Gość: ANETA IP: *.dyn.optonline.net 20.07.02, 05:13 Ja tez inwestuje.Przeraza mnie to,ze ciagle trace.Wiecej daje i mniej mam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ttc Re: 401(K) 20.07.02, 05:19 Gość portalu: ANETA napisał(a): > Ja tez inwestuje.Przeraza mnie to,ze ciagle trace.Wiecej daje i mniej mam Tracisz na papierze. Wazne ile bedziesz miala jak beda Tobie te pieniadze potrzebna. Wyobraz sobie ze kupilas dom za 200 tys. Pod koniec roku jest on warty 250 tys ale ty nie masz najmniejszego zamiaru sie wyprowadzac. Czyzbys byla o 50 tys bogatsza? (albo jak doms padnie do 150 tys - czyzbys byla o tyle biedniejsza...) Powodzenia, ttc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: 401(K) IP: *.dyn.optonline.net 20.07.02, 05:21 ttc napisał: > Gość portalu: ANETA napisał(a): > > > Ja tez inwestuje.Przeraza mnie to,ze ciagle trace.Wiecej daje i mniej mam > Tracisz na papierze. Wazne ile bedziesz miala jak beda Tobie te pieniadze > potrzebna. Wyobraz sobie ze kupilas dom za 200 tys. Pod koniec roku jest on > warty 250 tys ale ty nie masz najmniejszego zamiaru sie wyprowadzac. Czyzbys > byla o 50 tys bogatsza? (albo jak doms padnie do 150 tys - czyzbys byla o tyle > biedniejsza...) Powodzenia, ttc ty masz leb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: 401(K) IP: *.dyn.optonline.net 20.07.02, 05:20 Gość portalu: ANETA napisał(a): > Ja tez inwestuje.Przeraza mnie to,ze ciagle trace.Wiecej daje i mniej mam moje equities: 1yr return rate: -32% bonds +8% elections 50%, 50% employee contribution okolo 200% (100%vested) wiec nie jest tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal J, co ty masz za bonds? ... ze tak dobrze zraz! nt IP: *.client.attbi.com 20.07.02, 06:01 Odpowiedz Link Zgłoś
ttc Re: J, co ty masz za bonds? ... ze tak dobrze zra 20.07.02, 06:11 Michal, nie wiem co Klos ma w swoim portofolio, ale pamietaj ze bonds to nie tylko rzadowe. Prawie wszystkie korporacje (np. Intel, Oracle itd)je wydaja. Poniewaz nie ma takiej pewnosci jak z rzadem to oferuja one wyzsze oprocentowanie, chociez praktycznie te firmy maja male prawdopodobienstwo banructwa. Chociaz w dzisiejszych czasach nigdy nic niewiadomo... ttc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal bonds, bils i notes IP: *.client.attbi.com 20.07.02, 06:18 ttc napisał: > Michal, nie wiem co Klos ma w swoim portofolio, ale pamietaj ze bonds to nie > tylko rzadowe. Tak, rzad ma bonds, bils i notes. Tylko one tak dobrze nie daja 4 chyba ostatnio w zaleznosci od serii i typu. > Prawie wszystkie korporacje (np. Intel, Oracle itd)je wydaja. > Poniewaz nie ma takiej pewnosci jak z rzadem to oferuja one wyzsze > oprocentowanie, chociez praktycznie te firmy maja male prawdopodobienstwo > banructwa. Chociaz w dzisiejszych czasach nigdy nic niewiadomo... ttc Korporacyjne tez cienko. Ja stawiam na junk, tylko jaki, bo osiem to niezle, dlatego wyczuwam jakis zamkniety fundosz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ttc Re: bonds, bils i notes 20.07.02, 06:23 Gość portalu: --Michal napisał(a): > ttc napisał: > > > Michal, nie wiem co Klos ma w swoim portofolio, ale pamietaj ze bonds to n > ie > > tylko rzadowe. > > Tak, rzad ma bonds, bils i notes. Tylko one tak dobrze nie daja 4 chyba > ostatnio w zaleznosci od serii i typu. > > > Prawie wszystkie korporacje (np. Intel, Oracle itd)je wydaja. > > Poniewaz nie ma takiej pewnosci jak z rzadem to oferuja one wyzsze > > oprocentowanie, chociez praktycznie te firmy maja male prawdopodobienstwo > > banructwa. Chociaz w dzisiejszych czasach nigdy nic niewiadomo... ttc > > Korporacyjne tez cienko. Ja stawiam na junk, tylko jaki, bo osiem to niezle, > dlatego wyczuwam jakis zamkniety fundosz. > > Pozdrawiam. Sprobuj WorldCom Jak nie zbankrutuja w poniedzialek moze beda cos warte... Dobranoc, ttc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: bonds, bils i notes IP: *.dyn.optonline.net 20.07.02, 15:38 > Gość portalu: --Michal napisał(a): Michal: FIDELITY INTER BOND Trading Symbol: FTHRX Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: bonds, bils i notes 20.07.02, 15:51 Gość portalu: jot-23 napisał(a): > > > Gość portalu: --Michal napisał(a): > > > Michal: > > FIDELITY INTER BOND > Trading Symbol: FTHRX jak juz kiedys pisalem :tylko w np.wyborowa,absolut lub smirnoff- nikt inny ci nie da 40 % ,za wlozone pieniadze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: don2 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 20:28 swietne )))) Odpowiedz Link Zgłoś
bulldog3 Re: don2 20.07.02, 22:39 Co to znaczy Don ?? ta inwestycja w wyborowa lub absolut ?? w jaki sposob zarobisz 40 % ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelD cykle... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 20.07.02, 23:19 nie ma nic bardziej naturalnego niz cykl.... przyrody, finansowy, zycia... tylko trzeba wiedziec na jakim etapie jestesmy... teraz doluje - im bardziej spadnie tym bardziej NIE SPRZEDAWC! POZDROWKO Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: cykle... IP: *.dyn.optonline.net 21.07.02, 02:54 Gość portalu: PawelD napisał(a): > nie ma nic bardziej naturalnego niz cykl.... > > > przyrody, finansowy, zycia... > > tylko trzeba wiedziec na jakim etapie jestesmy... > > teraz doluje - im bardziej spadnie tym bardziej NIE SPRZEDAWC! > > POZDROWKO > > Pawel hej, byl juz tutaj taki od cykli, znany cyklista, Komentator. wrozyl polsce rychla druga japonie. Bruno mu uwierzyl i zainwestowal po indeksie... teraz sypia po hostelach. a tak powaznie, to bardzo duzo firm a gieldzie, nie przezyje nadchodzacego financial crunch, i beda bankrutowac , bo nie beda mogly splacic dlugow, wiec doradzanie kurczowego trzymania sie tankujacych akcji, nie musi byc najlepsza porada. a na pewno nie generalna wskazowka. Odpowiedz Link Zgłoś