Dodaj do ulubionych

Holadia, park Efteling

03.04.14, 14:12
Witajcie. Wybieramy się z Eurcampem na tydzień do Holandii od 11.04. Na portalach i w przewodnikach wszyscy proponują odwiedzić Efteling. Czy ktoś z was tam był? Jakie wrażenia? czy nie za zimno w kwietniu na korzystanie z atrakcji wodnych. Dodam, że mam 9 letnią córkę, która uwielbia wszelkie parki.
Obserwuj wątek
    • malina2005 Re: Holadia, park Efteling 06.04.14, 13:49
      Byliśmy tam 2 lata temu, park duży, atrakcji sporo, jednak w sierpniu masakrycznie kolejki do wszystkiego.czasy świetności myśle, ze ma już za sobą , bo widać ze czesc urządzen jest mocno nadgryzionych zębem czasu. Ale ogóle wrażenia ok, choć cena wysoka, jak za to, ze nie dał osi ze powodu kolejek skorzystać ze wszystkiego.
      • kocia17 Re: Holadia, park Efteling 07.04.14, 14:05
        Dziękuję za odpowiedź. Właśnie ze względu na cenę zastanawiam się czy tam jechać. Kupowałaś bilety przez internet czy na miejscu?
        Będziemy mieszkać na kempingu Duinrell, a tam już jest park rozrywki - stąd moje pytanie czy warto odwiedzić jeszcze jeden park.
        • malina2005 Re: Holadia, park Efteling 08.04.14, 09:08
          Kupowaliśmy na miejscu w kasie. My mieszkaliśmy dalej,wiec zaliczylismy jeszcze korek w drodze do samego parku na wjeździe.
    • marghe_72 Re: Holadia, park Efteling 08.04.14, 23:29
      Efteling jest jednym z ładniejszych parków rozrywki.
      Ja tam polecam, zwłaszcza dla młodszych dzieci idealny
    • grzalka Re: Holadia, park Efteling 14.06.14, 18:58
      Kocia i jak tam się udał wyjazd do Holandii? My jedziemy za kilka di a te sam camping i też z eurocampem i ciekawa jestem Twoich wrażeń.
      • kocia17 Re: Holadia, park Efteling 16.06.14, 11:29
        Camping super, mobile home nowe, w pełni wyposażone. Odwiedziliśmy dużo ciekawych miejsc, oprócz parku Efteling (nie starczyło czasu). Moje dziecko było zachwycone możliwością korzystania (niegraniczonego) z wesołego miasteczka. Ogólnie super! Żałujemy tylko, że nie wzięliśmy rowerów.
        • grzalka Re: Holadia, park Efteling 16.06.14, 11:54
          Dzięki. Moje dzieci też kochaja parki rozrywki, dlatego wybraliśmy ten camping. Mozliwe, że będzie kłopot z namówieniem ich na zwiedzanie, a chcielibyśmy co najmniej Amsterdam i Hagę
          • kocia17 Re: Holadia, park Efteling 16.06.14, 12:34
            Amsterdam warto odwiedzić, Hagę nie (nic tam nie ma ciekawego dla dzieci oprócz Holandii w miniaturze), ale my nie byliśmy - brak czasu. Warto natomiast jechać na plażę w Scheveningen, jest piękna, szeroka i zasypana muszelkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka