mala288 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.12.04, 01:11 Czesc wsztstkim mamom. jestem mama 5 mies Dominika mieszkam tu od 2 lato okolicach Greengord.Nie pracuje choc bardzo chetnie zaopiekowalabym sie jakims malchem moze jest ktos kto poszukuje opiekunki. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.05, 12:22 to tylko ja, podciągam wątek, może komuś się przyda do zawarcia nowych znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
an_ko75 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.05, 13:02 Witam wszystkie mamy! Ja dolaczylam do szanownego grona 3 miasiace temu. Mieszkam w Epsom (Surrey, 1/2 h z Waterloo) a weekendowo przebywam na Queen's Park. Mam 11 letniego syna Dawida ktory dzielnie uczeszcza do ostatniej klasy primary school i wszystkich absolutnie zagina z matmy. no i w ramach zajec typu science tez jest najlepszy. ta nasza polska edukacja ma swoje zalety! dosyc chwalenia sie dzieckiem (jestem z niego taka dumna, prawie nie mowil po ang jak przyjechalismy!). Dajcie znac mamy - posiadaczki mlodziezy, chetnie sie umowie (juz nawet topic zalozylam na ten temat). ale z tego co widze to wiekszosc z was ma troszke mlodsze pociechy. Acha, i jestem z Wawy, pracuje, robie badania marketingowe i ucze sie gotowac z tutejszych produktow co nie jest proste pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.01.05, 15:04 Czesc Wszystkim ! Na imie mam Ewa. Od pol roku mieszkamy z mezem i corka (6 lat) w Cambridge. Przenieslismy sie tu po 11 latach pobytu w USA. ... Roznica jest WIELKA Jestem z Kielc, ale serce moje nalezy do Wroclawia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Do Rozyczko 17.01.05, 16:02 Czesc ! Roznic jest wiele - na plus , ale i na minus. Jestesmy teraz w Europie, gdzie roznorodnosc kulturowa jest o niebo ciekawsza od amerykanskiej monokultury. Z bardziej przyziemnych - jedzenie ma tu smak. Nie musze piec juz sama chleba, bo ten w sklepach jest bardzo smaczny. Nie wspomne tez o duzo wiekszym wyborze serow, win, czy piwa. Z dotychczasowych obserwacji szkolnictwo panstwowe (przynajmniej to na poziomie podstawowym) tez jest lepsze niz w USA. Z tych roznic "na minus" - przede wszystkim sluzba zdrowia W Stanach placilismy duze skladki, ale i "serwis" byl lepszy. Tu ostatnio lekarz wiedzac, ze nasza corka jest uczulona na Augmentin, chcial ja leczyc penicylina !!! Moj maz nie moze nadziwic sie " technologicznym zacofaniem" Anglii. Rzeczy, ktore zdazyly sie juz "zestarzec" w USA, uwazane sa tutaj za nowinki. O zlewach "dla lalek" i podwojnych kranach nie wspomne No i jaka droga benzyna. Ale i tak nam sie podoba. Szczegolnie 4 pory roku, ktorych NIE mielismy przez ostatnie 11 lat Pozdrawiam serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Do Rozyczko 17.01.05, 18:46 Zapomnialam jeszcze wspomniec o tak WIELKICH roznicach, jak jazda malenkimi samochodami ,po "zlej" stronie ulicy, przerazliwie waskimi drogami i ulicami. No i ceny benzyny, wymiany oleju (~70 funtow !!!! - kiedy w USA placilam nie cale $20 ). Ale te "szczegoly" naleza juz do "folkloru" miejsca Pozdrawiam z mokrego Cambridge Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: Do Rozyczko 17.01.05, 18:57 Tu ostatnio lekarz wiedzac, > ze nasza corka jest uczulona na Augmentin, chcial ja leczyc penicylina !!! Rozyczko, nie znam sie na tych nuiansach co prawda, ale w moim przypadku bylo tak, ze najpierw zareagowalam zle na augmentin a na penicyline nie. Pozniej dopiero wyszlo mi rowniez uczulenie na peniciline (po czasie). Teraz zawsze mowie, ze na `te grupe` jestem uczulona i juz wiedza czego unikac. Wiec moze jednak uczulenie na augmentin nie musi koniecznie wykluczac penicyliny? Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Do Rozyczko 18.01.05, 14:06 > Wiec moze jednak uczulenie na augmentin nie musi koniecznie wykluczac > penicyliny? Czesc! Ola tez nie od razu zareagowala negatywnie na Augmentin. Dopiero przy drugim podejsciu. Rozmawialam z jej pediatra jeszcze w Stanach i pani doktor powiedziala nam, ze poniewaz jest to lek pochodzenia penicylinowego i Ola miala dosyc ostra nan raekcje, nie powinno podawac sie innych specyfikow z tej grupy. Jesli wtedy spuchly jej stawy tak, ze chodzic nie mogla i wysypalo ja "target hives" wielkosci pieciopensowek , to chyba mam prawo uwazac, ze lekarz nie powinien przepisac tego antybiotyku. Tym bardziej, ze wszystko bylo opisane w jej karcie. pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: Do Rozyczko 18.01.05, 14:23 No ta sluzba zdrowia mnie tez troche przeraza, tym bardziej, ze jestem w ciazy i pomimo, ze z ubezpieczenia wiecej mi tu przysluguje niz w PL, to tez widze zacofanie, moze nie jesli chodzi o sprzet czy mozliwosci, ale podejscie i mentalnosc (tu mam na mysli sluzbe zdrowia). Odpowiedz Link Zgłoś
elastr Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.02.05, 18:18 Hej mam na imię Ela i mieszkam z mężem Arkiem i synkiem Michałem (3)jakąś godzinkę od Cambrige w March. Jak byś miała ochote to chętnie się spotkamy bo na naszej wsi nie ma żadnych polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.02.05, 00:23 Czesc Ela Na imie mam Ewa i mieszkam w Bar Hill. To dosyc blisko Was. Mamy 6 corke Ole. Odezwij sie , to pogadamy Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
elastr Re: do rozyczko 16.02.05, 11:55 Ale fajnie wprawdzie mape ma w samochodzie i nie moge sprawidzic gdzie to jest ale sie ciesze. czy masz inny adres email? moj ela@stryjski.net pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: do elastr 16.02.05, 00:25 Czesc Mam na imie Ewa i mieszkam z mezem i corka (6) Ola w Bar Hill. To calkiem blisko do March. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: do elastr 16.02.05, 13:08 Elu Czy aby dalas mi dobry adres e-mailowy? Wlasnie wrocil moj list ( --- Odpowiedz Link Zgłoś
hadrjana Re: Lista mam ... - Irlandia Północna 20.01.05, 16:40 Hej, czy zna ktoś kogoś )), kto z dzieckiem mieszka w Irlandii Północnej? Na początku kwietnia mam z naszym obecnie 13-m-cznym synkiem dołączyć do męża - jest w miasteczku Maghera. Chciałabym się czegokolwiek dowiedzieć o tym jak się w Irl. Płn. żyje... szczególnie z małym dzieckiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta39 Re: Lista mam 11.01.05, 13:38 co prawda mnie jeszcze w UK nie ma ale 9 lutego dolącze do mam z Wielkiej Brytanii z moją córcią Amelką Zamieszkamy na WEmblay w londynie I musze przyznać że strasznie się boje tej przeprowadzki Trzymajcie kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reed28 Re: Lista mam 20.01.05, 16:47 Witajcie dopiszcie nas do waszej listy mieszkamy w Berkeley niedaleko Birmigham syn ma 14,5 miesiaca jest kochanym urwisem Monika i Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.01.05, 22:38 Cześć! Ja też piszę jeszcze z Polski. Jagienka podpowiedziała mi, że tu mogę Was odszukać (dziękuję JAGIENKA). Od marca będę mieszkała z rocznym Syniem i mężem w Leicester. Póki co, tak jak Edyta jestem trochę przerażona. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze… Z wykształcenia jestem pedagogiem i bardzo chciałabym pracować w przedszkolu. Jednak na dzień obecny mój angielski jest zbyt słaby…niestety. Nie wiem czy uda mi się znaleźć jakąś pracę w ogóle. Tak abym mogła podszkolić język. Bo ja zdecydowanie wolę niemiecki i jakoś lepiej mi go używać. No, ale do odważnych świat należy Bardzo chciałabym móc do Was zaglądać jak najczęściej. I z góry ostrzegam, że mogę bardzo Was męczyć pytaniami itp. Ufam, że jakoś to zniesiecie. Może na początek tyle wystarczy Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
asik_6 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.01.05, 12:38 Cześć! Mam na imię Asia i jestem mamą 10-miesięcznej Kini. Też piszę jeszcze z Polski, ale od maja będę mieszkała w Manchesterze razem z mężem i córeczką. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie. Pozdrawiamy wszystkie mamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
martka13 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.02.05, 23:16 Czesc jestem Marta, mieszkam w Londynie z mezem i 7-mczna Gabrysia. Chetnie nawiaze kontakt z kims w okolicy Tootingu Pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.02.05, 22:07 Ja z kolei jestem z Londynu Elephant&Castle SE1. Mam dwie coreczki. Mieszkam tu juz kilka lat. Jesli ktos jest zainteresowany spotkaniami dla polskich rodzin w okolicach Elephant&Castle, moze do nas wpadnie. Zrobie nowy watek, zeby sie rzucil w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.02.05, 16:36 Ahoj! Czy ktos juz zliczyl ile wlasciwie jest NAS MAM w UK. Ja dopiero dzis odkrylam to forum i rozpoczynam wlasna dzialalnosc na nim! Wraz z mezem Leszkiem i synkiem-monsterkiem Oskarkiem mieszkamy w Londynie od 3 lat, tzn. moj bobo od kiedy sie urodzil czyli od 20 grudnia 2002 co daje 2 lata+. A dokladnie na Kilburn w NW Londynie. Nie pracujac, mam oczywiscie mnostwo czasu i chetnie sie spotkam z wami mamami gdzies w piasku lub na drabinkach! Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.02.05, 20:42 czesc beatka, jeszcze raz ja wlasnie przeczytalam twoj liscik ja mieszkam na dollishill ti niedaleko kilburn i strasznie potrzebuje pomocy kogos kto juz ma dzici tutaj i wie na temat macierzynskiego wszystko.ja jestem w21 tyg ciazy z naszym pierwszym bobaskiem.prosze odezwij sie.podaje w razie w moj mail thomdryb@hotmail.com.strasznie dziekuje za pomoc.aneczka Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 13:46 Czesc Aniu! Oczywiscie ze Ci pomoge. Odpisalam na adres ktory podalas - sprawdz skrzynke. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 14:54 Beatka odpisalam ci na twoj mail.Strasznie ci dziekuje i czekam na liscik od ciebie.Wracaj szybciutko do zdrowia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka.74 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.05.05, 11:42 hey, mieszkam niedaleko na nw 10 czyli north acton, chtnie spotkam sie w piaskownicy bo tez nie pracuje. mdm.wojcik@homcall.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
witchwq Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 02:22 super watek! przylaczam sie do tej listy, chociaz jestem jeszcze w polsce, to juz "jedna noga" w uk - wyjezdzam w piatek (11.02.2005) z moimi brzdacami (kubus ma roczek, natalka 2 latka) do halifax. sama, bo moj "ex-men" sie na mnie wypial, choc tak zarliwie zarzekal sie ze pomoze (sam tam byl i pracowal, ale obecnie "zaginal"). jestem w patowej sytuacji, dlatego wiec pytam, czy jest tu jakas mama z Halifax, West Yorkshire? najlepiej niepracujaca, ktora mialaby czas i ochote "wprowadzic" mnie troche w realia i moze troszke pomoc z dziecmi? pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 15:05 to ja ci odpisywalam troche na londynku zaloz osobny watek - nie wszyscy zagladaja tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
witchwq Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 22:54 iza - no wlasnie nie moge ci odpisac na londynku. chyba mnie serwer nie lubi bo odrzuca polaczenie a nowego watku chyba nie ma sensu zakladac, skoro juz w piatek wyjezdzam a potem z dostepem do netu moze byc roznie pozdrawiam cie serdecznie i dzieki za dobre rady. moze skontaktujemy sie mailowo lub gg? witchwq@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 00:54 napisz na maila gazety - ale moge go odebrac albo teraz albo jutro wieczorem moj gg 3980716 Odpowiedz Link Zgłoś
maluta2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 01:18 Witam wszystkie e-mamy. Odkrylam to forum niedawno i tez dodaje swoje dwa slowa. Mam 33 lata, meza tutejszego i dwoch synkow: Konradka (prawie 3 lata) i Dorianka (prawie 4 miesiace). Mieszkamy w okolicach Edynburga od 1.5 roku. Wczesniej mieszkalismy w Upper Norwood (SE19) w Londynie przez 7 lat. Przyznam sie, ze nie znam tutaj zadnych Polakow i brakuje mi bratniej polskiej duszy, tym bardziej, ze do Polski rzadko jezdze(ostatni raz - 3 lata temu). Pochodze z Dabrowy Gorniczej. Czy sa tu w Szkocji jakies polskie mamy? Prosze odezwijcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
aartur Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 04:11 Witam. Bardzo mi sie podoba ten wątek. Pracuję tutaj (w Londynie) dla "Gońca Polskiego" (polskiej gazety). Jeśli były by zainteresowane osoby, a chyba są , to można by troszkę o tym popisać, pomóc się skontaktować itp. Na pewno coś wymyślimy. Dajcie znać na maila: artur@goniec.com Artur Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 15:17 a ja nie bardzo rozumiem...o czym chcesz napisać? i co do Ciebie wysyłać na email? Na pewno fajnie by było, gdyby ktoś mógł podać link do forum, ale chciałabym się dowiedzieć co miałeś na myśli pisząc swojego posta. Zawsze mam trudności ze zrozumieniem mężczyzn Blondynka Jagienka i Dominik-nowe zdjęcia z kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 18:06 Artur ja tez nie rozumiem o co wlasciwie chodzi. Prosze Cie napisz skladnie. I daj moze wczesniej list do Waszej korekty, troche wstyd aby dziennikarz z gazety polskiej takie bledy robil. Ja jestem w papierach dyslektyk i dysgraf, ale "byloby" to sie razem pisze. I tak jak poprzedniczka moja napisala - przeczytaj jeszcze raz swoj wpis, to zobaczysz ze nic z niego nie wynika dla odbiorcy. Ja domyslam sie o co chodzi. Przez wspolprace z GW wiem, ze ze wszystkiego mozna zrobic temat. Ale co zdjecie mojego brzucha w 30 tygodniu ciazy mam Ci podeslac? Pozdrawiam, Ela Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 18:30 nie chcę niepotrzebnie rozbudowywać wątku, bo będzie go ciężko czytać, ale chciałam tylko powiedzieć że w końcu facet pisał to o 3 rano ale mimo wszystko może założyłbys nowy wątek z jakąś rzeczową/konkretną propozycją? Odpowiedz Link Zgłoś
aartur Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 04:12 Witam. Bardzo mi sie podoba ten wątek. Pracuję tutaj (w Londynie) dla "Gońca Polskiego" (polskiej gazety). Jeśli były by zainteresowane osoby, a chyba są , to można by troszkę o tym popisać, pomóc się skontaktować itp. Na pewno coś wymyślimy. Dajcie znać na maila: artur@goniec.com Artur Odpowiedz Link Zgłoś
gosia7813 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 14:42 Witam! Ja też się dopisuje. Mam na imię Gosia, mam 27lat, z Polski jestem ze Szczecina, a w Londynie mieszkam w dzielnicy Neasden. Jestem w Londynie już ponad rok wraz z moim narzeczonym Piotrkiem, a 13 sierpnia tego roku będzie nasz ślub. Jestem z zawodu ekonomistką i kosmetyczką, a tutaj pracuje jako kosmetyczka. Moją dzidzie mam jeszcze w brzuszku i chyba będzie to Adrianek i przyjdzie na świat 24 lutego (będe miała cesarkę). Pozdrawiam wszystkie mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka52 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.05, 14:49 Gosia, Ja mam na imie Ania mieszkam zaraz kolo stacjii Dollis Hill.Dzis wlasnie przeczytalam twoj liscik.Strasznie prosze cie jak mozesz napisz do mnie jak tylko znajdziesz chwilke czasu.Ja jestem w polowie dopiero i nasza dzidzia ma sie urodzic w czerwcu i strasznie tez chce cesarke czy to mozna tu jakos zalatwic ???? i kolejna moja zmora nocna to maciezynski ty napewno juz to wszystko masz na ostatni guzik a ja nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac...prosze napisz do mnie jak masz chwilke podaje moj mail thomdryb@hotmail.com (nr gg4031069)czekam i z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.02.05, 13:07 Hej W koncu udalo mi sie z tymi zdjeciami! Prosze panstwa oto muj synek Oskar! Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.02.05, 13:15 Oj nie wiem skad mi sie tak okropny blad pojawil - oczywiscie MOJ Oskar a nie muj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybek Do beata.londyn 14.02.05, 14:53 Bardzo ładny chłopczyk z Twojego Synka ) w jakim on dokładnie jest wieku? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Do beata.londyn 14.02.05, 17:03 Dziekujemy! Oskar za tydzien bedzie mial DOKLADNIE 2 latka i 2 miesiace. Czytalam twoj wczesniejszy post - czy juz jestes w UK, lub kiedy przyjezdzasz? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybek Re: Do beata.londyn 14.02.05, 19:10 jeszcze w Polsce. do UK lecimy w za miesiąc a dokładnie za 29 dni już nie mogę sie doczekać, chociaż lęk też mnie ogarnia coraz wiekszy. Mój Synek tez miał być Oskarek A Twój Książe wygląda na bardzo dużego chłopca. pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Do beata.londyn 15.02.05, 11:14 Moj monsterek od urodzenia byl wiekszy od wszystkich dzieci a to dlatego ze urodzil sie 2 tygodnie po terminie a wazyl UWAGA-4,5kg!!!!!!!! No i tak tez teraz wyglada choc prawie nic nie je! A co do twojego wyjazdu - nie znam szczegolow ale to oczywiste, ze na poczatku bedzie ciezko. Kazdy musi sie zaklimatyzowac w nowym miejscu. Wiec nie przejmuj sie, najwazniejsze to pozytywne myslenie bo bez tego problemy same sie stwarzaja! Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybek Re: Do beata.londyn 15.02.05, 23:15 Wierzę, że wszystko będzie OK. Musi tak być!!! a obawy... to chyba normalne... Faktycznie, Twój Synio to od samego poczatku Duży Chłopiec. Jejku, jak Ty go urodziłaś? 4,5 kg? Buziaki dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
agado26 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.02.05, 12:38 Czesc Mamy! Jestem Agnieszka i od prawie 4 lat mieszkam w Anglii z Mateuszem(6lat) a od 2 w Aylesbury (Buckinghamshire). Mam tu sporo kolezanek Polek i zawsze szukam nowych!Prosze o kontakt jesli jakas mama blisko (gg 9151958). Teraz mam problem poszukuje kogos kto by lecial z Luton do Gdanska okolo 10 marca. Moj syn musi leciec a ja akurat nie moge. Nawet dodam do biletu! Dzieki i do uslyszenia. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.02.05, 18:44 Moze komus przyda sie ta informacja, bo chyba ktos mieszka w Essex. A jak nie, to w ramach aktualizacji danych ja tu wstawiam. Juz wkrotce przenosimy sie z Londynu Docklands do Billericay - Ramsden Heath. Bardzo blisko ze wschodniego Londynu - pol godziny samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.02.05, 18:54 Szkoda, że nie mam czasu na poczytanie wszystkich wpisów. Może znalazłby się ktoś z mojej okolicy. Przyjechałam dopiero tydzień temu. Mam na imię Grażyna. Mąż pracuje tu od 01.04.2004r. Do sierpnia 2004 byłam na urlopie wych. We wrześniu się zwolniłam i załatwiłam transfer z UP. Mam dwóch syneczków 17 i 3 latka.Mieszkamy w Newcastle, a właściwie Gateshead. Na razie nie wybieram się do pracy zwłaszcza, że mój angielski jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.ruiz Do grazia.eni 23.02.05, 23:04 Czesc. Napisalam do ciebie na twoj adres gazetowy. Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
coolaga1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.04.05, 12:37 Jesli jeszcze czytasz to forum to odezwij sie do mnie mieszkam niedaleko Newcastle. coolaga@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.05.05, 20:08 coolaga1 napisała: > Jesli jeszcze czytasz to forum to odezwij sie do mnie mieszkam niedaleko > Newcastle. coolaga@o2.pl Jeśli miałaś mnie na myśli, to odezwałam się i czekam na odpowiedź. Z niecierpliwością ) Odpowiedz Link Zgłoś
pieguskaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.05, 13:33 Witajcie Wpisuje sie na liste, choc brakuje mi jeszcze paru tygodni aby do Was dolaczyc...ale juz nie moge wytrzymac Dokladnie od 11 kwietnia bede w UK, w Burton upon Trent-pomiedzy Birmingham i Derby Mam na imie Agnieszka, mam 3 letniego syna Dawida i meza Krystiana. Bardzo chetnie poznam mamy z okolic i nie tylko. Czytuje Wasze forum juz od dawna wiec wirtualnie znam wiele z WasNiektore e- mamy nawet blizej...I strasznie sie ciesze, ze takie forum istnieje! Okropnie nie moge sie doczekac kiedy wyjade. Mam swiadomosc wielu trudnosci ale jestem peeelna optymizmu, czego Wam i sobie zycze pozdrawiam! pieguska Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.05, 15:06 Witaj Agnieszko Zycze powodzenia w zalatwianiu ostatnich spraw. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
agazat Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 01:41 Czesc, czy sa tu na forum jakies mamy z poludnia?? Od lipca mieszkam niedaleko Southampton, od grudnia jestem mama Zosi. Mam 34 lata i poki co jestem full- time mom. Odkrylam forum dzis i choc jest juz po polnocy i powinnam byc od dawna w lozku jakos nie moge sie oderwac ... Pozdrawiam Agnieszka B. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 01:51 na pewno jest tu 1 mama Portsmouth (vase??) pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
agazat Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 09:47 Dzieki, znalazlam Magda z Portsmouth, odezwij sie prosze, mieszkamy tak niedaleko. Agnieszka z Hythe, Southampton Odpowiedz Link Zgłoś
ika8 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.03.05, 14:50 To jeszcze ja Lidka, mieszkam w tej chwili w Macclesfield, 12 mil od Manchester, wczesniej przez 2,5 roku w Londynie. Mamusia jeszcze nie jestem, ale mam nadzieje, ze bede w pazdzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.03.05, 18:40 Mamy z Wielkiej Brytanii, wielka nowina ! Bebemania.com, polonijny portal dla rodzicow, do tej pory domena francuskich mam, otwiera swe podwoje dla mam z Wielkiej Brytanii ! Serdecznie zapraszam wszystkie zainteresowane ! www.bebemania.com Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi north yorkshire - okolice middlesbrough 28.03.05, 11:27 hej czy sa jacys polacy w tych okolicach? middlesbrough - whitby - saltburn?? jesli tak to sie odezwijcie magda i 19tygodniowy brzunio Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: north yorkshire - okolice middlesbrough 09.04.05, 23:44 Wychodzi na to, że ja jestem najbliższa okolica Gateshead (Newcastle upon Tyne). Mój gadulec w sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1227 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.04.05, 20:24 mam na imię Ania mieszkam w Warszawie lubię podróżować, czytać książki, uczyć się języków obcych, studiuję i marzę o dalekich wyprawach, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga863 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.04.05, 09:41 NOo to i ja sie jeszcze dopisze.Mam na imie Agnieszka ,razem z mezem i dwoma bablami Andzelika 10 lat i Viktoria 4 tygodnie mieszkamy w South Norwood niedaleko Croydon .W UK jestesmy od 3 lat .z przyjemnoscia nawiaze nowe znajomosci Aga Odpowiedz Link Zgłoś
monia72 Bromley 18.04.05, 21:12 Hej a może któraś z mam mieszka w okolicy albo w samym Bromley k/Londynu? Pozdrowienia dla wszystkich e-mam Odpowiedz Link Zgłoś
posi1 Re: Bromley 20.04.05, 12:42 hej, my mieszkamy w Bromley. W jakim wieku masz dzieci? Chodza juz do szkoly, jesli tak, do ktorej? My jestesmy z mezem, dwojka dzieci i psem. kacper ma 1o lat (5 klasa Scott's Park) a helena skonczyla rok - jestem z nia w domu. Napisz wiecej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia72 Re: Bromley 20.04.05, 15:56 dzięki za wieści ja właściwie napisałam do ciebie wcześniej na priv gazetowy. Jesteśmy z mężem od 1.04.05, mamy jednego synka skończone 6 mcy. Pozdrawiam.Iza Odpowiedz Link Zgłoś
posi1 Re: Bromley 20.04.05, 17:02 Przepraszam, ale nie sprawdzam tego adresu nigdy. Pisz na Posyniak@neostrada.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Watford i okolice 19.04.05, 11:26 Niedlugo przeprowadzam sie do Watford, a w czerwcu urodzi nam sie Malenstwo. Moze ktos mieszka w Watford lub okolicach, kierunek polnocny zachod od Londynu? -- Odpowiedz Link Zgłoś
sunville Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.04.05, 12:05 My tez juz w UK(na razie bez malej, tylko z mezem) Mieszkamy w Salisbury. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia799 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.05.05, 17:59 Witam wszystkie mamy Niedawno odkrylam to forum i postanowilam sie do Was przylaczyc Mieszkam na poludniowych obrzezach Londynu w Mitcham z moim chlopakiem i naszym juz prawie 8-miesiecznym synkiem Ryanem. Jestem jeszcze na uropie, wiec troche wolnego czasu mam i moglabym sie spotkac z jakas mama z okolicy. Marta z tootingu pisalam do Ciebie maila, sprawdz skrzynke Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.05.05, 13:52 a to tez nie daleko ode mnie, bo ja mieszkam w Wallington niestety pracuje na full-time, wiec moje kontakty towarzyskie sa bardzo ograniczone napisz na priva to moze uda nam sie spotkac Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.05.05, 12:33 Witajcie! Mam na imie Urszula. Od dwoch mcy mieszkamy w Wakefileld kolo Leeds (Yorkshire). Mamy Krzysia - 3 lata, i Asie - 15 mcy. Organizujemy sie tu i probujemy zaaklimatyzowac. Mam cicha nadzieje, ze tu jest wiecej dzieckowych mam w okolicy, bo chyba 90% mieszka w Londynie? Przyjechalismy z Wroclawia, no i zostajemy na dluzej Pozdrawiam! Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
darass5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.05.05, 17:55 Witaj Urszulo Mój mąż od miesiąca mieszka w Wakefield. Jak wszystko dobrze pójdzie za pół roku też do niego dołączymy - ja i moja 11 miesieczna Natalia. Napisz jak sie tam mieszka. Pozdrawiam Gośka z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
wikulinda Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.07.05, 17:52 witaj gosiu Szukam tez mam z Wakefield.Moj maz jedzie w pazdzierniku ja z syniem polrocznym w listopadzie.Bardzo bym chciala miec tam kontakt z jakas osoba ktora tez ma dziecko!!! moje gg 3855372 lub prosze napisz na maila dc13@wp.pl pozdrowienia kasia władysławowo Odpowiedz Link Zgłoś
wikulinda Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.07.05, 17:45 witaj urszulo Wyprowadzamy sie do Wakefield w tym roku,moj maz jedzie juz w pazdzierniku a ja z polrocznym synkiem dojedziemy do niego w listopadzie.Bardzo chcialabym znac tam jakas mamenapisz jak sie tam zyje??gg 3855372 lub na mail dc13@wp.pl pozdrawienia Odpowiedz Link Zgłoś
magdalik Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.05.05, 17:01 Czesc, mam na imie Magda. Pochodze z Krakowa i jestem w Londynie od kilku miesiecy razem z mezem Anglikiem i 8-miesiecznym synkiem. Czy sa na forum jakies mamy mieszkajace w okolicach Battersea?? Pozdrawiam wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
annasweet Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.05.05, 21:53 czesc,dopisuje sie do listy mammam na imie ania i z moim szkockim mezem i 4 miesieczna coreczka mieszkamy w glasgow(czy sa moze jakies mamy w glasgow?) pozdrowionka ania Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowawyspa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.06.05, 18:30 jeszcze caly czas mieszkam w Glasgow i wlasnie urodzil mi sie synekSebastian Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Sebastian 30.06.05, 21:22 Gratulacje Kasiu!!!!I jak rozmazania o relokacji do innego miasta? Co postanowiliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowawyspa Re: Sebastian 01.07.05, 17:33 dziekuje bardzo na razie.. Sebastian zajmuje nam strasznie duzo czasu i jak na razie odlozylismy na potem rozmowy o relokacji Maz wraca od Poniedzialku do pracy a ja sama zostane z malym to pewnie znowu zacznie mi krazyc po glowie- przeprowadzka. W kazdym razie dam ci znac co i jak Przez piewien czas bylam w psychicznym dolku- ze wzgedu na ciezki porod, gdzie raz na cala noc odeslali mnie do domu a dnia nastepnego powiedzieli ze.. w zasadzie nie wiedza co ze mna zrobic bo nie ma miejsca na porodowce!! I po nastepnej ciezkiej nocy wykonali w koncu cesarke hmmmm jak widzisz wspomnienia nie za ciekawe No nic.. sciskam cie cieplo KASIA Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Sebastian 01.07.05, 20:19 Kasiu, przykro to czytac! Wazne jest jednak ze masz zdrowego bobaska i koszmar szpitalny jest juz za toba! Staraj sie myslec o pozytywnych rzeczach, zebys nie wpadla w depresje! Ucalowania dla was, Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowawyspa Re: Sebastian 03.07.05, 13:46 depresje, mam juz chyba za soba, co prawda powraca raz po raz jak bumerang, ale jakos sobie z nia radze. Moze to przez ta pogode??szarobure chmury i czesty deszcz. Maly rzeczywiscie zdrowy, silny i rosnie jak na drozdzach A jak placze to slychac go w oddali sciskam cieplo KASIA Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Sebastian 03.07.05, 22:14 To chyba ta pogoda...ja w zimie z przyjaciolka z PL strasznie smutne humorki mamy, nasze listy sa doprawdy dolujace....brak slonca humorek psuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowawyspa Re: Sebastian 10.07.05, 19:11 szczerze powiedziawszy to ja tesknie za taka srednio-tega polska zima szczegolnie jak sobie przypomne..jak to jest pieknie, kiedy lezy gruba warstwa sniegu, swieci slonce i ten snieg to tak sie skrzy w tym sloncu. No i strasznie tez lubie odglos skrzypiacego sniegu pod butami-i od razu mam tez przed oczami Zakopanezima gdzies tak po 23 gdzie na Krupowkach nie ma juz za duzo turystow, a ci co sa..to szukaja jakiegos cichego, cieplego pubu- na kieliszek czegos mocniejszego aby ich rozgrzal w drodze do domu. W UK zima jest raczej ponurai swieta tez sa tutaj jakies inne?!? Szkocja ostatnio mnie szokuje, juz 3 dzien pod rzad jest sloneczna (choc wietrzna) pogoda?!!Jestem ciekawa kiedy to znowu zerwie sie jakas chmura.. Sebastian rosnie i tyje, z porodu 4.3kilo- do 4.8 teraz!!ma chlopak apetyt sciskam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Sebastian 10.07.05, 22:27 Ale twoj to tluscioszek 4.8kg to przeszlo 8lbs... Tak jesli o zimie polskiej mowa, ale zimie na wsi, ona jest przepiekna. Kolezanka jednak mieszka w Krakowie, wiec zaraz jak snieg spadnie to zamienia sie w bloto, sol niszczy buty i czesto wisza grube chmury... Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowawyspa Re: Sebastian 14.07.05, 11:55 Kidys bylam w Jurze Krakowsko-Czestochowskiej, w piekna sloneczna zime.. widoki byly przepiekne, ruiny zamkow jakby troche weselsze.. i snieg skrzypial pod butami. S. jest coraz ciezszy, i w ksiazeczce wpisali ze to ponad 10 Ibs,ja tam nie wiem jak to sie oblicza W Glasgow upaly sie skonczyly i nastal wieczny czas chmur Ehhh coz robic.. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Sebastian 14.07.05, 13:43 10lbs i zaledwie ile miesiac czy juz dwa??? Sebastianek jest wielkoludem Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowawyspa Re: Sebastian 16.07.05, 16:53 Zwazylismy brzdaca wczoraj i wyszlo ze 5.2 kilo juz wazy!!Czyli jeszcze wiecej.A za 2 dni skonczy rowny miesiac. Nie jest az tak strasznie gruby, ale zawodnika sumo z wygladu troche przypominaJest tez dlugim dzieckiem, tak wiec niektore ubrania staja sie przyciasne. Caly czas jestem w szoku ze moglam cos takiego wielkiego stworzyc i ..nosic przez 9 miesiecy. Wygladalam przesmiesznie bo przy moich 164 centymaterach wzrostu i wadze 53kilo, przytylam 15 kilo..ale tylko w samym brzuchu, bo nawet tylek pozostal bez zmian. Eh.. pewnie w wieku 10 lat mnie przerosnie Odpowiedz Link Zgłoś
zmaher Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.07.05, 19:08 magdalik napisała: > Czesc, mam na imie Magda. Pochodze z Krakowa i jestem w Londynie od kilku > miesiecy razem z mezem Anglikiem i 8-miesiecznym synkiem. Czy sa na forum > jakies mamy mieszkajace w okolicach Battersea?? Pozdrawiam wszystkich!! czesc Magda! odpowiadam ta twoje pytanie. ja mieszkam na Clapham czyli nie daleko od Battersea.moja mala tez ma 8 mies. daj znac jesli znajdziesz chwilke.pa pozdrawiam Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
magdalik Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.08.05, 16:08 Przepraszam ze odpisuje dopiero teraz. Nie zagladalam na forum dobrych kilka (a moze wiecej) tygodni wiec nie wiem jak aktualny jest Twoj post. W kazdym razie nadal mieszkam w Battersea i chetnie poznam polskie mamy z tych okolic. Moj synek Maks ma juz teraz prawie 12 m-cy! Daj znac czy nadal masz ochote spotkac sie ze mna a raczej znami . Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxx Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.05.05, 14:21 witam serdecznie wszystkie emamy z uk. moj maz mieszka w harrow a ja juz za miesiac do niego dojade z nasza rozbrykana dzieciarnia (krystian 4 lata, sebastian prawie 2 lata, szymon 3 miesiace). chetnie poznam kogos z okolic z kim moznaby sie wybrac na spacer lub kawe. pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
amenshi Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.05.05, 16:08 Ja mieszkam w Portsmouth. Chociaz tylko tymczasowo, jeszcze jakies dwa tygodnie. Potem czeka mnie kolejna przeprowadzka-do Dublina. Coz, gdzie on, Kajus (w rzeczywistosci John), tam i ja Kaja. Kompletu dopelnia 7 miesieczna Pietruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.12 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.05.05, 13:53 Witam. Obecnie jestem jescze w Polsce. Mój mąż wyjechał do Anglii w pażdzierniku a ja chce teraz do niego dołączyć razem z naszym dwuletnim synkiem Dawidkiem. Nie wiem tylko jak załatwic formalnie swój wyjazd. Teraz pracuje tu w Polsce, a jak wyjade to będę opiekować sie maluszkiem i oczywiście uczyć języka.Myślałam o urlopie wychowawczym(bezpłatnym0 w mojej pracy, bo nie wiem jeszcze jak to wszystko sie ułoży i jak długo tam zostaniemy. Może ktoś był w podobnej sytuacji. Na jakich zasadach mam tam jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
monia72 wyjazd 19.05.05, 14:25 Nie wiem dokładnie o co ci chodzi. Ja też wyjechałam za mężem - w pracy urlop wychowawczy (bezpłatny oczywiście), tu jesteśmy przypisani do męża, legalnie wynajmujemy mieszkanie, jesteśmy normalnie zapisani do lekarza rodzinnego i powiem szczerze - pozbyłam się wielu problemów z Polski i jestem teraz tylko dla malucha. Na razie wystarcza )) Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 17:13 Mieszkamy w Anglii razem od stycznia, wczesniej maz byl tu sam, tak jak Twoj, a my dojechalysmy-coreczka ma 20 miesiecy,wzielam urlop wychowawczy.Wynajmujemy mieszkanie. Moj maz pracuje legalnie, jego firma zaplacila za relokacje - bilet lotniczy i okreslona ilosc kartonow w przeprowadzce , wiec wzielismy troche ksiazek,komputer,ubrania, naczynia, lozeczko i wozek.(rzeczy zabrano pare dni wczesniej i przyjechaly pare dni po nas) Tutaj jestem na utrzymaniu meza, mam prawo korzystac z ubezpieczenia (mamy nadany numer ubezpieczenia), wybralismy lekarza ogolnego, dzis bylam z mala osobno u dentysty (darmo dla dzieci). Wazne, byscie sie dowiedzieli o podatkach - wyjezdzanie z kraju w srodku roku podatkowego moze byc klopotliwe, wiec warto zadbac o to,, by placic podatek tylko w jednym kraju. Moj maz wszystko sprawdzal w internecie,wiec Wy tez macie dostep do informacji. Chetnie cos jeszcze dopowiem, wiec pytaj. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
violus22 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 18:14 przepraszam ze sie tu wtrace... nie ma znaczenia kiedy wyjezdzasz z kraju i raczej nie da sie zadbac o placenie podatku tylko w jednym kraju jesli chcesz uniknac placenia roznicy podatkowej w polsce to jest na to TYLKO jeden sposob, a mianowice przeniesc cale swoje centrum zyciowe tu. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 18:25 Violus22, jasne, ze nie ma znaczenia, kiedy wyjezdzasz, to tylko Twoja sprawa. Napisalam o tym, bo znam ludzi, ktorzy przyjechali do u.k w polowie roku i "zapomnieli" o rozliczeniu swych pensji w Polsce za pierwsze pare miesiecy, a zajeli sie sprawami tu - podatkami, ubezpieczeniem, etc. Przeniesienie centrum zyciowego - to w przepisach w U.K. jest oznaczone dokladnie, co maja na mysli, natomiast polski urzad skarbowy nie mowi, po czym on pozna, ze sie podatnik przeniosl z calym swoim "centrum zyciowym". Odpowiedz Link Zgłoś
kasia799 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 18:34 Hej tennessee, mieszkalam kiedys na Croydonie. Teraz jestem w Mitcham, 20 min drogi autobusem. Chetnie sie spotkam (ja tez full-time mum hehe) Pisz na priva to ustalimy szczegoly Odpowiedz Link Zgłoś
violus22 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.05.05, 00:32 znajac zycie to pozna po tym ze podatnik z doslownie wszystkim wyniesie sie z kraju bo jak cokolwiek zostawi.... (psa? kota?) to niestety.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
dido406-76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.05.05, 14:10 czesc ,to i ja sie wpisze mam na imie Anna mam dwie cory 8 lat i 1 rok i pod koniec czerwca dołacze do mojego meza w Taunton.jak tylko bede na miejscu to z checia spotkam sie na zlocie mam Odpowiedz Link Zgłoś
ona.12 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.05.05, 11:20 Monia dzięki, że odpisałaś. Mój mąż tez pracuje legalnie i wynajmuje mieszkanko, które już na nas czeka. Tylko nie wiedziałam czy można tak być w jednym kraju na wychowawczym a w drugim przebywać , ale skoro ty tak jesteś to chyba tak. Dziś czeka mnie rozmowa z szefem, bo 11 czerwca chce wyjechać. Do Southampton. Monia jeszcze jedno co to znaczy "jesteśmy przypisani do męża". Jak już będę w Anglii to gdzie muszę się udać, gdzies się zarejestrować.Jakie dokumenty muszę mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
monia72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.05.05, 15:52 Ja wzięłam urlop wychowawczy na cały możliwy okres czyli 3 lata (pracodawca nie może odmówić), tutaj myslelismy, że będzie więcej problemów ale bez niczego nawet paszportu zapisaliśmy się z małym do lekarza, chcemy korzystać ze swiadczeń socjalnych (więc chyba raczej sprawdzą czy mąż pracuje i co nam się należy). Nigdzie specjalnie nie trzeba się rejestrować (no może oprócz lekarza bo to normalne). Aha my wzięliśmy nasze metryki urodzenia przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego i akt ślubu. Jeśli masz jeszcze jakies pytania pisz na adres gazety.A propos - kogo to obchodzi gdzie jesteś jak masz urlop wychowawczy? I tak nic za to nie dostajesz przynajmniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Poznam Mamy z Manchesteru/ Stockport 23.05.05, 23:03 W Anglii od 3.5 roku, mieszkam w Stockport, lada dzien bede mama (termin na 25 maja 2005). Nie znam tu w ogole Polakow i bardzo chetnie poznam jakies bratnie dusze w podobnej sytuacji. Pozdrawiam wszystkie Mamy! Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
xkociakx Re: Poznam Mamy z Manchesteru/ Stockport 24.05.05, 10:28 Witam kochane mamuski. JA jestem w londynie calkiem od niedawna, mam 9 miesiecznego synka Kubusia... moze podam wam adres superowego forum... ogolnie jest to strona www.bebemania.com ale cale forum dzieli sie na podfora roznych panstw swiata i jest tam tez oczywiscie wielka brytania ( dopiero sie rozwija ) a to adres do podforum wielkiej brytani. ( czywiscie cale forum jest w jezyku polskim ) www.bebemania.com/forum-100.html Buziaczki Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ika8 Re: Poznam Mamy z Manchesteru/ Stockport 24.05.05, 15:29 Czesc Agnieszka. Ja mieszkam pare(nascie) mil od Stockport, w Macclesfield, ale to w sumie nie tak daleko. Jestem w 19 tc., termin mam na 13 pazdziernika, troche pozniej niz ty Moze kiedys sie spotkamy, chociaz tobie pewnie troche ciezko teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.05.05, 17:01 Co za świetny pomysł!! Witam! Mieszkam od stycznia w Croydon, 20 min. od Londka. Mam kochanego męża i cudną córeczkę - Oliwię, 20 m-czną. Pracuję na całym etacie, czyli "siedzę z dzieckiem w domu" Brak mi jednak koleżanki, przyjaciółki. Lubię pójść na kawę, potańczyć, obejrzeć poważną wystawę, lub żartować zajadając się czekoladą! Co Wy na to, dziewczyny? Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski do tennessee 25.05.05, 01:16 a ja mieszkam w Wallington - czyli bardzo blisko pracuje full-time poza domem (dzieci w szkole) Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: do tennessee 25.05.05, 11:22 Hej Izabelski! Jak dobrze miec kolezanki, co? Nawet jesli na razie tylko wirtualne.. Napiszesz wiecej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dido406-76 Re: do tennessee 26.05.05, 00:20 izabelski napisała: > a ja mieszkam w Wallington - czyli bardzo blisko > pracuje full-time poza domem (dzieci w szkole) witam , izabelski mieszkasz w Wallington czy w Wellington ..hmm jeżeli w Wellington to zaraz koło Taunton a tam jade do męża z dziecmi. I bło by z kim kawe wypić ) Odpowiedz Link Zgłoś
aga863 do izabelski 26.05.05, 22:37 czy twoje dzieci chodza do polskiej szkoly sobotniej w Norwood ,moze znamy sie z widzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski do aga863 27.05.05, 00:45 moja corka chodzila 3 lata temu do przedszkola niestety nie lubila pierwszej klasy i musielismy przestac teraz troche ja ucze w domu - czyta juz od 3 lat, ale pisaniem dopiero zainteresowala sie teraz musimy koniecznie zorganizowac spotkanie bo juz nas jest z 5 z mniej-wiecej tej samej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
aga863 do tennessee 26.05.05, 22:31 mieszkamy w South Norwood niedaleko Croydon ,mam 2 coreczki 10 lat i 2.5 miesiaca .W Norwood jest polski osrodek izdaje sie ze we wtorki spotykaja sie mamy z dzieciaczkami 0-3 .Jezeli jestes zainteresowana to w sobote moge sprawdzic co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: do tennessee 27.05.05, 11:25 Od razu sięgnełam po mapkę Całkiem blisko, bo ja mieszkam niedaleko stacji East Croydon. Zaciekawiłam się tym spotkaniem polskich mam i dzieci. Daj znać co , gdzie, kiedy? Dzięki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bettynikita Re: do tennessee 26.10.05, 13:53 czesc ja mieszkam na Eltham moze kiedys sie spotkamy, szukam matek z dziecmi, ja mam coreczka amanda 26 miesiecy i jestem calymi dniami w domu. beata napisz na gg 3835021 Odpowiedz Link Zgłoś