Dodaj do ulubionych

szukam pr. w Lond. jestem w Anglii

IP: 213.133.214.* 01.05.02, 15:33
czesc kochani; jakis tydzien temu wyladowalam w Anglii; szukam pracy w
restauracji jako kelnerka; znam biegle niemiecki oprocz ang; moze hm....tá
drogá tez cos znajde???
allisa
Obserwuj wątek
    • Gość: Xiv Re: szukam pr. w Lond. jestem w Anglii IP: 213.38.76.* 01.05.02, 16:12

pytanie podstawowe brzmi - jaka masz wize...

Xiv
      • emigrantka Do Xiv 02.05.02, 00:36
        Spokojnie.... nie stresuj dziewczyny....

Sciane Placzu zwiedzilas? Obok POSK, stacja Ravenscourt Park

Pozdrawiam
        • Gość: Xiv Re: Do Xiv IP: 213.38.76.* 02.05.02, 10:13

ja nie stresuje dziewczyny, ale kiedy slysze o pracy od ludzi, to czesto/gesto
          pada pyatnie - jaka wiza; czesc restauracji nie zatrudni na czarno, szczegolnie
          kelnerke... a z wiza studencka i dobrym angielskim to kazde Pizza Hut zatrudnia

Xiv
        • Gość: joe Re: Do Xiv IP: *.ethz.ch 02.05.02, 12:13
          Zaden POSK! Zadna sciana placzu! Tam pracy nie znajdziesz! A jeszcze cie
          okradna rodacy. I bedziesz mogla mowci o szczesciu jezeli cie tylko
          okradna!

emigrantka napisa?(a):

> Spokojnie.... nie stresuj dziewczyny....
          >
          > Sciane Placzu zwiedzilas? Obok POSK, stacja Ravenscourt Park
          >
          > Pozdrawiam

• Gość: Xiv Re: Do Xiv IP: 213.38.76.* 02.05.02, 12:26
            > Zaden POSK! Zadna sciana placzu! Tam pracy nie znajdziesz! A jeszcze cie
            > okradna rodacy. I bedziesz mogla mowci o szczesciu jezeli cie tylko
            > okradna!

Bywa i tak. Bywa i inaczej. Gdy izabelsk szukala polskiej opiekunki, to tam
            wywiesila notke, bo niby gdzie indziej?

Xiv
            • Gość: izabelsk Re: Do Xiv IP: 192.223.140.* 02.05.02, 13:47
              Oczywiscie tak zrobilam i mam swietna nianie jakiej ze swieca szukac, jest u
              nas od 15 miesiecy i oby jak najdluzej.
              Jak widac wiec nie nalezy myslec stereotypami, chyba ze zaraz ktos zacznie mi
              udowadniac, ze nie traktuje jej dobrze badz place marnie, to wtedy odesle do
              wymienionej na rozmowe.
              A po wywieszeniu ogloszenia 5 dni czekalam na pierwszy telefon i ryczalam z
              rozpaczy, a potem telefon urywal sie przez kilka tygodni.

izabelski
              • Gość: joe Re: Do Xiv IP: *.ethz.ch 02.05.02, 14:04
                no wlasnie! kiedys byl w gazecie taki artykul o takiej Wlochopolce co to
                dobrze traktowala Polke, ktora jej gotowala etc. Tak dobrze ja traktowala, ze
                tamta caly czas zamknieta byla i z nikim kontaktoewac sie nie mogla!
                Dpopki od niej nie uciekla!!!

Gos´c´ portalu: izabelsk napisa?(a):

> Oczywiscie tak zrobilam i mam swietna nianie jakiej ze swieca szukac,
                jest u
                > nas od 15 miesiecy i oby jak najdluzej.
                > Jak widac wiec nie nalezy myslec stereotypami, chyba ze zaraz ktos
                zacznie mi
                > udowadniac, ze nie traktuje jej dobrze badz place marnie, to wtedy odesle
                do
                > wymienionej na rozmowe.
                > A po wywieszeniu ogloszenia 5 dni czekalam na pierwszy telefon i
                ryczalam z
                > rozpaczy, a potem telefon urywal sie przez kilka tygodni.
                >
                > izabelski

• Gość: Xiv Re: Do Xiv IP: 213.38.76.* 02.05.02, 15:34
                  > no wlasnie! kiedys byl w gazecie taki artykul o takiej Wlochopolce co to
                  > dobrze traktowala Polke, ktora jej gotowala etc. Tak dobrze ja traktowala, ze
                  > tamta caly czas zamknieta byla i z nikim kontaktoewac sie nie mogla!
                  > Dpopki od niej nie uciekla!!!

sorki joe, ale co ma piernik do wiatraka?

Xiv
                  • Gość: izabelsk Re: Do Xiv IP: 192.223.140.* 02.05.02, 16:57
                    no wlasnie?
                    ja nie jestem wloszkopolka aczkolwiek wiezie polki i tucze je na rosol,
                    kto ach kto o mine napisze, chlip, chlip ....(mokra klawiatura, spiecie,
                    polaczenie z www gasnie....)
                    izabelski
                    • emigrantka do izabelski 02.05.02, 20:29
                      siem nie przjmuj m8 wink ja swoja byla Au Pair z LOOT znalazlam... dalam
                      ogloszenie i sie znalazla

ze tez mi do glowy nie przyszlo coby jom uwionzac w domu... no ale troche
                      zostala... a ze mufila ze siem odchudzac kciala no to przecie jej pomoglam siem
                      odchudzic.. u mnie na wyzywieniu byla wink
                      • emigrantka do Joe 02.05.02, 20:32
                        ty POSK-u nie krytykuj jak nic innego nie mozesz zaproponowac....chyba ze
                        mozesz?

jest taka polska agencja, zajmuje sie sprzataniem - jak znajde ich URL to
                        podam, Sara sie nazywa - ale tez chce wize

wiec jak dziewczyna wizy nie ma (bo sie nie odzywa wiec nie wiemy) to jej
                        bardzo malo poza POKS zostaje

no chyba ze ogloszenia w oknach sklepow.. ale to juz inna sprawa i znalam pare
                        naszych dziewczyn ktore na takie ogloszenia odpowiedzialy i... no, nieciekawie
                        bylo

trzymajcie sie kolego smile
                        • Gość: Marcin06 Re: do Joe IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 23:28
                          No wiec.. gdzie szukac tej roboty bez wizy?? Chetnie sie dowiem smile
                          • Gość: burak Re: do Joe IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 08:55
                            Gość portalu: Marcin06 napisał(a):

> No wiec.. gdzie szukac tej roboty bez wizy?? Chetnie sie dowiem smile

Czlowieku-ROBOTA TO GLUPOTA
                            Picie to jest zycie
                            dlaczego wy wszyscy chcecie do tej roboty?
                            Zacznijcie zyc!!!
                            • Gość: joe Re: do Joe IP: *.ethz.ch 03.05.02, 09:54
                              Nareszcie jakas konstruktywna propozycja, a nie takie tam...
                              A na temat POSKu zdania nie zmienie! I radze omijac go z daleka! I Polakow
                              w Londynie takze! A jezeli dziweczyna chce sobie znalerzc sprzatanie, to juz
                              lepiej niech cos na wlasna reka sobie znajdzie - zdarzaja sie ogloszenia w
                              oknach sklepow etc albo niech sama takie ogloszenia da. Bo w agencjach
                              to sie narobi za marne piekaidze i jesczez szef lub szefowa bedzie nia
                              pomiatal! Napatrzylem sie troche na to bedac w Londynie...
                              Poza tym podoba mi sie pomysl uwiezienia Polki w domu coraz bardziej! I
                              nie dawania jej jedzienia... Czy jest moze tutaj jakas pracowita i uczciwa,
                              ufna Polka? A moze Wy znacie jakas? Czekam...

Gos´c´ portalu: burak napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: Marcin06 napisa?(a):
                              >
                              > > No wiec.. gdzie szukac tej roboty bez wizy?? Chetnie sie dowiem smile
                              >
                              > Czlowieku-ROBOTA TO GLUPOTA
                              > Picie to jest zycie
                              > dlaczego wy wszyscy chcecie do tej roboty?
                              > Zacznijcie zyc!!!

• Gość: Xiv Re: do Joe IP: 213.38.76.* 03.05.02, 10:24
                                Gość portalu: joe napisał:

> A na temat POSKu zdania nie zmienie!
                                Twoja sprawa.

> I radze omijac go z daleka! I Polakow
                                > w Londynie takze!
                                To dalzcego z nami rozmawiasz? Na odleglosc bezpiecznie?

Xiv
                                • Gość: joe Re: do Joe IP: *.ethz.ch 03.05.02, 10:27
                                  bo mi zadnej krzywdy przez internet nie zrobicie!! hehehe...
                                  poza tym w zaden sposob nie jestem od was zalezny! smile

Gos´c´ portalu: Xiv napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: joe napisa?:
                                  >
                                  > > A na temat POSKu zdania nie zmienie!
                                  > Twoja sprawa.
                                  >
                                  > > I radze omijac go z daleka! I Polakow
                                  > > w Londynie takze!
                                  > To dalzcego z nami rozmawiasz? Na odleglosc bezpiecznie?
                                  >
                                  > Xiv

• Gość: wicked Re: do Joe IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 10:32
                                    jestes zalezny, bo jakby nas nie bylo to nie mial bys z kim pogadac, wiec nie
                                    mogl bys sie zrealizowac jako istota spoleczna!!! innit???
                                    • Gość: joe Re: do Joe IP: *.ethz.ch 03.05.02, 10:46
                                      ja juz dawno temu zostalem zrealizowany! teraz to tylko ponosze tego skutki,
                                      viejo!

Gos´c´ portalu: wicked napisa?(a):

> jestes zalezny, bo jakby nas nie bylo to nie mial bys z kim pogadac, wiec
                                      nie
                                      > mogl bys sie zrealizowac jako istota spoleczna!!! innit???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka