Gość: Wartki IP: *.ilap.com 08.03.01, 19:42 Czy to prawda, ze Niemcy maja mnostwo kawalow o Austriakach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Re: Polacy w Austrii IP: *.5.11.vie.surfer.at 11.03.01, 19:41 Wystarczajaco duzo , aby nie byc goloslownym podaje przyklad : "Dlaczego szwajcarzy adoptuja tylko czarne dzieci ? -Aby przez przypadek nie otrzymac austriaka. VIVA KASZTANY!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goebels Re: Polacy w Austrii IP: 62.47.56.125, 195.3.96.* 18.03.01, 23:19 Jak to przyjemnie ze nic innego was nie dreczy w tym goscinnym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Polacy w Austrii IP: 157.25.84.* 19.03.01, 14:51 Czy ten kraj jest aż tak gościnny szczególnie dla Polaków, nie wiem. Austriacy chyba nie lubią Polaków i to bardzo. A najbardziej miła - dla Polaków jest Policja ds cudzoziemców - szczególnie dla tych co robią na "czarno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Polacy w Austrii IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.01, 22:25 Jak nie pracujesz na czarno i nie kradniesz, to Cie policja zostawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Polacy w Austrii IP: 157.25.84.* 20.03.01, 15:28 Ale zatrzyma Grenzgendarnmerie-żandarmeria graniczna, chociażby za to, że przekroczyłeś 90 dni pobytu. Wtedy areszt wydaleniowy-schubhaft i roczek zakazu pobytu. Za pracę na czarno dają 5 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Polacy w Austrii IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.01, 15:54 Po to sa przepisy, zeby ich przestrzegac a nie lamac. Austriacy nie lubia (jak kazdy inny) cwaniakow i migusiow. Ja tez nie lubie cwaniakow. Na pewno nie bedzie Cie ktos przesladowal, ze jestes z Polski. Chyba ze jestes cwaniak warszawski - to ja bym Cie tez przesladowal. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Polacy w Austrii 20.03.01, 21:36 Piszecie rözne rzeczy o AUSTRII i austriakach,lecz z uogölnieniami. Nie ma tu regul na te rzeczy,wszystko zalezy od sytuacji i od tego jacy ludzie sie spotajä.Tak jak wszedzie.Ja mieszkam w Austrii od 1988 roku i möglbym ksiäzke o tym wszystkim napisac.Nieprawdä jest,ze jak austriak spotka cwaniaka- to go zle potraktuje.Znam przypadki,ze austriak spotkal bardzo spokojne osoby i je za przeproszeniem "zeszmacil". Wtym kraju zycie rozpoczälem od OBOZU,znalem od poczätku jezyk niemiecki.Tak wiec od poczätku orientowalem sie co sie dzieje w okolo. Piszcie dalej,jesli chcecie mozecie zadawac pytania-odpowiem. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goebels Re: Polacy w Austrii IP: 62.47.57.70, 195.3.96.* 20.03.01, 22:20 Witam Radce! Jak sadzisz dlaczego Austriacy tak nie lubia Polakow, i czy tylko Polakow,A moze Slowian? Czy w ogole wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Polacy w Austrii 20.03.01, 23:04 Gość portalu: goebels napisał(a): > Witam Radce! Jak sadzisz dlaczego Austriacy tak nie lubia Polakow, i czy tylko > > Polakow,A moze Slowian? Czy w ogole wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Polacy w Austrii 20.03.01, 23:15 "dlaczego austriacy,tak nie lubiä polaköw " ? lub slowian ? Tutaj nie zauwaza sie antypatii do slowian.Slowianie jako okreslenie nie jest uzywane.Zauwazmy,ze ja sam nie wiem kogo by mozna zaliczyc do SLOWIAN. Tutaj röwniez mozna sobie przypomniec,ze istniala kiedys MONARCHIA : AUSTRO- WEGRY.Byla to ogromna monarchia.Dlatego jesli myslimy o CZECHACH lub WEGRACH-to co mozna myslec o SLOWIANACH? Bylo röwniez czesc Polski pod zaborem austriackim. Dlatego okreslenie SLOWIAN-to calkowicie odpada.Jest to röwniez okreslenie bardzo antyczne.Wröcilbym raczej do polaköw.Tutaj jest wiele spraw i sytuacji- dlaczego mozna by rozpatrywac;"dlaczego austriacy nie lubiä polaköw". Lecz nie jest to generalne i u wszystkich. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak Re: Polacy w Austrii IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.05.01, 17:42 Gość portalu: goebels napisał(a): Jak sadzisz dlaczego Austriacy tak nie lubia Polakow, i czy tylko Polakow,A moze Slowian? Czy w ogole wszystkich ! Odpowiedż: Kto sieje wiatr to zbiera burzę! Być może iż nie odnosi się to specjalnie do Ciebie, ale jak się czyta te nienawistne wypowiedzi na FORUM i nie reaguje się, to skutki są podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Polacy w Austrii IP: *.chello.at 26.05.01, 11:14 Gość portalu: goebels napisał(a): > Jak to przyjemnie ze nic innego was nie dreczy w tym goscinnym kraju! Sympatyk-no cöz,kraj rodzinny Wodza byl zawsze mily i goscinny dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak Re: Polacy w Austrii IP: *.netcom.ca 21.03.01, 00:43 Gos´c´ portalu: Wartki napisa?(a): Czy to prawda, ze Niemcy maja mnostwo kawalow o Austriakach? No wlasnie, zna ktos jakies kawaly? Smialo prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Kawal IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.01, 11:49 Dlaczego Austriacy maja na samochodach "A" a nie "Ö". Poniewaz wymawia sie Arschloch a nie Örschloch. (Dla znajacych niemiecki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Kawal IP: *.chello.at 23.03.01, 19:11 Dlaczego Jörg Haider potrzebuje zawsze dwie VIAGRY ? Bo po pierwszej staje mu tylko reka na znak "Heil" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poo Re: Kawal IP: *.sanjose-06-07rs16rt.ca.dial-access.att.net 13.10.01, 20:09 Ja tam nie mieszkam w Austrii ale nie dziwie sie zadnemu krajowi co broni sie przed zalewem barbarzyncow. Nikt nie chce stracic swojego kraju Odpowiedz Link Zgłoś