agoos1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.10.05, 23:49 Witajcie! Sama sie sobie dziwię, ze dopiero teraz to forum odkrylam. Jest fantastyczne! A ja spragniona kontaktu z mamami- Polkami na obczyznie. Ale do rzeczy. Nazywam sie Agnieszka, mam 6-cio letnia corke Alicje i mieszkam od roku w Manchesterze. A jesli chodzi o Polske to jestem z Gliwic ( i tu usmiech w strone Jagienki - w ktorej czesci Gliwic mieszkalas?) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa agoos1 04.10.05, 08:27 Hej, mam w Manchesterze to jest kilka - niedawno się spotkałyśmy i chyba będziemy się znowu widzieć 22 października? Moja teściowa mieszka pół godziny od Manchesteru, więc jak przyjeżdżamy ją odwiedzić to staram się spotkać żeby sobie urozmaicić wizytę Kasia (kasiaprzyb) mieszka też w Manchesterze i ma cókę mniej więcej w Twoim wieku (i jeszcze jedną malutką). A ja jestem z centrum Gliwic, niedaleko Katedry i Targu mieszkam. Pozdrawiam i jak coś to pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: agoos1 04.10.05, 08:28 tzn córkę w wieku Twojej córki...jeszcze wcześniej jest, kawy nie piłam Odpowiedz Link Zgłoś
jvenner Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.10.05, 14:09 Czesc dziewczyny, dopisuje sie do listy!!! ma na imie Justyna. Razem z mezem Richardem i szesciomiesiecznym synkiem Patrykiem mieszkamy (na razie) w Whitstable (Kent). W Anglii jestem od dwoch miesiecy i juz strasznie tesknie za domem. Dajcie znak jak jestescie w poblizu. Moj mail: jvenner@hotmail.co.uk Pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
a153 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.10.05, 12:45 Mam na imie Agnieszka mam 26lat,w UK jestem od 3miesiecy z coreczka Paulina i powiedzmy mezem Krzysztofem,ktory jest tu prawie rok.Mieszkamy na Isleworth,mam nadzieje ze ktoras z mam mieszka niedaleko i ma ochote na spotkanie sie i wspolne wuchodzenie z maluchami.Dodam ze nie pracuje,no oprocz calego etatu w domu W Polsce mieszkam w Stargardzie Szczecinskim Pozdrowienia dla wszystkich mam Odpowiedz Link Zgłoś
a153 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.10.05, 12:58 Mam na imie Agnieszka mam 26lat i cudowna 2letnia coreczke Paulinke.Do londynu przyjechalam 3miesiace temu ,do powiedzmy meza ,ktory jest tu prawie rok.Mieszkam na Isleworth,chetnie poznam mamy mieszkajace w poblizu.W Polsce mieszkam w Stargardzie Szczecinskim Dodam ze nie pracuje a od stycznia mam zamiar isc do szkoly nauczyc sie jezyka pozdrawiam wszystkie mamy w UK Odpowiedz Link Zgłoś
majaw2004 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.10.05, 23:36 Cześć dziewczyny.Mam na imię Magda i mieszkam z mężem Tomkiem i córcią Mają we Wrexham blisko Chester.Pracuje tutaj odkąd przyjechałam w styczniu tego roku.Ucze się też języka w Yale College.Ogólnie podoba mi się Anglia i standard życia ,ale i tak zamierzam kiedyś wrócić do kraju bo bardzo tęsknię za bliskimi.Czy Wam się tęskni tak samo czy może jestem odosobniona?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.julka Proszę o pomoc Mam mieszkających w Anglii 17.10.05, 21:11 Witam! Mam wielką prośbę do Mam orientujących się jako tako w prawie angielskim dotyczącym alimentów,zasiłku itp.Byłabym bardzo wdzięczna za każdy kontak ze mną na maila,wtedy wszystko po kolei bym wytłumaczyła. Czekam na jakiś kontakt Pozdrawiam serdecznie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ilonad Re: Lista mam z Wlk.Brytanii-Crawley,W.Sussex 18.10.05, 00:52 Aby dopełnić formalności wpisuję się na listę mam mieszkających w UK. Mam na imię Ilona,mam dwóch synków 2 i 4 latka;Mąż Przemek pracuje tutaj ponad pół roku,do Crawley przyjechaliśmy 6.września. Jeszcze się tutaj nie zaaklimatyzowałam i jestem w szoku. Mieszkaliśmy na północy Polski w Ustce;pracowałam w gabinecie fizjoterapełtycznym jako masażystka. Odpowiedz Link Zgłoś
rednamok Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.10.05, 14:12 no to i ja sie dolacze mieszkamy na leyton cala rodzinka tzn.lenka wraz parentsami))maly brzdac ma 7.5mce a ja wciaz na maciezynskim mily ten stan...jest ktos z tych okolic??? Odpowiedz Link Zgłoś
bettynikita Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.10.05, 14:07 witam mam na imie beata moja coreczka amanda 26 miesiecy, mieszkam na eltham i szukam mam z okolicy na spotkania piszcie do mnie bettynikita@gazeta.pl lub na gg 3835021 Odpowiedz Link Zgłoś
djabholden Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.10.05, 17:35 ja tez sie dopisuje, Joanna mama dwoch chlopakow Alan prawie 8 lat i Ben prawie 3 lata, w UK od 5 lat, teraz mieszkamy w Stalmine (Lancashire). Maz angielski. Od urodzenia Alana nie pracuje (wtedy jeszcze mieszkalismy w Gdansku i przed ciaza pracowalam jako Office Manager). W zeszlym roku bylam Xmas temp w Tesco w Blackpool zeby moc poszalec z prezentami i bylo niezle chociaz coraz czesciej mysle ze powinnam isc do szkoly/na studia zeby w przyszlosci robic cos ciekawszego. Tylko jeszcze nie wiem co. Bardzo sie ciesze ze znalazlam te forum (czytam tez Polki w Anglii). Odpowiedz Link Zgłoś
kate1975 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.10.05, 21:53 witam wszystkie mamusie !!. Mieszkam na HOUNSLOW EAST (niestety nie znalazlam nikogo z tych okolic). Moj synek ma 5 lat i bardzo brakuje mu towarzystwa rowiesnikow. Jestem w ciazy (juz na macierzynskim) wiec mam troche wolnego czsu i chetnie sie spotkam z innymi mamami.Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagatka Re: Hounslow 28.10.05, 02:31 Mam na imie Katarzyna i jestem mama 11 miesiecznej Agatki. Mieszkam na Hounslow West i tez nikogo nie moge spotkac z tej okolicy. Moze czasem poklikamy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Luton 12.11.05, 00:17 Witam. Mam na imię Kasia i jestem mamusią Julci od 2,5 m-ca. Jeśli ktoś jest z okolic chetnie mozemy po e-mailowac sobie. Julcia urodziła sie z wagą 3600 i 54cm wzrostu. Ma sie dobrze i buzia jej sie nie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: Luton 12.11.05, 13:02 Czesc, ja tez w Luton, juz od 3 lat. Mieszkam w Stopsley. Moj synek ma ponad 2 latka,a ja studiuje sobie part time. Jesli chcesz to pisz na: lilapastwinska@hotmail.co.uk Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kate1975 Re: Hounslow 19.11.05, 18:39 ciesze sie, ze mieszkasz w poblizu i przepraszam, ze tak pozno odpisuje. Ja mieszkam na Hounslow East, niedaleko dworca autobusowego. Wlasnie zaczelam macierzynski, wiec mam czasu pod dostatkiem. Chetnie porozmawiam przez kompa albo sie spotkam, bo w okolicy nie mam znajomych. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna069 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.11.05, 12:31 witam w połowie grudnia zaczynam życie w Anglii w miejscowości Worthing mam dwoje dzieci córkę 14 i syna 11 lat chętnie pogadam z każdą mamą Odpowiedz Link Zgłoś
exanimalka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.11.05, 13:24 Wyslalam list, mam nadzieje, ze doszedl? Odezwij sie, prosze jak najszybciej Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.11.05, 16:55 no to rzut beretem joanno ode mnie . jesli chcesz daj znac jak juz bedziesz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
exanimalka Czy Littlehampton tez jest rzut beretem? 15.11.05, 17:12 Chetnie sie przylacze Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: Czy Littlehampton tez jest rzut beretem? 16.11.05, 16:47 no powiedzmy jak kapelusz z rondem a nie beret ale niedaleko.Worthing za to chetnie odwiedzam w niedziele bo parking przy centrum handlowym slownie FUNT - bez ograniczen godzinowych.oczywiscie latem to sobie mozna posiedziec i pogadac a w zimie to tylko pobiegac na rozgrzewke .)) Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Pld- wsch londyn?? 15.11.05, 14:57 wow jestem w szoku! tyle mam z UK!!?? hey dziewczyny dolaczam do was!! ) mieszkam w londynie od 6 lat, od 3 w pld-wsch na Woolwich ale w przyszlym roku przenosimy sie z mezem na Blackheath. czy jest ktos stamtad wlsnie? super byloby pogadac i zaczerpnac paru informacji.. jestem w 10-tym tyg ciazy, termin mam na czerweic 2006 to nasze 1-sze dziecko ) Obecnie pracuje na F/T jako Office Manager w finansach i studiuje P/T wiec busy busy ) Maz z pld UK nie mowi po polsku ;-( ale sie to forum rozloslo szok! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.11.05, 14:58 tak na wszelki wypadek podaje priva: ewamatu@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
agaimichalek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.05, 18:04 Czesc!No to jeszcze ja.Jestem w Londynie od ponad roku.Mieszkamy z mezem i trzy letnim synkiem Michasiem na Wood Green.Na poczatku lipca dolaczy do nas jeszcze jedna dzidzia-bardzo sie cieszymy!Pozdrowienia dla wszystkich Mam. Odpowiedz Link Zgłoś
fluffy_steel okolice Brighton, Worthing 17.11.05, 14:00 Witam, chetnie poznam mamy z tej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: okolice Brighton, Worthing 17.11.05, 20:54 wiec jest nas tutaj kilka ja ,winniethepuh i kash .kilka ! az slownie trzy !niedaleko w worthing joanna . jak chcesz napisz na priv Odpowiedz Link Zgłoś
paola_k2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.11.05, 19:35 Dołączam do Was. Mam na imię Paulina. Jestem w czwartym miesiącu ciąży. Właśnie wczoraj widziałam naszą Kruszynkę na USG. Z opieki medycznej na razie jestem bardzo zadowolona choć miałam sporo obaw. Mieszkam w północnej Anglii, region Cumbria, niedaleko miesteczka Kendal. Pochodzę z Częstochowy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eva73_uk okolice West Drayton (Londyn) 19.11.05, 13:39 Czy sa tu jakies mamy z okolic West Drayton (Londyn) ze starszymi dziecmi? Nasza corcia ma 8 lat. Jestesmy w Anglii "poczatkujacy", oboje pracujemy lecz mimo to dokucza mi troche brak miejscowej bratniej duszy. Chetnie nawiaze kontakt z innymi mamami. pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
akrupotow Re: okolice West Drayton (Londyn) 29.01.06, 02:42 Witam, Jestem mama troche juz starszych dzieci- jeden z synow ma 13 lat. Jestem lekarzem, pracuje, mieszkam w Hillingdon. Chetnie nawiaze kontakt. Moj email: dr_ania@yahoo.com Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Czy są tu mamy z Coventry lub Birmingham? 23.11.05, 21:12 Cześć, mieszkamy z mężem w Coventry i spodziewamy sie naszego pierwszego dziecka. Czy są tutaj mamy, które mieszkają w pobliżu? Gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.11.05, 22:30 Czesc. Mam na imie Kasia - 29 lat. Ja i moja 2 i pol letnia coreczka Julenka chetnie poznamy mamusie i ich pociechy - najlepiej z polnocnego Londynu. My mieszkamy w dzielnicy Winchmor Hill - Enfield. Jesli ktoras z mamusi mieszka gdzies w okolicach Enfield, Edmonton, Palmers Green, Wood Green to prosze napiszcie do mnie i spotkajmy sie. julex@o2.pl, gg 7228530 Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka43 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.11.05, 02:49 Witam wszystkie mamy,mam na imie Magda i jestem mama 3 miesiecznego synka Davidka,w Londynie jestem 2 lata maz- 3,mieszkamy na Hanwell,niedaleko Ealingu,chetnie poznam mamy z okolicy na wspolne pogaduchy o maluszkach i nie tylko...czekam na wiadomosci.Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxx harrow 25.11.05, 09:17 Witam londynskie mamuski, mam na imie Ania mam trzech chopcow i mieszkam w south harrow, chetnie sie spotkam z kims z okolic gg 5366595 Odpowiedz Link Zgłoś
monicphilip Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.12.05, 19:48 Już o was tyle słyszałam, ale nigdy nie miałam czasu na wpisanie się.Mam na imię Monika, męża i 13-to miesięcznego synka Filipka. Jestem w Uk 3 lata a mąż 4.W Polsce skończyłam politologię i dziennikarstwo, w Uk jestem szczęśliwą mamą mieszkającą w dzielnicy Wood Green.Chetnie spotkamy się z dzieciaczkami i ich mamusiami. nr gg 5514971 Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia0504 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.12.05, 23:41 czesc moje imie Karolina ja własnie przylatuje do tego kraju wielkiej nadziei a dokładnie do Liverpool. jstem mama 8-mio miesiecznego Kubusia, przylatujemy do męża który jest w Anglii od 2 miesięcy. Troche jesteśmy przerażeni tym nowym swiatem dlatego chciałabym porozmawiac z jakąś przyjazna duszą na różne tematy dotyczace obyczajów panujących w tym kraju (głównie boje sie o swojego synka, jak wyglada opieka medyczna dla takich małych dzieci itp.) napiszcie do mnie mój adres karpaluszczak@wp.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
fionamama Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.12.05, 00:32 Jeszcze jestem w Polsce, ale wybieramy się z mężem na dwa tygonie do Londynu z dwójką dzieci i poszukujemy hotelu(spokojnego), mieszkania lub domu do wynajęcia. Jeśli ktoś może podać jakieś namiary, adres, telefon, to będę bardzo wdzięczna. Obawiam się rezerwować przez internet nieznanych hoteli, dobrze jest mieć coś pewnego ,z polecenia, gdzie mogą w spokoju przebywać dzieci. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fionamama Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.12.05, 00:35 Jeszcze jestem w Polsce, ale wybieramy się z mężem na dwa tygonie do Londynu z dwójką dzieci i poszukujemy hotelu(spokojnego), mieszkania lub domu do wynajęcia. Jeśli ktoś może podać jakieś namiary, adres, telefon, to będę bardzo wdzięczna. Obawiam się rezerwować przez internet nieznanych hoteli, dobrze jest mieć coś pewnego ,z polecenia, gdzie mogą w spokoju przebywać dzieci. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka2000 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.12.05, 13:18 Witam. Od lutego zamieszkamy z mężem i dzidziusiem Edgarkiem w Cardiffie w Walii. Trochę nas przeraża fakt, że dziecko będzie coś do nas mówić po walijsku, a my nic nie będziemy rozumieć. W Polsce mieszkamy (jeszcze) w Białymstoku, ale dzidziuś urodził się w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.01.06, 15:25 Dziewczyny, odświeżam wątek. Wiem że część tutaj się wpisała i już nie zagląda i wątek jest w niektórych momentach mało przejrzysty, ale może akurat się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
monika701 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.01.06, 11:30 Przydal sie bardzo poniewaz ja od konca stycznia|poczatek lutego przeprowadzam sie do Londynu z pol rocznym maluszkiem plci meskiej. Obecnie szukamy mieszkania w zachodnim lub poludniowym Londynie. Byloby super gdyby byly tutaj jakies mamy z tych okolic z bobaskami w wieku mojego. Pozdrawiam wszystkie mamy z Polski serdecznie. Aha Mam jeszcze 16 letniego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
kala1112 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.06, 14:25 Ja jeszcze jestem w Polsce ale mój mąż pracuje w pobliżu AMERSHAM i od sierpnia ja i nasi dwaj synowie jedziemy tam na stałe.Boję się tego wyjazdu,dzieci nie umieją angielskiego,starszy synek-Norbert(12)ma ADHD,młodszy 9-letni Krystian jest bardzo wrażliwy...Może któraś z mam podpowie jak to wszystko wygląda,gdzie szukać pomocy,jak znaleść dobrą szkołę dla Norberta?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.01.06, 21:11 Trochę się zaktualizuję Ewelina 28 lat, mąż Seweryn, syn Antek. Mieszkamy w Glasgow. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.01.06, 09:36 witaj, my mieszkamy w Edynburgu, w Glasgow nigdy jeszcze nie bylam ale chcemy sie wybrac cieplejsza wiosna zeby je zobazyc, nie jest daleko od nasjakbys chciala pogadac: gg 1117495 Odpowiedz Link Zgłoś