Gość: allis IP: 213.133.214.* 01.05.02, 15:33 czesc kochani; jakis tydzien temu wyladowalam w Anglii; szukam pracy w restauracji jako kelnerka; znam biegle niemiecki oprocz ang; moze hm....tá drogá tez cos znajde??? allisa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xiv Re: szukam pr. w Lond. jestem w Anglii IP: 213.38.76.* 01.05.02, 16:12 pytanie podstawowe brzmi - jaka masz wize... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Do Xiv 02.05.02, 00:36 Spokojnie.... nie stresuj dziewczyny.... Sciane Placzu zwiedzilas? Obok POSK, stacja Ravenscourt Park Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Do Xiv IP: 213.38.76.* 02.05.02, 10:13 ja nie stresuje dziewczyny, ale kiedy slysze o pracy od ludzi, to czesto/gesto pada pyatnie - jaka wiza; czesc restauracji nie zatrudni na czarno, szczegolnie kelnerke... a z wiza studencka i dobrym angielskim to kazde Pizza Hut zatrudnia Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Do Xiv IP: *.ethz.ch 02.05.02, 12:13 Zaden POSK! Zadna sciana placzu! Tam pracy nie znajdziesz! A jeszcze cie okradna rodacy. I bedziesz mogla mowci o szczesciu jezeli cie tylko okradna! emigrantka napisa?(a): > Spokojnie.... nie stresuj dziewczyny.... > > Sciane Placzu zwiedzilas? Obok POSK, stacja Ravenscourt Park > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Do Xiv IP: 213.38.76.* 02.05.02, 12:26 > Zaden POSK! Zadna sciana placzu! Tam pracy nie znajdziesz! A jeszcze cie > okradna rodacy. I bedziesz mogla mowci o szczesciu jezeli cie tylko > okradna! Bywa i tak. Bywa i inaczej. Gdy izabelsk szukala polskiej opiekunki, to tam wywiesila notke, bo niby gdzie indziej? Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelsk Re: Do Xiv IP: 192.223.140.* 02.05.02, 13:47 Oczywiscie tak zrobilam i mam swietna nianie jakiej ze swieca szukac, jest u nas od 15 miesiecy i oby jak najdluzej. Jak widac wiec nie nalezy myslec stereotypami, chyba ze zaraz ktos zacznie mi udowadniac, ze nie traktuje jej dobrze badz place marnie, to wtedy odesle do wymienionej na rozmowe. A po wywieszeniu ogloszenia 5 dni czekalam na pierwszy telefon i ryczalam z rozpaczy, a potem telefon urywal sie przez kilka tygodni. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Do Xiv IP: *.ethz.ch 02.05.02, 14:04 no wlasnie! kiedys byl w gazecie taki artykul o takiej Wlochopolce co to dobrze traktowala Polke, ktora jej gotowala etc. Tak dobrze ja traktowala, ze tamta caly czas zamknieta byla i z nikim kontaktoewac sie nie mogla! Dpopki od niej nie uciekla!!! Gos´c´ portalu: izabelsk napisa?(a): > Oczywiscie tak zrobilam i mam swietna nianie jakiej ze swieca szukac, jest u > nas od 15 miesiecy i oby jak najdluzej. > Jak widac wiec nie nalezy myslec stereotypami, chyba ze zaraz ktos zacznie mi > udowadniac, ze nie traktuje jej dobrze badz place marnie, to wtedy odesle do > wymienionej na rozmowe. > A po wywieszeniu ogloszenia 5 dni czekalam na pierwszy telefon i ryczalam z > rozpaczy, a potem telefon urywal sie przez kilka tygodni. > > izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Do Xiv IP: 213.38.76.* 02.05.02, 15:34 > no wlasnie! kiedys byl w gazecie taki artykul o takiej Wlochopolce co to > dobrze traktowala Polke, ktora jej gotowala etc. Tak dobrze ja traktowala, ze > tamta caly czas zamknieta byla i z nikim kontaktoewac sie nie mogla! > Dpopki od niej nie uciekla!!! sorki joe, ale co ma piernik do wiatraka? Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelsk Re: Do Xiv IP: 192.223.140.* 02.05.02, 16:57 no wlasnie? ja nie jestem wloszkopolka aczkolwiek wiezie polki i tucze je na rosol, kto ach kto o mine napisze, chlip, chlip ....(mokra klawiatura, spiecie, polaczenie z www gasnie....) izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka do izabelski 02.05.02, 20:29 siem nie przjmuj m8 ja swoja byla Au Pair z LOOT znalazlam... dalam ogloszenie i sie znalazla ze tez mi do glowy nie przyszlo coby jom uwionzac w domu... no ale troche zostala... a ze mufila ze siem odchudzac kciala no to przecie jej pomoglam siem odchudzic.. u mnie na wyzywieniu byla Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka do Joe 02.05.02, 20:32 ty POSK-u nie krytykuj jak nic innego nie mozesz zaproponowac....chyba ze mozesz? jest taka polska agencja, zajmuje sie sprzataniem - jak znajde ich URL to podam, Sara sie nazywa - ale tez chce wize wiec jak dziewczyna wizy nie ma (bo sie nie odzywa wiec nie wiemy) to jej bardzo malo poza POKS zostaje no chyba ze ogloszenia w oknach sklepow.. ale to juz inna sprawa i znalam pare naszych dziewczyn ktore na takie ogloszenia odpowiedzialy i... no, nieciekawie bylo trzymajcie sie kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin06 Re: do Joe IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 23:28 No wiec.. gdzie szukac tej roboty bez wizy?? Chetnie sie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: do Joe IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 08:55 Gość portalu: Marcin06 napisał(a): > No wiec.. gdzie szukac tej roboty bez wizy?? Chetnie sie dowiem Czlowieku-ROBOTA TO GLUPOTA Picie to jest zycie dlaczego wy wszyscy chcecie do tej roboty? Zacznijcie zyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: do Joe IP: *.ethz.ch 03.05.02, 09:54 Nareszcie jakas konstruktywna propozycja, a nie takie tam... A na temat POSKu zdania nie zmienie! I radze omijac go z daleka! I Polakow w Londynie takze! A jezeli dziweczyna chce sobie znalerzc sprzatanie, to juz lepiej niech cos na wlasna reka sobie znajdzie - zdarzaja sie ogloszenia w oknach sklepow etc albo niech sama takie ogloszenia da. Bo w agencjach to sie narobi za marne piekaidze i jesczez szef lub szefowa bedzie nia pomiatal! Napatrzylem sie troche na to bedac w Londynie... Poza tym podoba mi sie pomysl uwiezienia Polki w domu coraz bardziej! I nie dawania jej jedzienia... Czy jest moze tutaj jakas pracowita i uczciwa, ufna Polka? A moze Wy znacie jakas? Czekam... Gos´c´ portalu: burak napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Marcin06 napisa?(a): > > > No wiec.. gdzie szukac tej roboty bez wizy?? Chetnie sie dowiem > > Czlowieku-ROBOTA TO GLUPOTA > Picie to jest zycie > dlaczego wy wszyscy chcecie do tej roboty? > Zacznijcie zyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: do Joe IP: 213.38.76.* 03.05.02, 10:24 Gość portalu: joe napisał: > A na temat POSKu zdania nie zmienie! Twoja sprawa. > I radze omijac go z daleka! I Polakow > w Londynie takze! To dalzcego z nami rozmawiasz? Na odleglosc bezpiecznie? Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: do Joe IP: *.ethz.ch 03.05.02, 10:27 bo mi zadnej krzywdy przez internet nie zrobicie!! hehehe... poza tym w zaden sposob nie jestem od was zalezny! Gos´c´ portalu: Xiv napisa?(a): > Gos´c´ portalu: joe napisa?: > > > A na temat POSKu zdania nie zmienie! > Twoja sprawa. > > > I radze omijac go z daleka! I Polakow > > w Londynie takze! > To dalzcego z nami rozmawiasz? Na odleglosc bezpiecznie? > > Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicked Re: do Joe IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 10:32 jestes zalezny, bo jakby nas nie bylo to nie mial bys z kim pogadac, wiec nie mogl bys sie zrealizowac jako istota spoleczna!!! innit??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: do Joe IP: *.ethz.ch 03.05.02, 10:46 ja juz dawno temu zostalem zrealizowany! teraz to tylko ponosze tego skutki, viejo! Gos´c´ portalu: wicked napisa?(a): > jestes zalezny, bo jakby nas nie bylo to nie mial bys z kim pogadac, wiec nie > mogl bys sie zrealizowac jako istota spoleczna!!! innit??? Odpowiedz Link Zgłoś