pade 05.05.14, 11:09 Do tych, które były, najlepiej niedawno Skąd miałyście namiary na apartament? Od znajomych? Z netu? Gdzie szukać? I jaki rejon polecacie? czego się wystrzegać? Pomóżcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mx3_sp Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:11 ja mam od rodziny namiary na mieszkanie, ale apartament to już wyższa jazda jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:24 eee tam, dokładnie to o dwupokojowe mieszkanie mi chodzi, z tarasem albo balkonem i klimą, czyste w Chorwacji coś takiego nazywano szumnie apartamentem no to sobie zapożyczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:29 A w jakim rejonie Włoch miąło by to być i w jakim zakresie cenowym? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:35 nie wiem Vilez ja bym chciała być wszędzie naraz dzieci chciałyby pewnie poplażować trochę, więc woda w odległości 60 km raczej odpada Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:50 To ja bym Ci poleciła Chioggię, w północnych Włoszech, w lagunie weneckiej. W promieniu 40-110 km masz: Wenecję, Ravennę, Ferrarę, Bolonię, Padwę., Vicenzę. Mantuę. Cudowna baza wypadowa do tych miejsc. A w samej Choggi (a konkretnie w Sotto Marina (dzielnica) jest najwiekszy włoski targ rybny w wszelkim dobrodziejstwem robali, i spookój -małe urocze portowe miasteczko. Znam pole camingowe, na kŧórym sa tanie kampingi dwu i trzypokojowe., nad samym morzem, z własna plażą. My na nim sypiamy pod namiotem (20 euro za trzy osoby+ samochód). Ale kwatery pewnie też są do wynajęcia. Co zadziwijaące, nie ma tam tłoku turystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:57 Super, baza wypadowa, o to mi chodziło Jak jest pod tymi namiotami? Nie za gorąco? Przeglądam oferty mieszkań i dziwi mnie, że jedynie co piąty ma klimę i automatycznie jest sporo droższy. Kurczę, w Chorwacji klima mi życie ratowała plus ocieniony taras, na którym do pierwszej w nocy graliśmy z dziećmi w karty Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:18 Fajne pole namiotowe nie jest złe - pod warunkiem, że położone jest wśród drzew. Dla mnie jest to na pewno jest to lepsze rozwiązanie niż jakiś tani apartament/domek z plastiku dla turystów zbudowany na parkingu. Natomiast w starych włoskich domach nie cierpiałam z powodu upałów, mimo że nie było w nich klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 15:40 No właśnie, mnie sie wydaje, że te domy same z siebie sa chłodne, bo budowane często z kamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:18 Nie, idzie wytrzymać, choć nie jeździmy tam w pełni sezonu, czyli nie w lipcu. My to albo maj albo wrzesień, ale to z powodu stanu chorobowego syna. Włochy latem to zawsze upał, niestety. Ale Chioggia leży zupełnie nad morzem, a konkretnie wzdłuż wybrzeża, więc klimat nadmorski, było nie było. Zwiedzac wyjeżdzaliśmy wczesnie rano, sjestę gdziew cieniu i w knajpie (lub gotując sobie po drodze), po południu- znowu zwiedzanie, wieczór w porcie lub nad morzem- bosko!), Całe pole jest pózacienione daszkiem z jakiejś gęstej siatki, sanitariaty ok, jest knajpka na polu, zresztą- w miasteczku też pełno. (Linka do pola mogę wysłac na priv, bo nie wiem, czy tu mozna wklejać) Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:30 Ps. posłałam ci na gazetową. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 17:51 Dzięki Vilez Bardzo Wam dziękuję dziewczyny, jesteście niezastąpione Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 18.08.14, 20:58 Jak możesz to mi też przeslij Odpowiedz Link Zgłoś
holaa Re: Apartament we Włoszech-wakacje 26.07.15, 18:14 Vilez, Mogę również prosić o namiar na camping. Holaa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nomos Re: Apartament we Włoszech-wakacje 26.07.15, 19:23 Czy mogę również poprosić o namiary? nomos@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Apartament we Włoszech-wakacje 03.03.16, 17:04 Ja byłam nad Gardą, klima nie była potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Apartament we Włoszech-wakacje 18.08.14, 21:01 my w tamtej okolicy byliśmy z eurocampu (campingi - mały domek 4-6 osobowy w pełni wyposażony, po sezonie całkiem przyzwoicie cenowo) zerknij jeszcze na vacansesoleil, go4camp, suncamp.... albo ludor (e-włochy). I jest taka strona e-dom bodajże - ale ja z nimi nie jeździłam Odpowiedz Link Zgłoś
holaa Re: Apartament we Włoszech-wakacje 26.07.15, 18:14 Witam Ciebie, Mogę prosić o namiary na ten camping? holaa@gazeta.pl Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
holaa Re: Apartament we Włoszech-wakacje 26.07.15, 18:15 Vilez, Poproszę o namiary na camping. Holaa@gazet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:57 Jeżeli z dziećmi, które lubią plażować to my kiedyś przejazdem zatrzymaliśmy się w okolicach Grosseto (Marina cośtam) na campingu - wynajęliśmy tam na parę dni bungalow. Fajna sprawa - tak trochę po włosku plebejsko, ale plaża spoko i blisko do morza; trzy dni dało się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:30 Z casamundo.pl. Wynajmowaliśmy trzypokojowy apartament na wsi w Toskanii. Bałam się strasznie, że to ściema i wyrzucamy pieniądze w błoto, ale się udało - kurcze, wszystko było jak na zdjęciach, apartamenty piękne, teren super utrzymany i można było korzystać z warzyw z ogrodu (głównie piękna bazylia). Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:40 No właśnie, to była pierwsza strona, na którą weszłam. Czyli nie ma obaw. Ok, no to szukam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:33 Ja szukałam przez airbnb, mąż przez booking.com, ale ostatecznie wybralismy dwa miejsca bezpośrednio, namiarów szukaliśmy przez strony typu agriturismo, w interesujących nas regionach. Np. tu: agriturismo.it Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:34 aha, dopiero jedziemy, więc, w sierpniu moge napisac, czy sie sprawdziło Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:34 Byłam wielokrotnie. Od lat korzystam z portalu homelidays.com . Ostatnio coś tam się pokiełbasiło, bo część anglojęzyczną przejął inny portal, ale mam nadzieję, że będzie OK. Nie potrafię Ci polecić nic konkretnego, bo nie wiem, co lubisz. Sama nigdy nie byłam i nie pojadę w okolice Rimini; widziałam na zdjęciach i dziękuję, ale to nie na moje nerwy Ostatnio wynajęliśmy dom nad jeziorem Como - przecudnie tam jest, ale do zwiedzania okolicy polecam komunikację autobusową lub wodną, chyba że uwielbiasz mijanki na górskich jednopasmówkach. W sumie najbardziej we Włoszech lubię miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:38 Oj, nie znoszę mijanek Właśnie przed chwilą oglądałam Como...ehhh, no cudnie tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:48 Coś za coś Dlatego polecam autobusy i statki; wygodnie i niedrogo. Lepsze drogi są w Toskanii; my byliśmy w okolicach Sieny - nawet na rowerach spokojnie dało się jeździć, co zresztą uwielbiam, z tym że ja mam już dorosłe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:00 Moje 16 i 11, tez nie takie małe Wodę chcę ze względu na córę. Ona najchętniej by z niej nie wychodziła. A im wiecej różnych stworzonek chodzi po dnie, tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:09 A im wi > ecej różnych stworzonek chodzi po dnie, tym lepiej To może Sycylia? My byliśmy kiedyś w okolicach miejscowości Sciacca - wynajęliśmy pietro domu: dwie sypialnie, wielka kuchnia, z której wychodziło się na zadaszony taras z widokiem na morze; do plaży ze 100 metrów (prywatne zejście). Mnóstwo żyjątek tam było (moja córka też świruska przyrodnicza) i kwiaty przecudne na plaży - takie skalne stokrotki. W dodatku kosztowało to 250 euro za tydzień (maj), w sezonie chyba 400. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:18 wow! jechaliście samochodem? jesli tak, to pewnie rozkładaliście podróż na raty? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 12:23 W jedną stronę nocowaliśmy nad jeziorem Bolsena, a z powrotem jechaliśmy non-stop, bo nie mogliśmy się zdecydować, gdzie się zatrzymać i w końcu zrobiliśmy sobie drzemkę na jakimś parkingu przy stacji benzynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 19:05 Na Sycylii polecam Lumia Case Vacanze - apartamenty przy samym morzu, www.lumiacasevacanze.it/pagemaster.asp?idcat=a&idproddetail=612006113432 Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 11:49 W ubiegłym roku byliśmy tutaj: www.stelladelmare.it/ - fajne apartamenty, blisko morza, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 13:06 Zawsze szukam przez housetrip.com, homeandaway.com albo ownersdirect.co.uk, ogólnie portale, gdzie można szukać lokum z pierwszej ręki. Bardzo nie lubię płacić pośrednikom w stylu interhome czy casamundo, wolę załatwiać rezerwacje i noclegi bezpośrednio z właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 14:54 Widzę, że w drugim adresie się "rypnęłam" - portal homeaway.com Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 15:36 No właśnie, bo się trochę zdziwiłam Homeaway przejął angielskojęzyczną część homelidays. com, nad czym boleję, bo straciłam swoją historię na tym portalu Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 15:38 Mnie się zdarza wyszukać cos u pośrednika, a później wrzucić w google'a nazwę i adres lokum - często mozna trafić w ten sposób na stronę domową danej kwatery i zarezerwować sobie bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 18:25 A nie lepiej jakis villaggio apartamenty sa w podobnej cenia a villaggie maja male domki z klima i kuchnia lazienka masz basen plus plaze z lezakiem i parasolem na ogol .My przez wiele lat jezdzilismy wlasnie w oklice chioggi ( rosolina mare ) ale morze nie za piekne.Teraz jedziemy troche w dol Marche i za 4 (2 dorosle 2 dzieci) osoby z wyzywieniem placimy 1700euro jestesmy w domkach z pelnym wyposazeniem wiec moglismy wybrac bez jedzenia i sie stolowac sami .Jak dotre do domu to ci dam namiary bo nie pamietam teraz Odpowiedz Link Zgłoś
ida771 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 20:29 wpisz w wyszykiwarkę superadria. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 20:36 www.wimdu.pl/wlochy?prefer_tld=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Apartament we Włoszech-wakacje 05.05.14, 21:17 Z uporem maniaka czytam apartament we Wloszczowej... Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawy-1 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 16.06.14, 11:18 Dużo informacji o wakacjach we Włoszech jest na blogu poniżej. Niestety niema nic o apartamentach. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Apartament we Włoszech-wakacje 16.06.14, 14:04 Poza tym, że powyżej reklama bloga. To mogę na priv polecić apartamenty 4*, gdzie byłam w zeszłym miesiącu (ewentualnie o adres mailowy proszę tu, bo sporadycznie korzystam z gazetowej poczty). Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 18.08.14, 20:40 oj, spamerze, rzeczywiście malowniczo jak cholera www.google.pl/search?q=lido+di+jesolo&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gEjyU_3dPKPA7Aah6oHIAw&sqi=2&ved=0CDgQsAQ&biw=1366&bih=667 Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 18.08.14, 23:40 booking lub interhome (niemiecki katalog) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 18.08.14, 23:44 marghe_72 napisała: ups, nie spojrzałam na datę. Autorka pewnie już wróciła albo właśnie wypoczywa we Włoszech A Lido di Jesolo NIE JEST żadnym kurortem, to nieciekawe miejsce, pełne betonowych hoteli, sklepów pełnych badziewia wszelakiego i kiepskich knajpek Odpowiedz Link Zgłoś
czarnypol Re: Apartament we Włoszech-wakacje 06.02.15, 21:44 Ja znalazłem tutaj www.toskania.org.pl/noclegi Niesamowite miejsce w Toskanii, na wzgórzu, z widokiem na Monte Amiata, toskania.org.pl/noclegi/lucciolabella/ Ale mają też inne, jak ktoś chce nad morzem w Toskanii albo nawet na Sycylii. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnypol Re: Apartament we Włoszech-wakacje 06.01.18, 10:17 Aktualny link to toskania.org.pl/valdorcia/ Odpowiedz Link Zgłoś
claudio52 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 03.03.16, 10:45 CZytajac fora, blogi znajdzie Pani cos dla siebie, jesli interesuje mieszkanie prywatne we Wloszech Poludniowych, gdzie moze Pani polaczyc niezwykle ciekawy region pod wzgledem turystycznym , zwiedzanie, plaze i doskonala a niezbyt droga gastronomie prosze sie zwr?cic do albertosponza@yahoo.it, po porady nie jest on zadnym posrednikiem Claudio Odpowiedz Link Zgłoś
niunia36 Re: Apartament we Włoszech-wakacje 06.06.23, 12:22 Zobacz tą ofertę, www.narty-wlochy.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś