Dodaj do ulubionych

chciałam zrobić zakupy w wal-mart

21.08.06, 16:35
i jak już wrzuciłam do koszyka wszystko co chciałam okazało się,że nie
akcpetują mojej karty płątniczej ,bo nie jest z USAsad. Czy ktoś mógłby mi
pomóc?mogę przesłać pieniądze na te zakupy.....bardzo mi na tym zależy
iza
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 21.08.06, 16:46
      jak pilne to jest? ciagle stoisz z tym zaladowanym koszykiem przy kasie?!?
      • iberka Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 21.08.06, 18:30
        czy to był żart? dla mnie to istotna sprawa i brak możliwości rozwiązania bez
        pomocy osoby trzeciej.
        • jot-23 Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 21.08.06, 18:44
          rozumime, chodzi ci o zakupy z ich portalu... szczerze mowiac, nie wiem czy
          znajdzie sie ktos chetny aby spedzac swoj czas na robieniu zakupow dla ciebie,
          przepakowywaniu, lataniu na poczte, i wysylaniu rzeczy, ktore, sa ogolnie
          dostepne na swiecie, wiec jedynym kryterium jaki mi przychodzi na mysl, ze sa
          ci one koniecznie potrzebne jest niska cena. No chyba ze oferujesz tutaj komus
          interes...ale to wczle nie jest jesne z twojego postu.
          • iberka Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 21.08.06, 19:01
            nikomu nie oferuję interesu, shipping mam ale nie mam jak zapłacić. Wal-mart
            wysyła zakupy na teresie USA a tam jest firma,która mi je dostarczy do Polski.
            Natomiast potrzebuję pomocy co dopłatności, widziałam ,że mają karty
            typu "gift" i chcę znaleźć kogoś kto po tym jak ja przeleję mu pieniądze wykupi
            mi na stronie www walnartu taką właśnie kartę. Zatem pomoc jest to 2 min
            siedzenia przed komputerem dla tej osoby.
            iza
            • harlista Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 21.08.06, 19:18
              wyslij mi maila na:
              summerville.1@netzero.net
              odpowiem za 6 godz
            • canadoll Scams and scums how to 21.08.06, 19:46
              dla wszystkich przejetych ta "wzruszajaca historia" polecam przeczytac
              www.craigslist.org/about/scams.html
              # DEAL ONLY WITH LOCALS! Most non-local inquiries on craigslist are scams.
              # NEVER wire funds to a distant person, via Western Union or any other carrier
              # Be wary if the other party wants to use an escrow service such as BidPay or
              Squaretrade
              # NEVER give out personal financial information (checking account number, SSN,
              eBay/PayPal info, etc.)
              • iberka dziękuję za pomoc 21.08.06, 19:58
                to do Pani/tudzież Pana
                • harlista Re: dziękuję za pomoc 21.08.06, 22:02
                  Jak "harlista" to raczej ON. Z broda, w skorzanej kamizelce na Harleyu smile
                  W koncu kazdy z nas wybiera sobie nick najlepiej oddajacy jego osobowosc. Chyba
                  mam racje? smile))
                  • iberka Re: 21.08.06, 23:06
                    Nie niesmile to było do Pani powyżej. Wiem,że kkomuś to się wyda dziwne ale ja
                    szukam każdego rozwiązania i też ponoszę ryzyko...w Końcu wyślę swoje pieniądze
                    na drugi koniec świata do kogoś kogo nie znam. Ale zaufanie to podstawa w
                    biznesie zatem...smile
                    iza
                    • v.prl.pisiorow a co tam jest takiego, że chcesz ryzykować??? 21.08.06, 23:36
                      zaczyna mnie to intrygować... swoją drogą Wall Mart jest też poza USA, spróbuj
                      tam - np. w Niemczech, co prawda likwidują swoje sklepy, ale może jeszcze działają
                      • piss.doff Re: a co tam jest takiego, że chcesz ryzykować??? 22.08.06, 00:31
                        w Niemczech likwiduja te sklepy? kiedy o tym slyszales?
                        • v.prl.pisiorow jakieś parę miesięcy temu, z Korei też się wycofuj 22.08.06, 09:53
                          ogólnie mnie Wall Mart nie interesuje, ale akurat było o nich trochę, bo w
                          Polsce mieli kupić od Geanta sklepy, ale jednak nie wchodzą do Polski (kupują je
                          Niemcy), wtedy mówili że Wall Mart wycofuje się z paru krajów, między innymi z
                          Niemiec i chyba Korei - ale kiedy to nie wiem

powód kiepska sprzedaż
                  • robinhood101 Re: dziękuję za pomoc 22.08.06, 06:04
                    Przeciez to scam, z daleka smierdzi.
                    A jesli juz jej karty kredytowej nie chca uznac(co jest kompletna bzdura, bo
                    wszystkie wieksze karty kredytowe (Visa, Master Card, American Express sa
                    uznawane na calym swiecie), to moze zrobic zakupy uzywajac debit card.
                    www.walmart.com/catalog/catalog.gsp?cat=119640#0
                    Nie rob z siebie idioty i daj sobie spokuj z chora panienka. Nie masz nic
                    innego do roboty???
                    • robinhood101 z tego wszystkiego zrobilem blad ortograficzny 22.08.06, 06:06
                      i napisalem spokoj prze U zwykle a powinno byc przez O
                      • v.prl.pisiorow akurat tu walnąłeś głupotę jak dom 22.08.06, 09:57
                        to że gdzieś przyjmują karty kredytowe nie oznacza, że sprzedają na cały świat -
                        sprawdż cjhoćby programy komputerowe, które w internecie są sprzedawane w
                        różnych cenach - np. dla USA czasem o połowę taniej niż dla Polski (Europy), już
                        składając zamówienie z Europy na ten sam produkt, ale przeznaczony dla USA,
                        strona internetowa nie przyjmie ci zamowienia

oszustwo albo i nie - jednak logiki w twoim rozumowaniu nie ma, bo ta osoba chce
                        WPIERW przesłać tobiw peiniądze, więc chyba to ONA ryzykuje, bo możesz być
                        nieuczciwy - tylko po kiego to robi to już inna zagadka
    • piss.doff Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 22.08.06, 00:34
      zabko ja do dzis czekam na pieniadze od kilku takich rozkosznych dziewuszek jak
      ty.

harlista, na glowe upadles? Jak jej zrobisz te zakupy to wykreslam cie z listy
      High Level Polish Fliers. edytkus juz sie pozegnala a robinhood do dzisiaj sle
      prezenty zeby mnie przekonac.
      • robinhood101 Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 22.08.06, 05:48
        Czy my sie znamy kolego? Nie przypominam sobie, zebym robil Ci jakiekolwiek
        prezenty.
    • pan_kowalski Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 22.08.06, 05:44
      Wielka sprawa zrob money order na sume jaka chca, wyslij i po klopocie. A tak
      nawiasem, co w tym sklepie sprzedaja( stringi dla ubozszej klasy sredniej,
      ktore koniecznie musisz miec???), ze nie mozna tego kupic w Europie. Czy to
      takie wazne zeby ludziom doope zawracac. A moze po prostu kolejny scam. Na to
      to wlasnie wyglada.
    • iberka Nooo 22.08.06, 07:58
      i poczułąm się jak na kamienowaniu a ja tylko chciałam prosić o pomoc w wydaniu
      moich własnych pieniędzy. To,że ludzie są nieufni wiem ale żeby od razu
      zwyzywać kogoś? To już przesada. A tak swoją drogą co to jest scam? No i
      walmart akceptuje tylko karty USA....homofobia totalna?Poczułam się jak czarny
      człowiek kilkadziesiąt lat temu, bo jestem gorsza tylko dlatego,że mam kartę
      PKO czy BPH? heh
      Pozdrawiam i życzę więcej spokoju smile
      Iza
      • piss.doff Ile ty masz lat? 22.08.06, 09:59
        Czy twoja mama wie ze nagabujesz facetow w USA o pieniadze? Twoja zachowanie i
        reakcja sa typowe dla kobiety lekkich obyczajow chyba ze jestes nienormalna.
      • v.prl.pisiorow tu chodzi o rejon sprzedaży zapewne 22.08.06, 10:00
        widać Wall Mart USA sprzedaje tylko do USA, więc kazde zamówienie z zagranicy
        jest odrzucane - spróbuj w Niemczech, tam są jeszcze (choć mają sie wycofać)

Ale dlaczego akurat chcesz tam kupować? Mają niższe ceny, czy coś innego sprzedają?
      • canadoll Re: Nooo 22.08.06, 13:03
        Oni, Walmart i ska, nie robia tego dlatego, zeby ciebie dyskryminowac chociaz
        efekt koncowy jest nieomylnie podobny. Oni robia to poniewaz zostali oszukani,
        okradzeni wielokrotnie po chamsku i to jest jedyna metoda, ktora dziala, trzymac
        sie od chamstwa z daleka. Podobnie jest z wizami do USA, jezeli wiekszosc ludzi
        bezwstydnie klamie w zywe oczy, oszukuje, to jedyna obrona jest utrzymywanie
        wiz, interview, oplat i kar w formie zakazow wjazdu dla ludzi przylapanych na
        przekroczeniach wizowych.
        Oszustwa czyli scams, wykorzystujace internet jakims dziwnym sa specjalnoscia
        Europy Wschodniej, szczegonlnie Rosji i Rumunii, ale i w Polsce jest przeciez
        duzo zdolnych "informatykow".
        Odmawia ci sie uslug, gdzyz ryzyko jest za duze. Normalna decyzja biznesowa,
        ktora sama bys podjela gdyby chodzilo tu o twoje pieniadze. Np nie wsiadziesz do
        pierwszej lepszej taksowki bez napisow na Stadionie 10-lecia bo wiesz,
        podejrzewasz, ze najprawdopodobniej trafisz na mafie i ciebie oszukaja, okradna
        i zagroza pobiciem.
        Czy to dyskryminacja czy tez dozwolona forma samoobrony wlasnych interesow?
        • v.prl.pisiorow canadoll czy ty jesteś tak głupi czy tylko udajesz 22.08.06, 15:18
          ????

nie masz zielonego pojęcia o co w tym wszystkim biega, ale toczysz pianę jak
          jakiś buraczany przygłup

a cv do wiz - widac jednak to NIE FUNKCJONUJE skoro tobie dali

smile))))
          • canadoll Jedźmy, nikt nie woła. 22.08.06, 16:44
            wydawalo mi sie, ze slyszalem jakie stlumione szczekanie w oddali, ale musialo
            mi sie chyba wydawac: Jedźmy, nikt nie woła.

Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu,
            Wóz nurza się w zieloność i jak łódka brodzi;
            Śród fali łąk szumiących, śród kwiatów powodzi,
            Omijam koralowe ostrowy burzanu.

Już mrok zapada, nigdzie drogi ni kurhanu,
            Patrzę w niebo, gwiazd szukam, przewodniczek łodzi;
            Tam z dala błyszczy obłok? tam jutrzeńka wschodzi?
            To błyszczy Dniestr, to wzeszła lampa Akermanu.

Stójmy! - jak cicho! - słyszę ciągnące żurawie,
            Których by nie dościgły Źrenice sokoła;
            Słyszę, kędy się motyl kołysa na trawie,

Kędy wąż śliską piersią dotyka się zioła.
            W takiej ciszy! - tak ucho natężam ciekawie,
            Że słyszałbym głos z Litwy. - Jedźmy, nikt nie woła.
    • piss.doff czy ktos moze mi podzyrowac zakup 23.08.06, 21:35
      4kg pomaranczy? Sa z lekka przeterminowane i sprzedawca zgdzil na sprzedaz za
      $2.
      Poniewaz nie dysponuje obecnie tego rodzaju gotowka, poprosilem go o pozyczke.
      Zgdzil sie chetnie (pomarancze nie ida tak dobrze jak mieszkania, patrz tutaj
      jak zlosliwi wypisuja rozne takie banialuki
      www.breitbart.com/news/2006/08/23/D8JM6F8O0.html
      ale powiedzial ze potrzebuje zyranta. Czy ktos sie zgodzi podzyrowc mi ten
      zakup? Pieadze oddam w ratach w ciagu pol roku, obiecuje z calego polonijnego
      serca.
      • australian_devil Re: czy ktos moze mi podzyrowac zakup 23.08.06, 21:52
        dziwia sie ludziom , ktorzy kupuja chinskie badziewie w Wall-Mart,tam sie tylko
        kupuje proszek do prania i papier toaletowy i to wszystko,cala reszta to chlam.
        • mrsrobinson Re: czy ktos moze mi podzyrowac zakup 23.08.06, 22:30
          To prawda. Robie wlasnie tak mowisz. Proszki,papier toaletowy ew rozne inne
          srodki kosmetyczno-myjace.
          Na pocieszenie dodam, ze to chinskie badziewie z Wal-Martu jest podobno duzo
          lepszej jakosci niz chinskie badziewie z Polski. Chinczycy po prostu sprzedajac
          swoje badziewie maja priorytety. Najlepsza jakosc idzie do USA a reszta
          dostaje prawdziwe 100% badziewie, rozpada sie po miesiacu. W USA podobno tzyma
          dluzej.
          • piss.doff Re: czy ktos moze mi podzyrowac zakup 24.08.06, 00:35
            5 lat temu chinskie badziewie z chin rozpadalo sie w rekach a wiekszosc lezala
            juz w rozkladzie na polkach. Obecnie jest duza poprawa jakosci. Nie moge sie
            tylko przyzwyczaic do tej ich zupy z gniazd jaskolczych. Moze ktoregos dnia
            skusze sie na ten rzekomy przysmak.
    • filutern Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 26.08.06, 11:56
      kiedys miałem podobny problem chciałem kupic ksiazke za kilka dolarow w
      promocji gdzie koszt przesłania normalnej wielkosci ksiazki wynosił cos koło
      20 dolarow, z zakupu zrezygnowalem kupiłem sobia ta ksiazke co prawda juz nie
      american edition tylko europe na ebayu w uk z przesyłke zapłaciłem 20 zł
      przelewu dokonalem zwykła polska karta visa wszystko bez biegania dzwonienia do
      usa proszenia jakis henkow i zenkow
      • tomsenior Do iberka 26.08.06, 16:16
        Idz do najblizszego oddzialu WESTERN UNION wykup tzw. MONEY ORDER na kwote
        twoich zakupow oczywiscie w dolarach USA i wyslij to do walmartu oni tez
        akceptuja taka forme zaplaty.Western Union jest w kazdym wiekszym banku w
        Polsce.
      • harrap Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 26.08.06, 17:37
        A wszystko po to aby kupic jakies amerykanskie badziewie? Co za upor!!!!
        • piss.doff nie amerykanskie! 26.08.06, 17:57
          tylko chinskie.

harrap napisał:

> A wszystko po to aby kupic jakies amerykanskie badziewie? Co za upor!!!!
        • iberka Panowie .... 31.08.06, 02:30
          ...tylko się nie pobijcie. Widzę,że dyskusja trwa chociaż ja z niej
          odeszłam smile. Spóbowałam wszelkich dróg i dziś zakończyłam jedną z nich,
          teraz trzymam kciuki aby się powiodło. A tak swoją drogą to Gap, Old Navy etc
          też są chińskie a jakośc tego chińskiego do tego co mogę kupić tutaj jest
          nieporównywalna dlatego wolę zapłacić więcej i nie kupować wszystkiego co
          drugie pranie.

Pozdrawiam zza oceanu smile
          Iza
        • jot-23 Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 31.08.06, 02:57
          lol..o pani "redaktor" z "Żołnierza Wolności" tutaj ma tez cos do
          powiedzenia....ehhhh smutno , ale to se juz ne wrati... "klubowe" i herbatka od
          9-tej do 3-ciej w "redakcji"...
          • piss.doff Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 31.08.06, 13:06
            fajny riddle ale o co chodzi?
            • jot-23 Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 31.08.06, 16:33
              piss.doff napisał:

> fajny riddle ale o co chodzi?

zaden tam ridel...

" Bylam przez ponad 12 lat dziennikarka w
              glownych warszawskich pismach i to w tych lepszych czasach kiedy dziennikarzem
              byl tez Kwasniewski....to bardzo nieciekawe srodowisko,wiem co pisze, bo je
              znam."
              • robinhood101 Re: chciałam zrobić zakupy w wal-mart 31.08.06, 23:39
                Powinienes zacytowac reszte tego postu:
                "Cale szczescie, ze skonczylam prawo a w USA je powtorzylam i juz powaznie
                zajelam sie zyciem swoim i innych. Uwazam sie za spelnionego czlowieka, ktory
                zaspokoil swoije ambicje zarowno osobiste jak i zawodowe. Nie sadze, zeby ta
                dziewczyna miala cos czego moglabym jej zazdroscic. Jesli ma to mi napisz co,
                bo jestem ciekawa.
                O jezykach wiem cos niecos sama znam ich 5 biegle, w tym chinski. Zadna w tym
                moja zasluga, mam po prostu sluch jezykowy i moge sie nauczyc kazdego jezyka.
                Uwazam wiec, ze moge sie w tej materii wypowiadac. Mowie po angielsku od 12
                roku zycia, mimo to od czasu do czasu zdarzy mi sie zaciagnac z polskim
                akcentem"

Jakby pracowala w "Zolnierzu Wolnosci" to nie konczyla by prawa w Polsce, nie
                wyjezdzalaby do USA i nie powtarzala ponownie studiow!
                To jeszcze jeden pracowity i ambitny polski zyciorys. Jestes zwyklym zazdrosym
                polskim bucem, ktory siedzi w USA i nic ze swoim zyciem nie zrobli i pewnie
                szlag go trafia, jak cos podobnego slyszy.

A ja jestem ciekawy, co ci sie w tym zyciorysie nie podoba? Ze baba jest madra
                i z jajami?

Ty nawet w polowie nie jestes tak ambitny i bystry, dlatego nie mozesz zniesc,
                ze sa takie baby.
                Zwykly, zlosliwy, glupi polski doopek jestes, ktory nie moze zniesc tego, ze sa
                madre Polki(czasami sie zdarzaja ale wyyyyyyyyyyjatkowo rzadko!!!).
                Gdyby twoj tatus sobie taka znalazl inaczej by wygladalo twoje zycie. W glowie
                mialbys wiecej i nie musialbys wyzywac sie na babach na tym necie.
                Wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka