maria.netka 24.09.11, 01:46 w tym sezonie się już nie załapiemy... ale może na przyszły? słyszał ktoś o nich, był, korzystał? polecacie, nie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funfel55 Re: figlokluby rainbowa 25.09.11, 09:51 My byliśmy ze znajomymi w Grecji w te wakacje i figlokluby nas uratowały to super rozwiązaniem na wakacje z dziećmi, ale i bez dzieci. Przez parę godzin można odpocząć i wrócić do czasów bez dzieci w przyszłym roku chyba też jedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
maria.netka Re: figlokluby rainbowa 25.09.11, 22:44 o, z nieba mi spadasz. możesz opowiedzieć coś konkretniej? bo co innego, jak ci opowie pani z biura podróży, że jest super hiper, a co innego z pierwszej ręki powiedziano mi, że animatorzy są super przeszkoleni, to mnie (prawie) przekonało do wykupienia u nich wczasów... Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: figlokluby rainbowa 26.09.11, 19:42 my bylismy w tym roku w Turcji z rainbow,figlokluby niby akurat od 15 czerwca mialy dzialac,w dniu w ktorym przylecielismy ale byl maly poslizg,ogolnie fajne,byla Pani bardzo sympatyczna,zajmowala sie dziecmi tzn zostawialo sie je na placu zabaw razem z nia,a tam malowanie twarzy,na kartkach,tak 3x dziennie z przerwa na obiad,pod wieczor byla dyskoteka dla dzieci rowniez byla animatorka polska-ta sama caly czas.Ogolnie fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
funfel55 Re: figlokluby rainbowa 26.09.11, 20:35 tak jak merci77 napisała, a Tobie powiedziała Pani w biurze Rainbow. Animatorami są studenci pedagogiki, którzy brali udział w kursie organizowanym przez Rainbow - więc są dobrze przygotowani do zajęć z dziećmi i spokojnie można im zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
maria.netka Re: figlokluby rainbowa 28.09.11, 01:00 merci, dzięki (a nawet merci ) wielkie za opinię, nadal się wahamy ale chyba już mi świta, jaka decyzja zapadnie. panikarstwo się we mnie odzywa... Odpowiedz Link Zgłoś
funfel55 Re: figlokluby rainbowa 26.09.11, 20:46 a jeszcze zapomniałam o zajęcia napisać. były bardzo fajnie przemyślane i ułożone. Dzieciaki były zachwycone. i plastyczne - zgodnie z tematem dnia robienie "prześlicznych" pamiątek z wakacji i jakieś fizyczno-sprawnościowe - żeby dzieci się wyszalały. pozytywne było też to, że dzieciaki dowiedziały się też trochę o Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
maria.netka Re: figlokluby rainbowa 28.09.11, 01:02 brzmi zbyt pięknie, by było prawdziwe oby było tak, jak opisujesz. jak się zdecydujemy (i wrócimy) to na pewno podzielę się wrażeniami. ktoś jeszcze może był? Odpowiedz Link Zgłoś
primavera12 Re: figlokluby rainbowa 29.09.11, 20:51 My byliśmy w tym roku w Bułgarii i też w hotelu działał Figloklub. Nasz 4 latek bardzo chętnie tam chodził, inne dzieci zresztą też. Były 2 panie bardzo sympatyczne i umiejące zorganizować dzieciom czas. Byliśmy w czerwcu, nie było jeszcze bardzo dużo dzieci więc animatorki przyjmowały nawet dzieci 3 letnie. Ogólnie oceniam pozytywnie i w przyszłym roku teżchętnie skorzystam z takiej oferty. Mogliśmy chwilę odsapnąć.Jedyne co mogę zarzucić to to, że Figlo nie działał w takich godzinach jek to było określone w katalogu. Pani zamykały pół godziny wcześniej w pierwszej części dnia po twierdziły, że muszą przygotowac się do obiadu i pół godziny wczesniej w drugiej części dnia bo podobno tak miały autobus do domu. Często jednak później można je było spotkać na wieczornych animacjach dla dorosłych. Może trochę odpuszczały bo to jeszcze nie był szczyt sezonu i dzieci było mało. Ale generalnie uważam, ze to fajna opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: figlokluby rainbowa 02.11.11, 15:01 My bylismy w sierpniu na Sardynii. Figloklub oceniam średnio... Wydaje mi się jednak, ze na jego działanie największy wpływ miała b. mała liczba dzieci. Tydzień przed nami 1 Dziecko, w naszym tygodniu 7, w tym czwórka naszej rodziny. Panie lekko znudzone, Dzieciom "wystarczało" i najbardziej zależało na pobycie w basenie i na tym polegał Figloklub. Dzieci bawiące sie w basenie dla dzieci i Panie "dozorujące" tę zabawę. Chyba tylko raz Paniom udało się coś innego zorganizować (szukanie skarbów) Odpowiedz Link Zgłoś