Dodaj do ulubionych

mazury atrakcyjne dla dzieci

12.05.11, 00:14
witajcie
Zastanawiam się gdzie sie w tym roku ruszyć z dziecmi. Tylko ja gdzies niedaleko. Myslałam o Mazurach ale konkretnie nie mam jeszcze sprecyzowanej okolicy. Chcialabym by w okolicy bylo sporo atrakcji dla dzieci.
W zesżłym roku bylam w jantarze z dzieciakami i bylo sper, bo raz, ze pogoda dopisała, do morza lasu rzut beretem to i dzieciaki mialy ubaw. W okolicy jest mini zoo gdzie mozna karmić zwierzatka, farma strusi, zabytkowa kolejka, przystań rybacka, wioska indiańska. wesole miasteczko w stegnie... dla maluchow atrakcje w sam raz. Jedyny minus, ze ludzi od pyty
No i szukam podobnego miejsca na mazurach. Jakaś nie za duża mieścina z atrakcjami dla dziieci. Ktos pomoże?
Obserwuj wątek
    • kontaminacja Re: mazury atrakcyjne dla dzieci 12.05.11, 19:01
      Nie wiem, jak jest w Mrągowie w miesiącach wakacyjnych, ale w maju było bardzo sympatycznie. Świetna ścieżka zdrowia wokół jeziora, polecam więc zabrać rower, rolki lub hulajnogi. Jest też Mrongoville, ale poziom występów był lekko żenujący. Z tłocznych Mikołajek warto wybrać się w rejs po Śniardwach. Byliśmy również w Kadzidłowie i Popielnie. Zwiedziliśmy zamek w Reszlu i św. Lipkę. Dzieciaki były bardzo zadowolone. Mrągowo to dobra baza wypadowa.
      • karlajna106 Re: mazury atrakcyjne dla dzieci 10.08.11, 09:05
        Cześć,
        zaszłego lata wybraliśmy się całą trójką na mazury. Też długo szukałam atrakcji, które mogłyby zainteresować mojego szkaraba. Wybraliśmy sie do Mrągowa. Stamtąd blisko było do Kadzidłowa parku dzikich zwierząt www.kadzidlowo.pl/. Wybraliśmy się także do Mikołajek i tam wspaniałą opcją dla niezbyt żeglarskiej rodziny chcącej popływać po jeziorze były łodzie w Porcie Rybitwa kaper-yachts.com/. Idealne dla nas nie trzeba było żadnych uprawnień. Serdecznie polecam te miejscówki.
        • nena22 Majatek Gize Marczak 22.08.11, 08:04
          Majatek Gize Marczak kolo Olecka. Przepiekne Mazury Garbate. Teren ogromny dla dzieci mnostwo atrakcji, prywatne jeziorko, nigdy nie ma tlumu bo teren ogromny a pokoji niewiele. Wysoki standard, bardzo czysto i niepowtarzalnie. Jedzenie pyszne. W sezonie trudno o miejsca ale teraz pewnie sie juz zwalniaja. Tez lubie farme jantar ale w Gizach jest duzo wyzszy sandard no i jedzenie na miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka