06.06.11, 16:07
co polecacie mamy jesli chodzi o wakacje z dziecmi nad Balatonem? takie pytanie ogolne
Obserwuj wątek
    • ladylu Re: balaton 06.06.11, 16:10
      Spędziłam weekend w miejscowości Siofok nad Balatonem, podobno to największy tamtejszy kurort. Z dzieckiem bym nie pojechała. Balaton zimny, brudny, wybrzeże w betonie.
      • abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 16:21
        chodzi mi o lipiec, slyszalem ze Balaton jako bardzo plytkie jezioro jest cieplutki?
        • ladylu Re: balaton 06.06.11, 16:30
          byłam we wrześniu, teoretycznie powinno być po upalnym lecie bardzo nagrzane. nie było.
          • zdecydowana_brunetka Re: balaton 06.06.11, 16:36
            Jeśli jezioro ma być ciepłe, polecam to

www.vital.pl/heviz_uzdrowisko_wegry_jezioro_termalne.php
            Tylko głęboookooo od samego brzegu (zalana kaldera), z dzieciakami trzeba uważać.
            A miejscowość fajna, okolice też.

Na Balaton szkoda czasu IMO.
            • abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 16:46
              nie trzymam sie w sumie kurczowo tego balatonu, szukam w sumie miejsca wakacyjnego z plaza, gdzie w miare szybko dojade z Krakowa, Balaton wydal mi sie najblizszy
    • gazeta_mi_placi Re: balaton 06.06.11, 16:31
      Coś na komary big_grin
      • abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 16:55
        malaryczne?
        • kepucha Re: balaton 07.06.11, 10:19
          serio pytasz, czy malaryczne??? hehe
    • kunegunda32 Re: balaton 06.06.11, 16:50
      Polecam miejscowość Balatonfured obok Tihany. A co do Balatonu to jak ja nad nim byłam to woda była jak zupa ciepła, a nie jest brudny tylko lekko zamulony dlatego woda wydaje się mętna.
      • rozaly Re: balaton 06.06.11, 17:42
        O tak Balatonfured też polecam, zwłaszcza w sierpniu - odbywa się tam wtedy festiwal wina. Bardzo przyjemna miejscowość.
        • abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 17:48
          macie jakies namiary na hotel/domek/itp ?
          • abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 23:57
            i jeszcze jedno - cieplo w lecie tam na tyle ze klima musi byc czy da sie bez wytrzymac?
    • minerallna Re: balaton 07.06.11, 00:44
      Nic. Dwa max dni mozna wytrzymać, potem zmieniac miejsce na inne. Balaton to dla tych co lubia stacjonarne męki, komary i wcale nie fajne jezioro.
      • mysiam Re: balaton 07.06.11, 06:49
        jest tyle ciekawszych miejsc na Wegrzech ...
        Balaton -jak dla mnie porażka
        A bylam NA Węgrzech pewnie kilkadziesiat juz razy
        Kup sobie dobry przewodnik po kąpieliskach termalnych i jedź.
        Polecam poprostu obranie jakiegoś kierunku i na miejscu wybranie miejsca ,najbardziej Ci odpowiadającego-my tak robimy i zawsze miło spedzamy czas.
        Ostatnio juz 3 razy z rzedu jeżdziliśmy do miejscowości LIPOT .Co prawda to maleńka wieś ,ale z nowiutkim kompleksem termalnym
        nam to wystarcza-baseny ,dobre winko,gulasz wieczorny w knajpce smile
        Wegry zjeździliśmy calusieńkie-napradę jest mnóstwo ciekawszych miejsc niźli Balaton

Będę pisał książkę dla Ciebie w moich myślach...
    • mika2 byliśmy i polecamy:) 07.06.11, 09:30
      www.balatontourist.hu/
      (u góry po prawej można sobie zmienić na polski język).

Domki na kempingach przyjaznych dzieciom - plaża trawiasta, jezioro jest pochodzenia wulkanicznego stąd jego "nie błękitny kolor". Czyste dno, cieplutko, z domku można od razu wyjść na plac zabaw i plażę. Dzieci zachwycone.

Wzdłuż jeziora kolej, co chwila jakaś miejscowość turystyczna z atrakcjami, w Keszethley piękne ogrody i pałac, mini zoo, kolejka po mieście.

Polecam ten camping i domki:

www.balatontourist.hu/balaton_camping_apartment/camping_vadvirag_balatonszemes/en/
      • mika2 A na około Balatonu ścieżki rowerowe dłuuuugaśne:) 07.06.11, 09:31
    • echo1111 Re: balaton 07.06.11, 15:20
      Jedynym miejscem nad Balatonem który mi się podobał było Tihany - urokliwa mieścinka z której na drugi brzeg promem płynie się 2 minuty.
      Dużo kwater oferuje na swojej stronie Limba, kwatery sa z mapką dojazdową, zdjęciami i opiniami klientów
      Ale samo jezioro jakies takie mętne, niewygodne zejscia, kamienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka