Dodaj do ulubionych

Czy problem bedzie z glowy...?

IP: *.ras10.ilchi.alerondial.net 28.01.03, 00:29
Witam Was moi drodzy forumowicze!!!

Zanim zadam Wam pytanie chcialbym przedstawic moja sytuacje. Otoz nie mam
jeszcze 21 lat i jestem w USA legalnie, ale to sie skonczy za pare miesiecy
(wiza turystyczna). Moja mama mieszka w Polsce z obywatelem USA. Rozumiem, ze
jesli sie pobiora to wszystko przepisowo sie zalegalizuje i dostane zielona
karte. Ale czy to bedzie mozliwe po uplywie mojej wizy? Jesli bede joz
nielegalny i dalej nie opuszcze terytorium USA TO CZY WTEDY ICH SLUB W POLSCE
COS ZALATWI??? Jakie szanse moja mama bedzie miala na wjazd do USA i czy ja
bede mogl przekraczac granice? Powiedzcie prosze co myslicie. Z gory dziekuje
za konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • bozena_l Sluchaj misiek 28.01.03, 00:42
      Sluchaj misiek

Masz telefon ? Jest taka funkcja co pozwala na ukrycie numeru (w kanadzie to
      jest * 67)

Wyjdz do telefonu ulicznego i zadzwon do INS z informacja - nie dawaj
      szczegolow ze jestes polak i matka w warszawie i tego - mow ze w pewnym KRAJU i
      tego - dostaniesz info

A wgole to sie przelec do biblioteki jakiejs duzej i popros o dzial prawny i
      tam masz pelno ksiazek i tego o tych sprawach - poszukaj - poczytaj - pokopjuj
      co trzeba i z banki !!!

Powodzonka !
      • Gość: Artur Re: Sluchaj misiek IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.01.03, 00:50
        ......bozenciu! jakie rady. no no
        • bozena_l @ artur - No czy nie mam racji, misiu ? 28.01.03, 01:25
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> ......bozenciu! jakie rady. no no

A co mam go zostawic na pastwe grinpointa czy jackowa ?

Ma wize i mamuska bedzie miale niedlugo zielona wienc ma serio szanse na pobyt
          w USA tylko cholera powinien sie rozgarnac troche i tego bo on liczy na innych
          a powinien sam o siebie zadbac

Ale podoba mi sie bo kombinuje - to jest to !!!

A pomysl z biblioteka jest okay bo ja sama czesto chodze patrzyc czy np mozna
          demonstrowac legalnie przed ambasada izraela w soboty i jak zadne prawo mi nie
          zabrania to ide i demonstruje ze zydostwo wywozi $ do izraela zamiast placic
          podatki w kanadzie dzieki ktorym zwiekszyli by mi welfare !

No czy nie mam racji, misiu ?

Bozencia L
          • Gość: Artur Re: @ artur - No czy nie mam racji, misiu ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.01.03, 01:36
            masz racje, powstaje tylko pytanie czy przy obecnej paranoi INS nie czepi sie
            (zakladajac, ze chlopak bedzie siedzial do slubu matki juz bez wizy) i nie da
            mu po prostu kopa za zlamanie prawa. sama wiesz jacy oni sa i jak chca znalesc
            haczyk ...znajda.

• Gość: monsoon wlasnie w tym problem IP: *.ras10.ilchi.alerondial.net 28.01.03, 05:39
              Wlasnie w tym problem ze moge dostac kopa zanim wystartujemy z legalizacja.
              Bozena pisze mi zebym sie rozgarnal i nie liczyl na innych... nie licze
              calkowicie na innych ale po co jest to forum? Akurat w tym przypadku ja nie mam
              za duzo do gadania, to przeciez nie ja mam sie ozenic...

Na bibliotekach nie polegam bo prawo i rozne ustawy zmieniaja sie co chwile a
              wielu z Was jest na biezaca i moze cos poradzic. Przeciez nie jestem jedynym z
              takim problemem (albo z taka "szansa").

Tak czy inaczej dziekuje Wam serdecznie za odpowiedzi i czekam na kolejne.
              Pozdrawiam!!!
              • Gość: Artur Re: wlasnie w tym problem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.01.03, 10:17
                Ja nie mieszkam w USA, lecz patrzac logicznie, gdy bedziesz sie dziel bez
                pobytu i wyzy to dajesz im do reki 'bron' aby ci pozniej (gdy matka juz bedzie
                po slubie) wlasnie pobyt odmowic. No i jak sie wtedy wytlumaczysz? Na twoim
                miejscu jechalbym na przeczekanie do Polski, nie przeciagalbym wizy aby miec
                spokojny wjazd i unuknac problemow i ich skutkown, ktorych sie nie da juz wtedu
                odwrocic. Cierpliwosc jest ostrym mieczem.
                Zycze szczescia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka