Dodaj do ulubionych

Primavera Jastrzębia Góra

25.02.13, 14:45
Witam
W lipcu wybieram się do Primavery w JG mam pytanie jaka jest plaża przy tym hotelu ? Wiem, że nie taka jak na Helu ale chodzi mi czy jest to ta część gdzie są same kamienie czy piach? Jeśli ktoś był tam na wczasach to mam pytanie czy animacje są tylko pod maluchy czy 9 latek będzie zainteresowany?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Primavera Jastrzębia Góra 25.02.13, 17:44
      hehe...plaza-o jakiej plazy mowisz? primavera to nie resort w egipcie z dostepem do wlasnej plazy... tutaj musisz przejsc przez ulice i kawalek przez las. jesli chcesz z wozkiem-to dodatkowo spory kawalek do zejscia po ktirym wozek da sie sprowadzic. jastrzebia gora jak sama nazwa mowi-to miejscowosc na wzniesieniu-tworzy urwisty brzeg nad morzem wiec zeby dostac sie na plaze-no coz-latwo nie jest.trzeba te skarpe jakos pomonac-schodami lub zboczem wybrukowanym plytami na ktorym wszyscy sie slizgaja na piachu. w drodze powrotnej pod gorke jest wogole jeszcze gorzej... a primavera- no coz,wali prl-em i bandami dzieciakow na zielonych szkolach...no wiec powodzenia....
    • iwonasg Re: Primavera Jastrzębia Góra 26.02.13, 10:33
      Jak wcześniej pisałam będę z 9 latkiem tak więc problem wózka mnie nie dotyczy. Na plazę też chodzimy bez większego majdanu bo nie jesteśmy z tych leżących plackiem na plaży. Z ciekawości zapytałam o wyglad plaży, wiem że to nie resort egipski i na to wcale nie liczyłam. Wybrzeże klifowe to dla mojego dziecka wielka atrakcja on uwielbia takie tereny, po zeszłorocznych wakacjach w Karkonoszach gdzie na własnych nogach zdobył Śnieżkę to taki pagórek dla nas to pikuś. Pozdrawiam
      • sheryll Re: Primavera Jastrzębia Góra 28.02.13, 20:58
        Byłam w ubiegłym roku. Plaża dla 9-latka ok. Fakt, że trzeba przejść przez ulicę, zejść po schodach, ale dla mojej 8-latki była to frajda a nie problem. Sama Primavera... Dziecko było zadowolone. Na wybrane animacje chodziła oczywiście, część czasu późnym popoludniem spędzała na basenie. A sam ośrodek... hmm... niby nie ma nic takiego strasznego, co mogłabym wymienić jako mega wadę, ale... nas nie zachwycił. Jeśli ktoś lubi tego typu molochy, szuka towarzystwa, nie przeszkadzają mu tłumy na posiłkach, plaży, ulicach... Po tygodniu tam spędzonym uciekliśmy w góry i dopiero tam w cichej agroturystyce naprawdę odpoczęliśmy. Byłam, widziałam, ale drugi raz bym się tam nie wybrała.
        • szpulakasia Re: Primavera Jastrzębia Góra 28.02.13, 23:30
          my jedziemy na święta a potem jadę z młodą w maju....przeczytałam mnóstwo opinii faktycznie podzielone....ale trzeba też zauważyć że cena adekwatna do jakości....moje dziecko akurat lubi dużo ludzi jak się coś dzieje....a tu atrakcji nie brakuje......byłam też w La Siesta i faktycznie ładnie ale byłam tam jeszcze bez dziecka i uważam że młodej byłoby tam bardzo nudno....ja wybrałam ten hotel głownie z powodu zajęc dla dzieci(moje dziecko jest jedynaczką bardzo spragnioną towarzystwa),a co do opinii w necie,to kiedyś jechałam do Chorwacji hotel też opisywany był jako szkaradny nawet zdjęcia w necie ktoś wystawił a moje dziecko orzekło że to były wakacje jej życia,na miejscu okazało się że większość opinii była przesadzona(typu że do restauracji trzeba dojść po schodach itp),
          • sheryll Re: Primavera Jastrzębia Góra 01.03.13, 07:44
            Mogę tylko powiedzieć, że z tymi skrajnymi opiniami zupełnie się nie zgadzam (że jedzenie stare, że brud, że zatrucia itd.) Moja opinia jest taka, że jak widziałam co i w jakich kombinacjach jadły dzieci na posiłkach (ogórki z dżemem, mlekiem, płatkami, sałatkami itp.) to zatruciom nie dziwię się wcale, bo i mój żołądek takich kombinacji by nie wytrzymał. Moja jedynaczka też czuła się bardzo dobrze. Sama już potem z planem animacji w ręce biegała na zajęcia. Cała reszta... kwestia gustu i oczekiwań. Na pewno nikomu nie powiedziałabym żeby nie jechał, bo to będą pieniądze wyrzucone w błoto, albo że grożą mu jakieś niebezpieczeństwa w tym ośrodku.
            • szpulakasia Re: Primavera Jastrzębia Góra 01.03.13, 08:36
              i dlatego ja lubie przekonać się na własnej skórze.....kiedy 1 raz jechałam do Sandry Spa też przeczytałam mnóstwo opinii i zdania też były podzielone...że jedzenie niedobre że pokoje małe itp itd,pojechałam i sama oceniłam,nam się podobało,więc wróciliśmy w tym roku ponownie.Ale jeździmy tam tylko zimą bo ludzi niedużo baseny puste piękne lodowisko jedzenie bardzo dobre w pokojach ok....dla mnie wystarczająco...
              dlatego postanowiłam teraz obejrzeć Primaverę,dla mnie dodatkowym bardzo ważnym atutem jest to że przyjmuja z psem a obecnie mamy małego psa i straszny kłopot żeby znaleźć coś fajnego zwłaszcza pod względem animacji dla dzieci z basenem i właśnie psem i to w rozsądnej cenie.....(bo są ośrodki co wołają 40-100 zł za psa za dobę!!!!)ja jadę i zdam relację po powrocie....bo co mi po tym że mam piękny pokój wykwintne jedzenie a dziecko się nudzi....
              • iwonasg Re: Primavera Jastrzębia Góra 01.03.13, 13:26
                Dzięki za odzew. Mój też jest jedynakiem, dlatego zależało mi na jakiś atrakcjach w razie niepogody. Jak dopisze pogoda jeździmy, chodzimy i zwiedzamy bliskie okolice i te ościenne. W zeszłym roku byliśmy w pensjonacie gdzie było dwoje małych dzieci, atrakcji zero tak więc po wędrówkach górskich siedział w pokoju i jęczał z nudów. Tym razem liczę, że będzie miał na tyle atrakcji, że da nam trochę odsapnąć po wspólnych eskapadach. Na luksusy nie mam parcia tak więc to co oferują w ww hotelu na chwilę obecną spełnia moje oczekiwania.
                pozdrawiam
                • szpulakasia Re: Primavera Jastrzębia Góra 04.04.13, 16:24
                  No więc wrócilismy z pierwszego wypadu do Primavery spa.......tym razem mieszkaliśmy w budynku B(nie było innych miejsc) i ogólnie powiem tak,pokoje małe łazienki małe,ale któż caly dzień przebywa w łazience lub pokoju,wyposażenie standardowe czysto i sprzatane codziennie,ogólnie obecnie jest remont budynku b zaczął się od góry wymiana okien ocieplanie,w ogóle widać że bardzo dużo się robi wymienia(np wykładzina w pokoju gier i zabaw nowiutka).żeby dojść do budynku A gdzie mielismy posiłki trzeba przejść przez lącznik co dla mojego dziecka było stałą atrakcją dnia.....budynek A widać że ładniejszy ale tam będę mieszkać w maju więc póżniej mogę coś napisać.....jeśli chodzi o obsługę to komptentna rzeczowa i miła....na jadalni bardzo miła obsługa o nic nie trzeba się prosić...co do jedzenia to rewelacja dla nas bardzo dobre urozmaicone,jeśli nie powiedzieć że przez wielkanoc to było czyste obżarstwo.....no generalnie jest chyba wszystko i dziecko naprawdę ma w czym wybierać....czasami zdarzał się suchy plasterek ogórka fakt no ale bez przesady w domu też nie wszystko wywala się od razu do kosza....basen piękny nowiutki czysty i pachnący......pokoje zabaw dla dzieci super i ekstra.....animacje bardzo fajne dla starszaków też młoda zachwycona....tak więc ogólnie zaliczamy pobyt do bardzo udancyh.....
    • iwonasg Re: Primavera Jastrzębia Góra 26.02.13, 10:36
      Widzę, że opinie na forum podzielone. Tak czy siak jedziemy a jak będzie to się przekonamy a zainteresowanym zdamy relację.
      • kondolyza Re: Primavera Jastrzębia Góra 26.02.13, 13:28
        opinie nie sa podzielone tylko NEGATYWNEsmile))
        sama Jastrzebia ma swoj urok,sama uwielbiam i jezdze regularnie i jesli nie straszne Ci klicowe zbocze-super. ale na boga zrezygnuj z tej stodoly.
        moim zdaniem o niebo lepszy na wypoczynek jedt Velaves lub LaSiesta a nie ten po prl-wski moloch...
      • hrvaska Re: Primavera Jastrzębia Góra 10.04.13, 20:00
        Witam, wybieram się z rodziną do Primavery na majówkę. Mam lekkie obawy, ale trzeba się pozytywnie nastawić. Najważniejsze, że są atrakcje dla mojej młodszej córki ( 4,5 ) , bo dla starszej wi-fi wystarczy. Na pewno będzie świeża relacja z pobytu. Pozdrawiam.
        • szpulakasia Re: Primavera Jastrzębia Góra 11.04.13, 10:09
          nie wiem czego się obawiasz
          jeśli jesteś nastawiona na super luksusy pokojowe to można poczuć rozczarowanie(choć jak pisałam nie jest źle0)natomiast jedzienie animacje otoczenie jest super,ja spędziłam tam wielkanoc,teraz jadę na tydzień po majówce i już obie z córką nie możemy się doczekac....jedyne to ze w obiekcie są jakieś remonty ale jak w domu kiedyś zrobić to trzeba,a tutaj widać ze właściciele bardzo dbają o teren
    • gustawada Re: Primavera Jastrzębia Góra 04.04.13, 16:36
      Chyba skorzystam tez jadę w maju.
      • szpulakasia Re: Primavera Jastrzębia Góra 04.04.13, 19:03
        naprawdę jak dla mnie warto....w maju wykupiłam sobie pakiet wiosenne wakacje dla mnie i dziecka za tydzień zapłaciłam 1500 zł, czyli wyszło mnie ok 100 zł na osobę ze wszystkim,właściwie nie potrzebowałam już nic kupić,zabawa dla dziecka w cenie baseny też jedzenia aż za wiele....wiadomo że nie można nastawiać się na luksusowe warunki w pokoju ale jak dla mnie wystarczyło...było czysto i schludnie...
        • gustawada Re: Primavera Jastrzębia Góra 11.04.13, 10:20
          Tanio nie jest -dla nas 4 dni to 2600 zł. Mam nadzieję że warto bo mój mąż pokiwał głową jak usłyszał cenę.
          Tym sposobem chyab zamykam listę wylotów
          w maju Primavera Spa, w czerwcu Pod Brzozami w sierpniu Turcja. Byle do lata , byle do lata
    • ewel-ka01 Re: Primavera Jastrzębia Góra 21.05.13, 16:52
      Mam pytanie co do Primavery, wybieram się tam ze względu na basen i atrakcje dla dzieci martwi mnie tylko fakt, że jest tam night club i sama nie wiem czy napewno nie słychać muzyki?? Mamy pokój na 1 piętrze budynek A...Będę wdzięczna za podpowiedzi co do szczegółów. Jestem świadoma ,że to moloch ale tylko w takich są atrakcje dla dzieci.
      • szpulakasia Re: Primavera Jastrzębia Góra 21.05.13, 21:15
        No więc ja właśnie wróciłam wczoraj w nocy......i tak jak poprzedni pobyt wielkanocny zaliczam do udancyh,tak ten był chyba jeszcze lepszy....fakt że akurat trafiłysmy na pogode iście jak w Chorwacji więc pewnie i zadowolenie lepsze.....spędziłyśmy z córką fantastyczny tydzień tym razem w budynku A standard faktycznie lepszy ,pokoje i łazienki malutkie ale nam to akurat nie przeszkadza,jedzenie naprawdę bardzo dobre ,jeżeli ktoś narzeka na takie jedzenie to nie wiem co jada w domu.,......naprawdę wybór taki że spokojnie zawsze dla siebie coś się znajdzie....animacje super fajna ekipa bardzo się stara....wprawdzie w tym samym czasie była zielona szkoła i jeden pan zajmował się tulko nimi ale pozostałych dzieci nie było jakieś mnóstwo więc Pan Kuba spokojnie dawał radę.....obsługa bardzo miła,kazde moje życzenie(dodatkowej poduszki braku papieru itd) spełnione w 5 minut wszystko przyniesione do pokoju z wilekim uśmiechem,panie sprżątające bardzo uczynne aż moja córka prosiła żeby zostawić tym Paniom jakieś czekoladki na koniec pobytu bo naprawdę bardzo się starały....my wróciłyśmy zachwycone...wprawdzie w lipcu czy sierpniu może bym nie pojechała bo pewnie dużo ludzi ale tak poza sezonem rewelacja.....no i zapomniałabym napisać o miłych paniach na jadalni...zawsze usłużne i z uśmiechem....
        co do night clubu przez cały tydzień nic nie było słychać nie wiem może nie było imprez,niemniej sam night club usytuowany jest w podziemiach i dość w oddaleniu od pokoi więc podejrzewam że niewiele słychać,,,,
        na koniec do mini zoo przybyło sluczne owieczki i kóżki ,są też inne zwierzątki...
        basen to oczywiście hit choć tutaj mam jedną uwagę -woda zdecydowanie za zimna......może fajnie gdy na dworze jest upał ale jak są chłodniejsze dni to dzieciakom trochę zimno(mnie zresztą też)...
        nie wiem co jeszcze napisać,.....jakby co to pytajcie....
    • hrvaska Re: Primavera Jastrzębia Góra 22.05.13, 13:26
      Byłam z rodziną na majówce w Primaverze i moja opinia jest pozytywna. Animacji dla dzieci jest bardzo dużo, myślę, że 9 latek nie będzie się nudził.
    • vatowiec Re: Primavera Jastrzębia Góra 24.09.15, 22:07
      Bezpośrednio po drugiej stronie drogi plaża jest piaszczysta i taka ciągnie się na zachód chociaż nie jest tak szeroka jak np we Władysławowie. Troche na wschód od Hotelu zaczyna sie plaża kamienista. No chyba że po jakimś sztormir cos się zmieni. Specyfika dojścia do plaży jest taka że jest stromo (około 50 m)
      Sala w której są robione animacje wygląda tak: www.youtube.com/watch?v=jsyfBPUFMUM
      Animacje są też robione na zewnątrz.
      Jest też sala z grami video (chyba płatna osobno) ,tenis stołowy i inne zrecznościowe podobne do tych jakie zwykle są na głownych deptakach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka