IP: *.szwajcarska.pl 01.05.03, 18:46
a jesli chcę wyjść za mąż za Amerykanina to czy moja wiza zostanie
przedłużona automatycznie czy będę musiała wracać jeszcze do polski?
Obserwuj wątek
    • peter_b Re: ślub 01.05.03, 19:05
      po slubie Twoj maz sklada papiery do INS o zmane Twojego
      statusu (o zmiane wizy z turystycznej na emigracyjna),
      nie potrzebujesz wracac do Polski - wszystko zalatwiasz
      tutaj na miejscu. Takze nie ma problemu (jest to chyba
      jeden z wyjatkow - bo z tego co wiem to tylko mozliwe
      jest przy malzenstwie), jesli Twoja turystyczna wiza
      stracila juz waznosc... Problem jest taki ze przy
      wygasnietej wizie w kazdej chwili moga Cie deportowac
      wiec zlozenie papierow o zmiane statusu proponowal bym
      niezwlocznie po slubie.

Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego.
      • Gość: ona Re: ślub IP: *.szwajcarska.pl 01.05.03, 19:21
        dzieki bardzo za odpowiedż smile

a jeszcze czy może ktoś sie orientuje jak to jest z tym statusem rezydenta:
        tzn. czy to prawda , że jesli chce być rezydentam usa to nie moge opuszczać
        kraju przez jakiś okres czasu? baaardzo będę wdzięczna za jakies wiadomości na
        ten temat ( albo gdzie takie informacje znalećż w sieci)
        • Gość: cleo Re: ślub IP: *.ppp.clsm.epix.net 02.05.03, 00:45
          w oczekiwaniu na zielona karte urzad imigracyjny zaleca nieopuszczanie USA,
          nawet jesli pobyt wygasl. powod? moga nie wpuscic cie z powrotem do kraju a tym
          samym bedziesz musiala zaczynac cala zabawe z INS od poczatku ale z Polski i do
          tego podobno kosztuje to wiecej.
        • peter_b Re: ślub 02.05.03, 00:46
          Nie powinas opuszczac kraju az do momentu otrzymania
          karty.Chyba ze jest jakas sprawa awaryjna wtedy skladasz
          podanie o tzw. "Advance Parole"...Ale dokladnie poczytaj
          te strony bo nawet z tym 100% gwarancji nie ma...Wiec jak
          juz tu ktos wspomnial uzywajac bardzo wielu slow - lepiej
          poczekac i podrozowac z zielona karta (ktora jak tez ta
          sama osoba wspomniala ma takze maxymalna ilosc dni a
          jeden pobyt - 1rok)...

Dokladniej w oficalnych linkach INS:

www.immigration.gov/graphics/howdoi/permres.htm#travel
          www.immigration.gov/graphics/services/emergency/index.htm#Advanced
    • huncwot info- gdzie znalezc 01.05.03, 20:15
      Wejdz na Forum Turystyka-USA -Kanada.
      Tam masz 4000 postow polskich cwaniaczkow-kombinatorow, do jakich przypuszcam,
      i Ty sie niechybnie zaliczasz.
      Dowiesz sie jak wyjsc za maz i za ile, jak zakombinowac wize, jak nielegalnie
      szukac nielegalnej pracy, jak oszukac pracodawce, jak znalezc tanio mieszkanie
      i wykiwac posrednika, jak podrobic dokumenty by dostac prawo jazdy, jak oszukac
      na podatkach i wszystko inne, co moze przydac sie Polakowi Anno Domini 2003.
      A w kwestii pytania:
      Musisz siedziec w USA do interview i potem do uzyskania czasowego dokumentu
      potwierdzjacego status. Razem od slubu ok. roku( minimum).
      Potem: Nie wolno wyjechac na "zielonek karcie" (stalej juz) z USA na dluzej niz
      365 dni.
      Aby ewentualnie aplikowac o obywatelstwo, nie mozesz przebywac poza USA dluzej
      niz 180 dni w roku.
      Uwaga: jesli jestes z Polski i malzenstwo jest "dla picu" czyli dla papierow,
      to w 90% zostaniesz wystawiona do wiatru, gdyz nie bedziesz miec niezbednej
      znajomosci realiow, przepisow, jezyka etc.
      Powodzenia.
      • Gość: Up Re: info- gdzie znalezc IP: *.NYCMNY83.covad.net 01.05.03, 20:24
        huncwot napisa?:

> Uwaga: jesli jestes z Polski i malzenstwo jest "dla picu" czyli dla papierow,
        > to w 90% zostaniesz wystawiona do wiatru, gdyz nie bedziesz miec niezbednej
        > znajomosci realiow, przepisow, jezyka etc.
        > Powodzenia.

Pieprzycie huncwocie. Wedlug poradnika "sukces" (ulubinej lektury zybiego) wskaznik
        ten wynosi tylko 68%.
        • huncwot Re: info- gdzie znalezc 01.05.03, 20:32
          Gość portalu: Up napisał(a):

> huncwot napisa?:
          >
          > > Uwaga: jesli jestes z Polski i malzenstwo jest "dla picu" czyli dla papier
          > ow,
          > > to w 90% zostaniesz wystawiona do wiatru, gdyz nie bedziesz miec niezbedne
          > j
          > > znajomosci realiow, przepisow, jezyka etc.
          > > Powodzenia.
          >
          > Pieprzycie huncwocie. Wedlug poradnika "sukces" (ulubinej lektury zybiego)
          wska
          > znik
          > ten wynosi tylko 68%.

A wcale nie. Te 22 % ktorych nie obejmuja statystyki wacha w ogrodku stokrotki.
          Oczywiscie korzonki, od spodu.
          • Gość: Up Re: info- gdzie znalezc IP: *.NYCMNY83.covad.net 01.05.03, 20:59
            huncwot napisa?:

> Gos´c´ portalu: Up napisa?(a):
            >
            > > huncwot napisa?:
            > >
            > > > Uwaga: jesli jestes z Polski i malzenstwo jest "dla picu" czyli dla p
            > apier
            > > ow,
            > > > to w 90% zostaniesz wystawiona do wiatru, gdyz nie bedziesz miec niez
            > bedne
            > > j
            > > > znajomosci realiow, przepisow, jezyka etc.
            > > > Powodzenia.
            > >
            > > Pieprzycie huncwocie. Wedlug poradnika "sukces" (ulubinej lektury zybiego)
            >
            > wska
            > > znik
            > > ten wynosi tylko 68%.
            >
            > A wcale nie. Te 22 % ktorych nie obejmuja statystyki wacha w ogrodku stokrotki.
            > Oczywiscie korzonki, od spodu.

AAAAAAAAAAAA
            Zwracam honor, wyrazy uszanowania dla malzonki.
      • Gość: ona do huncwota IP: *.szwajcarska.pl 02.05.03, 07:48
        nie robie tego dla picu, papierów czy czegokolwiek; byłam tam parę razy,
        pracowałam (legalnie) i poznałam fajnego faceta (2 lata temu) i jakos tak
        ciagnie nas do siebie... czy to jest takie dziwne? mi w Polsce jest dobrze,
        uczę się , nie mieszczę się w 20% bezrobociu i wręcz przeciwnie- na zarobki nie
        narzekam, mam rodzine, przjaciół itp., itd. dlatego tu pytałam o info na temat
        co by było gdybym zdecydowała się tam zostać, to wcale nie jest łatwa decyzja
        więc jak ktoś mi pisze , że jestem cwaniaczkiem to to po prostu żałosne jest...
        • mathras do tej chetnej kwasnych jablek 02.05.03, 13:32
          byla tu taka jedna ktora jak sama pisala lubiala swojemu oblubiencowi 'siedziec
          na glowie" o czym twierdzila ze skadinad 'dobre miejsce'. Moze myslimy o dwoch
          roznych sprawach i w takim razie nie byloby takie zle dla oblubienca, ale za
          chwile ta madra osoba zaraz podala, ze nauczyla swojego meza krakac: "misiu
          ktory sie nie odzywa to madry misiu".

Fascynujaca osoba, nie uwazasz? Czy to nie przypadkiem ty?

Mile panie, czy naprawde musicie sie uczyc od polskich matek, siostr i
          znajomych? Metody wypracowane przez nie w ciagu ostatniego 1000lecia sa dobre
          do poczytania w jakichs satyrach ale na zachodzie gwarantuja wam totalna kleske
          zyciowa. Tak na wszelki wypadek, nie nazywaj go 'misiu', 'myszka', 'myszulek'
          czy ciapcius'. Unikaj zwrotow w rodzaju: po cos mnie tu wywiozl, ty swinio.
        • huncwot Do niej 02.05.03, 13:49
          No wiec tak naprawde, o co Tobie chodzi?
          O to, by dokonac niedokonalnego i usiasc tylkiem na dwoch stolkach, w dodatku
          oddalonych od siebie o 6 000 mil?
          Jesli zastanowisz sie nad swym postem t r o c h e to sama latwo stwierdzisz,
          ze piszesz androny i tak naprawde to nie ma o co pytac i zawracac glowy.
          • Gość: ona Re: Do niej IP: *.szwajcarska.pl 02.05.03, 14:53
            ej, przepraszam za zawracanie Ci głowy i zabieranie czasu; dzięki za wszystkie
            informacje- ja po prostu chciałm wiedzieć jak to wszystko wygląda;
            a co do tych stołków- mi naprawdę wystarczy jeden tylko jak jesteś taki mądry
            to powiedz mi który jest ten właściwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka