Dodaj do ulubionych

ZOO Berlin

21.08.14, 10:08
Czy był ktoś? Wiem, że są 2 ZOO, ale nie wiem czym się różnią? Które lepsze? Czy 1 dzień starczy na spokojne przejście całego ZOO z 2 latkiem? Gdzie najlepiej zostawić auto, czy to miejsce jest płatne?
Obserwuj wątek
    • agiq Re: ZOO Berlin 21.08.14, 16:24
      Niewiem które lepsze bo bylismy tylko w jednym -tym co ma w nazwie zoo i jet obok aquarium-, to drugie ma w nazwie "tierpark". na pewno jest swietne, rozległe, ma też na terenie restaurację i plac zabaw, jeden dzień wystarczy choć dwulatek może być zmęczony chodzeniem, pewnie lepiej mieć wózek. Najlepiej podjechać metrem.
      • 11mm22 Re: ZOO Berlin 21.08.14, 21:50
        Jak tam jest z parkowaniem?
        • una_mujer Re: ZOO Berlin 25.08.14, 11:42
          Parkowanie w całym Berlinie, jak w każdej stolicy, nie jest łatwe.
          Metro staje praktycznie zaraz koło wejścia do zoo, nie ma sensu się tam pchać samochodem. My też byliśmy w tym z akwarium, bardzo polecamy - nawet jak pogoda jest kiepska, to zawsze to akwarium jest opcją. A zoo naprawdę ładnie zrobione, przy tym niezbyt duże. CHociaż dla dwulatki mieliśmy wózek.
    • camel_3d Z 2 latkiem do zoo? 25.08.14, 19:45
      po co? przeciez on intak nic z tego nie wyniesie....

• una_mujer Re: Z 2 latkiem do zoo? 26.08.14, 15:49
        yyy, Camel, ale co ma wynieść? Wielbłąda? wink
        Moje dziecko chodzi z nami po różnych zoo i akwariach od czasu, jak miała półtora roku i uwielbia to. W berlińskim była, jak miała 2,4. Zachwyt w oczach dziecka podczas karmienia fok - bezcenny. Nie chciała dać się stamtąd wyciągnąć przez ponad pół godziny.
        • camel_3d Re: Z 2 latkiem do zoo? 26.08.14, 17:42
          wiem..tylko ze 2 latek kompletnie z tego wypadu nic nie zapoamieta.... to chwilowa radosc...
          no..i ew zdjecia pozostana...
          • una_mujer Re: Z 2 latkiem do zoo? 26.08.14, 23:54
            Oczywiście, że nie zapamięta, nazywa się to amnezją dziecięcą i polega na wymazywaniu z pamięci wspomnień mniej więcej do 3 roku życia. Następuje w wieku 5-7 lat.
            Moja trzylatka bardzo dużo pamięta ze zdarzeń, które miały miejsce 1-2 miesiące temu; czasem nawet 3. Potrafi o tym opowiadać, przypomina sobie w najbardziej nieoczekiwanych momentach... Aż szkoda, że to wszystko gdzieś zniknie, i to niestety udowodnione naukowo.
            Czy to znaczy, że nie należy nigdzie jeździć i chodzić z małymi dziećmi? Przecież Ty sam jesteś żywym zaprzeczeniem tej tezy... Poza tym my, jako rodzice będziemy mieli piękne wspomnienia szczęśliwego dziecka. Samo to jest wiele warte. Pozdrawiam!
            • camel_3d Re: Z 2 latkiem do zoo? 01.09.14, 22:09
              no ja jezdzilem nie dla dziecka..ale bardziej dl amnie...
              niestety dziecko na podrozach zdziczalo i nie lubi czarnych i azjtow... bo ciagle go glaskali, robili mu zdjecia i dotylki wlosow..lub brali na rece..

smile)))))

2 latek to kocha swoje zabawki, najblizsze otoczenie i mozliwowsc barszkowania i wygllupiania sie... i pomyslec, ze ja pierwszy raz do zoo pojechalem w wieu 7-8 lat..smile))
              a poza moje miasto tak kolo 5 smile

Wczesniej ni epamietam smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka