomóc się skontaktować itp. Na pewno coś wymyślimy.
        Dajcie znać na maila: artur@goniec.com
        Artur
        • gosia7813 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 14:42
          Witam!
          Ja też się dopisuje. Mam na imię Gosia, mam 27lat, z Polski jestem ze
          Szczecina, a w Londynie mieszkam w dzielnicy Neasden. Jestem w Londynie już
          ponad rok wraz z moim narzeczonym Piotrkiem, a 13 sierpnia tego roku będzie
          nasz ślub.smile
          Jestem z zawodu ekonomistką i kosmetyczką, a tutaj pracuje jako kosmetyczka.smile
          Moją dzidzie mam jeszcze w brzuszku i chyba będzie to Adrianek i przyjdzie na
          świat 24 lutego (będe miała cesarkę).
          Pozdrawiam wszystkie mamy!
          • aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 14:49
            Gosia,
            Ja mam na imie Ania mieszkam zaraz kolo stacjii Dollis Hill.Dzis wlasnie
            przeczytalam twoj liscik.Strasznie prosze cie jak mozesz napisz do mnie jak
            tylko znajdziesz chwilke czasu.Ja jestem w polowie dopiero i nasza dzidzia ma
            sie urodzic w czerwcu i strasznie tez chce cesarke czy to mozna tu jakos
            zalatwic ???? i kolejna moja zmora nocna to maciezynski ty napewno juz to
            wszystko masz na ostatni guzik a ja nie bardzo wiem jak sie do tego
            zabrac...prosze napisz do mnie jak masz chwilke podaje moj mail
            thomdryb@hotmail.com (nr gg4031069)czekam i z gory bardzo dziekujesmile
    • beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.02.05, 13:07
      Hej
      W koncu udalo mi sie z tymi zdjeciami! Prosze panstwa oto muj synek Oskar!
      • beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.02.05, 13:15
        Oj nie wiem skad mi sie tak okropny blad pojawil - oczywiscie MOJ Oskar a nie
        muj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • wielorybek Do beata.londyn 14.02.05, 14:53
          Bardzo ładny chłopczyk z Twojego Synka smile)
          w jakim on dokładnie jest wieku?

pozdrawiam!
          • beata.londyn Re: Do beata.londyn 14.02.05, 17:03
            Dziekujemy!
            Oskar za tydzien bedzie mial DOKLADNIE 2 latka i 2 miesiace.
            Czytalam twoj wczesniejszy post - czy juz jestes w UK, lub kiedy przyjezdzasz?
            Powodzenia!
            • wielorybek Re: Do beata.londyn 14.02.05, 19:10
              jeszcze w Polsce.
              do UK lecimy w za miesiąc a dokładnie za 29 dnismile
              już nie mogę sie doczekać, chociaż lęk też mnie ogarnia coraz wiekszy.

Mój Synek tez miał być Oskareksmile
              A Twój Książe wygląda na bardzo dużego chłopca.
              pozdrawiam!!
              • beata.londyn Re: Do beata.londyn 15.02.05, 11:14
                Moj monsterek od urodzenia byl wiekszy od wszystkich dzieci a to dlatego ze
                urodzil sie 2 tygodnie po terminie a wazyl UWAGA-4,5kg!!!!!!!! No i tak tez
                teraz wyglada choc prawie nic nie je!
                A co do twojego wyjazdu - nie znam szczegolow ale to oczywiste, ze na poczatku
                bedzie ciezko. Kazdy musi sie zaklimatyzowac w nowym miejscu. Wiec nie przejmuj
                sie, najwazniejsze to pozytywne myslenie bo bez tego problemy same sie
                stwarzaja!
                Caluski
                • wielorybek Re: Do beata.londyn 15.02.05, 23:15
                  Wierzę, że wszystko będzie OK.
                  Musi tak być!!!
                  a obawy... to chyba normalne...

Faktycznie, Twój Synio to od samego poczatku Duży Chłopiec.
                  Jejku, jak Ty go urodziłaś? 4,5 kg?

Buziaki dla Was!
    • agado26 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.02.05, 12:38
      Czesc Mamy!
      Jestem Agnieszka i od prawie 4 lat mieszkam w Anglii z Mateuszem(6lat) a od 2 w
      Aylesbury (Buckinghamshire). Mam tu sporo kolezanek Polek i zawsze szukam
      nowych!Prosze o kontakt jesli jakas mama blisko (gg 9151958). Teraz mam problem
      poszukuje kogos kto by lecial z Luton do Gdanska okolo 10 marca. Moj syn musi
      leciec a ja akurat nie moge. Nawet dodam do biletu! Dzieki i do uslyszenia.

Agnieszka
    • eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.02.05, 18:44
      Moze komus przyda sie ta informacja, bo chyba ktos mieszka w Essex. A jak nie,
      to w ramach aktualizacji danych ja tu wstawiam. Juz wkrotce przenosimy sie z
      Londynu Docklands do Billericay - Ramsden Heath. Bardzo blisko ze wschodniego
      Londynu - pol godziny samochodem.
    • grazia.eni Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.02.05, 18:54
      Szkoda, że nie mam czasu na poczytanie wszystkich wpisów. Może znalazłby się
      ktoś z mojej okolicy. Przyjechałam dopiero tydzień temu. Mam na imię Grażyna.
      Mąż pracuje tu od 01.04.2004r. Do sierpnia 2004 byłam na urlopie wych. We
      wrześniu się zwolniłam i załatwiłam transfer z UP. Mam dwóch syneczków 17 i 3
      latka.Mieszkamy w Newcastle, a właściwie Gateshead. Na razie nie wybieram się
      do pracy zwłaszcza, że mój angielski jest....
      • gosia.ruiz Do grazia.eni 23.02.05, 23:04
        Czesc.

Napisalam do ciebie na twoj adres gazetowy.

Pozdrawiam.

Gosia
      • coolaga1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.04.05, 12:37
        Jesli jeszcze czytasz to forum to odezwij sie do mnie mieszkam niedaleko
        Newcastle. coolaga@o2.pl
        • grazia.eni Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.05.05, 20:08
          coolaga1 napisała:

> Jesli jeszcze czytasz to forum to odezwij sie do mnie mieszkam niedaleko
          > Newcastle. coolaga@o2.pl

Jeśli miałaś mnie na myśli, to odezwałam się i czekam na odpowiedź. Z
          niecierpliwością smile)
    • pieguskaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.05, 13:33
      Witajciesmile
      Wpisuje sie na liste, choc brakuje mi jeszcze paru tygodni aby do Was
      dolaczyc...ale juz nie moge wytrzymacsmile
      Dokladnie od 11 kwietnia bede w UK, w Burton upon Trent-pomiedzy Birmingham i
      Derbysmile
      Mam na imie Agnieszka, mam 3 letniego syna Dawida i meza Krystiana. Bardzo
      chetnie poznam mamy z okolic i nie tylko.

Czytuje Wasze forum juz od dawna wiec wirtualnie znam wiele z WassmileNiektore e-
      mamy nawet blizejsmile...I strasznie sie ciesze, ze takie forum istnieje!
      Okropnie nie moge sie doczekac kiedy wyjade. Mam swiadomosc wielu trudnosci ale
      jestem peeelna optymizmu, czego Wam i sobie zyczesmile

pozdrawiam!
      pieguska
      • rozyczko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.05, 15:06
        Witaj Agnieszko smile
        Zycze powodzenia w zalatwianiu ostatnich spraw.

Ewa
        • agazat Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 01:41
          Czesc, czy sa tu na forum jakies mamy z poludnia?? Od lipca mieszkam niedaleko
          Southampton, od grudnia jestem mama Zosi. Mam 34 lata i poki co jestem full-
          time mom. Odkrylam forum dzis i choc jest juz po polnocy i powinnam byc od
          dawna w lozku jakos nie moge sie oderwac ... Pozdrawiam
          Agnieszka B.
          • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 01:51
            na pewno jest tu 1 mama Portsmouth (vase??)

pozdrawiam rowniez
            • agazat Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 09:47
              Dzieki, znalazlam smile
              Magda z Portsmouth, odezwij sie prosze, mieszkamy tak niedaleko.
              Agnieszka z Hythe, Southampton
    • ika8 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 14:50
      To jeszcze jasmile
      Lidka, mieszkam w tej chwili w Macclesfield, 12 mil od Manchester, wczesniej
      przez 2,5 roku w Londynie. Mamusia jeszcze nie jestem, ale mam nadzieje, ze
      bede w pazdziernikusmile
    • ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.03.05, 18:40
      Mamy z Wielkiej Brytanii, wielka nowina ! Bebemania.com, polonijny portal dla
      rodzicow, do tej pory domena francuskich mam, otwiera swe podwoje dla mam z
      Wielkiej Brytanii ! Serdecznie zapraszam wszystkie zainteresowane !
      www.bebemania.com
      • azbestowestringi north yorkshire - okolice middlesbrough 28.03.05, 11:27
        hej
        czy sa jacys polacy w tych okolicach? middlesbrough - whitby - saltburn??
        jesli tak to sie odezwijcie
        magda i 19tygodniowy brzunio
        • grazia.eni Re: north yorkshire - okolice middlesbrough 09.04.05, 23:44
          Wychodzi na to, że ja jestem najbliższa okolica wink Gateshead (Newcastle upon
          Tyne). Mój gadulec w sygnaturce.
    • ania1227 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.04.05, 20:24
      mam na imię Ania mieszkam w Warszawie lubię podróżować, czytać książki, uczyć się języków obcych, studiuję i marzę o dalekich wyprawach, pozdrawiamsmile
      • aga863 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.04.05, 09:41
        NOo to i ja sie jeszcze dopisze.Mam na imie Agnieszka ,razem z mezem i dwoma
        bablami Andzelika 10 lat i Viktoria 4 tygodnie mieszkamy w South Norwood
        niedaleko Croydon .W UK jestesmy od 3 lat .z przyjemnoscia nawiaze nowe
        znajomosci
        Aga
        • monia72 Bromley 18.04.05, 21:12
          Hej
          a może któraś z mam mieszka w okolicy albo w samym Bromley k/Londynu?
          Pozdrowienia dla wszystkich e-mam
          • posi1 Re: Bromley 20.04.05, 12:42
            hej,
            my mieszkamy w Bromley. W jakim wieku masz dzieci? Chodza juz do szkoly, jesli
            tak, do ktorej? My jestesmy z mezem, dwojka dzieci i psem. kacper ma 1o lat (5
            klasa Scott's Park) a helena skonczyla rok - jestem z nia w domu. Napisz
            wiecej.pozdrawiam
            • monia72 Re: Bromley 20.04.05, 15:56
              dzięki za wieści ja właściwie napisałam do ciebie wcześniej na priv gazetowy.
              Jesteśmy z mężem od 1.04.05, mamy jednego synka skończone 6 mcy. Pozdrawiam.Iza
              • posi1 Re: Bromley 20.04.05, 17:02
                Przepraszam, ale nie sprawdzam tego adresu nigdy. Pisz na Posyniak@neostrada.pl
                dzieki
    • ewmag Watford i okolice 19.04.05, 11:26
      Niedlugo przeprowadzam sie do Watford, a w czerwcu urodzi nam sie Malenstwo.
      Moze ktos mieszka w Watford lub okolicach, kierunek polnocny zachod od Londynusmile?

--
    • sunville Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.04.05, 12:05
      My tez juz w UK(na razie bez malej, tylko z mezem) Mieszkamy w Salisbury.
    • kasia799 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.05.05, 17:59
      Witam wszystkie mamy
      Niedawno odkrylam to forum i postanowilam sie do Was przylaczyc smile
      Mieszkam na poludniowych obrzezach Londynu w Mitcham z moim chlopakiem i naszym
      juz prawie 8-miesiecznym synkiem Ryanem.
      Jestem jeszcze na uropie, wiec troche wolnego czasu mam i moglabym sie spotkac
      z jakas mama z okolicy.
      Marta z tootingu pisalam do Ciebie maila, sprawdz skrzynke
      • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.05.05, 13:52
        a to tez nie daleko ode mnie, bo ja mieszkam w Wallington smile
        niestety pracuje na full-time, wiec moje kontakty towarzyskie sa bardzo
        ograniczone
        napisz na priva to moze uda nam sie spotkac smile
        • urszula1_edziecko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.05.05, 12:33
          Witajcie!
          Mam na imie Urszula. Od dwoch mcy mieszkamy w Wakefileld kolo Leeds
          (Yorkshire). Mamy Krzysia - 3 lata, i Asie - 15 mcy. Organizujemy sie tu i
          probujemy zaaklimatyzowac. Mam cicha nadzieje, ze tu jest wiecej dzieckowych
          mam w okolicy, bo chyba 90% mieszka w Londynie? Przyjechalismy z Wroclawia, no
          i zostajemy na dluzej smile
          Pozdrawiam!
          Ulka
          • darass5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.05.05, 17:55
            Witaj Urszulo
            Mój mąż od miesiąca mieszka w Wakefield. Jak wszystko dobrze pójdzie za pół
            roku też do niego dołączymy - ja i moja 11 miesieczna Natalia.
            Napisz jak sie tam mieszka.
            Pozdrawiam
            Gośka z Wrocławia
            • wikulinda Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.07.05, 17:52
              witaj gosiu
              Szukam tez mam z Wakefield.Moj maz jedzie w pazdzierniku ja z syniem polrocznym
              w listopadzie.Bardzo bym chciala miec tam kontakt z jakas osoba ktora tez ma
              dziecko!!! moje gg 3855372 lub prosze napisz na maila dc13@wp.pl
              pozdrowienia
              kasia władysławowo
          • wikulinda Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.07.05, 17:45
            witaj urszulo
            Wyprowadzamy sie do Wakefield w tym roku,moj maz jedzie juz w pazdzierniku a ja
            z polrocznym synkiem dojedziemy do niego w listopadzie.Bardzo chcialabym znac
            tam jakas mamesmilenapisz jak sie tam zyje??gg 3855372 lub na mail dc13@wp.pl
            pozdrawienia
    • magdalik Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.05.05, 17:01
      Czesc, mam na imie Magda. Pochodze z Krakowa i jestem w Londynie od kilku
      miesiecy razem z mezem Anglikiem i 8-miesiecznym synkiem. Czy sa na forum
      jakies mamy mieszkajace w okolicach Battersea?? Pozdrawiam wszystkich!!
      • annasweet Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.05.05, 21:53
        czesc,dopisuje sie do listy mamsmilemam na imie ania i z moim szkockim mezem i 4
        miesieczna coreczka mieszkamy w glasgow(czy sa moze jakies mamy w glasgow?)
        pozdrowionka ania
        • deszczowawyspa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.06.05, 18:30
          jeszcze caly czas mieszkam w Glasgow i wlasnie urodzil mi sie synekwinkSebastian
          Kasia
          • mgna Sebastian 30.06.05, 21:22
            Gratulacje Kasiu!!!!I jak rozmazania o relokacji do innego miasta? Co
            postanowiliscie?
            • deszczowawyspa Re: Sebastian 01.07.05, 17:33
              dziekuje bardzosmile
              na razie.. Sebastian zajmuje nam strasznie duzo czasu i jak na razie
              odlozylismy na potem rozmowy o relokacjismile
              Maz wraca od Poniedzialku do pracy a ja sama zostane z malym to pewnie znowu
              zacznie mi krazyc po glowie- przeprowadzka. W kazdym razie dam ci znac co i
              jakwink
              Przez piewien czas bylam w psychicznym dolku- ze wzgedu na ciezki porod, gdzie
              raz na cala noc odeslali mnie do domu a dnia nastepnego powiedzieli ze.. w
              zasadzie nie wiedza co ze mna zrobic bo nie ma miejsca na porodowce!! I po
              nastepnej ciezkiej nocy wykonali w koncu cesarkeuncertain
              hmmmm jak widzisz wspomnienia nie za ciekawe
              No nic.. sciskam cie cieplo KASIA
              • mgna Re: Sebastian 01.07.05, 20:19
                Kasiu, przykro to czytac! Wazne jest jednak ze masz zdrowego bobaska i koszmar
                szpitalny jest juz za toba! Staraj sie myslec o pozytywnych rzeczach, zebys nie
                wpadla w depresje! Ucalowania dla was, Marzena
                • deszczowawyspa Re: Sebastian 03.07.05, 13:46
                  depresje, mam juz chyba za soba, co prawda powraca raz po raz jak bumerang, ale
                  jakos sobie z nia radze. Moze to przez ta pogode??szarobure chmury i czesty
                  deszcz. Maly rzeczywiscie zdrowy, silny i rosnie jak na drozdzachwink
                  A jak placze to slychac go w oddalismile
                  sciskam cieplo
                  KASIA
                  • mgna Re: Sebastian 03.07.05, 22:14
                    To chyba ta pogoda...ja w zimie z przyjaciolka z PL strasznie smutne humorki
                    mamy, nasze listy sa doprawdy dolujace....brak slonca humorek psuje....
                    • deszczowawyspa Re: Sebastian 10.07.05, 19:11
                      szczerze powiedziawszy to ja tesknie za taka srednio-tega polska zimasmile
                      szczegolnie jak sobie przypomne..jak to jest pieknie, kiedy lezy gruba warstwa
                      sniegu, swieci slonce i ten snieg to tak sie skrzy w tym sloncu.
                      No i strasznie tez lubie odglos skrzypiacego sniegu pod butami-i od razu mam
                      tez przed oczami Zakopanesmilezima gdzies tak po 23 gdzie na Krupowkach nie ma juz
                      za duzo turystow, a ci co sa..to szukaja jakiegos cichego, cieplego pubu- na
                      kieliszek czegos mocniejszego aby ich rozgrzal w drodze do domu.
                      W UK zima jest raczej ponurasadi swieta tez sa tutaj jakies inne?!?
                      Szkocja ostatnio mnie szokuje, juz 3 dzien pod rzad jest sloneczna (choc
                      wietrzna) pogoda?!!smileJestem ciekawa kiedy to znowu zerwie sie jakas chmura..
                      Sebastian rosnie i tyje, z porodu 4.3kilo- do 4.8 teraz!!ma chlopak apetytsmile
                      sciskam Kasia
                      • mgna Re: Sebastian 10.07.05, 22:27
                        Ale twoj to tluscioszek 4.8kg to przeszlo 8lbs...

Tak jesli o zimie polskiej mowa, ale zimie na wsi, ona jest przepiekna.
                        Kolezanka jednak mieszka w Krakowie, wiec zaraz jak snieg spadnie to zamienia
                        sie w bloto, sol niszczy buty i czesto wisza grube chmury...
                        • deszczowawyspa Re: Sebastian 14.07.05, 11:55
                          Kidys bylam w Jurze Krakowsko-Czestochowskiej, w piekna sloneczna zime.. widoki
                          byly przepiekne, ruiny zamkow jakby troche weselsze.. i snieg skrzypial pod
                          butami.
                          S. jest coraz ciezszy, i w ksiazeczce wpisali ze to ponad 10 Ibs,ja tam nie
                          wiem jak to sie obliczawink
                          W Glasgow upaly sie skonczyly i nastal wieczny czas chmur
                          Ehhh coz robic..
                          • mgna Re: Sebastian 14.07.05, 13:43
                            10lbs i zaledwie ile miesiac czy juz dwa??? Sebastianek jest wielkoludem smile
                            • deszczowawyspa Re: Sebastian 16.07.05, 16:53
                              Zwazylismy brzdaca wczoraj i wyszlo ze 5.2 kilo juz wazy!!Czyli jeszcze
                              wiecej.A za 2 dni skonczy rowny miesiac. Nie jest az tak strasznie gruby, ale
                              zawodnika sumo z wygladu troche przypominasmileJest tez dlugim dzieckiem, tak wiec
                              niektore ubrania staja sie przyciasne. Caly czas jestem w szoku ze moglam cos
                              takiego wielkiego stworzyc i ..nosic przez 9 miesiecy. Wygladalam przesmiesznie
                              bo przy moich 164 centymaterach wzrostu i wadze 53kilo, przytylam 15 kilo..ale
                              tylko w samym brzuchu, bo nawet tylek pozostal bez zmian.
                              Eh.. pewnie w wieku 10 lat mnie przerosniesmile
      • zmaher Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.07.05, 19:08
        magdalik napisała:

> Czesc, mam na imie Magda. Pochodze z Krakowa i jestem w Londynie od kilku
        > miesiecy razem z mezem Anglikiem i 8-miesiecznym synkiem. Czy sa na forum
        > jakies mamy mieszkajace w okolicach Battersea?? Pozdrawiam wszystkich!!
        czesc Magda!
        odpowiadam ta twoje pytanie. ja mieszkam na Clapham czyli nie daleko od
        Battersea.moja mala tez ma 8 mies. daj znac jesli znajdziesz chwilke.pa
        pozdrawiam
        Zuza
        • magdalik Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.08.05, 16:08
          Przepraszam ze odpisuje dopiero teraz. Nie zagladalam na forum dobrych kilka (a
          moze wiecej) tygodni wiec nie wiem jak aktualny jest Twoj post. W kazdym razie
          nadal mieszkam w Battersea i chetnie poznam polskie mamy z tych okolic. Moj
          synek Maks ma juz teraz prawie 12 m-cy! Daj znac czy nadal masz ochote spotkac
          sie ze mna a raczej znami smile. Pozdrawiam!!
    • aniaxx Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.05.05, 14:21
      witam serdecznie wszystkie emamy z uk. moj maz mieszka w harrow a ja juz za
      miesiac do niego dojade z nasza rozbrykana dzieciarnia (krystian 4 lata,
      sebastian prawie 2 lata, szymon 3 miesiace). chetnie poznam kogos z okolic z
      kim moznaby sie wybrac na spacer lub kawe.
      pozdrawiam ania
    • amenshi Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.05.05, 16:08
      Ja mieszkam w Portsmouth. Chociaz tylko tymczasowo, jeszcze jakies dwa tygodnie.
      Potem czeka mnie kolejna przeprowadzka-do Dublina. Coz, gdzie on, Kajus (w
      rzeczywistosci John), tam i ja Kaja. Kompletu dopelnia 7 miesieczna Pietruszka.
      • ona.12 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.05.05, 13:53
        Witam. Obecnie jestem jescze w Polsce. Mój mąż wyjechał do Anglii w
        pażdzierniku a ja chce teraz do niego dołączyć razem z naszym dwuletnim synkiem
        Dawidkiem. Nie wiem tylko jak załatwic formalnie swój wyjazd. Teraz pracuje tu
        w Polsce, a jak wyjade to będę opiekować sie maluszkiem i oczywiście uczyć
        języka.Myślałam o urlopie wychowawczym(bezpłatnym0 w mojej pracy, bo nie wiem
        jeszcze jak to wszystko sie ułoży i jak długo tam zostaniemy. Może ktoś był w
        podobnej sytuacji. Na jakich zasadach mam tam jechać.
        • monia72 wyjazd 19.05.05, 14:25
          Nie wiem dokładnie o co ci chodzi. Ja też wyjechałam za mężem - w pracy urlop
          wychowawczy (bezpłatny oczywiście), tu jesteśmy przypisani do męża, legalnie
          wynajmujemy mieszkanie, jesteśmy normalnie zapisani do lekarza rodzinnego i
          powiem szczerze - pozbyłam się wielu problemów z Polski i jestem teraz tylko
          dla malucha. Na razie wystarcza smile))
        • tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 17:13
          Mieszkamy w Anglii razem od stycznia, wczesniej maz byl tu sam, tak jak Twoj, a
          my dojechalysmy-coreczka ma 20 miesiecy,wzielam urlop wychowawczy.Wynajmujemy
          mieszkanie.
          Moj maz pracuje legalnie, jego firma zaplacila za relokacje - bilet lotniczy i
          okreslona ilosc kartonow w przeprowadzce wink, wiec wzielismy troche
          ksiazek,komputer,ubrania, naczynia, lozeczko i wozek.(rzeczy zabrano pare dni
          wczesniej i przyjechaly pare dni po nas)
          Tutaj jestem na utrzymaniu meza, mam prawo korzystac z ubezpieczenia (mamy
          nadany numer ubezpieczenia), wybralismy lekarza ogolnego, dzis bylam z mala
          osobno u dentysty (darmo dla dzieci).

Wazne, byscie sie dowiedzieli o podatkach - wyjezdzanie z kraju w srodku roku
          podatkowego moze byc klopotliwe, wiec warto zadbac o to,, by placic podatek
          tylko w jednym kraju.
          Moj maz wszystko sprawdzal w internecie,wiec Wy tez macie dostep do informacji.
          Chetnie cos jeszcze dopowiem, wiec pytaj. Pozdrawiam!!
          • violus22 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 18:14
            przepraszam ze sie tu wtrace...
            nie ma znaczenia kiedy wyjezdzasz z kraju i raczej nie da sie zadbac o placenie
            podatku tylko w jednym kraju
            jesli chcesz uniknac placenia roznicy podatkowej w polsce to jest na to TYLKO
            jeden sposob, a mianowice przeniesc cale swoje centrum zyciowe tu.
            • tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 18:25
              Violus22, jasne, ze nie ma znaczenia, kiedy wyjezdzasz, to tylko Twoja sprawa.
              Napisalam o tym, bo znam ludzi, ktorzy przyjechali do u.k w polowie roku
              i "zapomnieli" o rozliczeniu swych pensji w Polsce za pierwsze pare miesiecy, a
              zajeli sie sprawami tu - podatkami, ubezpieczeniem, etc. Przeniesienie centrum
              zyciowego - to w przepisach w U.K. jest oznaczone dokladnie, co maja na mysli,
              natomiast polski urzad skarbowy nie mowi, po czym on pozna, ze sie podatnik
              przeniosl z calym swoim "centrum zyciowym".
              • kasia799 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 18:34
                Hej tennessee, mieszkalam kiedys na Croydonie.
                Teraz jestem w Mitcham, 20 min drogi autobusem.
                Chetnie sie spotkam (ja tez full-time mum hehe)
                Pisz na priva to ustalimy szczegoly
              • violus22 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.05.05, 00:32
                znajac zycie to pozna po tym ze podatnik z doslownie wszystkim wyniesie sie z
                krajusmile bo jak cokolwiek zostawi.... (psa? kota?) to niestety....
                wink))
    • dido406-76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.05.05, 14:10
      czesc ,to i ja sie wpisze mam na imie Anna mam dwie cory 8 lat i 1 rok i pod
      koniec czerwca dołacze do mojego meza w Taunton.jak tylko bede na miejscu to z
      checia spotkam sie na zlocie mam smile
      • ona.12 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.05.05, 11:20
        Monia dzięki, że odpisałaś. Mój mąż tez pracuje legalnie i wynajmuje
        mieszkanko, które już na nas czeka. Tylko nie wiedziałam czy można tak być w
        jednym kraju na wychowawczym a w drugim przebywać , ale skoro ty tak jesteś to
        chyba tak. Dziś czeka mnie rozmowa z szefem, bo 11 czerwca chce wyjechać. Do
        Southampton. Monia jeszcze jedno co to znaczy "jesteśmy przypisani do męża".
        Jak już będę w Anglii to gdzie muszę się udać, gdzies się zarejestrować.Jakie
        dokumenty muszę mieć?

• monia72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.05.05, 15:52
          Ja wzięłam urlop wychowawczy na cały możliwy okres czyli 3 lata (pracodawca nie
          może odmówić), tutaj myslelismy, że będzie więcej problemów ale bez niczego
          nawet paszportu zapisaliśmy się z małym do lekarza, chcemy korzystać ze
          swiadczeń socjalnych (więc chyba raczej sprawdzą czy mąż pracuje i co nam się
          należy). Nigdzie specjalnie nie trzeba się rejestrować (no może oprócz lekarza
          bo to normalne). Aha my wzięliśmy nasze metryki urodzenia przetłumaczone przez
          tłumacza przysięgłego i akt ślubu. Jeśli masz jeszcze jakies pytania pisz na
          adres gazety.A propos - kogo to obchodzi gdzie jesteś jak masz urlop
          wychowawczy? I tak nic za to nie dostajesz przynajmniej w Polsce.
    • agcyb Poznam Mamy z Manchesteru/ Stockport 23.05.05, 23:03
      W Anglii od 3.5 roku, mieszkam w Stockport, lada dzien bede mama (termin na 25
      maja 2005). Nie znam tu w ogole Polakow i bardzo chetnie poznam jakies bratnie
      dusze w podobnej sytuacji.

Pozdrawiam wszystkie Mamy!

Agnieszka
      • xkociakx Re: Poznam Mamy z Manchesteru/ Stockport 24.05.05, 10:28
        Witam kochane mamuski. JA jestem w londynie calkiem od niedawna, mam 9
        miesiecznego synka Kubusia... moze podam wam adres superowego forum... ogolnie
        jest to strona www.bebemania.com ale cale forum dzieli sie na podfora roznych
        panstw swiata i jest tam tez oczywiscie wielka brytania ( dopiero sie rozwija )
        a to adres do podforum wielkiej brytani. ( czywiscie cale forum jest w jezyku
        polskim ) www.bebemania.com/forum-100.html

Buziaczki
        Ania

• ika8 Re: Poznam Mamy z Manchesteru/ Stockport 24.05.05, 15:29
        Czesc Agnieszka.
        Ja mieszkam pare(nascie) mil od Stockport, w Macclesfield, ale to w sumie nie
        tak daleko. Jestem w 19 tc., termin mam na 13 pazdziernika, troche pozniej niz
        tysmile Moze kiedys sie spotkamy, chociaz tobie pewnie troche ciezko teraz.
    • tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 17:01
      Co za świetny pomysł!! Witam! Mieszkam od stycznia w Croydon, 20 min. od
      Londka. Mam kochanego męża i cudną córeczkę - Oliwię, 20 m-czną. Pracuję na
      całym etacie, czyli "siedzę z dzieckiem w domu" wink

Brak mi jednak koleżanki, przyjaciółki. Lubię pójść na kawę, potańczyć,
      obejrzeć poważną wystawę, lub żartować zajadając się czekoladą! Co Wy na to,
      dziewczyny?
      Pozdrawiam!!

• izabelski do tennessee 25.05.05, 01:16
        a ja mieszkam w Wallington - czyli bardzo blisko
        pracuje full-time poza domem (dzieci w szkole)
        • tennessee Re: do tennessee 25.05.05, 11:22
          Hej Izabelski! Jak dobrze miec kolezanki, co? Nawet jesli na razie tylko
          wirtualne..
          Napiszesz wiecej?
          Pozdrawiam.
        • dido406-76 Re: do tennessee 26.05.05, 00:20
          izabelski napisała:

> a ja mieszkam w Wallington - czyli bardzo blisko
          > pracuje full-time poza domem (dzieci w szkole)
          witam , izabelski mieszkasz w Wallington czy w Wellington ..hmm jeżeli w
          Wellington to zaraz koło Taunton a tam jade do męża z dziecmi. I bło by z kim
          kawe wypić wink)
          • izabelski do dido406-76 26.05.05, 13:27
            Wallington w Londynie
            • aga863 do izabelski 26.05.05, 22:37
              czy twoje dzieci chodza do polskiej szkoly sobotniej w Norwood ,moze znamy sie
              z widzenia ?
              • izabelski do aga863 27.05.05, 00:45
                moja corka chodzila 3 lata temu do przedszkola
                niestety nie lubila pierwszej klasy i musielismy przestac
                teraz troche ja ucze w domu - czyta juz od 3 lat, ale pisaniem dopiero
                zainteresowala sie teraz

musimy koniecznie zorganizowac spotkanie bo juz nas jest z 5 z mniej-wiecej tej
                samej okolicy smile
                • aga863 do izabelski 27.05.05, 07:38
                  bardzo chetnie
      • aga863 do tennessee 26.05.05, 22:31
        mieszkamy w South Norwood niedaleko Croydon ,mam 2 coreczki 10 lat i 2.5
        miesiaca .W Norwood jest polski osrodek izdaje sie ze we wtorki spotykaja sie
        mamy z dzieciaczkami 0-3 .Jezeli jestes zainteresowana to w sobote moge
        sprawdzic co i jak
        • tennessee Re: do tennessee 27.05.05, 11:25
          Od razu sięgnełam po mapkę wink Całkiem blisko, bo ja mieszkam niedaleko stacji
          East Croydon. Zaciekawiłam się tym spotkaniem polskich mam i dzieci. Daj znać
          co , gdzie, kiedy?
          Dzięki. Pozdrawiam!
        • bettynikita Re: do tennessee 26.10.05, 13:53
          czesc ja mieszkam na Eltham moze kiedys sie spotkamy, szukam matek z dziecmi,
          ja mam coreczka amanda 26 miesiecy i jestem calymi dniami w domu. beata napisz
          na gg 3835021
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka