Dodaj do ulubionych

Złote Piaski

30.04.04, 12:19
Czy ktoś z Was był w Bułgarii w Złotych Piaskach? Planujemy tam wyjazd z
jeszcze jedną rodziną, każdy z rocznym dzieckiem. Co wybrać - podróż
samochodem, czy samolotem, na własną rękę, czy z biurem podróży, w hotelu,czy
w pensjonacie?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasia_mama Re: Złote Piaski 30.04.04, 22:55
      Hej, ja byłam dwa lata temu z pięcioletnią wtedy córką. Zależy, co kto lubi:
      Złote Piaski to duży kurort pełen hoteli, dobrych, nowych i pięknych zresztą,
      choć są i gorsze; ludzi mnóstwo, przede wszystkim Niemców ale z dawnego
      demoludu i to często Niemców o pochodzeniu Polskim lub Rosyjskim, plaże
      zapchane. A poza tym NIC innego; generalnie DROGO (nawet w porównaniu do np.
      Grecji, Krety, Turcji itp.). Można zwiedzać, pojechać np. do Warny, Nesebaru,
      także na północ w ciekawe miejsca. My byliśmy samolotem. Generalnie byliśmy
      jednak zadowoleni, ale mieszane uczucia.
      K.
      • martinka26 Re: Złote Piaski 02.05.04, 13:11
        A czy jest to debre miejsce dla młodzieży?? Bo moi rodzice planują wyjechać tam
        z moją nastoletnią siostrą, tylko zastanawiają się, czy Matyldzie nie będzie
        się tam nudziło. Czy sa tam jakieś miejsca typowo dla młodzieży?? Jakieś puby,
        kluby? Czy w ogóle dużo jest tam młodzieży??Bo siostra ma do wyboru, czy chce
        lecieć z rodzicami do Bułgarii, czy z nami na Kretę i nie może się
        zdecydować... I jeżeli możecie, to podajcie mi również przykładowe ceny różnych
        produktów w Bułgarii. Z góry dziękuję wink)
        • kasia_mama Re: Złote Piaski 03.05.04, 22:14
          W Złotych Piaskach jest bardzo głośna nocna dyskoteka, zresztą bardzo fajna,
          świetnie urządzona, na odludziu (praktycznie w lesie), nazywa się Amazonia czy
          jakoś tak - to jeśli chodzi o atrakcje dla młodziezy (tylko raczej dla
          starszych nastolatków). Poza tym tam naprawdę są tylko hotele, baseny, morze i
          sklepiki z "pamiątkami", po inne atrakcje trzeba wyjechać poza Złote Piaski.
          Ale nie twierdzę, że nie może być nastolatce fajnie. Kreta jest zupełnie inna,
          zależy kto czego szuka na wakacjach. Cen nie pamiętam, a było drogo bo wszystko
          zaokrąglali do pełnej lewy (czy lewa), który kosztował tyle co marka niemiecka
          (czyli do 2 zł). Tak było w Złotych Piaskach, pewnie w bardziej kameralnych
          miejscach jest nieco inaczej.
    • lolka11 Re: Złote Piaski 04.05.04, 14:41
      Hei,

W Bulgarii bylam 2 lata temu .W Zlotych Piaskach tylko na wycieczce i jest to
      raczej miejsce dla mlodziezy, a nie rodzin z dziecmi. Dyskoteki, bary i nawet
      wielkie casyno i mnostwo owej mlodziezy.
      My bylismy w Albenie (bardzo blisko Zlotych Piaskow), bo tam podobno najlepiej
      dla dzieci. I faktycznie nie narzekalismy.
      Mysle, ze z dzieckiem to najlepiej wybrac sie samolotem i to z biurem podrozy.

Pozrdawiam
      Dorota

• martinka26 Re: Złote Piaski 04.05.04, 16:42
        Dziękuję za informacje, przekażę siostrze i niech sama zadecyduje. Ale z tego
        co wiem, bardziej skłonna ona jest do tej Bułgarii, więc jakbym jeszcze miała
        jakieś pytania w jej imieniu, to będę pisać wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka