11mm22 21.08.14, 10:08 Czy był ktoś? Wiem, że są 2 ZOO, ale nie wiem czym się różnią? Które lepsze? Czy 1 dzień starczy na spokojne przejście całego ZOO z 2 latkiem? Gdzie najlepiej zostawić auto, czy to miejsce jest płatne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agiq Re: ZOO Berlin 21.08.14, 16:24 Niewiem które lepsze bo bylismy tylko w jednym -tym co ma w nazwie zoo i jet obok aquarium-, to drugie ma w nazwie "tierpark". na pewno jest swietne, rozległe, ma też na terenie restaurację i plac zabaw, jeden dzień wystarczy choć dwulatek może być zmęczony chodzeniem, pewnie lepiej mieć wózek. Najlepiej podjechać metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: ZOO Berlin 25.08.14, 11:42 Parkowanie w całym Berlinie, jak w każdej stolicy, nie jest łatwe. Metro staje praktycznie zaraz koło wejścia do zoo, nie ma sensu się tam pchać samochodem. My też byliśmy w tym z akwarium, bardzo polecamy - nawet jak pogoda jest kiepska, to zawsze to akwarium jest opcją. A zoo naprawdę ładnie zrobione, przy tym niezbyt duże. CHociaż dla dwulatki mieliśmy wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Z 2 latkiem do zoo? 25.08.14, 19:45 po co? przeciez on intak nic z tego nie wyniesie.... Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Z 2 latkiem do zoo? 26.08.14, 15:49 yyy, Camel, ale co ma wynieść? Wielbłąda? Moje dziecko chodzi z nami po różnych zoo i akwariach od czasu, jak miała półtora roku i uwielbia to. W berlińskim była, jak miała 2,4. Zachwyt w oczach dziecka podczas karmienia fok - bezcenny. Nie chciała dać się stamtąd wyciągnąć przez ponad pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Z 2 latkiem do zoo? 26.08.14, 17:42 wiem..tylko ze 2 latek kompletnie z tego wypadu nic nie zapoamieta.... to chwilowa radosc... no..i ew zdjecia pozostana... Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Z 2 latkiem do zoo? 26.08.14, 23:54 Oczywiście, że nie zapamięta, nazywa się to amnezją dziecięcą i polega na wymazywaniu z pamięci wspomnień mniej więcej do 3 roku życia. Następuje w wieku 5-7 lat. Moja trzylatka bardzo dużo pamięta ze zdarzeń, które miały miejsce 1-2 miesiące temu; czasem nawet 3. Potrafi o tym opowiadać, przypomina sobie w najbardziej nieoczekiwanych momentach... Aż szkoda, że to wszystko gdzieś zniknie, i to niestety udowodnione naukowo. Czy to znaczy, że nie należy nigdzie jeździć i chodzić z małymi dziećmi? Przecież Ty sam jesteś żywym zaprzeczeniem tej tezy... Poza tym my, jako rodzice będziemy mieli piękne wspomnienia szczęśliwego dziecka. Samo to jest wiele warte. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Z 2 latkiem do zoo? 01.09.14, 22:09 no ja jezdzilem nie dla dziecka..ale bardziej dl amnie... niestety dziecko na podrozach zdziczalo i nie lubi czarnych i azjtow... bo ciagle go glaskali, robili mu zdjecia i dotylki wlosow..lub brali na rece.. ))))) 2 latek to kocha swoje zabawki, najblizsze otoczenie i mozliwowsc barszkowania i wygllupiania sie... i pomyslec, ze ja pierwszy raz do zoo pojechalem w wieu 7-8 lat..)) a poza moje miasto tak kolo 5 Wczesniej ni epamietam ))) Odpowiedz Link Zgłoś