Dodaj do ulubionych

RADOM blizniacze miasto Johanesburg

IP: 199.185.26.* 16.03.05, 10:59
Radomska policja zamierza rozmieścić przed skrzyżowaniami ulic tablice
informacyjne przestrzegające przed złodziejami, którzy kradną torebki z
samochodów oczekujących na zmianę sygnalizacji świetlnej. Projekt znaku jest
już gotowy - poinformowała we wtorek PAP Komenda Miejska Policji w Radomiu.

"Takie przestępstwa wyglądają bardzo podobnie. Sprawcy podbiegają do
samochodu, wybijają szybę lub otwierają drzwi i kradną leżące na siedzeniach
torebki, a później uciekają. Wszystko trwa kilka sekund. Kierowcy -
najczęściej kobiety - tracą dokumenty, klucze, telefony komórkowe" -
powiedział PAP rzecznik radomskiej policji, Rafał Jeżak.

Dokladnie takie same historie opowiadaj przygodny turysta z RPA w Betlejem
Bravo!!Teraz Polska

Obserwuj wątek
    • prawdziwystarywiarus RADOM blizniacze miasto Soweto n/t 16.03.05, 11:01

• Gość: Kagan Re: RADOM blizniacze miasto Soweto? IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 16.03.05, 12:51
        Do Soweto bialym jest wstep wzbroniony, stad skad u ciebie
        ta wiedza? Czybys byl czarnym zydem (z Etiopii)?
        A tam gdzie upadla gspodarka (Radom, Jo-burg) musi
        wzrosnac przestepczosc, bo nie moze byc tak, ze jedni
        jezdza samochodami, a drudzy nie maja co do garnka
        wlozyc. Zawdzieczacie to co sie dzieje w Radomiu zydowi
        Balcerowiczowi... sad A sytuacje w Jo-burgu Mandeli.
        • kan_z_oz Re: RADOM blizniacze miasto Soweto? 17.03.05, 09:16
          Czyli nic sie nie zmienilo...ostatnim razem gdy zawitalam do Radomia, przecieto
          mi torebke ale w autobusie (3przystanki). Na szczescie portfel byl pusty gdyz
          pieniedzy w RP nie trzyma sie w portfelu.(o czym mi zyczliwie przypomniano).
          Z samochodu ukradziono mi tylko akumulator, gdyz takowego tez sie nie trzyma w
          samochodzie, tylko wnosi na noc do domu.
          Poza tym Radom kojarzy mi sie z dziesiatkami mandatow za parkowanie. Okazalo
          sie, ze klepisko gdzie zwyklam zostawic samochod jest w sferze platnej i jest
          parkingiem!!!!Zaplacilam z odsetkami z radoscia i ulga, ze nie musze tam
          wracac.
          Pozdrawiam
          • szakal25 Re: RADOM blizniacze miasto Soweto? 17.03.05, 09:23
            zapomniales o kolpakach na kolach ,tez trzeba odkrecac i na noc do domu
            zabierac ,a jesli masz nowe opony to cale kola odkrecac musowo i stawiac na
            cegielkach autko do rana ,to jedyna gwarancja ze nie znikna.
            • Gość: gosc Re: RADOM blizniacze miasto Soweto? IP: *.client.comcast.net 17.03.05, 16:19
              Oprocz tego dochodza jeszcze migacze, lusterka i inne accesoria ktore mozna
              wykrecic... A rady od rodziny gdzie parkowac??? "Oj, nie nie nie, tu nie tu
              zywego ducha nie ma tu napewno ukradna..." albo "Oj, nie no zwariowales, zobacz
              ile tu sie ludzi kreci, napewno zaraz ktos ukradnie..." Dodam ze obydwa
              przypadki w bialy dzien.
          • brian_nichols kan_z_oz, jezu, dziwczyno, ty chyba zartujesz?! 17.03.05, 17:48
            Przecieli ci torebke? Mozesz opowiedziec jak oni to robia? Czy to bylo
            ciachniecie po pasku i polecieli z torebka czy tez wycial otwor w torebce?
            • Gość: kan_z_oz do brian_nichols IP: *.mega.tmns.net.au 18.03.05, 06:43
              Twoj entuzjazm jest mi dziwnie poderzany ale opowiem Ci szczegoly skoro prosisz.
              W miare w pustym autobusie, maly tylko tlok przy wysiadaniu. W domu
              zorientowalam sie, ze torba zostala przecieta zyletka i portfel 'rozdzielony z
              wlascicielka'.
              Nie narzekam Kolego. Mam zdrowa perspektywe na te rzeczy; gdybym wiedzila, co
              planuja oddalabym chetnie zeby nie musieli ta zyletka zbyt wiele manipulowac
              wokol mojej osoby. Wniosek tez wyciagnelam; poruszanie sie tylko taksowka, bo
              miejscowi wyczuwaja 'jelenia' z daleka.

Pozdrawiam
              • prawdziwystarywiarus Re: do brian_nichols 18.03.05, 11:11
                Gość portalu: kan_z_oz napisał(a):

Wniosek tez wyciagnelam; poruszanie sie tylko taksowka, bo
                > miejscowi wyczuwaja 'jelenia' z daleka.
                >
                > Pozdrawiam

No jak to? Taki krzywdzacy wniosek? A nie 'visitez la Pologne with plenty of
                sałata", zeby tambylcy mogli cwiczyc ulubiony sport narodowy, rozlaczanie
                jelenia z portfelem? Niewdzięcznica jesteś smile)))))))
                • Gość: Pole a w USA caly narod jest okradany IP: *.nsw.bigpond.net.au 19.03.05, 00:41
                  przez prywatny Federal Reserve Bank, drukujacy dolary i pozyczajacy je rzadowi
                  na lichwe. Prezydent Kennedy probowal to zmienic i dobrze wiemy czym to sie
                  skonczylo. Nauczka dla przyszlych pokolen prezydentow.
                  • Gość: Kagan Re: a w USA caly narod jest okradany IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 20.03.05, 14:22
                    Taki bank, jaki narod... sad
                • Gość: Kagan Re: do brian_nichols IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 20.03.05, 13:05
                  A wiecie "brian_nichols" kto jest wiarus?
                  Poczatek (Bereszit)
                  Prywatny Blog Roberta Jaworskiego ("wiarusa")
                  RobertJaworski.blox.pl/html
                  Witam na mym blogu (witrynie Internetowej). Nazywam się Robert Jaworski, ale znany jestem na internecie jako “wiarus” (ostatnio “prawdziwy stary wiarus” jako iż zanim “zaklepałem” sobie login “wiarus”, ktoś mnie wyprzedził, i w związku z tym loguje się jako “prawdziwystarywiarus”wink.
                  Mój krótki życiorys: Urodziłem się 1 kwietnia roku 1947 w Pieszycach na Dolnym Śląsku w polsko-żydowskiej, ale postępowej, nieortodoksyjnej rodzinie inteligenckiej. W roku 1953, roku śmierci Stalina, moja rodzina przeniosła się do Wałbrzycha, gdzie w tym samym roku poszedłem do szkoły podstawowej, którą ukończyłem w roku 1960. W roku 1960 zacząłem też naukę w liceum ogólnokształcącym nr 2 w Wałbrzychu. W roku następnym przeniosłem się z rodziną do Wrocławia, gdzie też zrobiłem w roku 1964 maturę. Studia rozpocząłem z rocznym opóźnieniem spowodowanym nie dostaniem się za pierwszym razem na mą wymarzoną archeologię śródziemnomorską w roku 1964. Pamiętny rok 1968 zastał mnie więc na studiach na Uniwersytecie Warszawskim. Jako student pochodzenia żydowskiego zostałem wyrzucony ze studiów, wybrałem więc emigrację do Izraela na tzw. dokumencie podróży, stwierdzającym, iż mam prawo tylko do jednokrotnego przekroczenia granicy państwowej Polski i ze nie jestem obywatelem PRL. W Izraelu przebywałem krótko, gdyż nie podobał mi się tamtejszy religijny system rządów. W roku 1970 me podanie o wizę imigracyjną do Australii zostało rozpatrzone pozytywnie, i od roku 1971 jestem rezydentem tego pięknego kontynentu, a od roku 1980 dumnym obywatelem australijskim. W Australii zajmuję się dziennikarstwem i publicystyką, między innymi na łamach założonego przeze mnie "Cyberexpressu” -www.cyberexpres.com.
                  Robert Jaworski
                  Telefon (mobile): 0408 386 038 (Australia)
                  E-mail: robert_jaworski@gazeta.pl
                  • prawdziwystarywiarus Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan 20.03.05, 13:49
                    Te regularne szychty przy komputerze, te dziesiatki godzin kombinowania, ktory z
                    kilku kandydatow jest Wiarusem, te pracowite prowadzenie bloga, te tysiace
                    postow - a glosy w twojej glowie jak nie milkly, tak nie milkna, osobowosci
                    paczkuja tuzinami... Keep going, the end is near.
                    • Gość: Kagan Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 20.03.05, 14:21
                      Przeciez nas Kaganow jest wielu, wiec jeden zawsze czeka
                      przy komputerze na post wiarusa, drugi w tym czasie spi,
                      trzeci je, czwarty pije, piaty rozmanaza sie, szosty
                      spaceruje, siodmy obserwuje, osmy rachuje, dziewiaty szpieguje,
                      a dziesiaty, ten nieistniejacy, nic nie robi z tego sobie,
                      tylko rzepke Kaganom skrobie, a przy okazji robi wiarusa na szaro... wink
                      • prawdziwystarywiarus Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan 20.03.05, 14:31
                        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Przeciez nas Kaganow jest wielu, wiec jeden zawsze czeka
                        > przy komputerze na post wiarusa, drugi w tym czasie spi,
                        > trzeci je, czwarty pije, piaty rozmanaza sie, szosty
                        > spaceruje, siodmy obserwuje, osmy rachuje, dziewiaty szpieguje,
                        > a dziesiaty, ten nieistniejacy, nic nie robi z tego sobie,
                        > tylko rzepke Kaganom skrobie, a przy okazji robi wiarusa na szaro... wink

No to tak trzymac!
                        • Gość: Kagan Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 21.03.05, 11:10
                          A teraz policz sobie: 9 rent inwalidzkich na 1 osobe, zakladam ze
                          razem z farmaceutical benefit, rent assistance etc. jest ona tylko
                          500 dolarow na 2 tygodnie. To daje 250*9 czyli 2250 dolcow na
                          tydzien, czyli 117 tys. na reke na rok. Zyc, nie umierac!
                          Zazdroscisz mi wiarus, nieprawdaz?
                          • prawdziwystarywiarus Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan 21.03.05, 11:16

> A teraz policz sobie: 9 rent inwalidzkich na 1 osobe, zakladam ze
                            > razem z farmaceutical benefit, rent assistance etc. jest ona tylko
                            > 500 dolarow na 2 tygodnie. To daje 250*9 czyli 2250 dolcow na
                            > tydzien, czyli 117 tys. na reke na rok. Zyc, nie umierac!
                            > Zazdroscisz mi wiarus, nieprawdaz?

Nie. Zgadnij dlaczego. Tym razem bez pomocy.
                            • Gość: Kagan Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 21.03.05, 11:25
                              Wiem dobrze, ze zazdroscisz... wink
                              • prawdziwystarywiarus Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan 21.03.05, 11:31

> Wiem dobrze, ze zazdroscisz... wink

Nie szkodzi, do takich co wszystko wiedza lepiej jestem przyzwyczajony. Nie
                                zadajesz sobie wlasciwych pytan.
                                • Gość: Kagan Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 21.03.05, 11:56
                                  Po co mam sobie zadawac pytania, jak mi sie dolary wrecz pchaja
                                  na konta?
                                  • prawdziwystarywiarus Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan 21.03.05, 12:23

> Po co mam sobie zadawac pytania, jak mi sie dolary wrecz pchaja
                                    > na konta?

No to swietnie - zgarniaj salate zamiast tu warowac na forum 24/7/365. Zebys
                                    tylko RSI (repetitive strain injury) nie zlapal od szuflowania kasy, bo za to
                                    renty nie daja. Nie minie pare lat, a uzbierasz na zalegle oplaty sadowe i dlugi
                                    federalne.
                                    • Gość: Kagan Re: Doprawdy podziw we mnie wzbudzasz, Kagan IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 21.03.05, 13:38
                                      Nie mam zadnych dlugow. Przy tych dochodach nie musze zyc, jak ty,
                                      na kredyt!
                                    • kan_z_oz Sorrki za intrusion...K & PW 22.03.05, 07:16
                                      Rozczarowana jestem , ze nie byles PW na pikniku.

Pozdrawiam z Sydney
                                      • Gość: Kagan Re: Sorrki za intrusion...K & PW IP: *.95.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au 23.03.05, 13:03
                                        Wiarus szykuje sie od dluzsego czasu na zydowskie swieto co
                                        wypada mniej wiecej w Wielkanoc (Paschy czy Pejsow, jak sie
                                        tam ono nazywa)....
                                        • Gość: bimbalski Kagan do lekarza ! IP: *.an2.nyc41.da.uu.net 23.03.05, 19:16
                                          na dzial menatal problems !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka