30.09.11, 11:30
Dziewczyny bierzecie może pigułki madinette? jak się po nich czujecie, czy pojawiały się u Was jakieś skutki uboczne?
Obserwuj wątek
    • blondyneczka83 Re: Madinette 02.10.11, 14:33
      Osobiście nie biorę, ale siostra bierze chyba od 5 miesięcy. Z tego co mówiła, to nie ma żadnych skutków ubocznych, plamień też nie miała. Płaci za nie około 35 zł :)
      • malula00 ... 17.10.11, 09:22
        Ja zaczęłam je brać na początku października, to sa dopiero dwa tygodnie i w sumie to średnio się czułam na początku strasznie mnie mdliło o brzuch mnie pobolewał, teraz jest ok i mam nadzieję że to już nie wróci. A po ilu opakowaniach mogę spodziewać si poprawy cery?
        • blondyneczka83 Re: ... 20.10.11, 14:12
          Na poprawe cery nie licz tak szybko, ponieważ na nią będziesz musiała zaczekać przynajmniej te 3-4 miesiące. Tak jak cera nie psuje się w tydzień, tak i hormony nie zaczynają działać w tak krótkim czasie :)
          Ciesz się, że nie miałaś żadnych plamień śródcyklicznych, a jedynie pobolewanie brzucha. Ale rozumiem, że ten ból już przeszedł? :)
          • malula00 Madinette 21.10.11, 12:39
            Brzuch mnie już nie boli. Tylko skończyłam juz opakowanie wczoraj a krwawienia ani widu ani słychu. To było moje pierwsze opakowanie. Jak myślisz czy jak krwawienie nie pojawi się to co ja mam zrobić. Czy może jestem w ciąży, bo już od pierwszego tygodnia brania pigułek nie zabezpieczałam się.
            • blondyneczka83 :) 29.10.11, 12:36
              W ciąży to ty na pewno nie jesteś o ile zażywałaś regularnie pigułki. A okres już zapewne dostałaś. Okres z odstawienia ma się pojawić w przeciągu najbliższych 7 dni, a nie w pierwszym dniu bez pigułek. To nie jest powiedziane kiedy dokłądnie się pojawi i ile będzie trwać... Przy kolejnych opakowaniach madinette sama będziesz wiedziała, w którym dniu będziesz dostawać okres z odstawienia. Jednakże daj swojemu organizmowi 3-4 miesiące czasu, aby się przyzwyczaił do nowej sytuacji :)
              • malula00 Madinette 08.11.11, 18:00
                Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, krwawienie dostałam dopiero w 3 dniu po odstawieniu, wcale mnie brzuch nie bolał i nie było ono tak obfite jak dotąd moje miesiączki. Niesamowita ulga, bo ja zawsze tak skręcałam się z bólu w czasie okresu.
                • blondyneczka83 Re: Madinette 23.11.11, 14:24
                  A wcześniej ile trwał u ciebie okres?
                  • malula00 Re: Madinette 23.11.11, 21:49
                    Wcześniej to było co najmniej 5-6 dni, więc strasznie długo a cykl trwał 24 dni więc miałam spokoju 18 dni.
                    • blondyneczka83 Re: Madinette 24.11.11, 13:14
                      To i tak nie jest tak długo ;) Ja swoje naturalne okresy, wówczas kiedy nie przyjmuje pigułek, mam po 7, a bywało, że i po 8 dni :-/ W tym cykle miałam 32-34 dniowe. Ginekolog powiedział, że to jest w normie. Natomiast po rozpoczęciu brania pigułek mam krótkie i skąpe okresy. Zero bólu :D
    • karlaka Re: Madinette 29.10.11, 18:50
      Wzięłam już połowę opakowania i nie zauważyłam żadnych nieprawidłowości. I wydaje mi się, że mniej mi się włosy i skóra twarzy tłuszczą.
      • malula00 Re: Madinette 08.11.11, 18:02
        Ale Ci zazdroszczę ja biorę drugie opakowanie i jeszcze żacnych takich efektów nie zaobserwowałam, ale jestem dobrej myśli bo podobno cera może zacząć się poprawiać po kilku opakowaniach madinette.
        • blondyneczka83 Re: Madinette 23.11.11, 14:26
          Cera przy madinette zapewne ci się poprawi, jednak ja bym na twoim miejscu nie oczekiwała jakiegoś cudu w leczeniu trądziku czy łojotoku, bo od tego są inne pigułki!
          • malula00 Re: Madinette 23.11.11, 21:53
            No ja wiem, ale wiele dziewczyn pisało że własnie po madinette im się cera poprawiła. Powiem Ci, że ja jakiegoś cudu nie oczekuję jakby chociaż troszkę lepiej było to bym się cieszyła. Chociaż wydaje mi się, że jakoś mniej mi pryszczy wyskakuje ostatnimi czasy.
            • blondyneczka83 Re: Madinette 24.11.11, 13:17
              To bardziej niż pewne, że ci się cera poprawi. No, ale w przypadku mega trądziku czy łojotoku by ci madinette nie pomogły. Natomiast jeżeli masz lekko przetłuszczającą się skórę a przed okresem wyskakiwały ci pojedyncze pryszcze, to zapewne przy pigułkach będziesz cieszyć się nieskazitelną skórą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka