tarkowska.asia 22.02.10, 13:07 Może ktoś podpowie co można zwiedzić w bliskiej okolicy Alanyi w lipcu z dziećmi, które mają 8 lat i 13,5? Będziemy dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: Turcja - dzieci duże- Alanya 22.02.10, 16:13 Byłam tam w lipcu z dziećmi w wieku 8 i 9 lat. Nie ma co się łudzić, to nie jest pora na zwiedzanie w Turcji, zwłaszcza na Riwierze, gdzie jest szczególnie duża wilgotność powietrza. Moje chłopaki najlepiej czuły się w hotelowych basenach i na plaży, oczywiście w wodzie. Najbardziej upał umęczył nas podczas zwiedzania Side i Alanyi. Oba miejsca cudowne, ale zwiedzania ich w lipcu raczej nie polecam z dziećmi. Dobrze, że wynajęliśmy auto, spotkani przez nas w Side uczestnicy wycieczki autokarowej bardzo narzekali, że głównie wożą ich po sklepach. Tu opisałam naszą dwudniową wycieczkę po okolicy: forum.gazeta.pl/forum/w,660,98723121,98725424,Alanya_moje_podroze_wypozyczonym_autem.html Polecam wycieczkę do Kapadocji, mimo uciążliwej podróży. Tam klimat latem jest dla nas przyjaźniejszy, bo w środku Turcji tak gorąco już nie jest, nawet deszcz spotkaliśmy! Widoki cudowne! Polecam również wycieczkę na jeep safari oraz rafting - dzieciom na pewno się spodobają, a upału tez się tak nie odczuwa. Poniżej zamieściłam link do zdjęć z tych miejsc, nie mam tylko zdjęć z raftingu, z oczywistych względów : picasaweb.google.com/Jusytka/Turcja#slideshow/5367515278044883874 picasaweb.google.com/Jusytka/TurcjaDimcay#slideshow/5369165309523260994 Odpowiedz Link Zgłoś
tarkowska.asia Re: Turcja - dzieci duże- Alanya 24.02.10, 19:53 Bardzo dziekuję. Kapadocja super, ale jednak trochę za daleko. Fajny pomysł z wypozyczeniem samochodu - skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś