Dodaj do ulubionych

Warszawa - nastolatka

13.03.15, 11:55
Witajcie,
Potrzebuję na cito rady quasi turystycznej:
gdzie zabrać 15 latkę w nagrodę za osiągnięcia? Chodzi mi o fajne miejsce nie do zwiedzania (ani tym bardziej zakupy, to mamy u siebie) ale w stylu tych, które mogą zapaść w pamięć.
Jakieś lody na szczycie z panoramą miasta?
Iluminacje w Wilanowie - jest tam możliwość jakiejś kawy?
NIe mamy czasu na teatr ani tego typu rzeczy, raczej coś bez ustalonej godziny.
Obserwuj wątek
    • dwellajna Re: Warszawa - nastolatka 13.03.15, 13:33
      nie piszesz jaki budzet. moze Flyspot? to lot w tunelu aerodynamicznym, jest przy granicy Warszawy od strony trasy na Poznan
      • hanyah Re: Warszawa - nastolatka 13.03.15, 13:52
        Budżet rozsądny do 100zł
    • feniks_z_popiolu Re: Warszawa - nastolatka 13.03.15, 14:51
      klimatwarszawy.pl/top-10-lokale-z-pieknym-widokiem/
    • hanyah Re: Warszawa - nastolatka 15.03.15, 21:32
      dzięki, pozdrawiam
      • violik Re: Warszawa - nastolatka 16.03.15, 15:25
        Tutaj jest wymieniona lista punktów widokowych Warszawy: www.warsawtour.pl/zabytki-i-inne-atrakcje/punkty-widokowe-1868.html?page=0,0
        Jak widać, w sezonie zimowym, większość atrakcji jest do 18.00.
        Natomiast gdybym ja miała urządzić taki event swojej nastce w marcu, gdzie już o 18 jest ciemono i tak nic nie widać, oprócz świateł, to wybrałabym chyba Górkę Szczęśliwicką (można wejść dość wysoko), herbatę w termosie, rurki z kremem, zimne ognie i fantazyjny lampion chiński do wspólnego puszczenia (jeśłi jest legalne jego puszczanie).
        Z opcji miejskich do 18.oo zdecydowanie polecam taras na wieży przy kościele Św. Anny na Starym mieście. A z opcji po 18.00 Górę Gnojną, czyli widok na Wisłę zza rynku Starego Miasta. Tam też mogłyby być zimne ognie i termos i przegryzki.
        • hanyah Re: Warszawa - nastolatka 20.03.15, 13:19
          Violik, wielkie dzięki, skorzystam z Twoich rad przy najbliższym wypadzie do warszawy. Jeśli jeszcze jakieś pomysły Ci wpadną do podzielenia się, to bardzo jestem zainteresowana!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka