aga_mati 12.02.12, 14:49 Witajcie, proszę Was o pomoc, czy ktoś był w ośrodku "Collins Beach" w Sianożętach??? chciałabym tam zarezerwowac pobyt wakacyjny ze znajomymy i szukam opinii na temat tego ośrodka. z góry dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ttominex Re: Sianożęty - Collins Beach 14.02.12, 11:33 Witam, Byłam z rodzinka w zeszłe wakacje. Ośrodek oraz wszystkie sąsiednie znam bardzo dobrze. Sianożęty bardzo polecam. Jeśli chodzi o sam ośrodek to napisz do którego domku chcesz jechać, bo są stare domki i nowe. Napisz w jakim terminie to powiem czego się możesz spodziewać gdyż byłam i w czerwcu i w lipcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mati Re: Sianożęty - Collins Beach 14.02.12, 14:15 Chce jechac w ostani tydzien czerwca domek ten najnowszy pietrowy w okolicach placu zabaw. czekam na szczegóływ. dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Sianożęty - Collins Beach 14.02.12, 16:33 W czerwcu to może być różnie Domki piętrowe są fajne i bardzo dobrze wyposażone, jak na zdięciach, super ogródeczki, plac zabaw też w porządku, teren czysty i zadbany. Obsługa trochę zakręcona, ale to dlatego że część domków nadal jest stawianych, w zeszłym roku nie wyrobili się przed sezonem i pod koniec czerwca jeszcze trwały prace remontowo-wykończeniowe. Starych małych domków, nie polecam bo to jest pomyłka, zawilgocone, nie przyjemne, ale chyba zostało ich tam mało. Sianożęty w czerwcu są bardzo spokojne, ale dla dzieci są jakieś dmuchańce, bujaki, figloraje itp., dwa sklepy typu delikatesy dłużej czynne, najbliższy jakieś 100 - 150m. Po wyjście z ośrodka zaraz jest zejście na plażę, oraz deptak, ścieżka spacerowa ( na całej długości ławeczki ) aż do Ustronia gdzie pod koniec czerwca to już prawie jak w sezonie, nie ma tam ruchu pojazdów i można spacerować do woli. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
izaac23 Re: Sianożęty - Collins Beach 01.04.12, 21:13 JAkie jest zejście na plażę przy ośrodku - po schodach czy płaskie? Jak szerokie jest pasmo lasu między promenadą a plażą? Odpowiedz Link Zgłoś
tominex0 Re: Sianożęty - Collins Beach 06.04.12, 11:52 jest płasko, bez obaw w Sianożętach zejście na plażę jest super Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mami_niuni Re: Sianożęty - Collins Beach 13.04.12, 12:22 jeśli dobrze pamiętam to: zejście na plażę przy ośrodku to schody... między promenadą a plażą niewiele drzew Odpowiedz Link Zgłoś
mami_niuni Re: Sianożęty - Collins Beach 13.04.12, 12:24 aha, byłam 2 lata temu, chyba że coś się zmieniło? i zmienili to zejście?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamomi Re: Sianożęty - Collins Beach 13.04.12, 13:14 Ja zarezerwowałam tam termin od 1-11 czerwca(ostatni wolny),czy może ktoś jedzie tam w tym samym czasie? Będę z mężem i 4,5 letnim synem Odpowiedz Link Zgłoś
ewakaszuby Re: Sianożęty - Collins Beach 29.06.12, 23:23 byłam w Collins Beach w tym roku, i jestem miło zaskoczona, było super! Genialne warunki dla rodzin z dziećmi. W ośrodku obok, byli moi znajomi, narzekali na straszne warunki. Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
laroute99 Re: Sianożęty - Collins Beach 10.07.12, 14:40 Collins Beach jest super- polecam!!! Wróciliśmy bardzo zadowoleni. W rzeczywistości domki wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Duży plac zabaw dla dzieci i to co nas zaskoczyło- są organizowane zajęcia z profesjonalną animatorką. Nasze dzieci nie chciały wracać do domu! Na pewno wrócimy tam w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
at-ez Re: Sianożęty - Collins Beach 01.05.13, 21:03 Ewakaszuby - ciekawe są twoje wypowiedzi na forum, dziwnie bardzo polecasz Collin Beach piszesz o ośrodku obok zatem o którym Bursztyn czy Wrzos ? Bo jeżeli Bursztyn to są to pomówienia i śmiem twierdzić że jesteś właśnie z konkurencji. Collins nie ma wcale restauracji o której piszesz w innym poście, ma tylko mały Bar, restauracja z pysznym, domowym jedzeniem jest własnie w ośrodku obok, poza tym ilośc domków w ośrodku Coliins jest tak duża i sa tak ciasno rozmieszczone że nie ma mowy o prywatności - dom na domku, obok domku. Byłam raz w Colinnsie i zachwycona nie byłam, jak dla mnie był tam mało kompetentny personel, właścicieli wówczas nie było, a Pani z recepcji mało kontaktowa rok później byłam w Bursztynie i w tym roku też będę nawet dwa razy bo to ośrodek doskonały na bardzo wysokim poziomie. Zatem jeżeli pisząc ośrodek obok ma Pani na mysli Bursztyn to sa to nie prawdziwe informacje wręcz oszczerstwa. Bursztyn to komfortowe domki, pyszne domowe jedzenie w restauracji, świetny plac zabaw, ogródek obok każdego domku który gwarantuje prywatność, zabawy dla gości, animacje dla dzieci, od tego roku fajny basen zatem co tu jest nie tak ? no chyba że konkurencje boli właśnie ilośc gości w Bursztynie i imprezy które sa organizowane dla wczasowiczów ? W Colinsie nie ma dbałości o wczasowiczów, imprez, zabaw dla dzieci........chyba wszystko opisałam a zrobiłam to szczerze i dokładnie bo byłam i tu i tu Miłego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
zielo-ny100 Re: Sianożęty - Collins Beach 09.06.13, 23:44 at-ez : Mówisz o Bursztynie? Mój tato zatruł się tam rybą rok temu. Poza tym wcale tak schludnie nie jest w domkach. Collins Beach polecam, byłem w tamtym roku i w tym na majówkę. Nowe domki rewelacja! plac zabaw dla dzieci, zaraz zejście do morza, czyściutko, fajna obsługa, świetny bar - właśnie w Collins Beach bar mają najlepszy, a wiem coś o tym bo razem z rodziną jeździmy co roku i znajomymi. Zawsze świeże dania mają, nawet dla mojej córki zupki były pyszne, gdzie w domu nie je. i co najwazniejsze czuc ze rybka swieza. A wieczorami mozna bylo posiedziec i pogadac z obsluga przy barze , gdzie sa swietni mlodzi ludzie, przychodza rowniez z osrodka. Ja polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
at-ez Re: Sianożęty - Collins Beach 12.07.13, 21:26 ciekawe skąd taka pewność że akurat tato struł się rybą ? Ciężko mi to w to uwierzyć, i dla mnie to pomówienia. W Bursztynie spędziłam łącznie kilkadziesiąt dni (urlopy, majówki itp. ) stołując sie oczywiście w tamtejszej restauracji, i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że jedzenie jest rewelacyjne, typowo domowe, pyszne nawet dla mojego niejadka, natomiast ryby z pieca to juz w ogóle jest poezja. Chciałam tylko zauważyć że będąc na wakacjach można struć się wszystkim zaczynąjąc od napoju chłodzącego, przez lody, gofry, zaszkodzić może każdy artykuł spożywczy który w sklepie był nie właściwie przechowywany .... itp można tez łatwo złapać jelitówkę, ale cóż najłatwiej stwierdzić że była to ryba z konkurencji Moja opinia jest taka że bar w Colinsie to typowa budka z daniami tzw szybkiej obsługi, nie wiem jak wieczorem ale w ciągu dnia świecąca pustkami byłam, widziałam i nie sadzę aby było czym się zachwycać Odpowiedz Link Zgłoś
marta_kap Re: Sianożęty - Collins Beach 16.07.13, 11:17 Heh, wygląda na to ze Pani chyba tam pracuje... Tak zawzięcie broni pani restauracji, ze mam takie dziwne wrażenie. 2 tygodnie temu, wraz z mężem odwiedziliśmy Sianożęty. Zatrzymaliśmy się w domkach Collins, bo akurat ceny są przystępne, a domki nowe. Odwiedziliśmy bar Collins Beach, bo jest na terenie placówki i muszę przyznać, że bardzo miłe wrażenie. Do jedzenia nie mam zastrzeżeń - ważne że świeże i smaczne. Obsługa ok. Klimat baru super, może przez muzykę za którą przepadam (lata 80, 90). Wpadliśmy też do Bursztynu i o ile kurczak był smaczny, obsługa miła, to restauracja pozbawiona jest klimatu, a innego dnia miałam wrażenie, że mięso jest nieświeże, lub conajmniej przerobione z poprzedniego dania (?!) Inne bary są bardziej oddalone od morza więc nie mieliśmy z nimi za dużo styczności. PS: A propos "szybkich dań" droga Pani, tutaj nie mogę się z Panią zgodzić. Z samego rana Collins przyjmuje dostawy świeżych produktów. Wiem z obserwacji, a i nie jedno śniadanko się tam zjadło Odpowiedz Link Zgłoś
mammaww Re: Sianożęty - Collins Beach 17.08.13, 22:21 chciałabym tylko napisać tak: ośrodek Bursztyn: byliśmy dwa razy. Raz z pięciolatkiem, drugi raz już z sześciolatkiem i kilkumiesięczną córcią. I szkoda, ze w tym roku nie stać nas było na wyjazd. Ośrodek jest naprawdę super i ciężko mi znaleźć coś na poziomie (obecnie szukam czegoś takiego w górach na przyszły rok - może ktoś zna?). Jedzenie smaczne, zajęcia dla dzieci, nasz syn sobie biegał po ośrodku, jak i inne dzieci, nie mieliśmy obaw go puścić samego - mieszkaliśmy w pokoju, nie domku i spokojnie polecam. Obsługa miła, sam ośrodek czysty i przyjemny. Collins Beach jest obok i faktycznie, domki robią wrażenie (te nowe, stare nie) - ale jak weszłam na cennik no to trochę drogo (nawet w porównaniu z Bursztynem, który tani nie jest). Jest tam tylko bar, a nie stołówka/restauracja i jeden raz tam jedliśmy jakąś rybę. Zachwytu nie wzbudziło to danie. A, i koło ośrodka jest zejście na plażę ze schodami. Generalnie "płaskie" zejście jest trochę dalej. Wiem, że sezon się prawie kończy, ale może moja wypowiedź pomoże komuś w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-a9 do Mammaww 18.08.13, 11:25 proszę powiedz jak się mieszka w tych pokojach? chcemy tam pojechac z 2 przedszkolaków, czy pokoje są dosyć przestronne? wyjście jest na dwór z pokoi? a czy przed tymi pokojami można gdzieś usiąść, ew. zrobić grilla na terenie ośrodka? a jak ten basen na ośrodku? fajny, korzystaliście? bo to jest w cenie tak? nie byłam w Bursztynie, byłam raz w Collins Beach i tam mi sie podobało. Aha, a jak te obiady, które trzeba wykupić? smaczna kuchnia. Będe wdzięczna za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
tamarazet Re: do Mammaww 23.08.13, 22:22 witam ciepło Byłam w lipcu tego roku w collinsie razem z rodzinką , wynajeliśmy dwa domki jeden był lux drugi mniejszy dla teściów, domki są prześliczne, bardzo jesteśmy zadowoleni z pobytu , nawet pogoda dopisała, pokoje są bardzo przestronne i bardzo dobrze wyposażone,wyjście na dwór jest z pokoju głównego, jest dosyć spory ogródek i przy każym domku jest murowany grill. w bursztynie nie byłam, ale widziałam ośrodek z zewnątrz więc nie mogę powiedzieć. Czytałam wiele opini przed przyjazdem i w sumie to zadecydowało o przyjeździe właśnie do collinsa, z tego co wyczytałam to bursztyn wcale nie jest tak ciekawy w srodku, i szczerze powiem ze troche przerazilam sie opiniami na temat domków i tej całej restauracji. Tak więc polecam bardzo ośrodek Collins Beach, najlepsze wakacje spędziłam właśnie tam a właśnie, bar na ośrodku również polecam serdecznie, gdyż wykupiliśmy sobie tam obiady, które kosztują 16 zł - zupa oraz drugie danie w cenie, było bardzo smaczne jedzenie i zawsze byliśmy najedzeni, pizza z pieca mmmm i bardzo przyzwoite ceny, miła obsługa, młodzi ludzie zawsze miło się tam wchodziło, a spędziłam tam dwa tygodnie i ani razu nie zawiodłam polecam serdecznie Tamara Odpowiedz Link Zgłoś
mkml Re: Sianożęty - Collins Beach 31.01.13, 15:04 Czy w jest tam jakaś sala zabaw dla dzieciaków? Odpowiedz Link Zgłoś
mkml Re: Sianożęty - Collins Beach 31.01.13, 15:07 A możesz cos powiedzieć o Osrodku Wrzos? Byłabym wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d o fak jaka nazwa:))) 13.04.12, 14:21 ))) sianozety i collins beach... no beka a swoja droga to wyglada na fajny osrodek, fajne domki itd... tylko ta nazwa))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: o fak jaka nazwa:))) 25.01.13, 10:52 powiedzcie czy w czerwu dkla 3,5 latki nie bedzie za nudno? Odpowiedz Link Zgłoś
panakotka Re: o fak jaka nazwa:))) 25.01.13, 14:19 pod cennikiem dodane: Ceny dotyczą samego zakwaterowania w domkach. Opłaty za zużycie wody i prądu według wskazań liczników płatne na miejscu. za jaką kwotę przez 2 tyg możne zużyć 3osobowa rodzina ? przeciez moze byc bardzo zimno nocami i trzeba bedzie grzac np. przez 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
mamomi Re: o fak jaka nazwa:))) 26.01.13, 21:36 W tamtym roku było właśnie tak,ze musieliśmy grzać domek w łazience i w sypialni(nocami)przez kilka dni,codziennie prysznic trzech osób,pranie było raz i zapłaciliśmy za to 100 zł za 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka75 Re: o fak jaka nazwa:))) 31.01.13, 13:40 raczej nie, bo w czerwcu do Sianożet przyjeżdża wiele rodzin z małymi dziećmi. W osrodku obok w Bursztynie, plac zabaw zawsze, ale to zawsze jest pelen dzieci. Moje bynajmniej nigdy w Bursztynie sie nie nudziły!!!!! a tez mam małe smoki , a w tym roku dodatkowo czeka je niespodzianka basen ze zjeżdżalnia i grzybkiem wodnym. Nie wiem jakie atrakcje zafunduje CB, ale co roku obserwuję ten ośrodek i widze, że "cos" dla dzieci tam mają Odpowiedz Link Zgłoś
ankavelann Re: o fak jaka nazwa:))) 31.01.13, 13:55 szkoda ze w Collins nie ma juz miejsc w czerwcu, ZERO wolnych domków! Odpowiedz Link Zgłoś
marala Re: Sianożęty - Collins Beach 29.08.13, 16:02 o Collins Beach opowiem z perspektywy osoby będącej 2 tygodnie w tym ośrodku a tydzień w Bursztynie. Ośrodek świetny; my spędziliśmy 2 tygodnie czerwca w domku A1. Byliśmy w 4 osoby(w tym dwoje dzieci-2 i 4 lata). Domek czyściutki i świetnie wyposażony i jak na taki metraż świetnie rozmieszczone wszystkie pokoje. Cudowny taras i ogródek regularnie koszony przez p.Stasia, najbardziej pracowitego starszego pana jakiego znam. Cały ośrodek bardzo dobrze zagospodarowany i czysty. Place zabaw podzielone na strefy zgodnie z wiekiem dzieci. W żadnym ośrodku nad Bałtykiem nie spotkaliśmy tak świetnego placu zabaw. W ośrodku faktycznie nie ma "restauracji" tylko bar, ale codziennie serwujący Obiad dnia.W barze najlepsza rybka(szczególnie Miruna). No i obsługa bardzo miła(może to wynikało z początku sezonu). Jeszcze słowo o opłatach za wodę i prąd. Za dwa tygodnie , w których przez pierwszy tydzień codziennie korzystaliśmy z grzejników a pranie robiliśmy 3 razy w tygodniu zapłaciliśmy 170zł. I na koniec słowo o obsłudze ośrodka- nigdy nie usłyszeliśmy że czegoś się nie da załatwić- cudowne dziewczyny recepcji i przemiły p.Stasio sprawiły ze nasz wyjazd był bardzo udany. Teraz czekamy do listopada by móc zarezerwować domek na czerwiec 2014. jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. 0 Odpowiedz Link Zgłoś
lotto0 Re: Sianożęty - Collins Beach 01.09.13, 11:27 Ja też tam bylam z rodziną na wczasach jestem bardzo zadowolona moje dzieci byli w niebo wzięte oile chodzi o obsluge osrodka super apropo Pana Stasia nawet z dziecmi umie rozmawiać ten człowiek to wymarzony pracownik dla każdego pracodawcy osrodka jest wszędzie gdzie tylko jast jakiś problem nawet nawet późnym wieczorem mam tylko nadzieje ze będzie na pszyszly rok bo chce zrobić rezerwacje na przyszly rok jeszcze slowo o barze na terenie osrodka jadalosmy tam co dziennie niech pisza co chcą idealne smaki jest wszystko poczawszy od zupek dla dzieci różnego rodzaju dam obiadowych idealnie doprawione ryby z grilla i wlasnie kalmary krewetki niebo w gebie słowem idealna kuchnia dla calych rodzin ktoregos pięknego dnia chcieliśmy zjes atu rozczarowanie nie bylo ani jednego wolnego stolika ale warto było poczekać obsługa idealna będzie nam brakowało tych smaków Odpowiedz Link Zgłoś