Dodaj do ulubionych

primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odradzam

• magdawawrowska13 Idealne miejsce na wypoczynek dla rodziny 08.09.11, 19:28
      CZYTAJĄC TE NEGATYWNE OCENY O OŚRODKU MAM OCHOTĘ ZAPYTAĆ SIĘ TYCH WSZYSTKICH "PAŃSTWA" CZEGO OCZEKUJĄ OD OŚRODKA WCZASOWEGO. OŚRODEK WCZASOWY TO NIE HOTEL 5 GWIAZDKOWY. STRASZNIE NIESPRAWIEDLIWE SĄ TE OPINIE, TYM BARDZIEJ, ŻE JAK KLIKNIE SIĘ W GOOGLACH "PRIMAVERA SPA OPINIE" TO WYSKAKUJE TYLKO TA JEDNA, GDZIE PANIUSIA NARZEKA NA WSZYSTKO (BALETNICY NAWET RĄBEK U SPÓDNICY). DZIESIĘĆ LAT CZEKAŁAM NA WYJAZD Z RODZINĄ NA PRAWDZIWE WCZASY. CZYTAJĄC WASZE OPINIE BAŁAM SIĘ, ALE NIEPOTRZEBNIE. OŚRODEK I LUDZIE TAM PRACUJĄCY NIE ZAWIEDLI MNIE ANI TROCHĘ. PRZYJĘTO NAS CIEPŁO. MŁODZI LUDZIE Z RECEPCJI BYLI ZAWSZE BARDZO MILI I POMOCNI. A TO, ŻE CZASMI COŚ WYSIADA TYPU WENTYLATOR, ZAPCHA SIĘ BRODZIK TO NORMALNE. ZGŁASZA SIĘ WTEDY I ZAŁATWIONE. ALE LUDZIE W POLSCE OD RAZU Z "GĘBĄ" BO MI SIĘ NALEŻY, BO PŁACE TO CHCĘ MIEĆ. TROCHĘ ZROZUMIENIA I CIERPLIOWŚCI. WRACAJĄC DO SAMEGO OŚRODKA. JEST CZYSTO, POKOJE MALUTKIE (MY BYLISMY W POKOJU STUDIO WIĘC WIEKSZY), ALE PRZECIEŻ NA WCZASACH SIEDZISZ NA PLAZY NIE W POKOJU. POZA TYM ZAPLECZE OBOK OŚRODKA, ALEJKI, ŁAWECZKI, KAWIARNIE, TARASY Z KRZESEŁKAMI, PARASOLKAMI ZAPEWNIAJĄ PRZESTRZEŃ, MOŻECIE MI UWIERZYĆ. TE WSZYSTKIE FILMIKI UMIESZCZONE NA STRONCE TO WSZYSTKO IDEALNIE ODDAJE ATMOSFERĘ TEGO MIEJSCA. A DZIECIAKI MAJA TAM FRAJDE NA 100 %. ŻYBY WSZYSTKO OPISAĆ NIE STARCZYŁOBY CZASU. JEŚLI KTÓRYŚ Z NIEZDECYDOWANYCH ZECHCE WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW TO PROSZĘ O KONTAKT. MAM ZDJĘCIA Z TEGOROCZNYCH WCZASÓW WIĘC MOGE UDOSTEPNIĆ. WCZORAJ ZAREZERWOWAŁAM SOBIE KOLEJNE WAKACJE W TYM UROCZYM MIEJSCU. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH Z PRIMAVERY.
      • anabel5454 Re: Idealne miejsce na wypoczynek dla rodziny 22.09.11, 12:48
        Ja też byłam bardzo ta negatywną opinią, i też wpisałam zaraz do google opinie o tym spa i wyskakują same pozytywne, a jak juz ktos pisze , że był i jest bardzo zadowolony i jest wszystko tak jak w folderze to nie ma co nie wierzyć, ja tez spotkałam osoby, które były tam i same i z dzieckiem i były bardzo zadowolone i z obejścia i z pokoi i ze spa, także każdy chyba musi jechać sam i sprawdzić samemu , bo tyle ile ludzi tyle opinii, ale przeważają zazwyczaj te dobre
        • wesola-guska Re: Idealne miejsce na wypoczynek dla rodziny 23.09.11, 16:59
          Tak różne są te wasze opinie. My po przeczytaniu tych ocen zdecydowaliśmy się w końcu na pensjonat prywatny, odstraszyły nas te niepochlebne oceny. Myślę że nie jesteśmy jedyni. Zastanawiające jest że Wasze opinie są tak skrajnie różne. Bardzo dobre albo bardzo niepochlebne.
          • izabella166 Re: Idealne miejsce na wypoczynek dla rodziny 23.09.11, 23:04
            My jedziemy z dwójką dzieci (3 lata i roczek) właśnie 25 września na tydzień. Myślę, że trzeba się przekonać na własnej skórze. Każdy ma inne wymagania, przyzwyczajenia i wyobrażenia o pewnych sprawach więc nie trzeba się sugerować tak na 100% tym co inni piszą. A Polacy mają taką narodową cechę, że uwielbiają narzekać, czasem tak dla zasady. Za tydzień opiszę więc więc swoją wersję smile
        • sn0101 Re: Idealne miejsce na wypoczynek dla rodziny 26.10.11, 15:24
          Witam
          Skoro pojawiają się opinie negatywne to dlaczego już w kwietniu jest kłopot z wykupieniem wczasów w Primaverze w sezonie urlopwym? Żeby zarezerwować w lipcu lub sierpniu taki termin jaki nam pasuje trezba o tym pomyslec dużo wcześniej. Dla mnie jest SUPER, a co ważniejsze co roku właściciel dokonuje ulepszeń. Kiedyś były obiady podawane do stołu (brak wyboru) teraz szwedzki stół, czy częściowa wymiana mebli. Obsługa bardzo miła poczawszy od sprzataczek a skończywsz na pracownikach recepcji. Bardzo duży wybór potraw.
          na same obiady codziennie do wyboru ryby ., mieso pieczone, smażone, spagetti, klopsiki. Do tego ziemniaki, makaron. frytki, kasaa i duży wybór surówek , ważywa na parze gotowane. Na gorąco kapusta zasmażana, buraczki kolby kukurydzy, fasolka szparagowa. wszystko bardzo smaczne. Przyczepić sie można tylko do napojów(sok z wodą). Mnóstwoo atrakcji dla dzieci. blisko plaża centrum 15 min. spacerem. Blisko inne miejscowościnp. Władysławowo, Trójmiasto (BUS-em niecała godzina)
    • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 01.10.11, 21:11
      Właśnie wróciliśmy z Primavery i jak obiecałam podzielę się naszymi wrażeniami z pobytu. Otóż potwierdza się moja teoria, że ZAWSZE należy samemu się przekonać i nie sugerować się tak do końca tym co inni piszą. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Poniżej nakreślę pozytywy:
      1. WINDA JEST!!!
      2. Posiłki poza sezonem wydawane są w godz.-sniadania - 8-10; obiad - 13-14.30; kolacja - 17.30-19.30
      3. Czajnik można sobie zamowić do pokoju przy rezerwacji. Ale jest na korytarzu na każdym piętrze więc nie ma problemu.
      4. W pokoju było czyściutko, niczym nie śmierdziało, w łazience żadnego grzyba. Jedynie brodzik przeciekał.
      5. Obsługa bardzo miła, w rejestracji (blondynki też miłe były) oraz w kawiarni.
      6. Większość zabawek w dobrym stanie. Fakt, że jest kilka, które nie działają, wyczerpały się baterie, ale zdecydowana większość jest sprawna i nie zniszczona. Fakt, że większość kredek jest połamana, ale trudno na bieżąco temperować kilkaset kredek (kącik zabaw jest w kawiarni, jadalni, 2 sale zabaw). Małe dzieci je gryzą, duże rysując mocno naciskają, więc siłą rzeczy kredki się łamią.
      7. Jedzenie dobre, dość różnorodne. Codziennie są dwie zupy, w tym jedna to rosół. Fakt, że jak na obiad jeden z dodatków to były brokuły, a na kolację była zapiekanka z makaronem, brokułami mięsem mielonym i coś tam jeszcze. Ale to normalne, przecież w domu też się nie wyrzuca tylko próbujemy to jakoś wykorzystać w innym daniu.
      8. Sale zabaw czyste, nic nie śmierdziało, czyściutko. Nawet otworzyli tę dużą salę zabaw (mimo, że w sezonie niskim jest ona zamknięta). Zajęcia dla dzieciaków w porządku, ale moje były jeszcze troszkę za małe i mało ich to interesowało. Jedno mi się nie spodobało. Była olimpiada, brało udział 5 dzieci. Trojgu dano dyplom za zajęcie 3 pierwszych miejsc a dwójce (byli młodsi więc mieli mniejsze szanse) nie. A uważam, że powinni dostać taki dyplom za sam udział na zachętę.
      To chyba wszystko.
      • kaasiaki Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 31.01.12, 23:24
        Czy ktos wrocil ostatnio? Szukam nowych opinii smile
        • pysia_35 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 11.03.12, 23:28
          podbijam bo planuje pojechac latem. Podpowiedzcie czy lepiej pokój studio budynek B - nie ma już wyboru ( jedziemy we dwie z koleżanką i 2 dzieci) czy domek ?
          • iwona99965 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 13.03.12, 20:35
            Witam, różnica między domkiem a pokojem jest następująca:
            domek sama sprzatasz - pokój ma sprzątanie przez obsługę
            domek ma więcej miejsca- budynek pokoje są małe
            większa prywatność w domku - budynek obok za ścianami inni wczasowicze
            z domku wyjście na zieloną trawkę - budynek, możesz dostać pokój np. na III piętrze i wszędzie windą, chodzenie po korytarzach
            jak zbliżona cena to radzę domek smile
          • spawiec Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 06.05.12, 20:14
            Witam! wlasnie wrocilem z rodzina z tego osrodka. musze powiedziec ze jestem pod wielkim wrazeniem. bylem z 2 dzieci. atrakcji dla dzieci bylo tyle ze moje dzieci sie nie nudzily. animatorzy bardzo kreatywni. plac zabaw Playland super ! jesli ktos sie wybiera z dzieckiem, dziecmi na wakacje do osrodka gdzie wazne sa warunki dla dzieci POLECAM. ale to tylko jedna zaleta, jest ich mnostwo: obfite sniadania, obiady kolacje, czyste pokoje sprzatane codziennie, mila obsluga, plac zabaw dla dzieci na zewnatrz 2 playlandy 1 w budynku B i 2 nowy w budynku A. niestety jak bylem to byl remont basenów ale od czerwca ma byc aqua park wiec po prostu masakra. osrodek jest wielki ! ma wlasne zejscie na plaze dostosowane do wozkow ! a ceny w barze to mila niespodzianka, nie zdzieraja tam z nas !! piwko z butelki 6 zl. soczek jablkowy 2 zl. kelnerzy w jadalni zbieraja brudne talerze jak tylko zauwaza ze leza na stole . na sniadanie mozna zrobic sobie tosta, nalesnika..no jest wdzystko co powinno byc, jogurty...podgrzane mleko...mnostwo wedlin, serow warzyw...to tylko dostawki do glownych dan !!rozpisalem sie bo uwazam ze warto reklamowac takie osrodki, parking darmowy ! jesli chodzi o domek czy pokoj to pokoj wychodzi taniej bo gdy sie mieszka w domku to trzeba doplacac do jedzenia i wejscia na baseny i place zabaw...a w cenie pokoju jest wszystko...domku nie polecamdla osob ktore maja male dzieci gdyz jest w nich strome zejscie na pietro no i z dzieckim to tak nie bardzo...ja mialem pokoj 3 osobowy z dostawka o jestem zadowolony. POLECAM !!! aha ps. w lipcu nie ma miejsc i chyba 1 polowa sierpnia tez...ja zarezerwowalem sobie za rok w lipcu....POLECAM na 100 % aaai nie jestem z hotelu primavera....
    • 0mp Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 07.05.12, 10:44
      Krótko mówiąc DUŻE ZAKŁAMANIE tego co pokazują na stronie WWW , a co się zastaje w rzeczywistości!!!
      HOTEL PRIMAVERA SPA W JASTRZĘBIEJ GÓRZE - NIE POLECAM!!! WRĘCZ - ODRADZAM!!!

Właśnie wróciłam z 5-dniowego majowego pobytu w PRIMAVERA SPA Jastrzębia Góra i jestem bardzo negatywnie zszokowana tym co zastałam na miejscu , a co hotel a raczej oferuje na swojej stronie . Jeszce nigdy nie byłam tak niemile zaskoczona hotelem , a byłam w wielu. Jestem tak wzburzona , że wypunktuję o co mi chodzi.

Mimo wszytko najpierw pozytywy:
      1. atrakcje dla dzieci - ok , ale zabawek znacznie mniej niż pokazujecie na stronie , zabawki zniszcZone , np. Moja córeczka chciałA otworzyć drzwi od domku (w przedszkolu w bud B ) , to prawie przez nie wypadła , bo były zepsute; brzydki zaduch w tzw. małpim gaju w bud A i trzeba się liczyć , że jest tam tyle dzieci , że mogą się tam pokiereszować, bo nikt nie ogranicza ilości dzieci jaka może przebywać tam jednorazowo;
      2. jedzenie - dobre
      3. na ogół miła obsługa , ale był barman , który obsługiwał jakby łaskę robił, był bardzo niemiły dla dzieci i przeklinał ( pracował wieczorem 4 maja) - slandal!!!
      i to by było na tyle

Negatywy - najczęściej niezgodne z ofertą na waszej WWW:
      1. ulokowanie nas w ciemnej restauracji - przerobionej z sali konferecyjnej w bud A, a nie w pokazywanej na stronie oszklonej restauracji w bud. B ( pojechaliśmy 20 osobowa grupą i tylko my zostalismy ulokowani w tej norze , a prosząc o przeniesienie nas do drugiej restauracji usłyszelismy: NIE)
      2. brzydki zapach stęchlizny w bud. B ,
      3. martwa recepcja i bar w bud B , żeby coś załatwić trzeba było iść do recepcji w bud A ,
      4. brak możliwości przejchania wózkiem dziecięcym z bud B do bud A , po przejściu przez łącznik trzeba było pokonać bardzo strome , wysokie i lakko zniszczone schody - a hotel podobno przyjazy rodzine,
      5. mikroskopijna łazienka , toaleta z zepsutą spłóczką , niedomykająca się kabina prysznicowa , w całej łazieneczce jedna półeczka o długości 30 cm,
      5.generalnie - wnętrze pokoju ( studio w bud. B ) pamięta komunę , wewnętzrnych drzwi nie szło zamknąć , bo łózko przeszkadzało
      6.posprzątanie pokoju ...nie wiem na czym polegałao , bo nie było prawie różnicy jak przed tzw. "sprzataniem"
      7.ogródek grilowy mieliśmy tuż pod oknami , więc jak grała muzyka to moje 15-miesięczne dziecko do 22.00 płakało, nie mogąc zasnąć, a na stronie WWW jest on w zupełnie innym miejscu,
      8.otoczenie hoptelu: częścto zniedbana roślinniść , zarośniete zelskiem place zabaw,
      9. basen wewnętrzny? - gratulację jak wam się uda go skończyć do 2 czerwca (załapiecie się na "otwarcie wiosną")
      10.standart całego bud a wyższy od bud B
      11. w bud A na korytarzach - czajniki ( w bud B czajników - nie uraczysz ) , które po zagotowaniu wody stoją gorące i czekaja aż , jakiesdziecko się poparzy

• ada1200 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 12.05.12, 20:51
        0mp masz duzo racji, w tym co napisałeś/aś.

Ja również tam byłam w tym okresie. Gdybym była bez dzieci, to żałowałabym...poza spacerami i grą w tenisa dorośli się nudzą. Jednak byłam wraz z dziećmi i muszę powiedzieć, że odpoczęłam. Organizacja czasu dla małych i dużych pociech zasługuje na wysoka ocenę. Też byłam w budynku b i niższy standard pokoju ściągnął mi z głowy martwienie się o wyposażenie pokoju i jego demolkę przez moje dzieci. Jednak moim zdaniem powinna być większa różnica cenowa w porównaniu z budynkiem a, tzn. znacznie niższa cena za pobyt w b. Potwierdzam jedzienie smaczne, przepełnienie w pokoju zabaw, pokoje i łazienka ciasne, prysznic mocno zużyty, sprzatnie pokoi znacznie poprawiło nasz pobyt, bo wyrzucili śmieci, pościelili łóżka i odkurzyli, a było trochę piasku smile no i nie ma jak nowa dostawa papieru toaletowego smile
        co do czajnika, racja-ciągle ktoś zabierał z korytarza do pokoju i nie odnosił, choć jest info na stoliku ...

basen możliwy do oglądania tylko przez szybę; też uważam, że wiosna już dawno się zaczęła i info na www... powinna byc lepiej określona czasowo; jeśli zamieżają go otworzyć w czerwcu, to będzie to koniec wiosny a nawet początek lata wink

jeśli już byłeś/aś w Jastrzebiej Górze lub okolicy, to doradzam inne miejsca do zwiedzenia nad naszym polskim morzem, bo warto podróżować wzdłuż linii brzegowej

jeśli nie, to jednorazowy pobyt w Primaverze nie zaszkodzi ale tylko w budynku A
        Pozdrawiam Ada
        • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 01.07.12, 07:44
          z czym kojarzy mi się Primavera spa po tygodniowym tygodniu w czerwcu ??? z toaletą i zatruciem moim, mojego męża i 3 letniego dziecka, które zaczęło normalnie jeść dopiero w dniu powrotu do domu ... pierwsze objawy zatrucia po 3 dniu pobytu ....

jedzenie w tym hotelu to najgorszy syf z jakim się spotkałam - sposób przetwarzania i pomysłowość w stylu co zrobić żeby się nie zmarnowało przekracza wszelkie granice .... podczas naszego pobytu kilka dzieciaków wylądowało w szpitalu na kroplówce

cena tego "spa" zupełnie nie adekwatna do oferty ... a i jeszcze jedno z pewnością to nie jest hotel przyjazny dziecku jeżeli nie dba się o jego zdrowie - piłeczki i basen to nie jest najważniejsze ....

jeżeli chcecie spędzić czas zdrowi - odradzam to miejsce
          • m-ama3 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 01.07.12, 16:24
            Witam,

ja rownież wróciłam własnie z pobytu w tym miejscu. Był to najgorszy urlop w moim życiu. Byłam tam z moim trzyletnim dzieckiem. Przy pierwszej kolacji byłam zdziwiona, że dzieci nie chcą jeść, płaczą przy stolikach. W drugiej dobie po przyjeździe wiedziałam już dlaczego tak jest, ponieważ moje dziecko również nie miało apetytu (co było dla mnie dość dziwne bo zawsze pięknie je),a wieczorem zaczęły się wymioty, wylądowaliśmy w szpitalu na kroplówach. Lekarz stwierdził zatrucie z odowodnieniem. W trakcie naszego pobytu było kilkoro dzieci,(jak rownież osob dorosłych) ktore rownież wymiotowaly, miały gorączkę. Moje dziecko nie skorzystało z rzadnych "atrakcji" oferowanych przez primaverę. Primavera zafundowała nam pobyt okupiony nerwami, utratą zdrowia mojego dziecka, które nadal nie czuje się dobrze.
            Z tego co się dowiedziałam na miejscu to nie jest jednorazowy przypadek, jak to okreslił jeden z pracowników " w tym roku to i tak jest mniej zachorowań".
            Jedzenie przerabiane, np. na obiad pulpety z sosem, spaghetti po bolońsku z rozdrobionymi pulpetami, a na kolację lazania - również z rozdrobionymi pulpetami, które serwowane są każdego dnia. Ogólnie posiłki ohydne, wędliny, warzywa- nieświeże.
            Szkoda zdrowia na pobyt w Primavera.
            NIE POLECAM! A szczególnie NIE POLECAM rodzinom z DZIEĆMI.

• ari-ola Zastanawiające 01.07.12, 20:47
              Dwa wpisy o identycznej niemal treści i dwa nicki nie posiadające żadnej historii na gazeta.pl i ich jedyny post to ten krytykujący primaverę. Ciekawa jestem ci i kto naprawdę stoi za tą trwającą już kilka lat nagonką. I w ciemno obstawiam zawistną konkurencję.
              • jjarro Re: Zastanawiające 03.07.12, 07:13
                Byliśmy tam przed rokiem i zaskoczony jestem obecnymi opiniami. Z hotelu byliśmy zadowoleni ( z samej Jastrzębiej Góry już mniej - zjazd na plażę z wózkami zostanie nam w pamięci na lata). Codziennie ciekawe animacje i zajęcia dla dzieci. Kącik zabaw podczas posiłków tez był dobrym pomysłem. Co do zatruć to niestety większe skupisko dzieci powoduje zwiększone ryzyko zachorowań. U nas nie było niczego podobnego, za wyjątkiem kataru i kichania, najpierw jednego dziecka a po 2 dniach już połowy dzieci w hotelu. A przy zatruciach trzeba wszystko szybko wyjaśnić - jeśli oczywiście dziecko nie objadało się przez cały dzień na deptakuwink
                • we-g Re: Zastanawiające 03.07.12, 11:53
                  to dobrze, że niektóre osoby miały szczęście i nie przechodziły tego co my smile

co do objadania się - moje dziecko należy do tych co ogólnie żywią się powietrzem i to im najlepiej odpowiada...nic poza hotelem nie jadło ... ja również nie jadłam nic poza hotelem (3 dania na dzień to dużo dla każdego)

• osoba6 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 18.07.13, 16:45
            primavera to jedyny hotel gdzie za wstęp na basen z rocznym niemowlakiem trzeba zapłacić za niemowlaka 24zł za 1,5 godz na basenie (za samo dziecko! ), rodzicom z małymi dziećmi do lat 3 polecam faltom w rumi gdzie dzieci do lat3 mają wstęp bezpłatny, victorię w bolszewie (także dzieci do lat 3 wstęp bezpłatny) lub pobliskie cetniewo tam też małe dzieci nie płacą. nawet w hotelu gołębiewski dzieci do lat 4 mają wstep za darmo na baseny. dobrze że kobiety w ciaży nie muszą w primaverze płacić za dziecko w brzuchu ale to pewnie kwestia czasu. jedzenie masakra na obiad 1 gatunek mięsa eskalopki w tłustym boczku, soki do obiadu to rozcieńczone wodą w stosunku 1:100 syropy pomarańczowy i czerwony, nie dało się tego wypić. na kolację z dań ciepłych niesmaczne pierogi i kaszanka (przy takich cenach z kosmosu), brak frytek i ziemniaków !! spagetii z obiadu zmieniło się w lazanie na kolacje. żałuję wydanych pieniędzy w primaverze i nikomu nie polecam.
            • primaveraspa Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 26.07.13, 13:21
              Przykro nam bardzo, że nie byliście Państwo w pełni zadowoleni z usług Primavera. Staramy się, aby pobyt u nas był przyjemny i żeby każdy z naszych Gości miło go wspomniał. Nasze menu dla danego dnia tematycznego jest powtarzalne w cyklach tygodniowych, więc mogliśmy sprawdzić jak wyglądało menu dnia, o którym Państwo piszecie - a był to dzień z akcentem włoskim i potraw do wyboru było zdecydowanie więcej, niż te które Państwo wymieniliście. Zdajemy sobie także sprawę, iż każdy ma prawo do własnej oceny danego menu.

Tego dnia nasi Goście mogli wybierać spośród blisko 40 produktów oferowanych w formie bufetu m.in. takich jak:

PIZZA CAPRICIOSA [ MOZZARELLA , PIECZARKI , SZYNKA ]
              CANNELLONI NADZIEWANE DORSZEM W TOWARZYSTWIE WĘDZONEGO ŁOSOSIA W SOSIE BESZAMELOWO - BROKUŁOWYM
              ESKALOPKI Z INDYKA PRZEKŁADANE BOCZKIEM I POMIDORAMI
              TORTELLINI
              SOS SZPINAKOWY
              SPAGHETTI
              SOS BOLOŃSKI + SER MOZZARELLA
              PULPECIKI
              SOS POMIDOROWY

Tego dnia były do wyboru były także:
              KASZA JAGLANA
              RYŻ CURRY
              ZIEMNIACZKI ŁÓDECZKI

Z dań warzywnych można było wybrać dla siebie:
              CUKINIĘ GRILLOWANĄ
              BROKUŁA GOTOWANEGO NA PARZE
              JULIENY
              GRILLOWANE PLASTRY POMIDORA Z OREGANO.

A także:
              SURÓWKA Z SELERA
              SURÓWKA Z MARCHWII
              SURÓWKA Z BURACZKÓW
              SURÓWKA WIOSENNA
              SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
              SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
              MIZERIA
              SAŁATKA SZWEDZKA

Na bufecie warzywnym oferowaliśmy tego dnia również:
              POMIDOR
              OGÓREK
              KAPUSTA CZERWONA
              KUKURYDZA
              SAŁATA LODOWA
              CEBULKA ZŁOTA
              CEBULKA PERŁOWA
              CEBULA
              PAPRYKA ŚWIEŻA
              PIECZARKA MARYNOWANA.
              dodatkowo:
              SOS CHRZANOWY
              SOS MEKSYKAŃSKI
              SOS CZOSNKOWY
              SOS VINEGRETTE

Staramy się, aby nasze menu było bogate w zróżnicowane potrawy, tak aby każdy z Gości znalazł coś dla siebie.

Jeżeli chodzi o "soki" - w naszym menu podkreślamy, że do posiłków podajemy napoje, nie soki.

Chcielibyśmy także odnieść się do ceny basenu. Dla Gości hotelowych korzystanie ze strefy Parku Wodnego jest bezpłatne. Dla gości spoza naszego obiektu ceny w okresie wakacyjnym są następujące:
              - dla dziecka do lat 10 przysługuje zniżka i cena za 1,5h wynosi 24 zł,
              - dla os. od 10 roku życia wejście na 1,5h wynosi 34 zł.

Jest to oficjalny cennik prezentowany na naszej stronie www oraz w materiałach informacyjnych, a także prezentowany przed wejściem do Parku Wodnego i każda osoba ma możliwość się z nim zapoznać przed skorzystaniem z naszych usług.
    • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 01.07.12, 22:14
      Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Zatrucie? Płacz dzieci? byłam tam z 2 dzieci i było super. To że jedzenie przebierane to akurat nie wada. Jak zostaje to lepiej wyrzucić??? To byłaby rozrzutność i głupota. Poza tym cena automatycznie byłaby przez to wyższa. Więc pomyślcie ludzie. Chcecie mieć nie wiadomo jakie wygody za w miarę przystępną cenę. Jak wam nie pasuje to jedźcie do 5-gwiazdkowego hotelu. A jeśli dzieci miały zatrucie to trzeba było zgłosić do sanepidu!!! To podstawa. Tymbardziej jeśli to się powtarza już nie pierwszy raz, to sanepid ma prawo zamknąć taki ośrodek.
      • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 02.07.12, 07:09
        Drogie Panie,

skoro było ileś takich przypadków to faktycznie "zastanawiające", że są podobne wpisy ... tak tak myślcie nadal o tym, a z pewnością wpadniecie na genialny pomysł dlaczego są dwa ....

jeżeli ktoś kwestionuje to, że zdrowie dziecka jest najważniejsze to kiepsko to o nim świadczy
        i co ma do tego ilość gwiazdek ... wszędzie podstawy powinny być zachowane

a i proszę o zerknięcie kiedy się pojawiły wpisy i jaki to dzień tygodnia - i może jeszcze raz warto się zastanowić dlaczego sprawa jeszcze nie jest zgłoszona do sanepidu - BO Z PEWNOŚCIĄ BĘDZIE

pozdrowienia dla wszystkich co ślepo bronią Primavery bez względu na zdrowie dzieci sad

• ari-ola Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 02.07.12, 11:00
          Sorry, ale ściemą pachnie na odległość. Dlaczego od razu nie zgłosiłaś tego do sanepidu, tylko czekałaś do konca? Przecież narażałaś swoje dzieckotongue_out
          Skoro jest tak źle, skąd się biorą ludzie, którzy jeżdzą tam co roku i stuprocentowa zajętość w sezonie wakacyjnym (co łatwo sprawdzić na ich stronie)?
          • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 02.07.12, 11:25
            przepraszam ale nie jesteśmy na Ty smile

ściemą pachną Pani wpisy - mam wrażenie, że jakaś osoba z obsługi hotelu pisze, a nie obiektywna osoba

moja droga Pani od chwili zatrucia nikt z mojej rodziny nie stołował się już w primaverze i to jest właśnie kwestia dbałości o zdrowie dziecka - a zgłoszenie sprawy do sanepidu do zupełnie inna kwestia ... kiedy walczy się o zdrowie dziecka (i to w sposób utrudniony bo samemu jest się z mężem ma się ten sam problem co dziecko) albo tak jak druga osoba, która pisała o primaverze znajduje się w szpitalu z dzieckiem to proszę o wybaczenie ale nie myśli się w danej chwili o sanepidzie .... ale to mogą zrozumieć tylko rodzice ... z pewnością nie ktoś taki jak Pani czy Pan czy hotelarz ...ktokolwiek te bzdury pisze

jak ktoś jest zadowolony niech tam jeździ ... ja tego nie bronię ... ja z pewnością nie pojadę do wylęgarni zatruć czyli DO PRIMAVERY ...a z ciekawostek jeżeli komuś to się przydarzy to polecam rozmowy z dyrektorem primavery - ODDAJE KASĘ ZA REZYGNACJĘ Z POSIŁKÓW - w ramach dbania o wizerunek hotelu - KOLEJNA KPINA ODNOŚNIE PRIMAVERY - niech wreszcie coś zrobią z jedzeniem i zatruciami u dzieci i dorosłych

pozdrawiam serdecznie
            • ari-ola Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 02.07.12, 12:48
              we-g napisał(a):

> przepraszam ale nie jesteśmy na Ty smile

ROTFL. To jest forum internetowe, tu stosuje się taką formę, radzę zapoznać się z netykietą.
              Dalszy wpis zostawiam bez komentarza, i dalej nie rozumiem nie zgłoszenia sprawy do sanepidu. To kwestia jednego telefonu, do dzisiaj nie znalazłaś na to chwili czasu?
              • m-ama3 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 02.07.12, 15:43
                Z tego co się dowiedziałam to około miesiąca temu, mieli tam bardzo dużo zachorowań (wymioty, biegunka) w budynku B i wtedy osoby chorujące miały robione badania w szpitalu w Pucku i podobno był to wirus rota. Pan Dyrektor zapewniał mnie, że bud. B był zdezynfekowany, ale co z tego skoro bud. A i bud. B są połączone, w bud. B są również animacje dla dzieci. Zapewnił również, że będą dezynfekować playland.
                Ja osobiście ODRADZAM wczasy w Primaverze i wg. mnie Primavera nie stanowi konkurencji dla innych obiektów położonych w Jastrzębiej.
                Wybierając się w to miejsce czytałam wcześniejsze opnie i na nieszczęście nie wzięłam sobie do serca tych kiepskich, a jest tam również wypowiedź na temat wirusów.
                Napisałam te posty, aby ostrzec mamy, które zamierzają się tam wybrać z dziećmi, żałuję bardzo, że wybrałam to miejsce na wczasy dla mojego dziecka sad((
                • ari-ola Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 02.07.12, 18:27
                  Musicie się chyba zdecydować - to ogólne zatrucie czy rotawirus? Ustalcie wersję.
                  • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 03.07.12, 06:08
                    wobec niektórych wolę formę Pani i mogę sobie tego zażyczyć sad

cokolwiek nie napisze Pani/Pan opinia jest jedna PRIMAVERA TO ryzyko dla zdrowia i życia naszych dzieci!!! ODRADZAM

sama Jastrzębia Góra jest bardzo fajna ale w innych ośrodkach !!!1
                    • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 04.07.12, 12:18
                      A zna Pani może inne ośrodki w Jastrzębiej, które chętnie by poleciła? Takie, które oferują jakieś atrakcje dla dzieci.
                      • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 05.07.12, 06:32
                        niestety nie znam. miałam zrobić rozeznanie podczas mojego pobytu ale sytuacja zdrowotna się skomplikowała i nie zdążyłam. Ja w przyszłym roku chyba skuszę się na Arenę Słońca w Łebie. W tym roku wybierałam pomiędzy ich ofertą i primaverą. wybrałam niestety primavere.
    • 19861ania Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 05.07.12, 09:05
      Dzięki za przydatne informacje, ja również wybieram się do Jastrzębiej Góry bo uwielbiam ta miejscowość. Właśnie rozglądamy się za noclegiem i na pewno nie będziemy brali pod uwagę tego miejsca.
      • sheryll Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 05.07.12, 11:31
        Obawiam się, że nawet jakbyście brali pod uwagę, to by nie było miejsc, bo Primavera ma pełne obłożenie w sezonie, co tym bardziej dziwi przy tych "rewelacjach" opisywanych powyżej...
      • kasiamika12 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 19.07.12, 18:38
        Czytałam opinie na temat Primavery w zeszlym roku juz po tym jak zarezerwowałam tam urlop z meżem i synkiem 3 latka. Zacheciła mnie cena. Juz miałam rezygnować nawet kosztem utraty zaliczki bo wiadomo zdrowie najważniejsze. Mąż mnie przekonał ze powinnismy sami sprawdzic jeżeli okaże się ze jest aż tak żle więcej tam nie pojedziemy i napewno nikomu nie polecimy.
        Ośrodek okazał się przyjemny jedzenie ok ( kaczki czy kawioru nie ma się co spodziewac) personel sympatyczny pokoje małe lecz czyste a płaczących chorych dzieci z biegunką nie zauwazyłam . Widziałam jedynie zadowolene maluchy biegające po całym osrodku Może ktoś myli krzyki radosnych dzieci na stołówce z płaczem. Mój niejadek jadł tam wszystko i nic mu nie było . Myśle ze połowa tych opini wystawia zazdrosna konkurencja . Jak dzwoniłam w zeszłym tygodniu do Primavery nie mieli juz miejsc na sierpien a w innych hotelach pokoi wolnych pod dostatkiem. Na szczescie zamieniłam sie w pracy na urlopy i jedziemy ze znajomymi i ich dziecmi którzy równiez byli w kwietniu tego roku bardzo zadowoleni . Wszyscy którzy wybieraja sie do Primavery luv zastanawiają sie nad tym miejscem powinni sami sprawdzic a póżniej wystawic odpowiedni komentarz. Jezeli tym razem nie bedziemy zadowoleni z pobytu w Primaverze napewno damy Panstwu znac na forum. A szanowna konkurencja może powinna pomyslec o tym jak zachecić gości do pobytu w swoim hotelu zamiast obrażac konkurencje wymyślająć biegunki zatrucia płaczące i cierpiące z tego powodu dzieci bo to bardzo żałosna i słaba reklama. Lepiej skupic sie na dobrej reklamie lub zatrudnieniu specjalistów od reklamy bo jeżeli ktoś zrobi tak fajny osrodek z tyloma atrakcjami dla dzieci w rozsądnej cenie ja napewno bede jednym z klientów
        Pozdrawiam Magdalena
        • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 04.08.12, 19:36
          ....negatywnych informacji poprzedni wpis nie przekreśli
          • mamaantosi Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 27.08.12, 19:07
            Właśnie wczoraj wróciliśmy z dziećmi z dwutygodniowego pobytu w Primaverze i... bylismy strasznie smutni, że to już koniec. Właściwie dwa tygodnie minęły niezauważenie i błyskawicznie. Nie sposób się tam nudzić a w dodatku jest kłopot z wygospodarowaniem czasu na spacery nad morze wink. Ośrodek fajny i jedynie pokoje mogłyby być troszkę większe ale w pokojach to się tylko śpi. Animacja, basen, sale zabaw no i jedzenie na przyzwoitym, dobrym poziomie. Obsługa bardzo sympatyczna. Czysto w pokojach i w ośrodku.
            Polecamy ten ośrodek szczególnie rodzinom z dziećmi ale bez wózków ze względu na zejście na plażę wink (chociaż dla chcącego nie ma nic trudnego).
    • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 05.07.12, 14:37
      No właśnie my byliśmy z dwójką małych dzieci we wrześniu,czyli już po sezonie i mieszkaliśmy w budynku A. Dzieci było mniej niż w sezonie. I z pobytu byłam bardzo zadowolona. Ale po tym co przeczytałam o zatruciu trochę mam mieszane uczucia. Więc chyba poszukam innego ośrodka dla rodzin z dziećmi. Jeśli ktoś zna jakiś ośrodek (nie musi być w Jastrzębiej, ale ogólnie nad morzem) to byłabym wdzięczna za informacje.
      • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 06.07.12, 07:07
        jest bardzo dużo ośrodków w Kołobrzegu...co prawda duże miasteczko ... wole te kameralne w stylu jastrzębiej ... ale wybór mają świetny ... i tak jak pisalam arena slonca w łebie ....

ja w sierpniu jadę do kołobrzegu na 2 tygodnie a w paźdzerniku chyba skoczę do łeby... i oby było lepiej

i polecam przeglądanie gruponow - czasem są super oferty pobytów 2-tygodniowych .
        mój w kołobrzegu 2-tgodniowy w 4 - gwiazdkowym hotelu, w którym była reprezntacja Danii na euro kosztuje mnie tyle co tydzien w primaverze smile
        • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 06.07.12, 10:28
          2 lata temu byliśmy w Rowach w ośrodku Columbus. Standard wyższy niż w Primaverze. Miasteczko malutkie, po sezonie wręcz wymarłe. Blisko do morza. Więc mogę polecić.
          • we-g Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 06.07.12, 11:40
            faktycznie ciekawa oferta, a mają kryty basen ?

i ceny też przystępne
            • sheryll Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 06.07.12, 13:15
              W Columbusie byłam również i mogę z czystym sumieniem polecić. Basenu krytego nie mają. Ośrodek BARDZO przyjazny dzieciom.
              • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 16.07.12, 11:56
                Przypomniało mi się,że w Columbusie basenu rzeczywiście nie ma krytego, ale w sezonie rozkładają taki duży basen ze stelażem.
                Wczoraj szukałam też innych ośrodków dla rodzin z dziećmi i znalazłam coś takiego:
                www.arka-mega.pl/index.html
                www.hotelsenator.pl/rodzinny_wypoczynek#book
                Więc się zastanawiam nad wyborem.
            • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 06.07.12, 15:04
              No wlaśnie to jest minus ze nie ma basenu,ale jest jacuzzi. Ale jedzenie bardzo dobre, widać i czuć, że naprawdę świeże, codziennie ciepłe bułeczki na śniadanie, jogurty różnego rodzaju, po obiedzie zawsze jakiś deser, szalenie miła obsługa, pokoiki czyste, widać, że dbają o stan techniczny wyposażenia. Przy rezerwacji zaznacza się co sobie życzymy w wyposażeniu pokoju (wanienka, podstawka pod zlew, zatyczki do kontaktów, czajnik itp) i nie ma żadnego z tym problemu. Przy barze jest kącik zabaw i duży TV gdzie lecą bajki. Ośrodek otoczony lasem więc zapach piękny,sosnowy. Tylko pokój zabaw mógłby być większy i lepiej wyposażony.
    • magagal Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 24.08.12, 11:43
      ja niestety nie dojechałam na te wczasy, ale polecam ze względu na profesjonalizm recepcji. znajomi są tam już drugi raz, tym razem na dwa tygodnie, poprzedni pobyt w budynku b, przeżyli, mało tego pojechali ponownie, więc chyba nie może być tam tak źle jak niektórzy pisząsmile
    • jamar2012 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 25.08.12, 23:33
      Właśnie wróciliśmy z Primavery w Jastrzębiej Gorze i możemy polecić to miejsce wszystkim którzy wybierają się na wczasy z małymi dziećmi. Nam najbardziej podobały się animacje dla dzieciaków i naprawdę bardzo smaczne jedzenie (a jesteśmy z tych raczej wybrednych). Plus świetna zabawa na basenie!

M. M. K. A. + 5 smile

• sheryll Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 27.08.12, 19:38
        Właściwie potwierdzam powyższe. Było ok. Żadnej "zarazy" nie uświadczyłam. Jedzenie świeże i całkiem smaczne (choć nadal upieram się, że w Columbusie jednak lepsze...). Co do profesjonalizmu recepcji jedynie się nie zgodzę, ale jakoś szczególnie mi to nie przeszkadzało. Na pewno dzieci się nie nudzą, bo zajęć dużo, baseny świetne.
        • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 28.08.12, 14:48
          Odnośnie braku kompetencji w recepcji to się w pełni zgadzam. Właśnie jesteśmy w trakcie rezerwacji. zrobiliśmy rezerwację on-line i dostaliśmy w odpowiedzi pustego maila. Więc dzwonimy, a oni potwierdzają rezerwację, ale że mamy dwoje dzieci (4 i 2 lata) mogą nam zaproponować pokój 3 -os jednak za jedno dziecko mamy zapłacić pełną kwotę. Za dwulatka zniżka. Córka skończyła 2 lata 2 m-ce temu więc zaczęliśmy negocjować i po rozmowie z kierowniczką w końcu przystali na tę zniżkę. Ciężko się z nimi dogadać, bo pamietam rok temu też byly przeboje podczas rezerwacji.
    • puzzy78 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 20.09.12, 22:11
      Właśnie wróciliśmy z 10-cio dniowego pobytu.
      Właściwie jeden minus - brak windy na plażę. smile Taki żarcik.
      Wszystko super.
      Jedzenie bardzo dobre.
      Animacje dla dzieciaków - rewelacja. Nawet jak było jedno dziecko to animatorzy nie odmawiali.
      Dwie duże sale zabaw plus przedszkole.
      Baseny czynne do 22.
      Wracamy za rok.
    • izabella166 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 21.09.12, 12:08
      My byliśmy pierwszy tydzień września w Primaverze już po raz drugi. I po raz drugi nie jestem rozczarowana. Żadnego zatrucia, żadnego smrodu, brudu itp. Fakt, mogliby popracować nad jakością jedzenia, ogólnie nie jest złe, ale są ośrodki, gdzie jest lepsze. Jak zlikwidowali ten okrągły basen nie śmierdzi już chlorem na korytarzu. Minus taki, że w recepcji nie wiedzieli jak nas zakwaterować, żebyśmy skorzystali ze zniżki na nasze dwoje dzieci, a w ofercie mają takie zniżki. Ostatecznie wzięliśmy pokój 3-os i za jedno dziecko (4 latka) płaciliśmy 100%. Drugie dziecko (2 latka i 2 m-ce) po rozmowie z kierowniczką przebywało gratis. Było fajnie, ale za rok odwiedzimy inne miejsce.
    • dreamywind Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 05.10.12, 19:14
      To ja polecam Willa Arletta - świetne warunki dla dzieci, super plac zabaw, tyle że to nie hotel, jednak ja wolę właśnie takie rodzinne wczasy, tak miło i przytulnie. Warunki są świetne - pokoje czyste, pachnące, dobrze wyposażone, łazienki też czyściutkie. Może mało kto słyszał, ale polecam sprawdzić www.facebook.com/WillaArletta
      Byłam już w wielu większych ośrodkach, ale tam było wszystko takie hotelowe, sztuczne, a ta willa po prostu ma swój klimat, do tego przemili właściciele, dzieciaki miały co robić, nie nudziły się, warunki naprawdę na wysokim poziomie
    • betka20 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 21.07.13, 16:42
      jestem bardzo zdziwiona wisami i złymi opiniami na temat tego hotelu. Byłam tam trzy lata temu w domku i faktycznie nie było najlepiej. w zeszłym roku wybraliśmy się ze znajomymi do domku . były po remoncie i super zaskoczenie. czyściutko i rewelacja. kiedy dostaliśmy plan animacji / ja ma trójkę dzieci a znajomi jedno/ w zasadzie zastanwialiśmy się kiedy będziemy mieć czas chodzić na plażę, bo szkoda było z czegokolwiek rezygnować. na szczęści pogoda nie dopisała. codziennie dzieci miały lody za darmo a dorośli kawę lub herbatkę i ciastka. PLan dnia przewidywał też wiele atrakcji dla nas - dorosłych, pieczenie kiełbaski przy muzyce na żywo , aquaaerobik turniej ping ponga . Dzieci miały codziennie dyskoteki -genialne!!!!!! a także był chrzest morski, olimpiada, dzień włoski w którym robiły pizzę. Ani raz nie usłyszałam, że im się nudzi... suuuper wypoczynek i naprawdę polecam . A jeśli chodzi o żywienie to mieliśmy we własnym zakresie, bo nie lubię być uzależniona od godzin posiłków. jedliśmy to na co mieliśmy ochotę w licznych okolicznych restauracjach. brak pogody było najlepszą niespodzianką. znajomi zadowoleni, co ja mówię zachwyceni. Sorry, że to napiszę ale spotkałam się tam z "nowobogackimi", którym przeszkadzał krzywy chodnik, ale co tam nich sobie jeżdżą za granicę jak im nie odpowiada.
    • ewcia1980 wczasy 2013 - opinia 26.07.13, 16:53
      W Primaverze byłam 2 tygodnie na przełomie lipca i sierpnia.
      Właściwie byliśmy w 6 osób (+4 dzieci w wielku 4,5 - 10 lat) i wszyscy wrócili zadowoleni.
      I tak:
      - Primavera to NIE HOTEL 5* więc trzeba mieć to na uwadze.
      Są to 2 budynki (A i B) o różnym standardzie połaczone oszklonym przejsciem-"łącznikiem". Budynek A jest o wyzszym standardzie i czynny caly rok, budynek B czynny tylko w sezonie "wysokim" (do końca wrzesnia chyba)
      - jest to to ośrodek z prawie 500 ! (dokladnie chyba 466) miejscami noclegowymi więc jeśli ktoś nastawiał się na ciszę i spokój to po co wybierał takie miejsce??
      - pokoje - my mieliśmy 4-osobowy w budynku B ; pokój OGROMNY, łazienka też, urzadzony skromnie (brakowało mi szafki na takie podręczne rzeczy)
      pokój, pościel, meble - typowo jak w ośrodku wczasowym.
      telewizor - PORAŻKA (monitor chyba 15 calowy) - generalnie nie do uzytku (dla mnie akurat to nie problem bo nie pojechałam tam oglądać TV)
      łazienka - naprawe przyzwoita
      (chociaż są też pokoje wielkości szafy smile na taką "szuflandię" trafiła moja siostra z mężem)
      - obsługa sprzatająca - pokoje sprzątane co 2 dzień (na życzenie codziennie tak samo jak wymiana pościeli)
      - recepcja - panie bardzo grzeczne i miłe; kilka razy zgłaszałam jakies uwagi i problem był rozwiązywany wręcz natychmiastowo
      - jedzenie - jeśli ktoś narzeka, że jedzenie niedobre czy nie ma z czego wybrać to po prostu zmyśla. ja naprawdę jestem wybredna jeśli chodzi o jedzenia ale tutaj był taki wybór, że każdy mógł znaleźć cos dla siebie. jedzenie smaczne, świeże i dużo

(wiele też zalezy od ludzi. byłam 2 tygodnie więc właściwie przez 2 turnusy. w pierwszym tygodniu było super - ludzie i ich dzieci bardzo kulturalne. Drugi tydzień .... uncertain .... trochę porazka. Ludzie zachowywali się jakby jedzenia na oczy nie widzieli. Doslownie rzucali sie na nie. nakładali takie ilości i w takich kombinacjach, że nie dziwię sie, ze ktos mógłby sie po..gać. niosąc talerze do stolików rozsypywali jedzenie i rozlewali picie. szok.
      Po kolacji wynosili ze stołówki zapakowane kanapki tak jakby od 19 do 8 nie dalo sie wytrzymać bez jedzenia)
      Minus - napoje - same w sobie byly kiepskie a przez jakieś 2-3 dni były za bardzo rozcieńczane. no i tylko 2 termosy z wodą na stolówce to bylo trochę mało)

animacje - animetorzy REWELACJA; zajęcia dla dzieci praktycznie od 10 do 20.30. i to o jednej porze zazwyczaj byly ze 2 propozycje. jak tylko ktoś chciał to naprawdę było z czego wybrać.
      dla dorosłych - też były zajęcia ale ...... dorośli z tego nie korzystali.
      my i nasi znajomi chodziliśmy i zazwyczaj byliśmy tylko my.
      aqua aerobik - w porywach bylo 7-8 osób
      zajęcia sportowe - smile - zazwyczaj tylko nasi mężczyźni więc drużynę trzeba było uzupełniać dziećmi
      wieczory latino czy salsa - garstka ludzi
      szkoda

co do sprzętu - faktycznie spora część mocno zdezelowana ale .... to chyba nie właściciele obieku to zniszczyli tylko turysci.
      rodzice puszczali swoje pociechy , rozsadzali tyłki na kanapach i glęboko w tyłku mieli co robią ich dzieci. a często dewastowały to co jeszcze zostało

SPA - nie korzystałam

Basen/sauna - na fotce na stronie www faktycznie wydaje się większy niż jest w rzeczywistości. ale generalnie wystarczał. najgorzej było w sobotę i niedzielę (w sobotę zmieniał się turnus więc wszyscy pierwsze co robili po rozpakowaniu to biegli na basen - my zresztą też)

Obiekt bardzo dostosowany do rodzin z dziećmi.
      I ja szczerze POLECAM.

• ewcia1980 Re: wczasy 2013 - opinia 26.07.13, 16:54
        ups smile
        na przełomie czerwca i lipca
    • piotrps Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 27.05.14, 15:39
      Brud, brud, brud!!! Kiepskie jedzenie i brud.
      • szpulakasia Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 10.06.14, 19:07
        A ja jak zwykle polecam!!!!!!!!!
        Żadnego brudu nie ma,jedzenie przepyszne można wybierać i wybierać....
        wprawdzie nie jeżdzimy latem ale byliśmy 3 raz i jak zwykle polecamy!!!!!!!!!!!
        • wi_ka74 Re: primavera spa dawny Drejk jastrzębia góra odr 26.09.14, 08:46
          w PRIMAVERZE spędziliśmy z rodziną cudowne 7 dni
          ja osobiście obiekt polecam zwłaszcza dla osób z dziećmi. Dzieci wg się nie nudziły. Animacje rewelacyjne zarówno dla dzieci jak i dorosłych . Jedyny minus za krótką dobę hotelową smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka