Dodaj do ulubionych

do Polaków w LONDYNIE !!

IP: *.osiedle.net.pl 24.06.02, 01:12
Jestem studentem , i razem z kolegą na początku lipca wybieramy się do Londynu.
Jeżeli macie jakieś informacje odnośnie wynajmu mieszkania lub jakiejś pracy -
będę bardzo wdzięczny .
Z góry dziękuje !!

hary987@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ANETA Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: *.dyn.optonline.net 24.06.02, 01:48
      zapraszamy studentow do ameryki.tutaj jest weselej.
    • cornio Re: do Polaków w LONDYNIE !! 24.06.02, 01:57

O ile mi wiadomo wg najnowszych przepisow o pracy w GB teraz informuje po
      wyladowaniu w Anglii turyste z Polski urzednik kontroli paszportowej.trzeba
      tylko wyraznie powiedziec jaki rodzaj pracy szukacie i w jakim
      regionie.Najlepiej miec tez ze soba ubranie robocze i kilka narzedzi w
      bagazu.Znalezienie pracy idzie tak szybko,ze mozna nie zdazyc kupic cos
      odpowiedniego
      • Gość: jolka Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 24.06.02, 14:11
        To co napisal moj przedmowca niestety nie jest zgodne z prawda. Jesli tylko
        wspomnisz cos urzednikowi emigracyjnemu o pracy, z miejsca zostaniesz cofniety.
        Nie bierz tez zadnych puszek, konserw czy ubran roboczych, lub czegokolwiek
        innego co moze swiadczyc o tym, ze chcesz podjac prace w GB.
        • Gość: Xiv Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 62.189.123.* 24.06.02, 14:17
          puszki może wziąć - angielskie jedzenie jest tak słynne, że lepiej wziąć
          swoje...

Xiv
        • Gość: Ania Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 24.06.02, 14:54
          Najlepiej wziac wszystko co sie da, w Anglii jest tak niesamowicie drogo, ze
          wszystko sie przyda.
          • Gość: Jaga Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 212.36.38.* 24.06.02, 18:26
            O jejku, co ja bym dala teraz za kanapke z polska mielonka... no i do tego
            pomidor ze szczypiorkiem, ma sie rozumiec smile
            • Gość: RAK Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 155.91.64.* 24.06.02, 18:31
              Czytaliscie dzisiejsza gazete? GB potrzebuje sily budowlanej z Europy
              Wschodniej. Ale przepisy sie nie zmienia niestety tego lata.
            • Gość: theend Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 213.78.119.* 24.06.02, 18:36
              Gość portalu: Jaga napisał(a):

> O jejku, co ja bym dala teraz za kanapke z polska mielonka... no i do tego
              > pomidor ze szczypiorkiem, ma sie rozumiec smile

czesc Jaga..konserwa tzw turystyczna marzy Ci sie?..jak leci?

do studentow..jak was zapytaja urzednicy skad macie takie informacje..powiedzcie
              ze od corn+hole..moze sie przestrasza..
              z wlasnego doswiadczenia..szukanie tutaj pracy jest na nic..
              • Gość: Jaga Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 212.36.38.* 25.06.02, 11:34
                Gość portalu: theend napisał(a):

> czesc Jaga..konserwa tzw turystyczna marzy Ci sie?..jak leci?
                >
                > do studentow..jak was zapytaja urzednicy skad macie takie informacje..powiedzci
                > e
                > ze od corn+hole..moze sie przestrasza..
                > z wlasnego doswiadczenia..szukanie tutaj pracy jest na nic..

Czesc theend, tak wlasnie, turystyczna, albo luncheon meat smile

A co do studentow, to theend ma racje. Teraz jest taki zastoj, ze nie ma pracy.
                Moi znajomi, ktorzy pracowali na budowach do tej pory bez problemu, teraz
                potracili te prace i szukaja bez skutku.
                Takze drodzy studenci, jak macie pieniadze do wydawania, to przyjezdzajcie, bo w
                Londynie sie mozna fajnie zabawic. Ale na prace nie liczcie, bo nie ma.
                Zwlaszcza teraz, kiedy sa wakacje

• Gość: Ania Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 25.06.02, 11:38
                  Jaga, nie strasz.....??? Ja ludziom obiecuje, ze w Londynie praca lezy na ulicy
                  i ze nie mozna nie znalezc, a ty takie rzeczy piszesz?
                  Przeciez jak nie Polacy to kto im te wszystkie dachy w lecie ponaprawia, i
                  sciany powyburza miedzy dwoma reception rooms na dole i nowe podlogi zalozy, i
                  potem wszystko posprzata?????
                  • Gość: Jaga Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 212.36.38.* 25.06.02, 11:59
                    Ania, calm down. Ja tylko mowie o swoich znajomych, ktorzy nie maja pracy. No
                    ale moze jak sie dobrze poszuka to sie cos znajdzie...
                    • Gość: Ania Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 25.06.02, 12:06
                      Bylam dwa tygodnie temu przy Posku i sciana placzu oblegana jak zawsze, ale cos
                      slyszalam, ze teraz ten sklepik w remoncie, to moze dlatego nikt nie moze
                      znalezc pracy, bo brak ogloszen w rodzimym jezyku .....
                      A swoja droga tam sie zdarzaja piekne perelki, ogloszenie po rosyjsku:
                      "Prawa pracy wysokiej jakosci sprzedam"
                      • Gość: Jaga Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 212.36.38.* 25.06.02, 12:11
                        Gość portalu: Ania napisał(a):

> "Prawa pracy wysokiej jakosci sprzedam"

hi, hi, dobre, dobre
                • Gość: theend Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 213.78.104.* 25.06.02, 23:41
                  Gość portalu: Jaga napisał(a):

> Gość portalu: theend napisał(a):
                  >
                  > > czesc Jaga..konserwa tzw turystyczna marzy Ci sie?..jak leci?
                  > >
                  > > do studentow..jak was zapytaja urzednicy skad macie takie informacje..powi
                  > edzci
                  > > e
                  > > ze od corn+hole..moze sie przestrasza..
                  > > z wlasnego doswiadczenia..szukanie tutaj pracy jest na nic..
                  >
                  > Czesc theend, tak wlasnie, turystyczna, albo luncheon meat smile
                  >
                  > A co do studentow, to theend ma racje. Teraz jest taki zastoj, ze nie ma pracy.
                  >
                  > Moi znajomi, ktorzy pracowali na budowach do tej pory bez problemu, teraz
                  > potracili te prace i szukaja bez skutku.
                  > Takze drodzy studenci, jak macie pieniadze do wydawania, to przyjezdzajcie, bo
                  > w
                  > Londynie sie mozna fajnie zabawic. Ale na prace nie liczcie, bo nie ma.
                  > Zwlaszcza teraz, kiedy sa wakacje
                  >

nieporozumienie Jaga..mowilem 'tutaj' - czyli na forum nie ma co szukac pracy
                  (chociaz ja sie nie poddaje))..przeciez mnostwo osob prace znajduje - mnostwo
                  nie..ja juz raz pisalem uklad procentowy 20/50/30..
                  jezeli ktos oczekuje scenariuszy pt 'przyjedz;spiwor;kasa;i braziliana czeka..to
                  niech sie nie przeliczy..choc stan+dart zero osiagnac mozna z paluszkiem..to
                  cokolwiek wiecej w zlych ukladach..to raczej grozi druga zolta kartka..

• mrs.nobody do Ani 25.06.02, 12:31
      Aniu, czy moglabys podac jakis kontakt do siebie na
      priva, pliiis? Mam kilka pytan dotyczacych Londynu.
      Z gory dziekuje
      jesli nie chcesz publicznie to na mail powyzej
      • Gość: ktos Re: do Ani IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.06.02, 12:54
        ania@aniaspoland.com
        • Gość: Ania Re: do Ani IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 25.06.02, 12:59
          Bardzo jest 'ktos' uczynny, i wzruszona jestem moja 'slawa', ale ten adres
          sprawdzam co jakies 2 dni w domu.....
          • mrs.nobody Re: do Ani 25.06.02, 13:00
            Aniu, czy moge napisac do Ciebie na ten powyzszy
            adres...? czy odezwiesz sie do mnie??
            Pozdrawiam
            B.
            • Gość: Ania Re: do Ani IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 25.06.02, 13:26
              Wyslalam ci email na adres mrs.nobody, dostalas?
              • mrs.nobody Re: do Ani 25.06.02, 13:34
                > Wyslalam ci email na adres mrs.nobody, dostalas?

nie moge teraz wejsc na poczte gazety (((( jak tylko mi
                sie uda, to napisze, jeszcze raz serdeczne dzieki smile

• Gość: Fifi Re: do Polaków w LONDYNIE !! IP: 213.86.13.* 26.06.02, 12:22
      Zagladnij na watek pod tytulem "Praca i nauka w Holandii/Irlandii/Anglii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka