abdullah_abdullah 06.06.11, 16:07 co polecacie mamy jesli chodzi o wakacje z dziecmi nad Balatonem? takie pytanie ogolne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladylu Re: balaton 06.06.11, 16:10 Spędziłam weekend w miejscowości Siofok nad Balatonem, podobno to największy tamtejszy kurort. Z dzieckiem bym nie pojechała. Balaton zimny, brudny, wybrzeże w betonie. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 16:21 chodzi mi o lipiec, slyszalem ze Balaton jako bardzo plytkie jezioro jest cieplutki? Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: balaton 06.06.11, 16:30 byłam we wrześniu, teoretycznie powinno być po upalnym lecie bardzo nagrzane. nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zdecydowana_brunetka Re: balaton 06.06.11, 16:36 Jeśli jezioro ma być ciepłe, polecam to www.vital.pl/heviz_uzdrowisko_wegry_jezioro_termalne.php Tylko głęboookooo od samego brzegu (zalana kaldera), z dzieciakami trzeba uważać. A miejscowość fajna, okolice też. Na Balaton szkoda czasu IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 16:46 nie trzymam sie w sumie kurczowo tego balatonu, szukam w sumie miejsca wakacyjnego z plaza, gdzie w miare szybko dojade z Krakowa, Balaton wydal mi sie najblizszy Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: balaton 06.06.11, 16:50 Polecam miejscowość Balatonfured obok Tihany. A co do Balatonu to jak ja nad nim byłam to woda była jak zupa ciepła, a nie jest brudny tylko lekko zamulony dlatego woda wydaje się mętna. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Re: balaton 06.06.11, 17:42 O tak Balatonfured też polecam, zwłaszcza w sierpniu - odbywa się tam wtedy festiwal wina. Bardzo przyjemna miejscowość. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 17:48 macie jakies namiary na hotel/domek/itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: balaton 06.06.11, 23:57 i jeszcze jedno - cieplo w lecie tam na tyle ze klima musi byc czy da sie bez wytrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: balaton 07.06.11, 00:44 Nic. Dwa max dni mozna wytrzymać, potem zmieniac miejsce na inne. Balaton to dla tych co lubia stacjonarne męki, komary i wcale nie fajne jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: balaton 07.06.11, 06:49 jest tyle ciekawszych miejsc na Wegrzech ... Balaton -jak dla mnie porażka A bylam NA Węgrzech pewnie kilkadziesiat juz razy Kup sobie dobry przewodnik po kąpieliskach termalnych i jedź. Polecam poprostu obranie jakiegoś kierunku i na miejscu wybranie miejsca ,najbardziej Ci odpowiadającego-my tak robimy i zawsze miło spedzamy czas. Ostatnio juz 3 razy z rzedu jeżdziliśmy do miejscowości LIPOT .Co prawda to maleńka wieś ,ale z nowiutkim kompleksem termalnym nam to wystarcza-baseny ,dobre winko,gulasz wieczorny w knajpce Wegry zjeździliśmy calusieńkie-napradę jest mnóstwo ciekawszych miejsc niźli Balaton Będę pisał książkę dla Ciebie w moich myślach... Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 byliśmy i polecamy:) 07.06.11, 09:30 www.balatontourist.hu/ (u góry po prawej można sobie zmienić na polski język). Domki na kempingach przyjaznych dzieciom - plaża trawiasta, jezioro jest pochodzenia wulkanicznego stąd jego "nie błękitny kolor". Czyste dno, cieplutko, z domku można od razu wyjść na plac zabaw i plażę. Dzieci zachwycone. Wzdłuż jeziora kolej, co chwila jakaś miejscowość turystyczna z atrakcjami, w Keszethley piękne ogrody i pałac, mini zoo, kolejka po mieście. Polecam ten camping i domki: www.balatontourist.hu/balaton_camping_apartment/camping_vadvirag_balatonszemes/en/ Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: balaton 07.06.11, 15:20 Jedynym miejscem nad Balatonem który mi się podobał było Tihany - urokliwa mieścinka z której na drugi brzeg promem płynie się 2 minuty. Dużo kwater oferuje na swojej stronie Limba, kwatery sa z mapką dojazdową, zdjęciami i opiniami klientów Ale samo jezioro jakies takie mętne, niewygodne zejscia, kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś