Dodaj do ulubionych

kielce i okolice do 50km- atrakcje dla dzieci

03.07.13, 18:32
co warto pokazać dzieciom 5 i 8 lat? w kielcach i okolicy do 50km
sielpia, jaskinia raj , tokarnia i zamki (szydłów), góry świętokorzyski-święty krzyż- co z tego warto zabaczyć?
czy centrum geoedukacji to coś fajnego? centrum-geoedukacji.pl/kalendarz/wydarzenie/id/65/strona/1
a może ktoś był tutaj? www.osadasredniowieczna.eu/asp/pl_start.asp?typ=14&sub=10&menu=27&strona=1
co polecacie w tej okolicy?
Obserwuj wątek
    • sebastianm85 Re: kielce i okolice do 50km- atrakcje dla dzieci 03.07.13, 21:30
      Osada Średniowieczna jest fajna, po drugiej stronie w Nowej Słupi jest Centrum Kulturowo–Archeologiczne - tam fajnie być grupą i uczestniczyć w warsztatach. Centrum Geoedukacji - warsztaty są naprawdę ciekawe, szlifowanie kamieni... Widziałem jak dzieciaki mówiły, że to lepsze niż komputer smile A jest za darmo! Muzeum Zabawy i Zabawek w Kielcach - także dla rodziców, zabawki z naszego dzieciństwa smile

Trochę dalej niż 50 km są Kurozwęki i Pacanów - warto tam pojechać z dzieciakami. W sierpniu jest labirynt z kukurydzy, bizony cały rok raczej, plac zabaw i tyrolka, a w Pacanowie Europejskie Centrum Bajki - przewodnicy fajnie opowiadają, Centrum jest multimedialne, można poszaleć w małym parku obok.

Dodatkowo w Kielcach jest Podziemna Trasa Turystyczna na Kadzielni, niedługa, ale warto podejść.
      • sandra1301 Re: kielce i okolice do 50km- atrakcje dla dzieci 03.07.13, 22:44
        Dąb Bartek - Zagnańsk, Kurozwęki, Zamek Szydłów, Święty Krzyż, Pacanów, Tokarnia, Chęciny
        Świętokrzyskie jest warte polecenia
    • kkowalska1 Re: kielce i okolice do 50km- atrakcje dla dzieci 15.07.13, 08:22
      dziękuję wszystkim za propozycje, na pewno skorzystam
    • monikaa13 pytanie o zamek w Chęcinach 15.07.13, 18:23
      Wiem, że zamek w Chęcinach jest teraz zamknięty - czy warto podchodzić pod niego i obejrzeć z zewnątrz, da się w ogóle? Jak to wygląda?
      • sebastianm85 Re: pytanie o zamek w Chęcinach 15.07.13, 23:26
        Podejść się da, ale wejść już nie. Dla mnie najfajniej prezentuje się albo z daleka, albo ze środka, kiedy można wejść na jego wieże, pobiegać po dziedzińcu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka