Dodaj do ulubionych

gdzie z dzieckiem samolotem..

10.07.13, 10:17
Hej,
mam prośbę o poradę gdzie leciec z dzieciem 3,5 r, problem w tym ze młoda ma problemy z uszami i nie chcemy ze potwornie wiało... Wylot byłby za tydzien, mam kilka ofert na Fuerteventure ale zewszad słysze ze w lipcu potwornie tam wieje.
Cena jest bez znaczenia, byle był pisek, ciepła woda i bez wiatru urywającego głowe.
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:01
      gdziekolwiek... Kreta? Rodos? Turcja?
      • mama-anusi Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:11
        Turcja Egipt Tunezja - odpada z marszu, do syfu nie latam z dzieckiem. Byłam w kazdym z miejsc po kilika razy, dziekuje

Rodos, wieje potwornie.
        Kreta - nie ma juz ofert na 18.07
        • joanna_poz Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:17
          no ale chyba nikt tu Ci nie odpowie gdzie sa jeszcze miejsca na wyloty 18.07smile
          wejdź na portale typu wakacje.pl, holidaycheck.pl - zobacz z jakich lotnisk, ktore Cię interesują, gdzie sa jeszcze miejsca i wybierz.

masz jeszcze Hiszpanię, Grecję - kontynent i inne wyspy, Cypr, maltę, bulgarię i multum innych mozliwosci...
          a w Turcji można spokojnie wybrac dobre hotele, a nie syfiastesmile
        • fasol-inka Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:18
          Tunezja, Egipt, cóż tu akurat rozumiem
          Turcja - już nie bardzo, byłam w zeszłym roku, lecę ponownie w tym, z trzylatkiem właśnie, na Krecie zdarzyło mi się być w większym, jak to określasz, syfie, niż w Turcji właśnie (mimo tej samej ilości *); ale to pewnie kwestia hotelu

Rodos wieje? pierwsze słyszę, a też byłam... może trochę faktycznie, ale to lekki zefirek w porównaniu z Fuertą
        • mikams75 Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:20
          jakakolwiek inna grecka wyspa?
          Nie wiem jak w innych rejonach ale zachodnie wyspy (korfu, zakintos, lefkada i chyba jeszcze jakas wyspa tam jest) nie sa wietrzne.
          Mozecie tez leciec dalej - Brazylia, Mauritius(nie wiem jak z deszczami dokladnie), seszele, w Azji wiele jest miejsc. A Cypr?

Jak masz ograniczenie z terminem to pewnie i tak nasze porady na nic sie nie przydadza, bo bedziesz musiala wybrac to, gdzie sa miejsca.
          • mama-anusi Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:27
            wiem gdzie sie szuka wakacji smile)
            ale nie bylam wszedzie z dostępnych miejsc, dlatego pytam ktora miejsca szczególnie polecacie, moze hotel a ktorych głowy nie urywało
            • fasol-inka Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 11:37
              to ja polecę w Turcji jednak wink Otium Eco Club z Wezyrem, oficjalnie ma 5*, ale imho bardzo solidne 4*
              hotel bardzo czysty, jedzenie rewelacyjne, a co najważniejsze ma fenomenalna infrastrukturę dla dzieciaków
            • mikams75 Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 12:35
              miejsca bezwietrzne napisalam, ogolnie, bo my nigdy nie jezdzimy do typowych hoteli.
        • linulina Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 12:44
          Wrzucanie Turcji do jednego worka z Tunezja i Egiptem? Na pewno tam bylas? Chyba jednak nie...
          • mama-anusi Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 12:52
            jesli do mnie piszesz, to tak byłam 2 x . Syf - wyjazd do hotelu 4 i 5 gwiazdek.
            Własciwie to najwiekszy syf widzialam w Turcji, moze tak trafilam. Egipt - w miare ok, ale hotele z najwyzszej połki, z uwagi na obecna sytuacje -dziekuje. Tunezja - beznadziejnie, bezbarwinie i syfiasto.

Wlasciwie najpiekniejszym miejscem i na najwyższym poziomie gdzie udało nam sie wyleciec byo Chalkidiki i hotel Oceania Club - pieknie, czysto, super jedzenie.Koszt ponad 20 tys, niestety nie ma mozliwosci aby leciec tam w dogodnym terminie.. szkoda.

Majorka - no włąsnie probem z plazą, wąska ludzi jak mrówek.
            • linulina Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 13:08
              Chyba bardzo zle trafilas. Turcy maja inna mentalnosc niz np. Egipcjanie czy Tunezyjczycy. W Tunezji bylam raz i serdecznie dziekuje, to samo tyczy sie Egiptu. Natomiast Turcje zjechalam wzdluz i wszerz i syfu nie doswiadczylam. Przypuszczam, ze hotel moze byc 'syfiasty' w kazdym kraju (ja spotkalam taki 4 gwiazdkowy w Grecji - zaslugiwal na co najwyzej 1 gwiazdke). Sprawdz sobie wybrany hotel na TripAdvisor lub HolidayCheck.
              • mama-anusi Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 13:37
                włąsnie sprawdzam, dziekuje smile
                • linulina Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 13:52
                  Jesli chodzi o Turcje to polecam hotel Mucarnas (my bylismy z Itaka), tydzien temu wrocilam i bylam zadowolona. O ile nie przeszkadza Ci kamieniste wejscie do moza i zwirowa plaza.
    • bluemka78 Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 12:24
      Jak cena nie gra roli to malediwy smile Są wyspy, gdzie dzieci nie wpuszczają, ale na wiele owszem smile
      A tak na powaznie to na fuerte akurat latem nie wieje, najbardziej jesien, zima i wiosna. Mieszkalam tam jakis czas wiec info jak najbardziej prawdziwe wink Teraz to tam gorac i flauta, ocean koi, bo zima i wosna to lodowka straszna w wodzie. Zalezy tez od miejsca, patrz na jandia i okolice, nie corralejo, bo tam sa owszem piekne wydmy, ale wieje duzo bardziej zawsze. W hotelach jest roslinnosc wokol wiec baseny osloniete od wiatru, ja bym jechala. Zreszta jezdze zima i jakos mnie nie nudzi to smile
    • camel_3d Majorka 10.07.13, 12:26
      moja ulubiona wyspa..

fuuerte tez jesz fajna..ale faktyzcnei wieje..i to bardzo.

• bluemka78 Re: Majorka 10.07.13, 12:35
        Teraz praktycznie nei wieje. No i tak jak pisalam nie polnoc wyspy tylko poludnie.
        • bluemka78 Re: Majorka 10.07.13, 12:36
          A Majorka spoko, ale te piaszczyste plaze takie mikro i zatloczone, a z dzieckiem na skaly nie pojdziesz.
        • mama-anusi Re: Majorka 10.07.13, 13:10
          no wlasnie.. sa oferty na poludniuu ale obawiam o ta Fuer..
        • dwellajna Re: Majorka 10.07.13, 14:01
          bluemka78 napisała:

> Teraz praktycznie nei wieje. No i tak jak pisalam nie polnoc wyspy tylko poludn
          > ie.

Piszesz o Fuercie? byłam rok temu w lipcu, na południu, i wiało mocno
          być może nie jest to najmocniejszy wiatr jak na tę wyspę, ale mimo wszystko potrafiło wywrócić wózek (pusty), o namiocie plażowym nie ma mowy, bo po prostu leży, albo jest wyrywany
          relatywnie najmniej wiało w Morro Jable, ale to wciąż jest bardzo wietrzna pogoda
    • julita165 Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 12:26
      Ja polecam Turcję - Alanye bo na wybrzeżu egejskim zdarza się, że wieje-albo Tunezję. Poleciłabym też Egipt ale w świetle ostatnich wydarzeń to sama nie wiem ?
      Natomiast zdecydowanie odradzam Kanary - rzeczywiście wieje tam jak diabli. Podobnie choć nieco mniej wietrznie jest na Rodos i Krecie.
      Chyba nawet zdecydowanie Tunezję bo piasek na plaży i wodzie są tam chyba najładniejsze smile
    • dwellajna Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 10.07.13, 12:33
      Majorka, Minorka (cud), Kefalonia (tez cudnie i mniej goraco niz na Rodos i Krecie, blizej kontynentu)
      do Turcji bym nie pojechala w lipcu, bo za goraco, ale to ja
      • tasteaway Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 11.07.13, 17:09
        A może Andaluzja i Costa Brava? Oczywiście, jeśli lubicie upały, bo tam raczej lipiec i sierpień gooorący!smile ale raczej bez dużego wiatru! I te hiszpańskie tapasy!wink
    • magdadd Re: gdzie z dzieckiem samolotem.. 11.07.13, 21:55
      A ja też polecam Costa Brava, nie dawno wróciliśmy. Było super, ale fajnie też było na Korfu, na Krecie a bardzo bardzo podobało nam się w Bułgarii. To było jeszcze bez dzieci. Choć niektórzy twierdzą, że tam też syf. My jednak z tym się nie spotkaliśmy a jedynie z gościnnością Bułgarów, pięknymi miasteczkami i czystymi plażami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka