Gość: Mirko IP: 65.206.44.* 16.10.02, 18:10 www.womenrussia.com/extopfaq10.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Czy masz problem z przeliczaniem cali na funt 16.10.02, 18:36 a ja nadal nie znalazlam ,jakiego naprawde jestem wzrostu, w stopach i "inczach" Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.wyborcza.pl Re: Czy masz problem z przeliczaniem cali na funt 17.10.02, 00:47 Po przeliczeniu tych cali (wzrost) na funty (waga) wychodzi straaaaaaszna nadwaga)))))hyhyhyhyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Czy masz problem z przeliczaniem cali na funt IP: 65.206.44.* 17.10.02, 17:55 roseanne napisała: > > a ja nadal nie znalazlam ,jakiego naprawde jestem wzrostu, w stopach i "inczach > " 5'5"? 5'6"? W butach na obcasie czy na odwrot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Cale cale, polcale i cwierccale... IP: 65.206.44.* 17.10.02, 18:10 Wlasnie sie osobiscie przekonalem na srubunku hydraulicznym renomowanej firmy Grundfoss aus Deutchland, ze niemieckie 1/2" jest tyciunko deczko mniejsze niz amerykanskie 1/2", czyli ze polcalowa rurka amerykanska ni cholery nie wchodzi w polcalowa dziure niemiecka. Prawdziwa historia: Samolotow nie tankuje sie "do pelna" - "po same zakretki". Tyle ile trzeba + rezerwa. Kiedys Amerykanie zatankowali B 757 "Air Canady" w funtach, calych tysiacach funtow a metryczny lotnik wpisal w komputer kilogramy, cale tysiace kilogramow i potem wysoko, wysoko na niebie wszystko im w locie po kolei pogaslo. Usiedli lotem szybowym - z aby poszumem pierza skrzydel - w samym srodku niedzielnych pokazow lotniczych aeroklubowego lotniska i zyli dlugo i szczesliwie. Najlepsze sa jednak tony. Albo biliony. Zupelnie, kompletnie inny zwierz. Odpowiedz Link Zgłoś
canadian Re: Cale cale, polcale i cwierccale... 17.10.02, 20:18 Mirko czy Ty aby przypadkiem nie pomagales tankowac tego samolotu? Skoro chcesz przeliczac cale na funty jak w temacie........ A swoja droga to nie Amerykanie tylko Kanadyjczycy w Toronto tankowali ten samolot jesli sie nie myle. I chyba tych pokazow tam nie bylo tylko zwykle opuszczone lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Cale cale, polcale i cwierccale... IP: 65.206.44.* 17.10.02, 20:27 Gdyby Kanadyjczycy tankowali to byloby w kilogramach - tak jak masz na stacjach w litrach i cala historia nie mialaby sensu bo by im sie na beton zaczelo lac, nie uwazasz madralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Cale cale, polcale i cwierccale... IP: *.sympatico.ca 17.10.02, 20:32 Gość portalu: Mirko napisał(a): > Gdyby Kanadyjczycy tankowali to byloby w kilogramach - tak jak masz na stacjach > > w litrach i cala historia nie mialaby sensu bo by im sie na beton zaczelo lac, > nie uwazasz madralo? mirko, jestes duren, a canadian ma racje! Odpowiedz Link Zgłoś
canadian Re: Cale cale, polcale i cwierccale... 17.10.02, 20:36 Glupstwa Mirko piszesz. Cala checa polegala na tym ze Kanadyjczycy pomimo przejscia na system metryczny popelnili ten blad. Zreszta nadal w Kanadzie uzywa sie obu miar. Odpowiedz Link Zgłoś
canadian Link dla Mirko 17.10.02, 20:43 Nie wyzywaj mnie od madrali zanim nie sprawdzisz bo niezbyt dobra opinie wystawiasz sobie. www.cheresources.com/flightzz.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Czy masz problem z przeliczaniem cali na funt 17.10.02, 20:22 mniej Odpowiedz Link Zgłoś
_narval_ Re: Czy masz problem z przeliczaniem cali na funt 17.10.02, 20:50 >Kiedys Amerykanie zatankowali B 757 "Air Canady" w funtach, calych tysiacach >funtow a metryczny lotnik wpisal w komputer kilogramy, cale tysiace >kilogramow ...... Mirko dosyc mnie zaintrygowales ta historyjka; znaczy sie, ze zatankowany kerozen wazy sie kilogramami, a nie objetoscia litrow czy ameryk. gallonow; w ang. prawdopodobnie juz zaprzestali ich gallon-system i odmierzaja litrami; znaczy sie, na lotniskach nie tankuje sie zbiornika samolotow tysiacami litrow, ale tysiacami kg paliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Samoloty IP: 65.206.44.* 17.10.02, 21:26 Canadian ma racje. Faktycznie nie sprawdzilem jak to bylo naprawde a czytalem o tym juz dosyc dawno temu. Cala akcja miala rzeczywiscie miejsce w Kanadzie a tylko samolot byl w "amerykanskiej konfiguracji". I 767 a nie (podobny) 757. Milo mi jednak ze kogos zaintrygowalem tymi kilogramami i funtami, bo bylo tu juz naprawde tragicznie z aby paroma szalejacymi oszolomami (albo nawiedzonym jednym?) z kanadyjskiego serwera. Tak, samoloty tankuje sie nafta "na wage" a nie objetosc jak samochody. Objetosc jest zasadniczo bez znaczenia. To nie okret. Wszystko to waga - nawet farba jaka sie je maluje (ostatnio tansze a ladniejsze kalkomanie) - dlatego niektore - szczegolnie cargo - sa gole - niepomalowane. Odpowiedz Link Zgłoś
guajazyl Re: Samoloty 17.10.02, 22:21 A mowilem, k...a, lepiej zostan przy wysylaniu linkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Samoloty IP: *.union01.nj.comcast.net 18.10.02, 04:32 guajazyl napisał: > A mowilem, k...a, lepiej zostan przy wysylaniu linkow! I co jeszcze osilku mowiles? Odpowiedz Link Zgłoś